CANNABIS - Lássunk neki

rész 1 / Bevezetés

Tehát, otthon akarsz termeszteni, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá? Kezdd olvasással!

Ha most először indulsz neki, akkor máris a helyes úton vagy azzal, hogy felfedezted ezt a termesztés-segítő alkalmazást, még akkor is, ha pillanatnyilag fogalmad sincs arról, hogy miről beszélünk itt, különösen a használt szakkifejezésekről. Mint bármilyen más vállalkozásnál, itt is először az elméleti tudást kell megszerezned. Úgyhogy indulj, keress magadnak könyveket a beltéri termesztésről, nézd meg a kannabiszos híreket, videókat, és beszélgess más termesztőkkel a neten fellelhető számos kannabisz-fórumon. A netes fórumok igazán kiváló helyek arra, hogy megszerezd a szükséges tudást. Itt mindenféle tudásszintű termesztőt megtalálhatsz, akik alig várják, hogy megoszthassák a tapasztalataikat a kezdőktől a profikon keresztül egészen a kereskedelmi termesztőkig. És ők mindezt örömmel teszik, nagyon gyorsan válaszolnak majd a kérdéseidre. Ez a fórumok nagy előnye a könyvvel szemben, amely gyakran hagyhat benned megválaszolatlan kérdéseket. Itt azonnal, online kérdezhetsz és ez jelentősen felgyorsítja a tanulási folyamatot. De ettől még egy alap könyvet el kell olvasnod a beltéri termesztés folyamatáról. Ez a saját kannabisz termesztéséhez kapcsolódó kérdéseid 80%-ra választ ad.

Ezt a könyvet el kell olvasnod amennyiszer csak lehetséges, minimum háromszor az elejétől a végégig és visszafelé is. Tarts észben mindent, amit nem értesz és kérdezd meg a fórumokon. Akár ide is ellátogathatsz további információkért. Miután néhány hónapot eltöltöttél a fórumokon, nézegettél képeket nagyszerű rügyekről, olvasgattad más termesztők tapasztalatait, és választ kaptál a maradék 20 % kérdésedre is, akkor felléptél az elméletileg teljesen kiképzett termesztő szintre. De – ahogy mindannyian tudjuk – az elméletet gyakorlatba ültetni sohasem megy olyan egyszerűen, ahogyan azt várjuk.

rész 2 / Föld

A következő lépés, hogy szedjük össze a termesztéshez szükséges eszközöket. Mire van szükségünk, ha kannabiszt akarunk termeszteni? Edényekre, amelyekbe földet teszünk, ami nem jelenthet túl nagy problémát. A talaj alatt természetesen földkeveréket értünk, ezek nagyon széles választékban állnak rendelkezésre. A legtöbb kertészeti üzletben kapható olcsó zsákos földek is megteszik, de sok problémát is okozhatnak a kezdőknek. A föld kevés tápanyagot tartalmaz, és nem elég levegős. A megfelelően szellőző talaj nagyon fontos, hogy a növény gyökerei jól fejlődjenek. Ha megfelelően levegős talajt biztosítasz a növényednek, az sokkal életerősebb, egészségesebb, azaz minden szempontból jobb lesz. Ezt úgy is elérheted, ha perlitet, apró fehér, könnyű köveket adagolsz a földhöz és az levegőssé teszi. De miért nehezítenéd meg a dolgodat, ha egyszerűbb is lehet? A világon számtalan termesztőket segítő üzlet van, ahol egyszerűen megvásárolhatod a földet, amit kifejezetten kannabisz termesztéséhez fejlesztettek.

Cannabis talaj mix

Ezek a jó minőségű földkeverékek két hetes előnevelést követő teljes növekedési ciklusra elegendő tápanyagot tartalmaznak. A talaj megfelelően szellős, mivel elég sok perlitet kevertek hozzá. Ez így kicsivel többe fog neked kerülni, de az érték, amit ezzel a talajhoz hozzátesz, bőven megéri a ráfordítást. A föld nagyon fontos. A növényed ebbe mélyeszti bele a gyökereit, miért spórolnál ezen? Ha pénzt akarsz megtakarítani, spórolj bármin, de ne a földön! Még egy hátrány, ha olcsó földet használsz, hogy az hamar kiszárad és megkeményedik. Ha tényleg és egyáltalán nincs rá keret a költségvetésedben, akkor a legjobb, ha vágott komposztot vásárolsz. Ez a legjobb minőségű az olcsóbb talajkeverékek közül és persze a legdrágább is.

Ne vásárolj virágnak szánt komposztot, vagy ilyesmit. Ezek a komposztok bizonyos fajta virágokra vannak kifejlesztve és általában sokkal savasabbak, mivel azok a növények ezt úgy szeretik. De a mi kannabiszaink egyáltalán nem kedvelik azt a fajtát. Egyébként azt kell mondanom, hogy a kannabisz gyakorlatilag majdnem mindenben megnő, elvégre ez egy fű és az is marad. De próbálkozz és kényeztesd a növényedet amennyire csak lehetséges és viszonzásul ő is elkényeztet majd nagyszerű terméssel betakarításkor. Szóval csak menj el a közeli termesztő boltba és vásárold meg, amit csak tudsz. A jó minőségű föld legnagyobb előnye, hogy semmit nem kell vele tenned, vagy csak nagyon kevés dolgod lesz vele. Nem kell extra tápanyagot hozzáadni például.

rész 3 / Válassz magadnak vetőmagokat

Megtöltöttük földdel az edényeket, mi a következő lépés? Nos, marihuánát termeszteni kannabisz palánták nélkül nyilván elég bonyolult lenne. A legegyszerűbb úton vetőmagokból juthatsz hozzájuk. Ezek a legtöbb országban kaphatók és rendelhetsz is belőlünk különösebb probléma nélkül. Ezen az oldalon is van online vetőmag áruház! Kattints ide az online magvásárláshoz.

Most már tudod, hogy hol tudsz vetőmagot vásárolni, és már hallom is a következő kérdésedet: milyen fajtát termesszek? Azt kell mondanom, egyszerűen túl nagy a választék. Minden fajtának megvannak a saját tulajdonságai és termesztési nehézségei. Tehát a jó hír, hogy nem igazán tudsz rosszat választani, szóval ne habozz sokáig. De hogy még egyszerűbbé tegyük számodra: kezdj egy Indica fajtával. Miért egy Indica? A kannabisznak két alap fajtája van: az Indica és a Sativa.

 

 • Indica leaf INDICA / characteristics
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Néhány legismertebb Indica törzs
  ICE, Northern Light, Blue Mystic, O.G. Kush
 

Az Indica nem nő túl nagyra és rövid a virágzási periódusa, erős, széles szárai és széles levelei vannak. A Sativa ennek az ellentéte. A gyors növekedés magas növényt eredményez, vékony levelekkel, és különösen a virágzási időszak alatt sokkal nagyobbak, mint az Indicák. Vannak a kettőnek hibridjei is, van, amelyik elsősorban Indica és csak egy kicsit Sativa, vagy lehet inkább Sativa egy csipetnyi Indica beütéssel. Mindkét fajta kiváló, de a kezdőknek nagyobb esélye van a sikeres kezdésre egy Indicával. Egyáltalán nem akarom azt sugallni, hogy a Sativát nehéz termeszteni, de ha maximális eséllyel szeretnél belevágni az első sikeres szüretelésedbe, jobb, ha az Indicával kezdesz. Rá fogsz jönni, hogy nagyon sokféléből tudsz választani. Mindenkinek megvan a saját véleménye arról, hogy melyik fajtát kellene választanod, szóval válassz inkább magadnak, ez abszolút csak a saját preferenciáidtól függ. És végre, a sok hímezés-hámozás után választottál magadnak. Szép darab!

rész 4 / Fény

A növényeink fény nélkül nem fognak növekedni, éppen ezért szükséges beszerezni egy növesztő-virágoztató lámpát (egy olyan lámpát, amely a rügynövesztés mindkét fázisban használható). A lámpa fogja meghatározni a termésedet: minél több fény, annál több termés. Tehát a több fény több füvet és nagyobb termést jelent. Akár egy villanykörtével is tudsz kannabiszt nevelni, de jobban teszed, ha a kereskedelemben „TL-lámpa”-ként ismert világítással kezdesz – talán fluoreszkáló fényként is hallottál róluk.

Ahhoz, hogy jó minőségű, megfelelő hozamú terméshez jussunk, 400-600 wattos nátrium lámpára van szükségünk. Ezek a lámpák nagyjából átlagos minőségűek, hiszen léteznek 1000, illetve 2000 wattos típusok, de 150 és 250 wattosak is. A 400-600 W tökéletesen elég nekünk, ez viszonylag kis energiaigényű, a megtermelt kannabisz mennyiségéhez képest. Ez persze teljesen más történet, mintha a hagyományos izzókat kapcsolgatnánk. Rengeteg féle lámpa van és te semmiképp se hagyd, hogy a nátrium lámpán kívül bármi másra rábeszéljenek. Kezdetnek vásárold meg a legolcsóbbat, a legegyszerűbb dizájnnal. A léghűtéses és a vízhűtéses verziók lehetnek jobbak, de ezeket majd a későbbi növényeknél kipróbálod.

Beltéri marihuána termesztés

Egy 400 wattos izzó 200 gramm, míg egy 600 wattos 300 grammnyi rügyet nevel. Ez egy becsült hozam, amire kezdőként számíthatsz. Ha sikerül ennél többet, akkor tudj róla, hogy szerencsés vagy. Ha igazán jó vagy, általában néhány termelés után, akkor remélhetsz 300 grammot a 400 wattos lámpától és 400 grammot a 600 wattostól. Mindkét lámpatípus képes bevilágítani egy négyzetmétert és megfelelő hőt leadni. Ezt szem előtt kell tartani. És már meg is érkeztünk a következő vásárláshoz: egy szivattyúra lesz szükséged, aktív szénszűrővel. A kannabisz növényeknek széndioxidra van szüksége a növekedéshez, amelyet a körülöttük lévő levegőből szereznek meg.

Ha nem biztosítod a termesztőhely friss levegő ellátását, előbb-utóbb mindet el fogják használni. Ha pedig ez megtörténik, a növény növekedése lelassul és kevésbé lesz egészséges. Azért, hogy ezt mindenképp elkerüljük és biztosak legyünk abban, hogy friss levegő áramlik, légelszívót kell beüzemelnünk. Ez elszívja a szén-dioxidban szegény levegőt és ezáltal lehetővé teszi, hogy hogy friss, szén-dioxidban dús levegő áramoljon be a térbe. Más szóval, nem szükséges külön pumpa ahhoz, hogy a termesztő térbe friss levegőt jutasson. Tehetsz, ha szeretnél, de nem létszükséglet. A másik előnye a légelszívónak, hogy a segítségével el tudjuk távolítani a kannabisz jellegzetes szagát is. A virágzás alatt, annak érdekében, hogy ne keltsük fel a külvilág figyelmét, aktív szénszűrőt alkalmazunk a szag eltávolítására. Minden elszívóhoz van szénszűrő, amely tökéletesen illeszkedik. A szénszűrő egy hatalmas nagy cső, tele szénnel. Az úgynevezett aktív szénnek megvan az a tulajdonsága, hogy elnyeli a vegyi anyagok által okozott szagokat és semlegesíti őket.

Cannabis nőnek sátor

A szénszűrő természetesen nem tart örökké. Amint megtelik, újra engedi szabadon áramlani a szagokat. A szénszűrő általában öt betakarítást bír, tehát nagyjából egy évente szükséges lecserélni. Egy tisztességes, jó elszívót egyáltalán nem tudsz nélkülözni a kannabisz termesztés során. Ez egy drágább beszerzés lesz, ha még csak most kezded, de csak próbáld meg enélkül és máris rengeteg problémával szembesülsz. Még ha sikerül is elkerülni a szag miatti lebukást, a növényeid terméshozama alacsony marad az alacsony CO2 tartalom miatt. Ahhoz, hogy biztosítsd a friss levegő megfelelő áramlását a termesztő térben, egy, vagy több ventillátorra is szükséged lesz. Ha állandó áramlásban tartod a levegőt, akkor biztosítva lesz az állandó keveredés, így megfelelő lesz a levegő hőmérséklete, páratartalma és a CO2 is megfelelően oszlik el a térben.

Ventilátor nélkül előfordulhat, hogy a termesztőhely egyik részén 25 °C lesz, míg a másikon esetleg csak 20°C. A lámpákból áradó hő a ventilátor segítségével szétterjed a térben, így biztosítva az egyenletes hőmérsékletet. Másik előnye a ventillátornak, hogy ha biztosítod az áramlást a növények között, akkor erősebb, vastagabb szárak fejlődnek, amely jobb termést eredményez a későbbiekben.

rész 5 / Tápanyagok

Tény, hogy a növényeink nem fognak maguktól megnőni. Ez azt jelenti, hogy táplálékot is kell nekik biztosítanunk. Folyékony szerves tápanyagokat kell nekik juttatni. Ahogy korábban mondtam, a jó talajban elegendő tápanyag található egészen a növekedés végéig. Egyedül az utolsó hetekben lehet szükséges kiegészítő tápanyag hozzáadása, és ezt folyékony tápanyaggal tudjuk megtenni.

A beltéri termesztésnél csak a virágzást kell táplálni. Mivel még a legolcsóbb talajban is van elegendő tápanyag a növekedési szakaszhoz, abban az esetben, ha nem töltünk túl hosszú időt az előneveléssel. Minden növényi tápanyag különbözik, de alapvetően mindegyik nitrogént, foszfort és káliumot tartalmaz. A nitrogén és a kálium a növekedéshez nagyon fontos, a foszfor és a kálium keveréke pedig a virágzáskor hasznos. Így a legjobb virágzás-segítő nagy mennyiségben tartalmaz foszfort és káliumot és kis mennyiségben nitrogént. Még egyszer: válassz speciális kannabisz tápanyagot, mivel minden növényi tápanyag különböző és a legjobb már a kezdetekkor kiválasztani egy kiegészítő tápot és végig ahhoz ragaszkodni.

Legjobb marihuánamag

Hogyha rögtön kannabiszhoz való táppal kezdesz , sokkal jobb tapasztalataid lesznek a növényi tápanyagokkal kapcsolatban és jobb terméseid lesznek a jövőben, mintha mondjuk általános növényeknek való táppal kezdenél és csak utána váltanál kannabisz tápra.

Tehát mostanra kitértünk a legfontosabb dolgokra, jó talaj, fény, vetőmagok, szellőztetés, és levegő keringetés. Ez minden, amire szükségünk van, illetve amiről gondoskodnunk kell ahhoz, hogy jó kannabiszt nevelhessünk.

Ez nem túl sok és nem túl nehéz. Az egyetlen hátrány a költség, hogy az eszközberuházás nagyjából 500 euróba kerül. Nem túl drága, de nem is kifejezetten olcsó, különösen a lámpa és az elszívó költségei jelentősek. Még mindig akarsz saját kannabiszt termeszteni? Maradj velünk!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.