Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

A kannabisztermesztés megkezdése

A kannabisztermesztés megkezdése

Tehát otthon szeretne termeszteni, de nem tudja hol kezdje. Ne aggódjon! Kannabisz-termesztési útmutatónk minden lényeges kérdésről tájékoztatja Önt. Tanuljon meg úgy termeszteni, ahogyan a profik!

HOL TALÁLHAT TERMESZTÉSI ÚTMUTATÓKAT ÉS FORRÁSOKAT

Ha saját kannabiszt szeretne termeszteni, az első nagyobb lépést már meg is tette, hiszen a növekedési útmutatónkat olvassa. Lehet, hogy vannak olyan technikai kifejezések, amelyeket még nem ért, de az, hogy megismeri az otthoni fűtermesztés teljes folyamatát, segít abban, hogy megtervezze és kiépítse a termesztőterét, ha eljön az idő.

Mint minden tevékenység, ez is egy olyan műalkotás, amely gyakorlatot igényel. Ezen útmutató mellett a Royal Queen Seeds kannabisz blog tele van hasznos információkkal, tippeket és trükköket kínál a termesztéshez kapcsolódó mindenféle kérdésre és aggályra. A következő cikkeket is érdemes elolvasnia, hogy további forrásokat fedezzen fel, ahol segítő olvasni- és néznivalókat találhat:

• 7 YouTube-csatorna, amelyet minden füvesnek látni kell
• 7 alkalmazás, amely nélkül nem érdemes élni
• A 10 legfontosabb könyv a kannabiszról

Ha kapcsolatba akar lépni más termesztőkkel, tanulni szeretne tőlük feltétlenül keresse fel a személyes fiókokhoz tartozó népszerű termesztési fórumokat. Itt kezdőkkel és tapasztalt termesztőkkel egyaránt beszélhet, tanácsokat adhat és kaphat, támogathatják egymást a tanulásban. Természetesen fontos, hogy ezeket a beszámolókat fenntartásokkal kezeljük, mivel ezeket az információkat ritkán ellenőrzik.

Végül persze az elmélet gyakorlati megvalósítása mindig váratlan akadályokkal jár. Haladjon tovább, ismerkedjen meg az alábbi kritikus tényezőkkel!

VÁLASSZON MEGFELELŐ KANNABISZ VETŐMAGOKAT

Nyilvánvaló, hogy a kannabisz növények nem a semmiből nőnek, ez ugye azt jelenti, hogy először be kell szereznünk néhány magot. Szerencsére az RQS katalógusból minőségi kannabisz magokat vásárolhat, amelyek minőségét tesztelték, és amelyek a piacon a legjobb csírázási arányt mutatják.
És a nehezebb rész: a fajták kiválasztása. A legfontosabb, hogy ne hagyja, hogy a kínált genetikák sokasága elárassza, vagy megzavarja. A különböző lehetőségek közötti sikeres navigálásához tekintsük át az indica és a sativa közötti alapvető különbségeket.

INDICA

Az indica növények zömök alkatúak, széles száruk és széles leveleik vannak. Virágzási idejük viszonylag rövid, és arról ismertek, hogy nagyobb, sűrűbb rügyeket növesztenek. Az indicákat néhány felhasználó „éjszakai” fajtának nevezi, mivel általában pihentető, tompító hatásúak.

Az indicákhoz általában a következő hatások társulnak még:

- Kanapéhoz láncol
- Szedál
- Rágcsálnivaló kell hozzá
- Testi high
- Mély pihenés

Néhány a legismertebb indica törzsünk közül: ICENorthern LightBlue MysticO.G. Kush.

 

 • Indica leaf INDICA / caratteristiche
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Sativa leaf SATIVA
 • Energy
 • Stimulating
 • Head High
 • Uplifting
 • Creativity
 • Fight Depression

SATIVA

Az indicákkal ellentétben a sativák általában magasra nőnek, vékonyabb levelekkel és hosszabb szárral rendelkeznek, és a virágzás sokkal hosszabb időt vesz igénybe náluk. Ráadásul, hatásuk inkább az energikus, nem a nyugtató oldalra visz.

A sativákhoz általában kapcsolódó egyéb hatások a következők:

- Agyi stimuláció
- Fizikai energia
- Kreativitás
- Eufória

Néhány legismertebb sativa törzsünk: Power FlowerAmnesia HazeHaze BerryRoyal Moby.

Manapság nagyon kevés kannabisz törzs tisztán indica vagy sativa. A legtöbb fellelhető fajta hibrid, a sativa és az indica genetika keveréke. A hibridek lehetnek indica- vagy sativa-dominánsak, vagy 50-50 %-ban osztozhatnak. Éppen emiatt a hibridek morfológiája és hatásai a genetikai és környezeti tényezőktől függően nagyban különbözik. Ennek ellenére az indica és a sativa jellemző tulajdonságai segítsenek a megfelelő irányt kiválasztani.

Bár a fajtaválasztásánál nincs „legjobb” lehetőség, a kezdők gyakran indica- vagy indicadomináns egyedeket választanak, mivel ezek könnyebben kezelhetők és kevesebb ideig tart a teljes folyamat.

AUTOMATA VIRÁGZÁS

Az automatikus virágzás kiküszöböli a fűtermesztés néhány főbb komplikációját. Ezek a törzsek indica és sativa hibridek formájában is léteznek, de egy harmadik típusú kannabiszt is tartalmaznak,amely a ruderalis néven ismertté. Ezek a gének lehetővé teszik, hogy az automatikus virágzás az életkor, nem pedig a fényciklus alapján kezdődjön, a hagyományos fotoperiodikus fajtákkal ellentétben. Az autovirágzó növények általában kisebb méretűek, mint a fotoperiodikus fajták, és ez előny lehet, ha korlátozott hely áll rendelkezésre. Ha többet szeretne megtudni az automatikus virágzásról, akkor nézze meg útmutatónkat Hogyan termesszünk autovirágzó kannabiszt. Ez az útmutató a tradicionális (feminizált fotoperiodikus) kannabisz leírásával folytatódik.

TERMESZTŐ-KÖZEG

Miután megvásárolta a vetőmagokat, megfelelő tartályokat kell beszereznie amibe majd a talajt teszi. Általában körülbelül 7–11 literes edények megfelelőek a kezdéshez. Győződjön meg arról, hogy a tartályok alján lyukak vannak, hogy a víz kifolyhasson. A kannabisz nem szereti a pangó vizet.

Milyen talajt kell vásárolnia? Elvileg a legtöbb típusú univerzális talaj használható, bár az olcsó keverékek nem mindig optimálisak a kannabiszhoz. Néhány talaj túl kevés tápanyagot tartalmaz és/vagy nem elég levegős. A jól szellőző talaj fontos a gyökér megfelelő fejlődéséhez. Ha egyébként jó cserepes talajt választott, akkor még jobbá teheti, ha a perlitet, amorf vulkanikus üveg kőzetet ad hozzá, amely kis, világos, fehér kövek formájában jelenik meg. Ezek elősegítik a talaj levegőzését a jobb vízelvezetés érdekében.

Manapság olyan talajkeverékeket is találhat, amelyeket kifejezetten a kannabisz termesztésére készítettek, ezek már a zsákban optimálisra vannak keverve. Ezek a keverékek elegendő tápanyagot tartalmaznak a növények növekedési (vegetatív) szakaszának fenntartásához, így az első hetekben nem kell tápanyagokat adagolni. A jó minőségű talajok többségébe már belekeverték a perlitet.

Amit határozottan nem szabad megtennie: a kertjéből ás fel földet, és azt használja fel talajként a cserépbe. Ez nem csak a megfelelő tápanyagokat nem fogja tartalmazni, de valószínűleg rovarokat, gombákat és más szennyeződéseket is tartalmaz, amikre határozottan nincs szüksége a növényeinek.

TERMESZTŐ-KÖZEG

VILÁGÍTÁS

A kannabisznak fényre van szüksége a növekedéshez, és még több fényre van szüksége a virágzáshoz. A világítási beállítások nagyban befolyásolják a termés eredményességét.

A VILÁGÍTÁS TÍPUSAI

A kertész áruházakban és az interneten mindenféle növényvilágítással találkozhat - némelyik a vegetatív fázishoz, másokat a virágzáshoz, megint másokat mindkettőhöz ajánlják. Annak érdekében, hogy a dolgok a lehető legkevésbé legyenek bonyolultak, válasszon olyan fényt, amely minden növekedési szakaszra alkalmas. Az utóbbi években a LED-es fényszórók megfizethetővé váltak. Ez energiatakarékos alternatívája lehet más típusú világításoknak, például a HID fényszóróknak. Ügyeljen arra, hogy „teljes spektrumú” lámpát válasszon, vagy legyen rajta egy olyan kapcsoló, amely lehetővé teszi a spektrum könnyű átváltását a vegetatív fázisról a virágzásra. Ha csak kevés fényre van szüksége, például palántákhoz vagy fiatal növényekhez, akkor fluoreszkáló izzókat is használhat.

TELJESÍTMÉNY

A termesztőfény teljesítménye olyan tényező, amelyet fontos figyelembe venni a termesztőtérben. A jó minőségű, megfelelő hozamok eléréséhez legalább 400–600W-os nátriumlámpát vagy azzal egyenértékű LED-fényt kell használnia. Természetesen találhat ennél erősebb lámpákat is, például 1000 és 2000W-os, vagy kevésbé erős, 150–250W-os lámpákat is, de a 400–600W-os fényszóró jó középértéket biztosít, így tisztességes hozamokra számíthat túl sok energia felhasználása nélkül.

Egy 400W-os nátrium-izzó kb. 200 gramm rügy előállítását képes támogatni 1 m²-en, míg egy 600W-os izzó 300 grammot képes elérni. Nyilvánvaló, hogy ezek csak becslések. Ha önnek több sikerül, szerencsésnek tudhatja magát. A profi termesztők optimális körülmények között akár 300g/m²-t is elérhetnek 400W-os lámpával és 400g/m²-t egy 600W-os fénnyel.

A termesztő fény vásárlásakor gondosan olvassa el a gyártó előírásait. Érdemes azt is tudni, hogy a szuperolcsó LED-lámpák gyártói durván túlértékelhetik termékeik képességeit. Ha nem biztos benne, hogy milyen fényt válasszon, mindig kérjen tanácsot a termesztői fórumokon.

A VILÁGÍTÁS IDŐZÍTÉSE

Hacsak nem autovirágzó fajtát termeszt (amelyet 18–24 óráig is fény alatt hagyhat vetéstől a betakarításig), akkor a növényeit állapotuktól függően egy meghatározott fényciklus alatt kell tartania.

Vegetációs stádium: 18–6

Növényeinek vegetatív stádiuma elvileg addig tarthat, amíg csak akarja. Általában azonban a termesztők legalább 3-4 hétig , vagy addig hagyják a növényüket a vegetatív fázisban, amíg a növény el nem éri a kívánt magasságot. Ennek a szakasznak a tipikus könnyű menetrendje, hogy 18 óra bekapcsolva, 6 óra kikapcsolva tartja a fényforrást.

Virágzási szakasz: 12–12

Virágzáshoz állítsa be a lámpákat egyenletes 12-12 fényciklusra. Ügyeljen arra, hogy a „sötét ciklus” ne legyen megszakítva, mivel az gátolhatja a növények virágzását.

A fényforrást egy időzítőhöz csatlakoztatva könnyedén fenntarthatja ezeket az ütemezéseket.

LÉGÁRAMLÁS ÉS SZELLŐZÉS

Ha bent termeszt, akkor megfelelő légáramlást kell biztosítania, hogy a növényei egészségesek maradjanak.

LÉGÁRAMLÁS ÉS SZELLŐZÉS

ELSZÍVÓK

Noha ez nem tűnnek annyira létfontosságúnak, mint például a termesztőfények, a ventilátor és az elszívó (aktívszén-szűrővel) óriási különbséget jelenthet növekedésében. A kannabisznövények fejlődéséhez szén-dioxidra (CO₂) van szükség, amelyet a környező levegőből vesznek fel.

Ha beltéren termeszt és nincs megfelelő beáramoltató és elszívó berendezése, a növény előbb vagy utóbb felhasználja az összes rendelkezésre álló CO₂-t. Amint ez megtörténik, a növekedés lelassul, és a növény akár meg is betegedhet. Az elszívó kiszívja a CO₂-szegény levegőt és automatikusan friss, CO₂-tartalmú levegővel helyettesíti.

Az aktívszén-szűrővel ellátott légszívó használatának további előnye, hogy semlegesíti a kannabisz szagát a virágzás során. Ez segíthet megőrizni diszkrét termesztési feltételeket. A szénszűrők tartalmaznak egy aktív széncsövet, amelyet az elszívórendszerhez csatlakoztatnak. Tudnia kell, hogy a szénszűrők nem tartanak örökké. Legjellemzőbb, hogy kb. 5 betakarítás után ki kell cserélnie a szűrőt.

LÉGÁRAMLÁS

Annak érdekében, hogy a termesztőtérbe bekerülő friss levegő egyenletesen oszoljon el, egy vagy több ventilátorra is szükség lehet. A légáramlás fenntartásával a ventilátor biztosítja a CO₂, valamint a hő és a nedvesség egyenletesen eloszlását az egész térben. Ez segít távoltartani termesztő fények melegét és csökkenti a penészesedés kockázatát.

Beállíthat néhány ventilátort úgy is, hogy enyhe szellőt fújjon a növényei felé, ezáltal vastagabb és erősebb szárakat képezhet, amelyek jobban támogatják a nehéz termést.

TÁPANYAGOK

A kannabisznövények nem élnek meg csak a fényből és a szeretetből; tápanyagokat is kell biztosítani számukra, hogy növekedjenek.

A kannabisz tápanyagigénye a növekedési stádiumától függően eltérő. A növekedés során a növényeknek magas nitrogén- és káliumszintre, valamint közepes foszforbevitelre van szükségük. A virágzáshoz kevesebb nitrogén szükséges, további foszfor kell, a káliumszint pedig körülbelül azonos marad. Emiatt a kannabisz tápanyagok általában (legalább) kétféle palackban vannak - az egyik növekedéshez, a másik a virágzáshoz.

Még egyszer, nem kell a szükségesnél jobban megbonyolítani a dolgokat. Ha a beltéri termesztés során négy hétig hagyja a növényeket a vegetatív szakaszban, és olyan talajt használ, amely kannabisz tápanyagokat tartalmaz, akkor ebben a fázisban nem kell plusz tápanyagokat adagolnia. Elég csak a virágzás során elindítania a tápozást, amikor a növény igényei megváltoznak.

NITROGÉN, FOSZTFOR, KÁLIUM (NPK)

A műtrágyák és tápanyag-oldatok három makroelemen alapulnak: ezek a nitrogén, foszfor és a kálium. Mikroelemeket is tartalmaznak, például vasat és kalciumot. A tápanyag-oldat nitrogén-, foszfor- és káliummennyiségének hányadosa gyakran három szám, például 3-1-6 vagy 0-4-5. Ez jelzi az N-P-K (nitrogén, foszfor és kálium) szintet. Mint már említettük, a nitrogén és a kálium kulcsfontosságú a vegetatív növekedéshez, míg a foszfor nagyobb mennyisége a virágzás során hasznos.

Vegye figyelembe, hogy a palánták és fiatal növények tápanyagigénye eltér a nagy és erőteljes növényekétől. Például a palántáknak csak nagyon kevés tápanyagra lesz szükségük (ha lesz szükségük egyáltalán). A kannabisz növények túltápozása az egyik leggyakoribb hiba, amelyet az újonc termesztők elkövetnek. Ami még rosszabb, hogy a beteg, túlterhelt növény hasonló tüneteket produkál, mint az a növény, amelyik nem kap elegendő tápanyagot - például sárgulnak a levelei. Ha bajba kerül a növényekkel, akkor általában az a legjobb, ha „leöblíti” őket (lásd alább), és újrakezdi az ajánlott tápanyagszintekkel.

NITROGÉN, FOSZTFOR, KÁLIUM (NPK)

pH

A víz/tápanyag-oldat pH-ja kiemelkedően fontos a tápanyag megfelelő felvételéhez. A tápanyagok bizonyos mértékben módosítják a víz és a talaj pH-ját (egyesek jobban, mások kevésbé). A talajban történő termesztés során a pH-értéknek 6,0 és 7,0 között kell lennie. Ha a pH-érték elállítódik, az azt eredményezheti, hogy a növény akkor sem képes felvenni a tápanyagokat, ha azok jelen vannak, ami ún. tápanyag-zároláshoz vezet. Ez azt eredményezheti, hogy a növények megbetegednek vagy megakadnak a fejlődésben, ezért a termesztés során mindig figyelemmel kell kísérnie a pH-t, és ennek megfelelően beállítani a víz / tápanyag-oldat pH-értékét „fel” és „le” termékekkel.

VÍZ

Az új termelők által elkövetett másik gyakori hiba a nem megfelelő öntözés. A termelők sokszor hajlamosak a növények túllocsolására, ami mindenféle problémát okoz a gombásodástól a kártevők fertőzéséig.

A megfelelő öntözés azonban valójában nagyon egyszerű: Mindig jobb, ha ritkábban öntöz, mint ha túl gyakran. Hagyja, hogy a talaj kiszáradjon az öntözések között. Honnan tudja, hogy ez mikor történik meg? Van néhány módszer. Az egyik módszer az, hogy legalább 3 cm-re belenyomja az ujját a talajba. Ha száraz, akkor valószínűleg lehet locsolni. Még jobb, ha a termesztő-tartályok súlyát figyeli, hogy megkülönböztesse a talaj telített és száraz állapotát. Ha a tartály észrevehetően könnyű, akkor tudni fogja, hogy ideje ismét megitatni őket. Újra elmondjuk, hogy a növények jobban ellenállnak egy kis vízhiányos állapotnak, mint a túlöntözésnek.

ÖBLÍTÉS

Öblítésnek azt nevezzük, amikor tiszta, beállított pH-értékű vizet adagolunk a kannabisz növényeknek. Két fő oka van annak, hogy a termesztők az öblítést választják:

Öblítés, ha a növények betegek

Amikor kannabiszt ásványi tápanyagokat tápláljuk, a sók idővel felhalmozódnak a talajban. Ez leronthatja a pH-ját, és a talajt túl savassá teheti. Ennek eredményeként a növények megbetegszenek, mivel nem tudják felvenni a tápanyagokat. A sók kiöblítéséhez áztassa ki a talajt kb. kétszer annyi tiszta, beállított pH-értékű vízben, mint amekkora a cserepe. Miután ezt megtette, várjon, amíg a talaj megszárad, és adja újra a növényének az ajánlott tápanyagokat. Szorítunk, hogy a növény meggyógyuljon!

Öblítés a betakarítás előtt

Sok termesztő szereti a növényeket átöblíteni a betakarítás előtt. Az öblítés eltávolítja a talajban maradt ásványi sókat, és a növények a levelekben tárolt tápanyagokat szívják fel. Az az elképzelés, hogy ez javítja a kannabisz ízét. A betakarítás előtti öblítéshez hagyja abba a növények tápanyagokkal történő táplálását és csak beállított pH-jú vizet adagoljon az utolsó 1,5–2 hét során.

KÖVETKEZTETÉS

Mindez soknak tűnhet, hogy megtanulja, ha ön még nem gyakorlott a kannabisz termesztésében. De ne aggódjon, amint elkapja a ritmust, minden a helyére kerül majd! Ne felejtsük el, hogy a profi kannabisz-termesztők is újoncként indultak. Hibák mindig előfordulhatnak, de ne hagyja, hogy a kis kudarcok elriasszák. Valójában minden hiba lehetőséget kínál további ismeretek megszerzésére. Biztos lehet benne, hogy nem sok idő telik el és ön is úgy termeszt majd a kannabiszt, mint a profik.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews