Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter

A betakarítás ideje a kannabisztermesztés legfontosabb és legizgalmasabb szakasza. Ez az az időszak, amikor a kemény munka végre meghozza gyümölcsét. Azonban erről könnyebb beszélni, mint idáig eljutni. Sok minden elromolhat még az aratás előtt. Arról nem is beszélve, hogy a betakarítás IDŐPONTJÁNAK kiválasztásával nagyszerű termésre tehet szert, de akár el is szúrhatja az egészet. Érdemes előre átgondolni, hogy mikor és hogyan vágjunk bele a növénybe, valamint azt is, hogy utána mit teszünk a learatott rügyekkel.

Ha kissé zavarba jön a betakarítás időpontjának meghatározásától, akkor olvasson tovább – mi mindent elárulunk, amit tudnia kell.


Video id: 540076385

Jelek a szürethez

1. A trichomák színei

Többféleképpen is megtudhatja, mikor kell begyűjteni a kannabiszrügyeket. A legmegbízhatóbb módszer talán a trichomák színének vizsgálata. Ezeket a gyantagyártó mirigyeket tekintik a legjobb mérési szabványnak, mivel eredményeik konzisztensebbek, mint más módszerek. Ehhez nagyítóra lesz szüksége – a trichomák ugyanis meglehetősen aprók.

A trichomák három egymást követő színállapoton mennek keresztül. Ezek a következők áttetsző/tiszta, felhős és borostyánsárga. A betakarításhoz a legjobb időszak az, amikor a trichomák fele borostyánsárga, a fele pedig tiszta vagy felhős. Ez a színkülönbség abból adódik, hogy a legfelső rügyek korábban érnek, mint az alsók. Mindenesetre ne várja meg, hogy minden trichoma borostyánsárgává váljon, mivel ez általában a THC szint csökkenéséhez és az alvást indukáló kannabinoid, a CBN növekedéséhez vezet.

div class="hidden-xs">Trichomes

Trichomes

2. Sárguló levelek

A sárga levelek is jó jelei annak, hogy a kannabisznövény készen áll a betakarításra. Ha a nagy legyezőlevelek sárgulni kezdenek, vagy ha maguktól lehullanak, elkezdheti a növény öblítését. De ne feledje, hogy a levelek lehullása valószínűleg nem fog bekövetkezni, ha műtrágyát használ. Ezért érdemes más jeleket keresni a betakarítási idő meghatározásához.

Yellow Leaves

3. Bibék

Ha van egy fotoperiódusos kannabisznövénye, akkor annak a termőjének és a bibéinek ellenőrzése hasznos módja annak, hogy felmérje, készen áll-e már a vágásra. Általában akkor feltételezhetjük, hogy a növény készen áll a betakarításra, amikor a bibéinek körülbelül a fele barna. De ismét elmondjuk, hogy a trichoma módszer megbízhatóbb.

Pistils

4. Fodros levelek

A levelek kiszáradása és felkunkorodása egy másik jele annak, hogy a kannabisz valószínűleg készen áll a betakarításra. Ez azért történik, mert amikor az utolsó életszakaszához közeledik a növény, akkor már kevesebb vizet vesz fel. De mindenképpen erősítse meg ezt más módszerekkel is, mivel vannak olyan kártevők és betegségek, amelyek szintén száraz és hullámos leveleket okoznak.

Curling

5. Termesztési ütemterv

Bár nincs kőbe vésve, fontos, hogy legalább a vetőmag forrása által megadott betakarítási ütemtervet vegyük figyelembe. Ez általában a vetőmag csomagolásán található. Ez az ütemezés a napok/hetek hozzávetőleges száma, ami alatt a kannabiszmag kifejlett növénnyé nő. Ez az ütemezés azonban a termesztési feltételek, például a környezet, a víz és a hő függvényében ingadozik. Mindig vegye figyelembe ezt az értékes tenyésztői információt.


Korai betakarítás

Ha a kannabiszról maximális mennyiségű rügyet szeretne begyűjteni, akkor a korai betakarítás nem jó ötlet. Számos oka lehet azonban annak, hogy úgy dönt, hogy a szokásosnál kicsit korábban szüretel. A leggyakoribb okok közé tartozik a hibák és a penészgombák megelőzése. Kevésbé ideális éghajlaton a rossz időjárás katalizálhatja a rügyrothadás és más kellemetlen betegségek kialakulását, ahogy a betakarítási időszak a végéhez közeledik. Ha nem tudja bevinni a növényeit, hogy elkerülje a zord körülményeket, érdemes lehet idő előtt leszüretelni őket.

A környező növények hajtásai is zavarhatják a kannabiszt, ezért időnként jó ötlet a korai betakarítás. A gerillatermesztés is oka lehet annak, hogy egyesek úgy döntenek, hogy azelőtt szüretelnek, hogy a növény valóban készen áll. Bár technikailag azonnal elkezdhető a betakarítás, amint a növény virágzik, de ilyenkor még a kannabinoidszintek nagyon alacsonyak, csak a rügyek érésével nő meg a szintjük.

Amennyire csak lehetséges, kerülje a korai betakarítást, de az sem a világ vége, ha valóban szükség van rá. Ha csak néhány nappal korábban szüretel, a potencia „károsodása” minimális lesz. Egy rügy is jobb, mint a semmi!

Cannabis Mouldy Bud

Késői betakarítás

A másik véglet, a késői betakarítás azt jelenti, hogy hagyja a kannabisznövényét a maximális hatásponton túl érni. Sokan ezt rossz módszernek tartják a THC lebomlása miatt – ez a kannabinoid, amelyet a legtöbb felhasználó ki szeretne használni. És bár a rügyekben lévő terpének valóban csípősebbek, ha érni hagyják őket, az íz és az aroma csökken, ha túl sokáig tartja életben.

A növények késői betakarítása kábítóbb és tompítóbb hatást vált, nem energizáló agyi stimulációt. Még ha sativát is termeszt, a késői betakarítás valószínűleg az indica-domináns törzsekhez hasonló hatásokat fog eredményezni. Bár ez a többség számára nem ideális, de néhány orvosi kannabisz használó jobban szereti a magasabb CBN szintet és a később szüretelt növények altató hatásait.

Végül azért is óvatosnak kell lennie a késői betakarítással, mivel egyes törzsek önbeporzásba kezdenek, és ennek eredményeként interszexuálissá válnak.

Következtetés

Az időzítés fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a kannabisz termesztése során. Az idő, ameddig érni hagyja a növényt, óriási hatással van annak kannabinoidtartalmára. A legjobb, ha a fenti módszereket alkalmazza a növény betakarításakor, és akkor arat. amikor az még nem túl fiatal vagy idős. Így mindkét világból a legjobbat kapja, és a törzs által nyújtott legvalódibb élményt élheti át.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37806 reviews