Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter


Esélyes, hogy bármilyen zöldséget megmos, mielőtt elfogyasztja. Leöblíti a boltban vásárolt zöldségeket, és minden bizonnyal lelocsolja a kertben termesztett dolgokat is, hogy eltávolítsa a talajrészecskéket és a csúszómászókat. Akkor miért nem engedjük meg magunknak hogy hasonlósan kezeljük a kannabisz bugáinkat?

Teljesen bizarr ötletnek tűnhet, hogy a rügyeket egy vödör vízbe merítsük szárítás előtt, de minél többet gondolkodunk rajta, annál inkább úgy tűnik hogy van értelme. A virágzási szakaszban mindenféle törmelék felhalmozódhat a rügyeken, a portól a parányi rovarpetékig. Ha rosszul van a szennyeződések elszívásának, vagy megfőzésének gondolatától, akkor tovább kell olvasnia.

Mi az a rügymosás?

A rügymosás pontosan az, aminek hangzik; a gyakorlat abból áll, hogy a betakarítás után a kannabiszvirágokat vízbe merítik, hogy megtisztítsák őket. Soha nem hallott még erről? Ne aggódjon, még csak kevesen tudják. Az alacsony tudatosság ellenére úgy tűnik, a rügymosás fellendülőben van, különösen a kereskedelmi termesztők körében. Miért? Mert a ragadós kannabiszvirágok mágnesként vonzzák a port, a szennyeződést, a mikrobákat és számos más élő és élettelen dolgot, amelyeket a fogyasztók nem akarnak sem elszívni, sem vaporizálni, sem megenni.

A beltéren és a szabadban termesztett rügyek is ki vannak téve a szennyeződéseknek. A bugák nagyobb valószínűséggel gyűjtenek port beltéren, a kint termesztettek pedig atkák és rovartojások menedékéül szolgálnak. Ha a feldolgozás előtt egyszerűen megmeríti a bimbókat, biztos lehet benne, hogy csak tiszta füvet használ.

A rügymosás nem kontraproduktív?

De vajon a kannabiszvirágokat nem vonják be értékes kannabinoidok és terpének? Ha vízbe merítjük, akkor nem mozdulnak el a trichomáik, és nem veszítik el hatásukat és ízüket? Bár ezek érthető aggodalmak, de a fű mosása nem befolyásolja annak ízét és hatásait. Az olyan kannabinoidok, mint a THC és a CBD zsírban oldódnak és hidrofóbok, ami azt jelenti, hogy nem veszítjük el őket, ha vízben fürdetjük a rügyeket.

Ráadásul ezek a gyümölcsös és virágos terpének ragacsos gyantába záródnak. Amíg figyelmesen és kíméletesen hajtja végre a folyamatot, megőrzi ezeket a kulcsmolekulákat.

Mi a helyzet a szárítással? Természetesen tovább tart a rügyek kiszáradása, miután alámerítettük őket. De egy kicsit hosszabb idő a szárítóállványon sokkal többet ér, mintha porral és egyéb szennyeződésekkel bevont füvet dolgozna fel és használna.

A rügymosás előnyei és hátrányai

Eddig remekül hangzik a rügymosás, de vannak-e árnyoldalai a gyakorlatnak? Fedezze fel a fűmosás előnyeit és hátrányait az alábbiakban.

  • Előnyök
Eltávolítja az atkákat és a petéket
A kannabisz virágaiban számos zug és hasadék van, és gyantabevonata azt jelenti, hogy a dolgok könnyen rájuk tapadnak. A rügymosás segít eltávolítani a felszínről az élő szervezeteket, beleértve az atkákat és a rovarok tojásait.
Eltávolítja a port és a földet
Bár ezek nem élő dolgok, a port és a virágföldet mégsem kellemes elfüstölni vagy megenni. A fű megmosásával eltávolítja a szabad szemmel nem látható apró részecskéket.
Javítja az ízt
Ön szerint jó ízű a füve? Várjon, amíg eltávolítja az összes láthatatlan szennyeződést. A mosás segítségével a törzs valódi terpénprofilja ragyog át íztorzulás nélkül.
Eltávolítja a rovarirtókat és a vegyszermaradványokat
Mindig a növények biotermesztését javasoljuk otthon. Ha vásárolja a rügyeket soha nem tudhatja, milyen kertészeti módszereket alkalmaztak a termesztéshez. A rügymosás segít eltávolítani a kellemetlen vegyszermaradványokat.
  • Hátrányok
Meghosszabbítja a száradási időszakot
A rügyek alámerítése azt jelenti, hogy hosszabb ideig tart majd a száradásuk. Türelmesnek kell lennie és elég sokáig kell hagynia őket, hogy az összes nedvesség távozzon.
Nem távolítható el a gombás fertőzés
Bár a rügymosás hatékonyan távolítja el a törmeléket, a gombás kórokozókat, amelyek fizikailag behatolnak a növényi sejtekbe nem távolítja el. Soha ne szívjon olyan füvet, amelyen fertőzések, például lisztharmat jelei vannak.
Felesleges nedvességet jelent
A kannabisznövények fürdetése nedvességgel vonja be őket és nem megfelelő szárítás esetén hajlamosabbak lesznek a penészesedésre.

Rügymosás: milyen megoldásokat érdemes használni?

Míg egyes termesztők csak vízzel mossák meg a füvet, mások speciális vegyszereket is használnak annak biztosítására, hogy alaposan megtisztítsák őket. Tekintsen meg alább néhányat a legnépszerűbb lehetőségek közül.

  • Citrom és szódabikarbóna

A citrom és a szódabikarbóna furcsa kombinációnak tűnhet, de az emberek többféle célra használják a kettőt. A citrom savassága és a szódabikarbóna lúgossága a duót hasznos természetes tisztítószerré teszi a felületek súrolására és a kiömlött anyagok szagtalanítására. Ha ezt a kombinációt hozzáadja a rügymosási folyamathoz, akkor szintetikus vegyszerek nélkül is tovább tisztíthatja virágait.

  • Higított hidrogén-peroxid

A hidrogén-peroxid általában jelen van a háztartási tisztítószerekben, de sok termesztő használja betakarítás után a rügyek tisztítására is. Az anyag antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és kis koncentrációban segíthet elpusztítani a megmaradt mikrobákat, például baktériumokat.

  • Fordított ozmózisos víz

A rügyek mosásakor célszerű a legtisztább vizet használni. Ha a virágokat csapvízbe meríti, az segít eltávolítani a törmeléket, de vegyi anyagoknak, például klórnak és fluornak is kiteszi a rügyeket. A fordított ozmózisos szűrés egy féligáteresztő membránon vezeti át a vizet, és eltávolítja a nem kívánt molekulákat. Erősen javasoljuk a fordított ozmózis használatát a rügymosás során, ha lehetséges.

Hogyan mossa meg rügyeit

Immár tisztában van a rügymosás minden előnyével, valamint néhány hátrányával. Ismeri a folyamatban használt általános összetevőket is. Most itt az ideje, hogy lépésről lépésre megtanulja a folyamatot. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan tisztíthatja meg rügyeit a törmeléktől, hogy megtapasztalhassa valódi ízüket.

Felszerelés

  • 3x tiszta 5 gallonos (19 literes) vödör
  • 12 gallon (45 liter) szobahőmérsékletű víz (fordított ozmózisos, ha lehetséges)
  • ¼ csésze citromlé
  • ¼ csésze szódabikarbóna

1. lépés: A gyártósor beállítása

Állítsa sorba a vödröket, mintha egy gyártósor lenne. Az 1. vödör tartalmazza a tisztítóoldatot, a 2. vödör az első öblítőállomás, a 3. vödör pedig a második öblítőállomás.

Cómo lavar los cogollos

2. lépés: Töltse fel a vödröket

Töltsön meg minden 5 gallonos vödröt 4 gallon (15 liter) fordított ozmózisos vízzel. Ezzel a mennyiséggel elég mély vize lesz ahhoz, hogy egyszerre egész ágakat merítsen és mosson, anélkül, hogy a víz mindenfelé kifröccsenne. Ha megtelt, tegyen ¼ csésze citromlevet és ¼ csésze szódabikarbónát az 1. vödörbe, és alaposan keverje össze.

Cómo lavar los cogollos

3. lépés: Kezdő merítés

Fogjon meg egy rügyekkel teli ágat, és óvatosan mártsa bele az 1. vödörben lévő oldatba. Óvatosan keverje meg és forgassa az ágat a vödörben körül körülbelül 30 másodpercig.

Cómo lavar los cogollos

4. lépés: Első öblítés

Ezután tegye át az ágat a gyártósoron lévő második vödörbe. Merítse a vízbe, és mozgassa hasonló módon további 30 másodpercig. Ez a vödör segít leöblíteni minden további törmeléket, valamint az első oldatot.

Cómo lavar los cogollos

5. lépés: Második öblítés

Mivel a 2. vödör összegyűjti a szennyeződés részecskéket és a mosóoldatot, a 3. vödör végső öblítésként szolgál a maradványok és szennyeződések eltávolítására. Óvatosan keverje még egy utolsó 30 másodpercig. Ezután távolítson el minden rügyet az ágról, és helyezze őket a növényszárítóba, vagy akassza fel az egész ágakat a szárítókötélre.

Cómo lavar los cogollos

6. lépés: Kezdje el a szárítást

A szokásos módon szárítsa meg a kannabiszt. Helyezze a megmosott anyagot egy sötét helyiségbe, ahol jó a légáramlás és a relatív páratartalom 45-55%. Körülbelül 12 nap elteltével indítsa el a pácolási folyamatot, hogy még tovább javítsa rügyei ízét.

Cómo lavar los cogollos

Rügymosás vs vízzel való érlelés

Hogyan függ össze a rügymosás a vizes érleléssel? Nos, mindkettő tartalmaz vizet, de más-más funkciót töltenek be. Míg a rügymosás kifejezetten tisztítja a kannabiszvirágokat, az vizes pácolás csak az ízüket igyekszik javítani. A vízben történő érlelés segít felgyorsítani a térhálósodási folyamatot azáltal, hogy eltávolítja a vízben oldódó irritáló anyagokat, amelyek befolyásolják az általános ízt. De biztosan használhatja mindkét módszert együtt; Az előzetes rügymosás megakadályozza, hogy virágai a vizes érlelési folyamat során a saját koszukban fürödjenek.

Rügymosás: Egy szokatlan eljárás, amely egyre népszerűbb

Első pillantásra a rügymosás furcsának, sőt ártalmasnak tűnik. A koncepció megismerése után azonban nem kell sok idő ahhoz, hogy teljesen értelmes ötletnek tűnjön. A gyümölcsöket és zöldségeket is megmossuk, mielőtt felfalnánk, miért ne öblíthetnénk le a lenyelni vagy elszívni kívánt rügyeket? Persze a fűmosás a száradási időszak kismértékű meghosszabbítását jelenti, de ez a tiszta virágokban és a jobb ízekben megtérül. Nem hisz nekünk? Csak vessen egy pillantást a vödrök aljára a folyamat befejezése után.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37751 reviews