Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.


By Luke Sumpter Reviewed by: Micaela Landeira


Jó oka van annak, hogy a legtöbb termesztő távol tartja a hím növényeket a nőivarúaktól: a hímek beporzásának hatására a női növények magok fejlesztésébe kezdenek. Ennek eredményeként a nőstények a magtermelésre összpontosítják energiájukat, nem pedig arra, hogy jó minőségű rügyet neveljenek. Ez a magos és szerencsétlen végtermék néhány alapvető módszer alkalmazásával elkerülhető.

Nyilvánvalóan senki sem akar magos füvet szívni. Amikor kannabiszt termeszt, és megtanulja azonosítani a hím növényeket, valamint a beporzás jeleit, eltávolíthatja ezeket a növényeket, hogy megmentse megmaradt nőstényeit. Hasonlóképpen, ha korán felismer egy beporzott nőstényt, akkor újrakezdheti a termesztést, mielőtt túl késő lenne, ahelyett, hogy befejezné a korábbit, ami csak rossz minőségű szüretet eredményez.

Soha ne becsülje alá, mennyire messzire képes eljutni a kannabisz virágpor. Ez a mikroszkopikus genetikai anyag 3–7,5 mérföld (~4,8–12,1 kilométer) sugarú körben tud terjedni. Zord időben azonban akár 30 mérföldes (48km) távolságra is képes meglovagolni a szelet. Ha szabadtéren termeszt, nem csak a saját birtokán élő hímekre kell gondolnia. A szomszédos város termesztői - akik nem fordítanak figyelmet az ivarokra - is veszélybe sodorhatják növényeit, ha nem tesz további intézkedéseket.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Hogyan állapítható meg, hogy egy nőivarú növényről, hogy be lett-e porozva

A nőstény beporzásának korai jelei közé tartozik, hogy fellevelei megnőnek. A fellevelek kicsi, levélszerű szerkezetek, amelyek a nőstény reprodukciós részeit védik. Ezek azok a helyek, ahol a virágzó rügyek megjelennek. Ne keverje össze a felleveleket a kelyhekkel.

Arra, hogy megállapítsuk, hogy a fellevelek megduzzadtak-e, jó teszt, ha fogunk egy csipeszt, megragadjuk az egyik fellevelet, és felnyitjuk. Ha van benne mag, akkor beporzott növénye van.

A beporzás másik jele lehet a bibeszőrzet színe. Ha egy nőstényt beporoznak, a korábban fehér szőrszálak hamarosan összezsugorodnak és sötétebbek lesznek.

Ha a virágpor megtermékenyített egy nőivarú növényt, azt onnan is megtudhatja, ha fokozott figyelmet fordít a bibékre – a virágok reproduktív szerveire. Ezeknek a szőrszerű struktúráknak a színe a normál virágzási fázis során megváltozik, fehérről sötétnarancsra vagy vörösre. A megtermékenyítetlen virágok esetében az egész bibe átmegy ezen a változáson. A pollennel való találkozás után azonban csak a bibecsúcsok sötétednek el, a „szár” pedig fehér marad.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Hogyan lehet elkerülni a nőivarú növények beporzását

A beporzáshoz hím vagy interszexuális (hermafrodita) növények - amelyek nőstények, de virágport is termelnek - jelenléte szükséges. Az első dolog, amit tennie kell, hogy a beporzás kockázatát alacsony szinten tartsa, hogy lehetőleg az összes hímet vagy „hermit” távolítsa el. Különösen a virágzás első három hetében fontos, hogy gyakran ellenőrizze a lehetséges hím példányokat a kertben.

Az átlagos kannabisztermesztőnek általában nincs oka a hímek megtartására és azonnal meg akar tőlük szabadulni, amint észreveszi őket. Ezzel szemben a kannabisz-nemesítők esetleg szeretnének hímeket tartani a nőivarú növényeikkel együtt. Ilyen esetekben a nemesítő általában elkülöníti az ivarokat, hogy elkerülje a véletlen beporzást. Az egyik sátorban nőstényeket, a másikban hímeket nevelnek. Amikor a szabadban, például kertben termesztenek, a hímeket gyakran termőterületük legtávolabbi sarkában tartják, a lehető legtávolabb a nőstényektől. A virágport körbehordó szél miatt még ekkor is fennáll a véletlen beporzás veszélye.

How To Tell That A Female Plant Has Been Pollinated

Hogyan lehet észrevenni a hím kannabisznövényeket

A kannabisznövények nemének meghatározásához meg kell várnia a virágzás előtti szakaszt, amikor a növények elkezdik energiájukat a szaporodásra fordítani. A nőstény kannabisznövények később mutatják meg ivarszerveiket, mint a hímek. Azon a helyen, ahol a rügyek hamarosan előbújnak (a szár és az ágak közötti csomópontoknál), a nőstények vékony fehér szőrt jelenítenek meg.

A hím növényeknél nem szőrszálak jelennek meg ezeken a csomópontokon, hanem kis pollenzsákokat fejlődnek ki. Ezek a pollenzsákok kis golyóknak látszanak. Ezek a golyók megjelenhetnek önmagukban vagy fürtökben, attól függően, hogy a növény mennyire haladt előre a virágzás előtti szakaszban. A növekedés egy későbbi szakaszában a pollenzsákok felrobbannak, kiöntik a pollent, és esetleg beporozzák a nőstényeket.

How To Spot Male Cannabis Plants

Hogyan porzódtak be a beltéri kannabisznövényei?

Kannabiszt termesztett egy elszigetelt beltéri termesztősátorban. Biztonsági játékot játszott, rutinszerűen ellenőrizte minden egyes növényét, hogy vannak-e jelei a pollenzsákoknak. Ennek ellenére valahogy mégis megtermékenyültek a nőivarú növényei, és elkezdtek magokat termelni. Hogyan, hogy a fenébe történt ez?

Nos, több ok is lehetséges. Először is, lehet, hogy ön szolgált hordozófelületként a virágpor bejutásához a termesztőtérbe. Ezek a a mikroszkopikus részecskék könnyen megtapadhatnak a ruha rostjaiban, és a hajába is könnyen befészkelhetik magukat. Ha külön termesztőhelyen hím növényekkel foglalkozik, lehet, hogy virágport hozott a csak nőstények számára fenntartott sátrába.

Másik lehetőség, hogy a növényei stresszesek! A stresszt kiváltó környezeti tényezők arra kényszeríthetik a nőivarú növényeket, hogy a köznyelvben „banánnak” nevezett ivarszerveket fejlesszenek ki. Ezek lényegében a nőivarú növények pollenzacskói. Leginkább a fényszivárgás okozta stressz hatására alakulnak ki, aminek következtében a növények túlélési módba lépnek és beporozzák magukat.

Ezeket a beporzó struktúrákat nehéz észrevenni, a termesztőknek gyakran nem is sikerül. A vegyes ivarú növényekkel vagy az "igazi" hermafroditákkal - amelyek külön-külön mutatják a nyilvánvaló női és hím szerveket - ellentétben a banán a nőstény rügyein fordul elő. Ráadásul a banán nem egész pollenzsák, csak a belső része, vagy a portok. Távolról a termesztők könnyen összetéveszthetik a formát és a színt a bibékkel. Mivel hiányzik róluk a külső tasak, a banán azonnal elkezd pollent ömleszteni a virágra, és gyors megtermékenyítést okoz.

Mi a teendő, ha a nőstényei beporzódtak?

Ha korán észleli a hím kannabisznövényeket és a beporzott nőstényeket, megkímélheti magát attól, hogy további időt és erőfeszítést fektessen egy olyan tenyészidőszakba, amely hiábavaló lesz. Legtöbbször a legjobb megoldás az, ha megszabadul a hímektől a beporzott nőstényekkel együtt, és új termesztésbe kezd.

El lehet-e szívni a beporzott női növényeket?

Simán! Bár nem szívesen találkoznánk magvas rügyekkel a drogériákban, a megtermékenyített virágokat valójában el lehet szívni. Bár ez csak a végső megoldás, de eldobnia biztos nem kell a magos rügyet. Továbbra is élvezheti az ízletes terpéneket és a tudatmódosító kannabinoidokat; csak egy kicsit több munkát igényel.

A magvas rügyek betakarítása után el kell távolítania a magokat a virágokról. Ezt kézzel vagy csipesszel is megteheti, ügyelve arra, hogy ne hagyjon ki semmit. Alternatív megoldásként enyhén megőrölheti a virágokat, ami elég ahhoz, hogy kinyerje a virágszövetet a magok széttörése nélkül. Ezután távolítsa el a magokat, amik elmozdultak.

A virágokat fel is szeletelheti, hogy a magoktól megszabaduljon. Használjon trimmelő ollót, hogy a bimbókat kisebb darabokra vágja, és menet közben távolítsa el a magokat. El is szívhatja ezt az anyagot, vagy kombinálhatja a trimmelt anyaggal és készíthet jeges hash-t.

Ne feledje azonban, hogy egyes emberek érzékenyek a kannabisz pollenjére, ahogy mások más fajok pollenjére. Ha pollenallergiát tapasztal, érdemes kihagyni a megtermékenyített rügyek elszívását.

Természetesen mindig törekednie kell arra, hogy virágait megvédje a pollentől, hogy a lehető legfinomabb sinsemillát állítsa elő. A magvas rügyek egyszerűen nem hasonlíthatóak a megtermékenyítetlen virágokhoz. Az alábbiakban megmutatjuk a főbb okokat, amelyek miatt a beporzott virág nem szerepel olyan előkelő helyen szerepel:

Rossz íz A megtermékenyített virág eltereli a növény figyelmét a ragacsos gyanta termeléséről és a magtermelésre irányítja. Ezáltal kevesebb ízletes terpént kapunk, amelyek az egyes fajták egyedi ízéért és aromájáért lennének felelősek.
Alacsonyabb THC-szint A gyanta csökkenése miatt kisebb mennyiségű kannabinoid, például THC termelődik A magvas rügyek kevésbé hatásosak, mint azok, amelyek egészen a betakarításig termelik a gyantát.
Kellemetlenséget okozhat A magok tönkretehetik a dohányzás élményét. Egyrészt rendkívül keménnyé teszik a füstöt, és égéskor irritálhatják a torkot. A magvak hő hatására hajlamosak kipattanni, így véget vethet a jointjának..

Hogyan lehet elkerülni a beporzási problémát

Természetesen van mód arra, hogy az otthoni termesztők teljesen elkerüljék a beporzás problémáját. A modern kannabiszipar innovációjának eredményeként ma már számos új és legendás törzsre elérhetők feminizált vetőmagok. A hagyományos magokkal ellentétben ilyenkor a termesztés során nem kell aggódnia a hímek azonosítása vagy elválasztása miatt. Mindaddig, amíg a feminizált magvakat egy jó hírű kereskedőtől szerzi be, minden magból füstölhető rügyű növény nő. Ezen ismeretek birtokában Ön dönti el, hogy milyen vetőmag felel meg termesztési paramétereinek és személyes céljainak.

Termesztheti a termelt magokat?

Virágai magokat hoztak - miért ne hozná ki a legjobbat a helyzetből azzal, hogy kicsíráztatja őket és még több növényt termeszt? Ezt természetesen megteheti, de lehet, hogy nem lesz jó vége. A jó fajták szándékos nemesítéssel jönnek létre. Ez lehetővé teszi a nemesítők számára, hogy a kívánt tulajdonságokat rögzítsék, a rossz tulajdonságokat pedig kizárják. Az ezekből a műveletekből származó magvak genetikailag stabilak és konzisztensek.

Ha azonban növényei véletlenül porozódnak be, az utódok termesztése szerencsejáték lesz. Valószínűleg egy megbízhatatlan fajtához fog jutni, gyenge termelékenységgel, gyengébb ízekkel és nemkívánatos hatásokkal. Ha azonban van ideje és erőforrása, bármikor megpróbálhatja. Lehet, hogy valami különlegeset kap!

Az önbeporzó növény magjainak termesztését azonban kerülni kell. Azok a példányok, amelyekben hermafrodita tulajdonságok alakultak ki, ezt továbbadják az utódoknak, így Ön újra meg újra szembesülni fog ugyanezzel a helyzettel.

Miért érdemes kerülni a magos fű vásárlását

Ahogy említettük, érdemes kerülni a magos fű vásárlását a gyengébb íz és hatások, valamint a durva füst miatt. A lényeg – ha magos bimbókért fizetett az azt jelenti, hogy átverték. Ahogyan annak sem örülne túlságosan, ha egy szárakkal teli zacskót kapna, a magvak is növelik a zacskó össztömegét, ami azt jelenti, hogy kevesebb kannabiszt kap a szokásos áron.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews