Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

MI A LEGJOBB FÉNYÜTEMEZÉS AZ AUTOVIRÁGZÓ KANNABISZ SZÁMÁRA?

Az önvirágzó kannabisz törzsek az életkoruk alapján virágoznak, nem pedig a fényciklus változása miatt. Mindazonáltal továbbra is kulcsfontosságú, hogy a lehető legjobb betakarítás érdekében megfelelő fénymennyiséget biztosításunk autóink számára. Olvasson tovább, és tudjon meg mindent, amit az automatikus virágzású kannabisz törzsek megvilágításáról tudni kell.

Video id: 527684146

18/6 FÉNYCIKLUS

A kannabisz C3 növény, vagyis a világos órákban is képes elnyelni a CO₂-t a fotoszintézishez. És mivel az önvirágzó növények vegetatív fázisa rövid, és gyakran alacsonyabbra nőnek, mint a fotoperiodikus törzsek, az autoknak legalább 18 órás fényt kell biztosítanunk. Ez erőteljes növekedést tesz lehetővé anélkül, hogy túltöltődne energiával. Autói éppúgy szeretik a fényt, mint a hagyományos fotoperiodikusok, csak nem ezen múlik a virágzásuk megkezdése.

18/6 LIGHT CYCLE

24 ÓRÁS FÉNYCIKLUS

Egyes termesztők 24 órán keresztül is világítják autójukat, azzal érvelve, hogy ez segít maximalizálni a vegetatív növekedést. Azok a termesztők viszont, akik ragaszkodnak a 18 órás fényciklusokhoz, azt állítják, hogy ez növényeik számára egy rövid "felépülési" időszak, amely elengedhetetlen az egészséges növekedéshez.

Nincs valódi konszenzus arról, hogy az automaták a 18 vagy a 24 órás fény alatt nőnek-e jobban, de láthattuk, hogy a termesztők mindkét módszerrel nagyszerű eredményeket érnek el. Azt javasoljuk, hogy a döntéshez próbálja ki mindkét változatot, és maradjon annál, amely az Ön számára a legmegfelelőbb.

24HR LIGHT CYCLE

MI A 12/12 FÉNYÜTEMEZÉS?

Néhány termesztő úgy dönt, hogy autóját virágzása alatt 12/12-es fényciklus alatt tartja. Ez rendben is van, hiszen az ilyen körülmények között termesztett autók is jellemzően tisztességes termést eredményezhetnek. Ne feledje azonban, hogy a 12 órás megvilágítás után betakarított rügyek észrevehetően kisebbek lesznek, mint a 18–24 órás ciklus alatt tartottak. Néhány érv, amiért érdemes lehet megfontolni, hogy 12/12 alatt tartsa növényeit:

  • Hőproblémák: Ha nagyon forró éghajlaton él, érdemes napközben kikapcsolnia a termesztőfényeket, hogy elkerülje termesztőhelyiségének túlmelegedését. Ebben az esetben legjobb lesz autóját 12/12-es fényciklus alatt tartani - éjszakai világítással - hogy elkerülje a növények hőterhelését.
  • Autók és fotoperiódikus törzsek termesztése egymás mellett: Ha feminizált fotoperiódusos törzset is termeszt az autók mellett, akkor valószínűleg autóit ugyanabban a helyiségben kell elhelyeznie, mint virágzó feminizált növényeit, vagyis autóinak csak napi 12 órányi fényt tud adni.
  • Pénzt takaríthat meg: A termesztőfények 18-24 órán keresztül történő működtetése néhány hónap alatt nagyon sokba kerülhet. Ha szűkös költségvetéssel szeretne autókat termeszteni, érdemes inkább 12 órás fényciklust használni.
WHAT ABOUT A 12/12 LIGHT CYCLE?

AZ AUTOVIRÁGZÓK ÉS A SOG

A SOG, vagyis a Sea of Green (azaz zöld tenger), egy kannabisz átalakítási technika, amely nagyszerű termést eredményezhet. Ahelyett, hogy hagyná növényeit minél nagyobbra nőni, a SOG alkalmazásával több kisebb növényt termeszthet egymás közvetlen közelében, hogy egységes lombkoronát képezzenek, ezáltal maximalizálja a fényelosztást és a helykihasználást.

A SOG nagyszerű technika az autókhoz, mert kihasználja e fajták természetesen kisebb termetét.

Bár minden termesztőnek megvan a saját SOG technikája, a legtöbben 4–16 növényt tartanak négyzetméterenként, attól függően, hogy mekkorára engednek nőni egy-egy növényt.

Az adott törzs nagyságától függően javasoljuk, hogy 7–10 literes cserepeket használjon és négyzetméterenként 4–6 növényt helyezzen el. Ennek a felállásnak a lehető legtöbbet kell kihoznia a térből és a világításból, miközben növényeinek továbbra is elegendő légáramlást biztosít a penészesedés elkerülése érdekében. Ha úgy dönt, hogy több növényt tesz egy négyzetméterre, ne felejtsen el kisebb cserepeket használni méretük szabályozásához, és elkerülni a termőhely túlterhelését.

MEGJEGYZÉS A FÉNYSPEKTRUMRÓL

A megfelelő fényspektrum használata rendkívül fontos, bármilyen típusú kannabisznövényt termeszt, beleértve az autókat is. Mivel az önvirágzó növények ilyen rövid életciklusúak, nagyon szeretnénk maximalizálni a nekik adott fény, tápanyagok és talaj minőségét.

Amint a biológiaórákról emlékezhet, amikor a fényt áthatol egy prizmán, különböző színspektrumokra oszlik. A növények, amelyeknek a fotoszintézishez fényre van szüksége, eltérő módon reagálnak ezekre a különböző spektrumokra. A fotoperiodikus kannabisz törzshez hasonlóan javasoljuk, hogy ragaszkodjon a következő fényspektrumokhoz:

  • 6500K kék fény a vegetációs időszakban: A kék fény spektrumairól kimutatták, hogy ösztönzik a vegetatív növekedést, segítve a kannabisz növények rövid és zömök növekedését, miközben minimalizálják a nyúlást.
6500K blue light during veg
  • 2700K vörös fény a virágzási szakaszban A vörös fényspektrumok ideálisak a virágzáshoz, mert ösztönzik a rügyezést és egy kis nyúlást, és segítik növényeit, hogy nagy, sűrű virágokat teremjenek.
2700K red light during flowering

EXTRA TIPPEK A, HOGY NAGYSZERŰ AUTOMATÁKAT TERMESSZEN

Ha még nem ismeri az autovirágzók világát, kövesse ezeket az egyszerű tippeket, hogy még jobb lehessen a szüret:

  • Válasszon nagy hozamú automatát: Nem minden autovirágzó egyforma, ezért mindenképpen válasszon nagy hozamú törzset, ha fontos a termés mennyisége.
  • Ültessen az végső cserépbe: A kannabisznövények átültetése mindig stresszt okoz. Mivel az önvirágzókk akár 8 hét alatt is eljuthatnak a magról a betakarításig, a legjobb elkerülni ezt a fajta stresszt, és a magokat mindig egyenesen az utolsó cserepükbe kell ültetni.
  • Használjon szellős táptalajt: Ez stimulálja a gyökér és a lombozat növekedését.
  • Használjon LST-t: Ha önvirágzó kannabisznövényeit szeretné átalakítani, csak alacsony stresszel járó technikákat alkalmazzon. A nagy igénybevétellel járó átalakítások, például a fimming, a topping és a szupervágás végül több kárt okoznak, mint hasznot.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews