Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter


Nagy reményekkel vágott bele a fűtermesztésbe. És most úgy tűnik, az egyik növénye egy kicsit rosszabbul van. Valószínűleg azt kérdezi magától: "Miért haldoklik a kannabiszom?".

Szóval mit kell tennie? Először is – ne essen pánikba! Az, hogy akadályokba ütközik, elkerülhetetlen része a kannabisz-termesztésnek. Miután megnyugodott és elfogadta a helyzetet, ideje rendbetenni a dolgokat. Számos oka lehet annak, hogy marihuána növénye kissé betegnek tűnik, és minden problémának egyedi megoldása van. Az alábbiakban 8 kulcsfontosságú lépésre összpontosítva végigvezetjük azon a folyamaton, ahogy újraélesztheti kannabisznövényét.

Keltse életre haldokló kannabisznövényét

Javasoljuk, hogy vezessen kannabisznaplót, így egyszerűbb lesz megállapítani, hogy mitől betegedett meg növénye, és orvosolni tudja a problémát. A megfigyelések rögzítése valóban segíthet abban, hogy a fején találja a szöget, amikor a tünetek okait és a megoldásokat kell megtalálni. Ezzel a praktikus eszközzel heteken keresztül rögzítheti növénye növekedését és viselkedését, valamint az észlelt tüneteket, a látott kártevőket és a gyanított hiányosságokat.

Most pedig végigvezetjük a beteg marihuánanövény problémáinak azonosításához és a növény felélesztéséhez szükséges lépések listáján. Az útmutató végére érve mindenre fel lesz készülve, ami a beteg növények felélesztéséhez szükséges.

1. lépés: A tünetek elemzése

A beteg vagy stresszes kannabisznövények a tünetek széles skáláját mutatják.

A tünetek megjelenésének sebessége már maga is egy tünet. Egyik napról a másikra történt valami, vagy eltartott egy ideig, amíg kialakult?

Az alábbiakban felsorolunk néhány elsődleges tünetet, amelyet a beteg kannabisznövényeken tapasztalhatunk, valamint gyors és egyszerű módszereket ezek orvoslására.

 • Sárga levelek

Sárga levelek több különböző ok miatt is keletkezhetnek, például az öntözéssel, a tápanyagokkal és a világítással kapcsolatos problémák miatt.

Túlöntözés

A kezdő termesztők hajlamosak egy kicsit túl sokat törődni növényeikkel. Annak érdekében, hogy biztosan minden szükségletüket kielégítsék, túl gyakran öntöznek, és minden alkalommal túltelítik a közeget. Ez megfojthatja a gyökereket, és érzékenyé teheti különböző kórokozókra, például a gyökérrothadásra.

Hojas amarillas

Alulöntözés

A fentiek ellentéte, az alulöntözés inkább az elhanyagolás eredménye. A növények általában akkor száradnak ki túlságosan, amikor a termesztők nyaralni mennek, vagy támad a kánikula. Rendkívül meleg körülmények között egy-két napos kihagyás az öntözésben súlyosan befolyásolhatja a növény vitalitását.

Hojas amarillas

Nitrogénhiány

Ez az esszenciális makrotápanyag az aminosavak (a fehérjék építőkövei) kulcsfontosságú összetevőjeként és a klorofillmolekula – a pigment, amely lehetővé teszi a fotoszintézist - fontos részeként szolgál. Ennek a kulcsmolekulának a nem megfelelő tápanyag-adagolásból adódó hiánya nitrogénhiányt, majd a levelek sárgulását eredményezi. Ez a csúnya szín lentről kezdődik, és felfelé halad a növényen.

Szerencsére, rengeteg nitrogénforrás közül lehet választani. Kezdje folyékony hínáros lombspray felvitelével a termék használati utasításának megfelelően. A továbbiakban a teljes vegetatív fázisban alkalmazza az Easy Grow Booster tablettát a kiegyensúlyozott tápanyagforrásért.

Hojas amarillas
 • Megnyúlás

A megnyúlás hatására a kannabisznövények szerkezetileg meggyengülhetnek, és fennáll a veszély, hogy felborulnak. Míg egyes törzsek természetes módon jobban megnyúlnak, mint mások, ez a tünet többnyire a környezeti tényezőkből ered. Ha palántái nyurgává válnak, vagy a vegetációs fázisban kezdenek túlságosan megnyúlni, akkor valószínűleg át kell helyeznie a lámpákat.

Az expozíció hiánya miatt a növények kétségbeesetten nyújtóznak a rendelkezésre álló fényforrás felé.

A túlzott meleg miatt a palánták túlságosan lankadttá válhatnak. Helyezzen egy termo-higrométert termesztőhelyiségébe – ez egy hasznos termesztési eszköz, amely a hőmérsékletet és a páratartalmat egyaránt méri. Nappal 19-20°C, éjszaka 13°C hőmérsékletre törekedjen. Használjon ventilátorokat ennek szabályozására, szélsőségesebb környezetben pedig klímaberendezéseket.

Ne feledje, hogy a legtöbb kannabisznövény a virágzás korai heteiben „virágzási nyúláson” megy keresztül - ilyenkor jelentős mértékben növekedhetnek. Ez önmagában nem jelent problémát, de azok a növények, amelyek már a vegetáció késői szakaszában megnyurgultak, nagyobb veszélynek vannak kitéve, hogy virágzásuk után eldőlnek. Tehát szükség esetén álljon készen a tartószerkezet.

Vídeo aneu: 265566531
 • A növekedés visszamaradása

A csökevényes növekedés beteges megjelenésű növényeket eredményez, és befolyásolhatja a hozamot is. Számos tényező okozhatja a növekedés leállását. Íme, hogyan lehet ezeken javítani:

Tápanyaghiány A tápanyaghiány egyéb jeleit is látni fogja. Rendszeres adagokban alkalmazza az Easy Boost-ot, és gyökéráztatóként adjon hozzá mikorrhiza gombákat.
Kalciumhiány Ennek a tápanyagnak a hiánya főként a növekedés visszamaradását okozza. Elszíneződött fiatal hajtásokat és az új hajtások kunkorodását is tapasztalhatja. Alkalmazzon Cal-Mag-kiegészítőt a termékre vonatkozó utasítások szerint
Fényhiány A vegetatív fázisban törekedjen a 18 órás bekapcsolt és 6 órás kikapcsolt világításra. Győződjön meg arról is, hogy a beltéri termesztőlámpák megfelelően vannak beállítva.
Transzplantációs stressz Csökkentse minimálisra az átültetések számát a növekedési ciklus során. Ideális esetben az egészséges palántákat közvetlenül a végső, tágas tartályaikba ültessük át.
Crecimiento atrofiado
 • Alulfejlett rügyek

„Pattogatott kukorica-rügyként” is ismert jelenség - ezek a kicsi, levegős, fejletlen virágok nem éppen lenyűgözőek. Használja az alábbi javaslatokat a pattogatott kukorica-rügyek elkerülésére:

Cogollos subdesarrollados
 • Poros fehér foltok

A legyező- és cukorleveleken lévő fehér porszerű foltok a lisztharmat jelenlétét jelzik - ez egy gombás betegség, amely a fertőzés utolsó szakaszában károsíthatja a növényeket. Ez a kórokozó a növekedés visszaesését, a levelek torzulását és az újonnan képződött szövetek fertőzését okozza. Ha ki szeretné venni ezt a penészt a képletből, mielőtt a dolgok kicsúsznának a kezéből, a következő lehetőségek közül választhat:

 • Rendszeresen törölje át a leveleket nedves papírtörlővel
 • Alkalmazzon neem levélpermetet
 • Keverjen el 1 evőkanál szódabikarbónát 4,5 liter vízben, és használja az oldatot levélpermetként
Manchas blancas polvorosas

2. lépés: Túl- vagy alulöntözés

Bár mindkét esetben előfordulhat, hogy a növények haldoklani látszanak, számos dolgot tehet, hogy felélessze őket.

 • Ellenőrizze a naplóját

Mindenekelőtt ott a kannabisztermesztési napló, ennek segítségével nyomon követheti öntözési ütemtervét. Ha feljegyzi, mikor öntözött utoljára, és mennyi vizet adagolt, akkor jó képet kaphat arról, hogy mi az a mennyiség, amit tolerálnak. Ha növényein a túlöntözés vagy alulöntözés tünetei jelentkeznek, módosítania kell az öntözés mennyiségét vagy gyakoriságát.

 • Hogyan lehet újraéleszteni egy túlöntözött növényt

A túlöntözés fő tünetei a következők:

Lelógó levelek Lassult növekedés
Sárga levelek

Kezdje azzal, hogy minden lehetséges módszerrel javítja a vízelvezetést. Vegye ki a tárolóedényt a csészealjakból, amelyek tele vannak vízzel. Helyezze őket egy réteg kavicsra vagy agyagkavicsra, hogy segítse a felesleges öntözővíz kifolyásást az edény aljából.

Ezután hagyja abba a növények gyakori öntözését! Nézze meg a naplójában, hogy hol hibázott. Jegyezze fel, hogy általában mennyi idő alatt érte el ezt az állapotot az adott környezetben.

Megmérheti a cserepes növényeit, amikor teljesen kiszáradtak, és akkor is, amikor teljesen telítettek, majd ezen információk alapján felmérheti, hogy adott időpontban mennyire telítettek a cserepek. Jegyezze fel ezeket a számokat a naplójába, és ezekhez viszonyítson mikor meghatározza, mikor kell újra öntözni.

Cómo revivir una planta regada en exceso
 • Hogyan lehet újraéleszteni egy alulöntözött növényt

Az alulöntözött növények meglehetősen beteges megjelenésűek, de könnyen felélesztheti őket, ha elég korán reagál. Az alábbi fő tünetekre figyeljen:


Hervadó levelek
Ropogós, száraz levelek
Rendkívül száraz tala

A megoldás itt is elég nyilvánvaló: a növényeknek több vízre van szükségük! Nézze meg a naplóját, és írjon be még néhány öntözési alkalmat a hétre. Kezdje a teljes termesztőközeg telítésével, hogy a víz körülbelül 15%-a kifolyjon alul. Ezután végezze el az „ujjpróbát” az időzítés beállításához. Ha nincs elég ideje az öntözésre, fontolja meg a csepegtető öntözés alkalmazását, hogy növényei folyamatosan hidratáltak legyenek

Ha a növények továbbra is szenvednek az alulöntözéstől, a cserepek méretét is érdemes átgondolnia. Az érett növények alulméretezett cserepekben gyorsan felszívják az összes vizet. Ha ez folyamatosan megtörténik, ültessük át őket nagyobb méretű tartályba.

Cómo revivir una planta poco regada

3. lépés: Elemezze a tápozási stratégiáját

A kannabisznövényeknek bizonyos mennyiségű makro- és mikrotápanyagra van szükségük a túléléshez és a fejlődéshez. Ha azonban a mérleg túlzottan elbillen bármelyik irányba, az hiányt vagy toxicitást eredményezhet. Ha ezen betegségek bármelyikének tüneteit gyanítja, át kell értékelnie a tápozási ütemtervet.

 • Ellenőrizzeb a naplóját

Ha idáig használt naplót, könnyű dolga van. Belelapozhat és megnézheti a korábbi tápozási időket és mennyiségeket. Rögzített bármilyen változást a menetrendjében? Kimaradt egy alkalom?

 • Kétszer is ellenőrizze az NPK-arányt

Ha az ütemezése megfelelőnek tűnik, ellenőrizze a használt terméket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az megfelel-e a növény igényeinek. A kannabisznak számos tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon, de táplálkozásának oroszlánrésze a makrotápanyagoktól – a nitrogéntől, a foszfortól és a káliumtól (NPK) – függ.

A kannabisz-növényeknek eltérő arányban van szükségük a makrotápanyagokra a növekedési ciklus különböző szakaszaiban. Nagyobb mennyiségű nitrogén kell a levelek növekedéséhez a vegetatív fázisban, és nagyobb mennyiségű foszfor és kálium a virágok kialakításához és fejlődéséhez.

A hiánytünetek azonban akkor is előfordulhatnak, ha a növényeknek a megfelelő tápanyagokat adagolja. A tápanyag-kizáródásnak nevezett betegség akkor fordul elő, amikor a talaj pH-ja túlságosan savassá vagy lúgossá válik, és a gyökerek nem képesek felvenni a kritikus tápanyagokat.

A tápanyaghiány tünetei hasonlóak a normál hiány tüneteihez. A növények sárgulnak és barnulnak, és leveleik felkunkorodhatnak. A probléma okának meghatározásához pH-mérőre van szükség. Használja ezt az eszközt a talaj mintája tesztelésére, és használjon pH-beállító terméket, hogy az értékét 6,0–6,5 közé állítsa.

 • Hogyan lehet orvosolni a túltápozást

Ha a növénynek túl sok műtrágyát adagol, az tápanyag-égést okozhat. Mivel a legtöbb termékben a nitrogén az elsődleges tápanyag, a tápanyag-égés gyakran nitrogéntoxicitás formájában jelentkezik. Ennek az állapotnak a fő tünetei a következők:

Rendkívül sötétzöld levelek Hajlott levélvégek
Mélyvörös vagy lila szárak és ágak A kehelylevelek végei elhalnak

Az első teendő a tápadagolás azonnali csökkentése. Folytassa azzal, hogy kiegyensúlyozott pH-jú vízzel átöblíti a talajt, hogy eltávolítsa a felesleges sókat. Ezután egy enzimatikus tisztítót is használjon. A továbbiakban pedig javasoljuk, hogy használjon TDS-mérőt a csurgóvíz részecskemérésére (PPM), hogy ne tolja túl a tápokat.

Cómo remediar el exceso de fertilización

4. lépés: Elemezze a termesztőközeget

Ha növényei betegnek tűnnek, alaposan vizsgálja meg a táptalajt. A tápanyaghiány és a túlöntözés tünetei is származhatnak a rossz talajból.

Egyes talajkeverékek és komposztok meghatározott növényfajták számára készültek. Ügyeljen arra, hogy véletlenül se vegyen ezekből a termesztőközegekből!

Egyes komposztok és termőtalajok egyszerűen nem megfelelőek. A túl tömörek megnehezítik a gyökerek behatolását és növekedését. Nem megfelelő bennük a vízelvezetés és a levegőzés, ami növeli a gombás fertőzések esélyét. Ha a komposztja túl tömörnek tűnik, ültessen inkább valamilyen kiváló talajkeverékbe.

Ha fotoperiódusos törzset ültet át, hogy újraélessze, hozzon létre saját szupertalajt, hogy életre keltse a növényt. Más megközelítést kell alkalmaznia, ha önvirágzó fajtával dolgozik. Ezek a törzsek a kevesebb takarmányt kedvelik. Használja automatikusan virágzók számára alkalmas virágföld receptünket, amely tőzegmoha, komposzt, perlit és vermikulit tökéletes keverékét tartalmazza.

Ha van hely a kertjében, a komposztálás kiváló módja a kerti és a konyhai hulladékok újrahasznosításának. Ezeket az anyagokat több hónapon keresztül tápanyagban gazdag talajjá alakíthatja, így növelve termőhelye termékenységét. Ha nincs kertje, felállíthat egy gilisztakomposztálót a mosogató alatt, hogy ételmaradékait, teafiltereit és tojáshéjaitt gilisztatrágyává alakítsa, és tápláló fejtrágyaként alkalmazza a hiányosságokkal küszködő növényeknél.

 • Vigyázat, aminopiralid

A legjobb komposztot szedte össze, amit csak talált. Tökéletes az NPK-arány a vegetatív fázisban, rengeteg szerves anyaggal táplálja a hasznos mikrobákat, és perlitet is kavart a jobb talajszerkezetért. A növénye azonban továbbra is betegnek tűnik. Ha ellenőrizte a pH-értéket, és biztos benne, hogy megfelelően öntözte és táplálta, akkor valamilyen rejtett ellenséggel állhat szemben.

Az aminopiralid, amelyet egyszerűbben AP-ként ismernek, minden évben kertészek ezreinek okoz fejfájást. Ez a gyomirtó átjut a tehenek és lovak emésztőrendszerén, és gyakran szennyezi a komposzot. Ha a növényei sárgának, satnyának, a fiatal lombozat pedig torznak tűnik, akkor valószínűleg az AP a ludas.

Próbáljon meg mindent megtenni, hogy elkerülje ezt a helyzetet, vegye fel a kapcsolatot a komposzt szállítójával. Kérdezze meg őket, honnan szerezték be a trágyát, és tesztelik-e AP-re. Még jobb, ha elkezd saját komposztálót építeni, hogy ne kelljen kockáztatnia. Szerencsére, a mikrobák körülbelül egy év után lebontják az AP-t. A gyomirtó ráadásul a fűfélék családját nem befolyásolja. Ültessen csemegekukoricát, majd a következő szezonban mehet tovább a szokásos módon.

Cuidado con el aminopyralid

5. lépés: Elemezze környezetét

A növények egészségét számos környezeti tényező határozza meg. A kannabisznövények egy adott hőmérsékleti és páratartalmi tartományon belül fejlődnek. Ha ezek a tényezők ingadoznak, a növények megbetegedhetnek és terméketlenné válhatnak. Használjon digitális termo-higrométert termesztőhelyén a hőmérséklet és a páratartalom egyidejű mérésére.

Páratartalom

A relatív páratartalom (RH) az egy bizonyos hőmérsékleten a levegőben lévő víz mennyiségét jelenti. A gombás betegségek akkor jelennek meg, ha túl magas a páratartalom, ráadásul különösen kedvelik a kannabiszvirágok nedves és ragacsos környezetét. E betegségek és az őket kísérő tünetek elkerülése érdekében törekedjen a következő RH-szintekre:

Palánták és klónok: 65-70%
Vegetatív szakasz: 40–70%
Virágzási szakasz: 40–50%

A beltéri páratartalmat ventilátorokkal, szellőztetéssel és párásítókkal/párátlanítókkal szabályozhatja. Bár a szabadban nem tudja szabályozni az időjárást, az üvegházakban és a fóliasátrakban ugyanazokkal a beltéri technikákkal szabályozhatja a páratartalmat.

 • Hőmérséklet

A kannabisznövények bizonyos hőmérsékleti tartományon belül teljesítenek a legjobban. Túl meleg vagy túl hideg környezetben stresszessé és csökevényessé válhatnak. Törekedjen a következő nappali hőmérsékletekre:

Palánták és klónok: 20–25 °C
Vegetatív szakasz: 22–28 °C
Virágzási szakasz: 20–26 °C
 • A növények fel tudnak épülni a hő-stresszből?

A kannabisznövényeket jelentősen megviseli, ha hosszú ideig magas hőmérsékletnek vannak kitéve. A hő-stressz tünetei közé tartozik a növekedés visszamaradása, a száraz és fonnyadt megjelenés és/vagy a felpöndörödő levelek. A következő módszerekkel mentheti meg stresszes növényeit, és szabályozhatja a hőmérsékletet termőhelyén:

 • Helyezzen oszcilláló ventilátorokat a termőhelyére
 • Szereljen be klímaberendezést
 • Telepítsen szellőzőrendszert
 • Vigye a növényeit a szabadban olyan helyre, ahol jobb a levegő.

Ha el szeretné elkerülni az extra munkát, a hőmérséklet-szabályozás automatizálása érdekében kösse össze hőmérséklet érzékelővel a ventilátorokat vagy a légkondicionálót.

¿Pueden recuperarse las plantas del estrés térmico?

6. lépés: A termesztő berendezések elemzése

Előfordulhat, hogy néhány dolgot módosítania kell a beállításán, hogy megmentsen egy betegnek tűnő növényt. Tekintse meg alább a két leggyakoribb eszköz-hibát.

 • Fények

A kannabisznövényeknek fényre van szükségük az energiatermeléshez, és jelentősen alulteljesítenek, ha megfosztják őket a megfelelő expozíciótól. A nyúlós, szálkás növények valószínűleg nem kapnak elegendő fényt. A forrástól való megfelelő távolság betartása mellett (30–70 cm a 200–400 W-os LED-eknél, és 50–80 cm a 450–600 W-os LED-eknél) mérlegelnie kell, hány növényt tud termeszteni a helyén.

120W ≈ 0.5m² ≈ 1 növény
200W ≈ 0.8m² ≈ 2 növény
280W ≈ 1m² ≈ 4 növény
350W ≈ 1.5m² ≈ 6–8 növény

Újravegetálás

Néha a túl sok fény is problémákat okoz. A fotoperiódusos növényeknek 12 órás vagy annál rövidebb sötét ciklusra van szükségük ahhoz, hogy azt higgyék, az évszakok változnak. Ha fényszivárgásnak vannak kitéve, a virágzó növények visszakapcsolhatnak vegetációs üzemmódba – ez a látvány sok termesztőt kiborít. Mivel a véletlen újravegetálás negatívan befolyásolhatja a hozamot és stresszessé teheti a növényeket, meg kell akadályoznia ennek előfordulását - a sátor foltozásával és a szivárgási pontok letakarásával.

 • Az edény mérete

Az edény mérete is korlátozhatja a kannabisznövény potenciálját. A kisebb cserepek kisebb növényeket jelentenek. Ráadásul egy kisebb edény drámaian megnöveli az alulöntözés esélyét, mivel nincs elég közeg a megfelelő nedvesség megtartásához. Ha a növény boldogtalannak tűnik, úgy is segíthet újjáéleszteni, ha simán átültetii egy nagyobb cserépbe.

Tamaño de la maceta

7. lépés: Vizsgálja meg növényeit kártevők szempontjából

Természetesen a kártevők az egyik elsődleges okozói a kannabisznövények betegségének. A kártevőfertőzés tünetei nagyon változatosak lehetnek, a leveleken lévő lyukaktól a sárgulásig és a hervadásig.

 • Tetvek

A levéltetvek gyakori kannabiszkártevők, amelyek kiszívják a nedvességet a lombozatból, és gyorsan szaporodnak.

Pulgón
Tünetek
 • Rengeteg tetű a levelek alsó oldalán
 • Nedvszivárgás
 • Sárgult és csökevényes növények
Megoldások
 • Telepítsen katicabogarakat a termőhelyre
 • Vigyen fel neem olajat
 • Alkalmazzon rovarölő szappanokat
 • Levélkárosítók

A levélkárosítók apró állatkák, amelyek bemásznak a kannabiszlevelek belsejébe és megeszik a belső szöveteket.

Minadores de hojas
Tünetek
 • Fehér, kanyargós ösvények a levélfelületeken
Megoldás
 • Távolítsa el az érintett leveleket
 • Vigyen fel neem olajat
 • Szabadtéren használjon hálót
 • Telepítsen parazita darazsakokat biológiai védekezésként
 • Gombaszúnyogok

A gombaszúnyogok rövid életű legyek, amelyek a kannabisznövények gyökereit célozzák meg.

Moscas del mantillo
Tünetek
 • Sárguló és hervadó levelek
 • Megakadt növekedés
 • A tápanyaghiány tünetei a megfelelő tápozás ellenére
Megoldások
 • Öntözzön ritkábban
 • Állítson fel sárga ragadós csapdákat
 • Vigyen fel neem olajat
 • Szórjon kovaföldet a talajba
 • Telepítsen Bacillus thuringiensis baktériumokat
 • Takácsatkák

A takácsatkák a levelek alsó részén találhatók, ahol átszúrják a növényi szöveteket, hogy táplálkozni tudjanak.

Ácaros araña
Tünetek
 • A levelek alatt látható tojások
 • Sárga levelek
 • Fejletlen rügyek
Megoldások
 • Mossa le növényeket
 • Metssze meg az érintett területeket
 • Permetezzen rovarirtó szappannal
 • Adagoljon hígított illóolajokat, például rozmaringot, eukaliptuszt és borsmentát

8. lépés: Adjon kulcsfontosságú tápanyagokat és kiegészítőket a növényeinek

Hacsak a kannabisz nem tűnik betegnek a túlzott tápozástól, egy sor étrend-kiegészítő alkalmazása segíthet beindítani a fejlődést a növekedés visszaesése után.

Szerves
anyagok
Gondoljon a komposztra, a trágyára, a gilisztatrágyára és a talajtakaróra. Adagoljon ezekbőla talajhoz, mint lassan felszabaduló takarmányt a hasznos mikrobák közösségeinek.
Melasz A nádmelasz kiváló tápanyagforrás a talajban lévő mikroszkopikus élőlények számára. Ha mindent megtesz, hogy táplálja őket, akkor stabil populációt építhet ki, amely cserébe a növény hasznára válik
Enzimek Ezek a mikroszkopikus fehérjék segítenek a reakciók katalizálásában. Az enzimek talajba juttatása elősegíti a növekedés felgyorsítását, a hozam növelését és az egészségesebb gyökérrendszer kialakulását.
Mikorrhiza gombák Ezek a szimbiotikus gombafajok a növények gyökereihez kapcsolódnak, és segítenek nekik hozzájutni a talajból a tápanyagokhoz. Segítenek megelőzni a növények megbetegedését, és segíthetik a meg nem termékenyített növényeket, hogy bosszút álljanak.
Rhizobaktériumok Ezek a gyökérben élő baktériumfajok segítenek csökkenteni a gyökérbetegségek esélyét, és tudjuk róluk, hogy hozzájárulnak a kannabiszhozam növeléséhez.

Betegnek tűnnek a kannabisznövényei? Van remény!

Szóval azt gondolja, hogy a marihuána növénye haldoklik? Az aggódás csak ront a helyzeten! Immár egy csomó tudással rendelkezik, így ön készenáll a kihívásra.

Használja fel a fenti rengeteg információt beteg növényei felélesztéséhez. Azt is pontosan tudni fogja, hogyan előzheti meg a hasonló helyzeteket a jövőben, és könnyedén kezelheti, ha ismét előfordulna. A kannabisztermesztők nagyon védik a növényeiket; megértjük az esetleges csalódottságát. Valójában azonban néhány sárga levél és egy kis hullámosodás nem tesz nagy kárt a betakarításban!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37751 reviews