Mire lehet szükségem, ha beltéri cannabis-t nevelek?

Persze, minden kertész egy kész tervvel, és költségvetéssel kell, hogy nekilásson a termesztésnek. Tegyük fel, hogy már mind a kettő adott, plusz van egy csomag cannabis magod is, szóval hozzá is láthatunk a dologhoz.

Cannabis Tent

TERMESZTŐ SÁTOR Egy termesztő sátor a legjobb cannabis-élőhely, az otthon termesztők számára. A termesztőhelyen lévő, teljes padlófelület használata, legyen az egy felesleges szoba, vagy pincehelyiség, valójában nem túl hatékony. Sőt, tulajdonképpen eléggé egy korlátozó tényező.

Ha nagyon sok helyed van, akkor több termesztő sátor, vagy egy pár hatalmas, 2 m hosszú sátor, már jobb ötletnek tűnik. A növényeket tarthatjuk különböző termesztősátrakban, különböző növekedési stádiumukban, amivel megkönnyítjük, hogy egy-egy növény mindig fejlődni tudjon, és így folyamatosan tudunk szüretelni is.

Vagy, ha a a hely elég szűkös lenne, a termesztő sátor még mindig a legjobb lehetőség. Mindösszesen egy 1m²-es területre lesz szükséged, hogy egy kisebb ilyen beférhessen. Manapság, a termesztő sátrak elérhetőek mindenféle formában, és méretben, melyek igazodnak a pénztárcánk tartalmához. Ezután, felállítani és beszerelni a többi felszerelést, már sokkal könnyebb lesz a termesztő sátorral, plusz ezek, egy rendkívül jó fényvisszaverő képességű, Mylar-rel is el vannak látva.

A termesztő sátrakkal könnyű bánni, és tisztán tartani őket. Továbbá, ha nagyon sietős, könnyen szétszedhetőek, vagy ha költözöl, csak össze kell csomagolnod, és máris viheted magaddal.

Cannabis Lights

TERMESZTŐ LÁMPÁK Amikor a megvilágításról van szó, általában a régimódi, HID rendszerek és a következő generációs, full spektrumú LED-ek jöhetnek szóba. CFL körték leginkább kiegészítő fényként használhatóak, a virágzási időszakban.

A hideg, fehér fényű CFL-ek egész jó alternatívát kínálnak az MH lámpák helyett, hogy a vegetatív fázisnál tudjuk felhasználni őket. Eltekintve a gyökér eresztés, és az anyanövény vegetatív fázisban tartásától. 
A CFL-ek nem ajánlottak, egyedüli fényforrásként való használatra.
A HID berendezések olcsóbban megvásárolhatóak, de sokkal drágább a működtetésük hosszú távon, mint a legújabb LED rendszereké.

A HID lámpák mellé kötelező berendezés a ballaszt, és a reflektor. Az izzókat időszakosan cserélnünk kell, és jó, ha odafigyelsz, hogy az MH a vegetatív, a HPS pedig a virágzási fázishoz való. Ezek képesek a túlmelegedésre, szóval lehet, hogy szükség lesz a szabályozható kavicságyra, főleg a nyári hónapok során.

A full spektrumú, LED felszerelések könnyen kezelhető fényforrásnak számítanak. Nem kell ballaszt, reflektor, csak egy darab berendezés, ami megvilágítja a növényeket, azok teljes életciklusa alatt. Ezek elég nagy befektetések, de a magas minőségű LED rendszerek általában egy évtizeden át is jól bírják.

Ráadásul, annak teljes élettartalma alatt egyre kevésbé melegszik túl, és egyre olcsóbb lesz a működése, mint bármely más, ezzel összehasonlítható HID berendezésnek. És nem kell az izzókat sem cserélni.

Cannabis thermometer and relative humidity

KÖRNYEZETI SZABÁLYOZÁSOK Annak érdekében, hogy pontosan meg tudjuk mérni a hőmérsékletet, valamint a relatív páratartalmat, szükséged lesz egy digitális thermometer beszerzésére a termesztő sátradhoz. A következő lépés pedig, egy befújó ventilátorra beszerelése, a termesztő sátor egyik, alsó nyílásához. Vezess egy csővezetéket a friss levegő forrásához egy olyan egyenes vonalban, amennyire csak lehetséges, és a csatlakozást szigetelőszalaggal biztosítsd.

Használhatunk egy kábelkötegelőt, vagy valami erős fonalat, hogy a kifújó ventilátor a termesztő sátor tetejének nyílásához helyezzük. Még egy kis kábelkötegelővel, vagy erős kötéllel a termesztő sátor tetejéhez rögzíthetjük a szénszűrőt is, hogy egy szinten lehessen a ventilátorral.

Ezután egy csővel kell összekötnünk a kettőt, lehetőleg egy egyenes vonalban, majd minden egyes csatlakozási pontot szigetelőszalaggal biztosítani. Ismét csak, vezessünk ki egy csövet a kifújó ventilátorból, egyenesen a nyíláshoz, majd rögzítsük ezt is szalaggal.

Ezekkel a beállításokkal addig érdemes játszadozni, míg el nem érjük a kívánt mikroklímát. Tanácsos lehet még ehhez pár alap ventilátort is adnunk, és/vagy felcsíptethető ventilátorokat, hogy a megfelelő légmozgást is biztosítani tudjuk.

Cannabis carbon filter

A SZAG SZABÁLYOZÁSAA feljebb említett szénszűrők fontos részei lehetnek felszerelésünknek, mivel ez a legjobb módja, hogy a fű csípős szagával kezdeni tudjunk valamit. További, a szagokat elnyelő gélek és tömbök a helyiség többi részében is jól jöhetnek.

Cannabis hydro clay

TERMESZTŐ KÖZEGA választott termesztési stílusodtól függően, fel kell szerelkezned termőföldből, kókuszháncsból, agyagból, kavicsokból, vagy kőzetgyapot kockából. A hidroponikus rendszerek általában helyet tudnak nyújtani több növénynek is egyszerre, és az egész rendszert be lehet építeni a termesztő sátorba is. Ha hidroponikusan neveled a növényeid, akkor biztosíts egy elég nagy víztároló edényt, és helyezd azt a sátoron kívülre, távol mindenféle elektronikus eszköztől.

Alternatívaként használhatunk levegő-cserepeket (air pots), amik bármiféle termesztőnek kiválóak lehetnek, és ez egy megbízható befektetés, ha még mindig nem döntötted el, milyen módszerrel termesztenél, vagy szeretnél kicsit jobban kísérletezni. Ráadásul, ezek levegővel ritkítják a növények gyökerét, és az ilyen növények elég jól teljesítettek a különböző cannabis termesztő bemutatókon.

Cannabis air pots

POTS AND CONTAINERSAgain, this depends on the grow method. Organic soil growers can adopt a minimalist approach and stick with simple plastic pots. Hydroponics systems typically have room for multiple plants and can be installed in a grow tent in a whole unit. If hydro cropping, make sure the reservoir is large enough and placed outside the grow tent, away from electronics.

Alternatively, air-pots can be used by all kinds of growers and are a safe bet, if you have yet to settle on a method or wish to experiment further later. Plus, they air prune the roots of plants and are proven to perform well in cannabis grow shows.

Cannabis nutrients

NUTRIENTSAlways buy cannabis-specific nutrients. Don’t bother with anything from the garden centre, stick with name brand nutes. Get the nutrients specifically designed for your chosen cultivation method. If you grow in soil, stick with organics, if you crop in coco, get the coco version and for hydro it’s best to select the specialised hydro nutrients.

You can spend as little or a lot, it’s up to you. Some of the more expensive fertilisers can also automatically adjust the water to the optimal pH range. Otherwise, you will need a pH & EC meter to keep tabs on feeding.

Cannabis books

BOOKS & BLOGSAbsolutely nobody knows everything about cannabis cultivation. Embrace lifelong learning and study under many different teachers to gather as much knowledge as possible. Invest in some cannabis cultivation books and read a variety of cannabis blogs regularly.

Cannabis trimming scisors

WEED WIDGETS The following widgets are the things you think off when you're half way through setting up the grow op, before you realise you forgot to buy them. Fortunately, we’ve remembered for you.

Take a trip to the hardware store and get a couple of rolls of duct tape and a variety of cable ties or some tough cordage. And if your kit is heavy, get some chains. Also, grab a few hooks and those gym cable weight hooks if they have them.

These little bits and pieces have their grow store equivalents and a set of rope ratchets and easy roll hangers are perfect widgets for hanging lights and reflectors. For mixing nutrients you will need some plastic pipettes to dose accurately. Last of all, don’t forget to buy a decent pair of trimming scissors for pruning.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.