Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter

Hogyan termesszünk F1 hibrid kannabiszt

F1


🚀 Az F1 hibridek termesztése GYIK

Az F1 hibrid marihuána magvak kezdőknek is megfelelőek?
Abszolút. Hibrid életerejük és erősebb ellenállóképességük miatt valójában könnyebben nevelhetők, mint más fajták.
Mi a különbség az F1 hibridek és más törzsek között?
Az F1 hibridek két szülőtörzs felhasználásával jönnek létre, erősen beltenyésztett vonalakból. A beltenyésztett genetika keresztezése a hibrid életerő néven ismert jelenséget eredményezi – ez a tulajdonság jelentősen növeli a növények teljesítményét.
Mennyi ideig tart az F1 hibrid törzsek virágzása?
Körülbelül 38–55 nap az automatikus törzsek esetében.
Mikor állnak készen az F1 hibrid törzsek a betakarításra?
Az önvirágzó fajták akár 60 napon belül készen állnak a betakarításra. A fotoperiódusos törzseknél ez hosszabb ideig tart; attól függően, hogy zárt térben mikor állítja át őket a virágzási szakaszra. A szabadban szeptember- októberben várható a szüret.

Az F1 hibrid kannabisztörzsek fokozott rezisztenciát, nagyobb hozamot, magasabb kannabinoid- és terpénekkoncentrációt és páratlan egységességet kínálnak. Minden termesztőnek termesztési pályafutása során legalább egyszer meg kell tapasztalnia, amit ezek a törzsek nyújtanak. Az alábbiakban pontosan megtudhatja, hogyan termeszthet F1 hibrid marihuánát beltérben és szabadban.

Csíráztatás

Az F1 hibrid kannabiszmag csírázási folyamata szinte teljesen megegyezik más fajták csíráztatásával – egy kivétellel. A betegségekkel szembeni kiváló ellenállóképességük miatt az F1 hibrid magvak kisebb eséllyel esnek áldozatul olyan gyökérkórokozóknak, amelyek elpusztíthatják a palántákat. Azonban nem teljesen immunisak. Íme a magvak kipattintásának leggyakoribb módjai:

⛏️ Közvetlen vetés

🌱 Talajdugók: A talajdugók jótékony mikrobákat és tápanyagokat tartalmaznak, amelyek támogatják a palánták élet kezdetét.

🥛 Pohár víz módszer

🧻 Papírtörlő módszer

Ha nem a közvetlen vetést vagy a talajdugót választja, a csíráztatott magvakat a termesztőközegbe kell helyeznie, amikor a fiatal karógyökér eléri a 1–2cm-t. Ezek a tippek segítenek, hogy az F1 hibrid kannabisz törzsek megfelelően fejlődjenek ebben a kritikus korai szakaszban:

 1. Kerülje a túlöntözést: Ha túl sok vizet önt a palántákra, azzal megfojthatja a gyökereket, és hajlamosíthatja őket a betegségekre.
 2. Gondoskodjon a megfelelő vízelvezetésről. Használjon perlitet, vermikulitot és homokosabb talajt a vízelvezetés javítására.
 3. Ne várjon túl sokáig a lámpák felkapcsolásával: Amint a hajtások kibújnak a talajból a palántáknak fényre van szükségük. Megfelelő fény hiányában megnyúlnak és gyengék lesznek.
 4. Ne tápozzon: a palántáinak legalább egy hétig nem lesz szükségük további tápanyagokra, a táptalaj összetételétől függően.
 5. Szabályozza a páratartalmat: Használjon pára-kupolát, hogy az átlagos relatív páratartalom 70% legyen.

A csíranövény-állapot általában körülbelül egy hétig tart, miután a hajtás áttört a talaj felszínén. Ezt követően a növény a növekedési ciklus vegetatív szakaszába lép.

Photoperiod F1 hibridek termesztése beltéren

A fotoperiódudos F1 hibrid növények virágzásához meg kell változtatni a fényciklust. Hasonló módon nőnek, mint a normál és a feminizált fotoperiódusos fajták. Ezekből a magvakból azonban sokkal egységesebb növények lesznek, amelyek kiváló hozamot és jobb fitokémiai profilt mutatnak. A termesztők számos különböző megközelítést alkalmazhatnak az F1 hibrid kannabisz beltéri termesztése során.

A legjobb világítás F1 hibridekhez

Lighting for F1

A növényeknek fotonokra van szükségük a fotoszintézis lefolytatásához, az energiatermeléshez és a túléléshez. Számos világítási lehetőség áll rendelkezésre, köztük a CFL, a HID és a LED. Függetlenül attól, hogy milyen típusú fényt választ, biztosítania kell az optimális fényintenzitást; olyat, ami elegendő a fotoszintézis elindításához anélkül, hogy fénystresszt okozna.

Három fő módja van a beltéri fényintenzitás beállításának. Először is egyszerűen betarthatja a gyártó utasításait, amennyiben azok megfelelőek az Ön termőterületére vonatkozóan. Ha egy kicsit biztosabbra szeretne menni, fontolja meg a lux mérőbe való befektetést. A lux mérésekor különböző tartományokat kell figyelembe vennie a növekedési ciklus különböző szakaszaiban:

 • Palánta szakasz: 5000–7000 lux
 • Vegetatív szakasz: 15 000–50 000 lux
 • Virágzási szakasz: 45 000–65 000 lux

Ideális esetben ön kvantum PAR mérőt használ a fényintenzitás beállításához. Drágábbak, mint a luxmérők, de értékesebb adatokat szolgáltatnak. Az optimális növekedés elérése érdekében törekedjen 300–400 µmol/m²/sec PAR-szintre.

A fényintenzitás mellett a fényciklus is alapvető szerepet játszik az F1 fotoperiódusos hibrid kannabiszgenetika termesztésében. A vegetációs szakaszban a termesztők általában napi 18–24 órán át tartják égve a lámpákat. A virágzás előidézéséhez napi 12 órára kell csökkentenie a fényciklust egészen a betakarításig.

Termőtalaj és tápanyag az F1 hibridekhez

Medium and Nutrition

A világítás mellett az Ön által használt termesztőközeg és a tápanyagok is jelentősen befolyásolják az F1-es hibridek hozamát.

Bármilyen megközelítést is választ, fontos, hogy figyelembe vegye az F1 hibrid törzsek igényeit a növekedési ciklus különböző szakaszaiban. A vegetatív szakaszban a növényeknek nagyobb a nitrogénigényük. Ezt az elemet használják aminosavak alapjául, amelyek a növekedés szempontjából fontos strukturális fehérjék létrehozására szolgálnak. Ha szeretné, hogy minden a lehető legegyszerűbben menjen, az RQS Easy Grow Booster Tabletták tökéletes arányban tartalmazzák a tápanyagokat a növekedés ezen szakaszához.

Ha zárt térben termesztik az F1 fotoperiódusos hibrid kannabisz genetikát, a termesztők teljes mértékben kontrollálhatják növényeik virágzását. A rügyek akkor kezdenek kifejlődni, ha a világítási ciklust 12 órára bekapcsolt és 12 órára kikapcsolt állapotra állítja; ez a fotoperiódus arra készteti a növényeket, hogy azt gondolják, közeleg az ősz. A virágzás során a növények tápanyagigénye ismét megváltozik; kevesebb nitrogént, de nagyobb mennyiségű káliumot és foszfort igényelnek. Az RQS Easy Bloom Booster tabletták lefedik ezeket az igényeket

Hőmérséklet és páratartalom

A beltéri termesztők szinte teljes mértékben kontrollálhatják a termőterületük klímáját. A következő nappali hőmérséklet-tartományok fenntartásához használja a ventilátorok, légkondicionálók és fűtőtestek kombinációját (az éghajlattól függően):

 • Palánta szakasz: 20–25°C
 • Vegetatív szakasz: 22–28°C
 • Virágzási szakasz: 20–26°C

A páratartalmat (a levegő nedvességtartalmát) is kontrollálnia kell, hogy F1 hibrid kannabisznövényei boldogok és egészségesek legyenek. A kannabisz életének korai szakaszában jól viseli a magas páratartalmat, a virágzási szakaszban viszont sokkal kevesebbet igényel. Használjon ventilátorokat, párásítókat és párátlanítókat az alábbi páratartalom-tartományok fenntartásához:

 • palánta szakasz: 65–70%
 • Vegetatív szakasz: 40-70%
 • Virágzási szakasz: 40-50%

A hőmérséklet és a relatív páratartalom egyidejű mérésére egy termo-higrométer nevű eszközt használhat.

Integrált növényvédelem

Pest Management

Az F1 hibrid kannabiszfajták a normál törzsekhez képest jobban ellenállnak a kártevőknek és betegségeknek, azonban nem teljesen sebezhetetlenek ezekkel a fenyegetésekkel szemben. A Mezőgazdasági és Kertészeti Fejlesztési Tanács az integrált növényvédelmet (IPM) a kártevők, gyomok és betegségek megelőzésének, kimutatásának és leküzdésének összehangolt és tervezett stratégiájaként határozza meg[1]. Ezek a problémák minden bizonnyal gyakoribbak az F1 hibrid kannabisztörzsek szabadban történő termesztése során, de a beltéri termesztési területeken is megjelenhetnek.

Ha beltérben termeszt F1 hibrideket, használja fel a következő tippeket, hogy a kannabisznövényei kártevőktől és betegségektől mentesek legyenek:

 • Használjon jótékony mikrobákat: A növény gyökereinek mikorrhiza gombákkal és trichodermával való beoltása felgyorsíthatja a növekedést és megvédheti a gyökérrendszert a talaj kórokozóitól.
 • Szereljen fel rovarhálót: Ha rovarhálót helyez el a termesztőterület bármely bejárata, például be- és kimeneti nyílások fölé, fizikai akadályt képez a kártevők távoltartására.
 • Használjon ragacsos csapdákat: Ezek nagyszerű megelőző technikák, valamint kezelési lehetőségek a kártevők, például a gyászszúnyogok és tripszek ellen.
 • Ügyeljen a higiénára

Átalakítás és lombtalanítás

Training F1

Ha sátorban termesztjük az F1 hibrid kannabiszt, többféle átalakítási technikát is használhatunk a hozamok optimalizálására. Ezek közé tartoznak:

 • LST: Más néven alacsony-stresszel járó átalakítás, Az LST jelentése, hogy a fő növekedési csúcsot a tartály pereméhez rögzítjük, hogy elősegítsük az oldalirányú növekedést és az egységes rügyeket. Mivel az LST nem jár kontrollált szövetkárosodással, nem befolyásolja hátrányosan a növények növekedését.
 • Szuper vágás: Ez a fejlett átalakítási technika nagymértékben növeli a hozamot. A szupervágás során az ágakat finoman összenyomjuk és meghajlítja, hogy módosítsuk a lombkorona alakját, ezáltal növelve a virágtermést.
 • Nyalókázás: Ahogy a neve is sugallja, a nyalókázás egy olyan metszéstechnika, amely során eltávolítjuk az alsó ágakat és a bimbóhelyeket, így nyalóka alakot hozunk létre. Ez az erőforrásokat a lombkorona felé tereli, ami kevesebb, de nagyobb rügyet eredményez.
 • Topping: A kannabisz növény csúcsának levágása szétosztja a növekedési hormonokat a növény más területeire is, így elősegíti az oldalirányú növekedést és korlátozza a növény magasságát. Az optimális eredmény érdekében ne felejtse el, hogy ezt a technikát kizárólag F1 fotoperiódusos növényeken alkalmazza, F1 autovirágzókra nem alkalmas.
 • Lombtalanítás: A legyezőlevelek ellenőrzött eltávolítása elősegíti a levegőztetést, és több fényt juttat a rügyhelyekre.

Nevelhet több törzset is ugyanabban a termesztősátorban?

Simán. Ugyanabban a sátorban ugyanabban az időben nyugodtan termeszthet különböző F1 hibrid kannabisztörzseket. Azonban nagyobb sikert érhet el, ha kompatibilis magasságú és hasonló virágzási idővel rendelkező fajtákat termeszt. Ez segít elkerülni, hogy az egyik növény árnyékolja a másikat, és emiatt rossz eredmények szülessenek.

Mikor és hogyan kell betakarítani az F1 hibrid fotoperiódusos kannabisznövényeket beltéren

Az F1 hibrid fotoperiódusos növények életciklusának hossza teljes mértékben attól függ, hogy mikor állítja át őket virágzásra. A fényciklus megváltoztatása után általában 8–9 hétbe telik, mire befejezik a virágzást. Ezután kell leszüretelnie a növényeket, és megfelelően fel kell dolgoznia a virágokat.

Két lehetősége van: vágja le a növényeket a tövénél, és fejjel lefelé függessze fel őket, hogy megszáradjanak, vagy vágja le az egyes rügyeket, és töltse be őket egy növényszárítóba.

Virágait egy sötét szobában szárítsa meg, ahol a relatív páratartalom körülbelül 50%. Onnan fogja tudni, hogy készen állnak, hogy a szárak elpattannak, ahelyett, hogy meghajolnának. Miután megszáradtak, helyezze be a virágokat Moisture Fighters-szel ellátott edényekbe legalább hat hétre, hogy javítsa ízüket és simaságukat.

Humidity Pack

Autovirágzó F1 hibrid törzsek termesztése beltéren

Az F1 hibrid kannabiszfajták nem csupán fotoperiódusos törzsekből állnak; Önvirágzó fajtákat is talál köztük, mint például az Orion F1, a Titan F1 és a Medusa F1. Más önvirágzó törzsekhez hasonlóan ezek a fajták is könnyen termeszthetők. Kicsik és diszkrétek, lenyűgözően erősek, és alig pár hét alatt jutnak el magról a virágzásig. Ugyanúgy termesztheti őket, mint fotoperiódusos társaikat. Van azonban néhány lényeges különbség.

Megvilágítási különbségek

Az önvirágzó törzseknél nincs szükség a fényciklus megváltoztatására a virágzás megkezdéséhez; hiszen ezt egy belső genetikai óra vezérli. Sok termesztő állandó, 24 órás fényciklust tart fenn a vegetatív fázisban, majd virágzás közben ezt valamelyest csökkenti, 20 órára. De akár minden nap 24 órán keresztül égve is hagyhatja a fényeket a a teljes növekedési ciklus alatt. Ez felgyorsítja a növekedést, de nyilvánvalóan magasabb áramköltséggel jár.

Különbségek az átalakítási technikák esetében

Az önvirágzó növények átalakításával jobb eredményeket érhet el, ha helyesen végzi a műveletet. Mivel az F1-es hibrid autók eleve nagyobb hozamot kínálnak, az átalakítási technikák alkalmazása még tovább növeli a termelési potenciált. De várjon egy kicsit! Csak alacsony stresszel járó átalakítást alkalmazzon az autovirágzók termesztése során. Mivel nagyon gyorsan nőnek, csak kevés idejük van arra, hogy felépüljenek a stresszes módszerekből.

Mikor és hogyan szüreteljünk

A virágokat pontosan a fent már említett módon kell betakarítani, vágni, szárítani és érlelni. Bár az automaták a termesztés során más megközelítést igényelnek, a rügyek betakarítása és a füstölésre való előkészítés terén nincs különbség.

Buy F1 Hybrids

A fotoperiódusos F1 hibridek termesztése a szabadban

A szabadban történő fűtermesztés egészen más kihívásokat jelent. Az adott éghajlat, kártevők és betegségek, a kedvezőtlen időjárás és az elemek feletti kontroll hiánya kissé megnehezíti a termesztést, de annál kifizetődőbb lehet a szüret.

Szerencsére az F1 hibrid kannabisznövények alkalmasabbak ezeknek az akadályoknak a leküzdésére. Hibrid életerejük, amely két erősen beltenyésztett szülővonal keresztezéséből adódik, kevésbé érzékeny a kártevőkre, a betegségekre, a szárazságra és a túlzott nedvességre.

Gondosan válassza meg a termesztési időszakot

A szabadban nem lehet egyszerűen megnyomni egy kapcsolót, és rákényszeríteni a fotoperiódusos növényeket, hogy virágzásba kezdjenek. Ott meg kell várnia, hogy reagáljanak a természetes fényciklusokra. Északon azonban a dolgok nagyon gyorsan kezdenek hűvösre fordulni. Az üvegházak és a fóliasátrak meghosszabbíthatják a vegetációs időszakot. Ez lehetővé teszi, hogy a növényeket korábban vigye a szabadba, és megóvja őket a kedvezőtlen időjárástól a fejlődés utolsó szakaszában.

Ha délebbre termeszt füvet a szabadban, szerencsésnek érezheti magát! Nem kell a rövid tenyészidőszak miatt aggódnia. Ez persze nem jelenti azt, hogy alább kell hagynia az óvatossággal. Továbbra is meg kell védenie növényeit a perzselő hőhullámok és a szárazság ellen.

Növényelhelyezés és -védelem

A növények elhelyezése nagymértékben befolyásolhatja a teljesítményüket. Ideális esetben déli fekvésű helyre helyezze őket, ahol a lehető legtöbb napfényt kapják napközben. Ezzel együtt, ha Ön különösen meleg régióban él, növényei számára előnyös lesz a késő délutáni árnyék; ha cserépben termeszt, egyszerűen áthelyezheti őket, ha az időjárás kedvezőtlenné válik. Ha növényei a földben vannak, akkor állítson fel árnyékolót, hogy megvédje őket, amikor szükséges.

Termesztőközeg

A szabadban történő termesztés során a termesztőknek lehetősége van konténerben, magaságyásban vagy közvetlenül a talajban történő termesztésre. Ha a konténereket választja, akkor ugyanazok a termesztőközegek állnak rendelkezésére, mint a beltéri termesztőknek. Ha jobban szeret emelt ágyásokban vagy közvetlenül a földben termeszteni, használja az alábbi tippeket, hogy F1 hibrid kannabisznövényeit csúcsformában tartsa:

 • Kezdjen komposztálni: A konyhai és kerti hulladékok komposztálása ingyenes termékenységet biztosít Önnek, amelyet évente hozzáadhat az ágyásához.
 • Legyen liberális a biológiai anyagokkal: A legtöbb kültéri talajnak gazdag a biológiai élete – tele van hasznos baktériumokkal és kórokozókkal. Az ön javára billentheti a mérleget, ha növényeit és ágyásait mikorrhiza gombákkal, Trichodermával és rhizobaktériumokkal oltja be.
 • Ne művelje meg: Az első évben végzett talajművelés után tartózkodjon a talajműveléstől. A no-till módszer élni hagyja a micéliumhálózatokat és a talaj táplálékháló-populációit.
 • Használjon elhalt talajtakarót: Ha a talaj felszínére egy vékony réteg levágott füvet, komposztot vagy elhalt leveleket tesz, azzal megvédi a talaj táplálékhálózatát, és beindítja a tápanyag-keringést.
 • Használjon takarónövényeket: Takarja le a talajt a téli hónapokban, használjon szívós takarónövényeket, például babot és borsót. Ezek a növények szénvegyületeket bocsátanak a talajba, és aktívan tartják a hasznos mikrobák populációit a szezonon kívül.

Kártevők és betegségek elleni védekezés

Outdoor pest prevention

A szabadban gyakoribbak a növényi kártevők és betegségek. A rovarok szabadon kószálnak, és a betegségek hosszú ideig szunnyadhatnak a talajban. Ön azonban az F1 hibrid kannabisztörzsek termesztését részesíti előnyben - és ezek a fajták sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben, hiszen javított kannabinoid- és terpénprofiljaik hatékonyabban hárítják el a kártevőket.

 • Használjon rovarhálót: Nem nagy fáradtság rovarhálót felállítani az egyes növények vagy az egész ágyások köré. Ezek a fizikai akadályok hatékonyan tartják távol a hernyókat, tripszeket, de még a madarakat is a növényektől.
 • Kerülje a vegyszereket, rovarirtót és gyomirtó szereket: Bár rövid távon hatékonyak, de ezek a vegyszerek károsítják a talaj táplálékhálózatát, és lehetővé teszik a betegségek számára, hogy megvessék a lábukat a föld alatti mikrobiális mátrixban.
 • Tanulja meg, hogyan készíthet természetes rovarirtó szereket: hogyan lehet a fokhagymát, a paradicsomleveleket és az illóolajokat természetes rovarirtó szerré alakítani.
 • Ültessen társnövényeket: A társnövények kannabisznövényei közvetlen közelében történő termesztése segíthet elriasztani a rovarokat, míg egyes fajok vonzzák őket, így azok nem a kívánatos termésre koncentrálnak majd.
 • Polikultúrák termesztése: Nem kell külön teret szentelnie társnövényeinek. Válasszon ki többféle fajt, és termessze őket közvetlenül a kannabisznövényei mellett. Ez nem csak a talaj számára előnyös, de segít minimalizálni az azonos fajhoz tartozó növények közötti betegségek terjedését.

Mikor szüreteljünk

Növénye szeptember és október között éri el a teljes érettséget, a törzstől és a magvak csírázásának időpontjától függően. Ahelyett, hogy kitalálná a betakarítás legjobb időpontját, használjon nagyítót, hogy közelebbről is megnézze ezeket a szerkezeteket:

 • Bibék: Ezek kis szőrszálak, amelyek minden egyes kannabiszvirágból kiemelkednek, fehéren jelennek meg a virágzás korai szakaszában, és narancssárgává válnak, ahogy a növények közelednek az érettséghez. Törekedjen arra, hogy akkor szüretelje le a rügyeket, amikor a bibék 60–70%-a sötétnarancssárga színűvé válik.
 • Trichomák: Ezek azok a kis mirigyszerkezetek, amelyek fagyos megjelenést adnak a kannabiszrügyeknek. Amikor a rügyek éretlenek, a trichomák áttetszőek. A növények azonban a betakarításhoz közeledve tejszerűbbé és átlátszatlanabbá válnak.

Késői virágzáskor jól jönnek a fóliasátrak és üvegházak. A heves esőzés és a magas páratartalom drasztikusan növeli a penész kialakulásának kockázatát ebben az időszakban.

Autovirágzó F1 hibrid kannabisz törzsek termesztése a szabadban

Autoflowering F1

A fotoperiódusos növények általában jól teljesítenek a szabadban, de mi a helyzet az önvirágzó F1 hibridekkel? Nos, ha tud valamit az automatákról, akkor tudja, hogy szinte bármit elbírnak. Adja hozzá az F1-genetika megnövekedett lendületét, és máris olyan növényt kap, amely minimális beavatkozással képes virágozni. Összességében a fenti tippeket kell alkalmaznia kell a kültéri auto F1 hibridjeire.

Mikor kell ültetni

Az autovirágzó F1 hibrid törzsek teljes életciklusa 60–85 nap. Az automaták növekedési sebessége sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít a termesztőknek. Nem kell sürgősen nekilátnia az utolsó fagyok elmúltával – még akkor sem, ha hűvösebb éghajlaton él. Szabadon elveheti a magokat később is a vegetációs időszakban. Ez lehetővé teszi a korlátozott hellyel rendelkező termelők számára, hogy kihasználják az egymást követő betakarítás előnyeit.

Azok, akikkel több játékterük van, dönthetnek úgy, hogy korán elvetik a fotoperiódusos növényeket és a szezon későbbi szakaszában az autovirágzókkal folytatják. Alternatív megoldásként egyszerre vethet fotoperiódusos és autovirágzó növényeket, így az automatákat korán szüretelheti, míg a többi érésére vár.

Ideális klíma

Az önvirágzás genetikája olyan helyeken honos, mint Szibéria – a bolygó hideg része, rövid tenyészidőszakkal. Bár az automaták melegebb területeken is jól teljesítenek, ideális választás az északi szélességi körök közelében élő termelőknek; a rügyek sokasága biztonságosan szárad majd, jóval az első fagy beállta előtt.

Mikor és hogyan szüreteljünk

A kültéri, önvirágzó F1 hibrid növényeket pontosan ugyanúgy kell betakarítani, mint beltéri társaikat. A törzstől függően akár a hajtások kibújásától számított 60 napon belül felkészülhet a betakarításra és a rügyek feldolgozására.


Ha egyszer elindul az F1-gyel, soha többé nem tér vissza

Most már pontosan tudja, hogyan kell gondoskodni az F1 hibrid kannabisztörzsekről, legyen szó akár magas és sikeres fotoperiódusos, akár kicsi és gyorsan virágzó automata törzsről. Ha hozzászokott a polihibrid fajták termesztéséhez, akkor élvezni fogja az F1 hibrid törzsek életerejét, egészségét, termelékenységét és hatékonyságát. Akár a fotoperiódusosokat, akár az auovirágzókat választja, olyan pozitív élményben lesz része, hogy valószínűleg soha többé nem fog visszatérni!

External Resources:
 1. Integrated pest management (IPM) hub | AHDB https://ahdb.org.uk
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

F1 hibrid kannabiszmagok

Termesztési útmutató témák

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews

F1 hibrid kannabiszmagok