Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter

Az automata virágzású kannabisz beltéri termesztésének előnyei

Az automata virágzású kannabisz törzsek nagyszerűek. A hagyományos (azaz fotoperiódusos) növényekkel ellentétben az életkoruk és nem a fényciklus határozza meg, hogy az autovirágzók mikor váltanak virágzásra. Ez egyszerűvé teszi termesztésüket, mivel a termesztőknek a vetőmagtól a betakarításig elég egy meghatározott világítási ütemezést tartani a növényeik számára (például 18/6). Az autovirágzók gyorsabban nőnek, de nem nőnek olyan nagyra, mint a fotoperiódusos törzsek. Rügyeik a magok elültetésétől számított 60–65 napon belül készen állnak. Mivel sok automata nem lesz 50–70cm-nél magasabb, ideálisak beltéri termesztésre, ahol gyakran korlátozott a hely.

Az autovirágzók beltéri termesztésének előnyei mellett nem meglepő, hogy ezek a növények rendkívül népszerűek, és nem csak a kezdő kannabisztermesztők körében. Íme néhány létfontosságú tipp, hogyan lehet a legjobban termeszteni őket beltéren, hogy nagyszerű legyen a szüret!

Autoflowering-Cannabis-Plant

1. tipp: Válasszon megfelelő törzseket

Messze a genetika játsza a legnagyobb szerepet a termesztési művelet végső kimenetelének meghatározásában. De mitől lesz jó egy törzs? Nos, kezdjük a személyes preferenciáival, például azzal, hogy milyen hatást vár a kannabisztól. Ha azért gyújt rá, hogy a legjobbat és a legújabbat próbálja, akkor nem járhat rosszul a THC szörnyekkel, mint például az elképesztően kúl és erőteljes Royal Cookies Automatic-kal vagy a Royal Gorilla Automatic-kal - amely két népszerű törzsünk automatikus változata!

Ha viszont ön történetesen orvosi marihuánát használ, vagy valamilyen más okból úgy dönt, hogy nem szeretne betépni, jó választás lehet egy alacsony THC- és magas CBD-tartalmú törzs, például a kiváló Solomatic CBD.

A másik dolog, amit figyelembe kell venni a törzs kiválasztásakor, a termesztési jellemzői. Egyes törzsek könnyebben kezelhetők, mint mások, vagy lehet róluk tudni, hogy rendkívül gyorsan nőnek és virágoznak. Ha még újonc a termesztés területén, vagy egyszerűen csak nagyon rövid időn belül szeretne nagyszerű rügyeket előállítani, akkor érdemes megnéznie Easy Bud vagy Quick One termékeinket.

     Cànnabis Seedfinder    

2. tipp: Ne ültesse át az autóvirágzó növényét

Mivel az autovirágzó kannabisz élettartama elég rövid, a növény kevésbé elnéző, ha jelentősebb stresszről és hibákról van szó. Amikor a növényeket nagyobb stressz éri, a növekedésük leáll; ezzel a hagyományos kannabisz esetében nincs is gond, azt ilyenkor tovább lehet tartani a vegetációs szakaszban, hogy helyreálljon, de az automatáknál nincs meg ez a luxus – ettől függetlenül virágozni fog. Ezért a legjobb, ha az autóvirágzókat rögtön a végső edénybe ülteti, így elkerülheti a transzplantációs sokkot.

Ezzel együtt nem kellenek túl nagy edények az autókhoz, mivel általában nem nőnek túl magasra.

Mindazonáltal válasszon elég nagy cserepet, hogy ne korlátozza a növényt, legyen elegendő helye a növekedéshez.

Az önvirágzó kannabiszmag csíráztatásához az Autoflowering Starter Kit használatát javasoljuk a legjobb eredmény érdekében.

3. tipp: Használjon gyökérstimulánst

Az autovirágzóknak nem áll rendelkezésre a világ összes ideje a növekedésre. Közvetlenül a csírázás után a növénynek jó sok időt kell töltenie az egészséges gyökérrendszer kialakításával. Ha közvetlenül a mag cserépbe helyezése után gyökérserkentőt adagol, azzal támogatja a növényt ebben a fontos folyamatban. De ne essen túlzásba, mert a palánta nagyon érzékeny a túltápozásra. Csak a minimális ajánlott adag gyökérstimulálót használja.

Flush-LST-Autoflowering-Cannabis-Plant

4. tipp: Termesszen könnyű és szellős talajban

Az önvirágzó kannabisz a a könnyű és levegős talajt részesíti előnyben, amely kevesebb tápanyagot tartalmaz, mint a fényperiódusos törzsek számár készült közeg. Mivel a legtöbb előregyártott univerzális földkeverék túl sok nitrogént vagy más tápanyagot tartalmazhat, csak enyhén trágyázott talajkeveréket válasszunk önvirágzó növényeink számára. Az automaták a nem túl tömör talajt szeretik, mivel az megakadályozhatja, hogy a gyökerek megfelelő mennyiségű levegőhöz jussanak.

A legjobb megoldás az, ha otthon készíti el saját talajkeverékét.

A saját kezűleg készített könnyű és levegős talaj receptje autovirágzó kannabiszokhoz:

    • 3 rész tőzegmoha
    • 3 rész komposzt
    • 2 rész perlit, megnedvesítve
    • 1 rész vermikulit, megnedvesítve

"A legjobb talaj az autovirágzó kannabisz termesztéséhez "című blogunkban többet is megtudhat arról, hogyan készíthet optimális talajkeveréket önvirágzó kannabiszához.

5. tipp: használja a megfelelő típusú fényt

Az autovirágzók termesztésekor nem kell aggódnia a fény időzítése miatt, mint a fotoperiódusos növények esetében. Az automaták termesztése során a teljes növekedés alatt hagyhatja a lámpákat 18/6 ütemezésben (18 óra bekapcsolva, 6 óra kikapcsolva), de akár napi 24 órás fény alatt is termesztheti. Hogy melyik menetrend a „jobb”, az vita tárgyát képezi. Sok termesztő a 18/6-os ütemezést használja, mivel ez jó eredményeket ad, és kevesebb energiát fogyaszt, mint az állandó 24 órás ciklus.

Ami a megfelelő típusú világítást illeti, a LED-ek ma már mindenhol felváltják a HPS világítást a termesztőszobákban és a sátrakban. Lehet, hogy drágábbak, de sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a HPS, így idővel az energiaköltségeken is sokat spórolhat. Ha LED-es termesztőlámpát használ, érdemes megnéznie, hogy UV lámpákkal is fel van-e szerelve. Egyes termesztők szerint az UV-fény jobb ízt és hatást biztosít.

A vetőmag elindításakor és a fiatal növények esetében használhat szabványos fénycsöveket is, például T5 lámpákat. Ezek nagyon kevés energiát fogyasztanak és nem melegszenek fel, így nem áll fenn a veszélye, hogy megégetik az érzékeny palántákat.

6. tipp: Próbálja ki a Sea of Green (Zöld tenger) módszert

A zöld tenger (SOG) módszer valójában csak egy divatos kifejezés arra, hogy sok kisebb növényt neveljünk a termőhelyiségben a nagyobb hozam érdekében. Az autovirágzók ideálisak SOG-val történő termesztésre, mivel eleve kisebbek.

Ahhoz, hogy az automatáit SOG technikával nevelje, a vetőmagokat egyszerűen sok kisebb tartályba kell elültetnie - ez lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbb növény férjen el minden négyzetméteren. Az, hogy hány növényt kíván felhasználni az SOG-hoz, valamint azok pontos cserépmérete, a rendelkezésre álló helytől függ. Ez is törzsenként változhat. Nyugodtan kísérletezzen, hogy megtalálja az ideális cserépméretet és a növényszámot, amely a legjobb hozamot produkálja beltéri termőhelyén.

Megjegyzés: Attól függően, hogy éppen hol él, előfordulhat, hogy törvényi korlátok szabják meg, hogy hány növényt termeszthet személyes használatra, erről mindig győződjön meg.

SOG-Method-for-Growing-Autoflowers

7. tipp: Figyeljen az öntözésre

Amint korábban említettük, az autovirágzók kevésbé elnézőek, ha komoly vagy tartós hibákról van szó - ez azt jelenti, hogy megfelelően kell öntöznie az önvirágzó csajokat.

Hogyan kell megfelelően öntözni a kannabiszt? Kezdetben ne fix menetrend szerint locsolja a növényeket, hanem csak akkor, amikor szükségük van rá. Az öntözések között mindig hagyja kiszáradni a talajt. Egy jó módszer annak ellenőrzésére, hogy a növényeknek szüksége van-e vízre, ha felemeli a cserepeket. Nagyjából úgyis tudja, milyen könnyű egy száraz edény a vízzel telítetthez képest. Ezért csak akkor öntözzön, ha a talaj világos és ki van száradva. A túlöntözés halálos lehet, ezért jobb, ha inkább óvatos.

8. tipp: A víz pH-szintjének szabályozása

A kannabisz csak akkor képes tápanyagot felvenni, ha a gyökérzónát körülvevő talaj megfelelő pH-értékű. Az optimális pH-tartomány itt 6,0-7,0. Más táptalajok, például kókuszban történő termesztés esetén a pH-értéknek alacsonyabbnak kell lennie, 5,5 és 6,5 között. Ha a víz pH-ja nem optimális (ami csapvíz használata esetén valószínű), és a növények nem tudnak tápanyagot felvenni, az betegséget okoz a növényeknek. A megfelelő pH-érték különösen fontos az autovirágzók termesztése során, mivel nincs idejük regenerálódni. Fontos, hogy biztosítsa, hogy növényei minden szükséges tápanyagot megkapjanak a rövid növekedési időszakuk alatt.

Hogyan szabályozza a víz és a tápoldat pH-értékét? Minden termesztő számára kötelezőek a „pH Down” és „pH Up” termékek, valamint egy pH-mérő. Ezek segítségével kézben tarthatja a talaj pH-értékét.

9. tipp: Csökkentse a tápanyagok mennyiségét

Sok kannabisztermesztő túltápozza a kannabisznövényeit. Ez nem is annyira meglepő, látva, hogy a kannabisz-tápanyagok gyártói azt akarják tőlünk, hogy elhiggyük, növényeinknek folyamatos táplálékkiegészítésre van szükségük ahhoz, hogy túléljenek és fejlődjenek. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól.

Az önvirágzó kannabisz általában akkor a legegészségesebb, ha megfelelő mennyiségű tápanyagot kap. Egyes esetekben a növények a teljes palánta- és vegetációs fázison végigmennek kiegészítő táp nélkül, mivel a legtöbb talajkeverék már elegendő makro- és mikrotápanyagot tartalmaz a növekedés ezen fázisainak támogatásához.

A kannabisznövényeket kicsírázásuk után legalább két hétig ne tápozza. Utána is csak akkor érdemes tápanyagot adagolni, ha a növényen megjelennek a hiány jelei, például sárgulnak a levelei. A szokásos földkeverékben termesztett automatáknak egészen a virágzásig jól kell működniük további tápanyagok nélkül is, utána pedig elkezdheti a virágzás-specifikus megoldások adagolását.

A kannabiszt termesztheti szerves talajban is. Ez biztosítja, hogy a növényei számára minden rendelkezésre álljon, amire szükségük van az egészséges növekedéshez egészen a betakarításig, és soha nem kell további tápanyagokat beadnia! Egyes termesztők saját maguk készítik el a szerves szupertalajokat, amelyek tökéletesek az autovirágzók termesztésére. Ennek ellenére fontos, hogy a talaj ne legyen túl „forró”, tekintettel ezeknek a fajtáknak az érzékenységére.

10. tipp: Ne toppolja az autovirágzókat

Ne vágja le, ne metssze meg vagy csípje le az önvirágzó növénye csúcsát, mint ahogyan a hagyományos kannabisz termesztése során tenné. Az autovirágzók esetében az egyetlen módszer, amit a növény alakítására használhat, az alacsony stresszel járó technika (LST), ahol óvatosan meghajlítjuk és lekötjük a növényeket, hogy minden rügyhelyre egyformán jusson fény. Amikor LST-t hajt végre az automatán, maradjon csak a hajlításnál, és hagyja ki azt a részt, ahol toppolni kellene a növényt. Ha a SOG alternatívájaként LST-t tervez az autovirágzó növényeivel, lehetőleg mielőbb kezdje el, de legyen óvatos, nehogy eltörje a növényt.

11. tipp: Biztosítsa a jó levegőáramlást, páratartalmat és hőmérsékletet

Ügyeljen arra, hogy megfelelő légáramlást biztosítson az automatáinak. A ventilátor felől érkező friss, enyhe szellő biztosítja, hogy a termesztőhelyiség páratartalma alacsony maradjon - ez segít megelőzni a penészesedést. Ha növényein száraz levelek vannak, ami nem ritka a virágzás későbbi szakaszában, távolítsa el azokat a rügyek körül a jobb levegőáramlás érdekében

A termesztőhelyiség hőmérsékletére is figyelnie kell. A kannabisz mérsékelten meleg, 20-25°C-os szobahőmérsékleten érzi magát a legjobban. Bármilyen túlzott hőség, de a hideg időszakok vagy a hideg éjszakák is megterhelhetik a növényeket, lelassíthatják növekedésüket, ez pedig gyengébb hozamot eredményezhetnek.

Autoflowering-Cannabis-Plant

12. tipp: Öblítés

Az „öblítés” az, amikor abbahagyja a tápozást, és a betakarítás előtti utolsó 1-2 hétben csak beállított pH-jú vizet adagol a növénynek. Ezáltal a növény megszabadul a megmaradt ásványi sóktól, amelyek felhalmozódtak. ÉS mivel nem marad tápanyag a talajban, a növény a lombozatában elraktározott tápanyagokat használja; ezért sárgul a késői virágzású kannabisz. Az öblítés célja, hogy tisztább és jobb ízű rügyei legyenek, mivel azokat a vegyszereket nem akarja elszívni, amelyekkel tápozta a növényeit. Tehát öblítsen betakarítás előtt.

13. tipp: Szüreteljen fokozatosan

Nem kell az egész növényt egyszerre leszüretelni! Valószínű, hogy a felső rügyek korábban elkészülnek, mint néhány alsó, amelyek távolabb vannak a világítótesttől. Ezeknek a rügyeknek egy kicsit több időre van szükségük az éréshez. Tehát ahelyett, hogy elővenné a metszőollót, és begyűjtené az összeset, csak a legfelső rügyeket vágja le, a többieknek pedig hagyjon néhány napot, hogy azok is befejezzék

14. tipp: Szüret egész évben

Meglehetősen gyakori, hogy a fűtermesztők nem csak évente egyszer vagy kétszer akarnak szüretelni. Nem lenne nagyszerű, ha mindig lenne néhány növénye betakarításra készen? Az örökszüret módszerrel pontosan ezt érheti el!

Ez lényegében azt jelenti, hogy egy adott időpontban több növénye van különböző növekedési szakaszokban. Ily módon pontosan időzítheti, hogy mindig legyen virágzó és betakarításra kész kannabisza. Ez lehetőséget ad egy soha véget nem érő ellátmányra, amely nem igényel túlzott erőfeszítést!

A hagyományos kannabisz esetében ez legalább két külön termőterületet jelentene. Szerencsére az autóvirágzók esetében a különböző növekedési stádiumban lévő növényeket ugyanabba a helyiségbe is bepréselheti. Mivel az automatikus virágzás körülbelül 8–10 hetet vesz igénybe az ültetéstől a betakarításig, az állandó készlet rendelkezésre állásához csak annyit kell tennie, hogy 2–4 hetente ültet. Így az egyik növény betakarításakor a következő már virágozni kezd, türelmesen várva a sorát.


Következtetés

Az autóvirágzó törzseknek nagyon sok vonzó tulajdonságuk van, és nagyszerűen kiegészítik minden termesztő repertoárját. Bár nem igazán lehet fejlett technikákat alkalmazni rajtuk, és nem hoznak gigantikus termést, de sokat tehet azért, hogy a legtöbbet hozza ki az automata növényéből, ha beltéri termesztést végez.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews