The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


A modern kannabisztermesztők el vannak kényeztetve. A piacon minden korábbinál több törzs található, és sok termelőnek tetszik az új és továbbfejlesztett automatikus virágválaszték.

Az autovirágzó genetika sok mindent kínál. Vannak olyan fajták, amelyekben magas a CBD, magas a THC, és vannak olyanok, amelyekben mindkettő egyensúlyban van. Nem is beszélve a terpénprofilok hihetetlen sokféleségéről.

De nem minden napsütés és rózsaillat. Az autovirágzó törzseknek számos előnye van, de akadnak hátrányaik is, amelyek néhány termesztőt elkedvetlenítenek.

Video id: 527684146

MI AZ AZ AUTOVIRÁGZÓ KANNABISZ?

Mi különbözteti meg az önvirágzó kannabiszt a többi típustól? Nos, a legfontosabb különbség a nevében van elrejtve. Leegyszerűsítve: ezek a törzsek automatikusan virágoznak.

A kannabisz növekedési ciklusának két fő szakasza van: a vegetatív és a virágzási szakasz. A kannabisz egy másik típusa - fotoperiodikus kannabisz néven - a fényciklus eltolódását igényli a virágzás megkezdéséhez.

Az autovirágzó törzsek megszüntetik ezt a kellemetlenséget. Nem várnak külső jelekre a gyantás rügyek előállításának megkezdéséhez. Ehelyett egy bizonyos idő elteltével virágozni kezdenek.

Az önvirágzó tulajdonság nem véletlenül jött létre. A környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodásként következett be. Valószínűleg hallott már a Cannabis indicaról és a sativaról. Nos, az autovirágzó gén a Cannabis ruderalis-ban keletkezett.

A ruderalis alfaj alkalmazkodott Közép-Ázsia, Kelet-Európa és Oroszország hideg és gyakran zord éghajlatához. Ezekben a régiókban lényegesen rövidebb a vegetációs időszak és hidegebb a hőmérséklet.

Emiatt a ruderalis felhagyott azzal a stratégiával, hogy a virágzással megvárja az évszakok változását. Ehelyett az alfaj kifejlesztett egy autovirágzó gént, hogy biztosítsa a szaporodást a hőmérséklet zuhanása előtt.

Ennek az alkalmazkodásnak köszönhetően a termesztők most élvezhetik az autovirágzó genetika gyors növekedését!

Az autovirágzó kannabisztörzsek előnyei és hátrányai

AUTOVIRÁGZÓ VS FEMINIZÁLT

Valószínűleg gyakran találkozott már a "feminizált” kifejezéssel, amikor az interneten a kannabiszmagokat böngészte. Az autovirágzó és a fotoperiodikus törzsek egyaránt feminizálhatók. Ez csak annyit jelent, hogy a tenyésztő egy adott törzset csak nőstény növények termelésére módosított. Technikailag ez azt jelenti, hogy a nőivarú növény megjelenésének esélye 99,9% - ez még mindig nagyon lenyűgöző!

A tenyésztők különböző technikák segítségével - amelyeket itt részletesen tárgyalunk - feminizált magokat állítanak elő. Csak tartsa ezt szem előtt: egy csomag feminizált magot vegyen elő, ha csak rügyeket szeretne és mást nem!

Mellette

Az autovirágzó törzsek előnyeiről a fotoperiodikus fajtákkal szemben hosszú lista van. Rövid életciklusuk vonzza az azonnali kielégülést kereső termesztőket, és szívós természetük alkalmassá teszi őket kezdő művelők és veteránok számára egyaránt.

 • Gyorsabb életciklus

Az önvirágzó kannabiszfajták a sebesség királynői. Ez a tulajdonság adaptív képességeik újabb eredménye. A legtöbb autovirágzó törzs a teljes tenyésztési ciklust önálló virágzással ugyanannyi idő alatt fejezi be, mint a fotoperiodikus törzsek - körülbelül 7-10 hét alatt. Gyors életciklusuk egy rövid vegetatív szakaszból és egy gyors virágzási szakaszból áll.

A termesztők ritkán termesztenek tiszta ruderalis törzseket a nemesítési műveleteken kívül, mivel ezek a fajták nagyon keveset teremnek. A sikeres fotoperiodikus törzsek ruderalis genetikával történő keresztezésével azonban a nemesítők létrehozhatják a legendás fajták autovirágzó, tehát gyorsabb változatát.

Például a Haze genetika ragyogó sativa hatásairól ismert, de hosszú virágzási idejük elveheti a kedvét. A Haze és a ruderalis genetika összevonása azt jelenti, hogy a termesztők sokkal kevesebb idő alatt hozzáférnek ezekhez a sativa hatásokhoz.

Az önvirágzók sebessége vonzza a termesztőket, akik azonnali eredmények elérésére vágynak. A növény érésére való várakozás legjobb esetben is idegtépő, rosszabb esetben gyötrelmes lehet. Ha hajlamos a türelmetlen oldalon állni, akkor az autovirágzó törzsek önre várnak.

Az önvirágzók gyorsasága a nyomás alatt termesztők számára is vonzó. Támogatják a kereskedelmi műveletek gyorsaságát, és lehetővé teszik az örök betakarítást beltéren.

Tehát a legtöbb önvirágzó körülbelül 7–10 héten belül eljut a magról a betakarításig, így a termesztők már készíthetik a következő palántákat az előző betakarítással egy időben

A termesztők a termést a zöld tenger (SOG) technika alkalmazásával maximalizálhatják. Ez a módszer számos autovirágzó kannabisz egymás közvetlen közelébe történő ültetését és átalakítását jelenti, hogy egy nagy, produktív lombkoronává egyesüljenek.

Íme néhány a leggyorsabb autovirágzók közül:

QUICK ONE

Életciklus: 8–9 hét
Virágzási idő: 
5–6 hét

EASY BUD

Életciklus: 8–9 hét
Virágzási idő: 5–7 hét

ROYAL COOKIES AUTO

Életciklus: 8–10 hét
Virágzási idő: 5–7 hét

 • DISZKRÉT NÖVÉNYEK

Az önvirágzó fajták általában 60–100cm magasságúra nőnek. Kompakt méretük és lenyűgöző sebességük lehetővé teszi termesztőik számára, hogy a lehető legkevesebb idő alatt beállítsák és szétszereljék berendezéseiket.

Az autokat könnyedén termesztheti az erkélyeken és a kert eldugott részein. Népszerűek a gerillatermelők között is - olyan termesztők, akik rejtett nyilvános vagy elvadult helyeken termesztik a kannabiszt. Ez a módszer segít abban, hogy a növények ne legyenek láthatók és rejtve maradjanak a tolvajok elől.

Ha a termesztés lehető legtitkosabb módját keresi, tegyen egy próbát a mikrotermesztéssel. A cél itt az, hogy a növények a lehető legkisebbek maradjanak, miközben ésszerű hozamot érnek el. Magától értetődik, hogy az önvirágzó fajták tökéletesen alkalmasak erre a módszerre.

A mikrotermesztés extrémebb példái közé tartozik az apró növények termesztése átalakított számítógép-házakban, vödrökben és dobozokban. A termesztők gyakran alkalmaznak alacsony stresszel járó átalakítást, hogy a növények kis méretűek és könnyen ellenőrizhetők legynek.

Íme néhány az elérhető legdiszkrétebb autovirágzó törzsek közül:

ROYAL DWARF

Bent: 40–70cm
A szabadban: 50–90cm

ROYAL BLUEMATIC

Bent: 60–75cm
A szabadban: 70–100cm 

ROYAL CREAMATIC

Bent: 60–80cm
A szabadban: 80–100cm

 • EGYSZERŰ VILÁGÍTÁSI IGÉNYEK

Az autovirágzó növényeket termesztők általában az életciklus teljes időtartama alatt 18 óra fény és 6 óra sötét beosztást alkalmaznak. Egy ilyen menetrend megfelelő mennyiségű fényt biztosít a növényeknek, miközben energiát takarít meg.

Az autovirágzó törzsek egyszerű megvilágítási igénye további előnyt jelent. Mint fent említettük, a virágzás megkezdéséhez nem szükséges a fénybeosztás megváltoztatása. Ez a tulajdonság lehetővé teszi a termesztők számára, hogy rendkívül rugalmasak legyenek a világítással.

Azok a termesztők, akiknek nem számítanak a költségek, dönthetnek úgy, hogy 24 órán keresztül működtetik a lámpát. Egyes termesztők robbanásszerű vegetatív növekedésről és megnövekedett hozamokról számolnak be ezzel a módszerrel. Mások azzal érvelnek, hogy a 24 órás ütemezés megfoszthatja a növényeket természetes pihenési idejüktől. A 12 órás be- és kikapcsolási időbeosztás a spektrum másik végét foglalja el. A legjobb megoldás azoknak a termelőknek, akik pénzt akarnak megtakarítani, de a hozamok így nem lesznek olyan lenyűgözőek.

Az ütemezéstől függetlenül az autovirágzó törzsek fényigénye könnyebben teljesíthető, mint a fotoperiodikus társaiké.

 • RUGALMAS NÖVÉNYEK

Az önvirágzó növények erős, stabil és ellenálló genetikával büszkélkedhetnek. A Cannabis ruderalis nem véletlenül élte túl az északi szélesség megpróbáltatásait. Az alfaj jól kezeli az extrém hőmérsékleteket és a zord időjárási viszonyokat.

Már a „ruderalis” név is a latin „rudus” szóból származik, amely törmeléket jelent. Az alfaj a város repedezett aszfaltjában is megél, a lebontott épületek közelében és az útszéli árokban is megjelenik.

Az önvirágzók többsége meg tudja védeni magát. A kártevők arcába nevetnek, és jól védekeznek a termést tönkretevő penész ellen.

Lenyűgöző ellenálló képességük alkalmassá teszi őket a kezdő termesztők számára, mivel rendkívül megbocsátóak a kezdők hibáival szemben.

 • FÉNYSZENNYEZÉS ESETÉN SINCS PROBLÉMA

A önvirágzók termesztése azt jelenti, hogy sokkal nyugodtabbak lehetünk a fényszennyezéssel kapcsolatban. Valójában ez egyáltalán nem probléma.

A fényszennyezés teljesen elcseszhet egy fotoperiódikus-termesztési műveletet. A utcai lámpák fényei is megakadályozhatják a kültéri növények virágzását.

A beltéri termesztők is tapasztalják ezt a kellemetlenséget. Biztosítaniuk kell, hogy fotoperiodikus növényeik felesleges fény nélkül növekedjenek. Egy szivárgó termesztősátor is elegendő ahhoz, hogy elrontsa a világítási menetrendet.

Szerencsére az önvirágzó növények nem esnek áldozatul ennek az irritáló eseménynek. Nem engedelmeskednek a külső világítási jelzések parancsának - a saját időzítésük szerint működnek.

 • KEVESEBB TÁPANYAGRA VAN SZÜKSÉGÜK

Az önvirágzó törzsek kevésbé tápláló talajban is jól fejlődnek. Gyors növekedésük és kis termetük azt jelenti, hogy nem igényelnek sok műtrágyát.

Az autovirágzók egyszerűen nem olyan éhesek, mint fotoperiodikus társaik - ez a szívós természetük másik eredménye. Míg a fotoperiódusos törzsek komplex táplálkozási stratégiát igényelnek, amely az egész növekedési ciklus alatt változik, az önvirágzók képesek minimális ellátmányon is megélni.

A jó autovirágzó talajkeverék alapvető receptje:

3 rész tőzegmoha 3 rész komposzt
2 rész perlit, megnedvesítve 1 rész vermikulit, megnedvesítve

 • MAGASABB CBD SZÁZALÉK

Az autovirágzók általában magasabb szintű CBD-t kínálnak. Míg a kannabisz-használók egy része csak a THC-t értékeli, sokan az azonos mennyiségű, vagy magasabb koncentrációjú CBD-t preferálják.

A nem pszichotróp kannabinoid kellemes támogatást nyújt a kikapcsolódáshoz, amelyet tiszta fejű és világos érzés jellemez.

Sok egészségügyi felhasználó számára is előnyös a magasabb CBD szint. A kannabinoid olyan hatásokat nyújt, amelyek számos betegség tüneteit enyhítheti.

A tenyésztőknek több híres hibrid CBD szintjét sikerült felemelniük azzal, hogy a cannabis ruderalis genetikával keverték.

Nézze meg ezeket a magas CBD-szintű autovirágzókat:

SOLOMATIC CBD

CBD: 21%
THC: 1%

FAST EDDY

CBD: High
THC: 9%

STRESS KILLER AUTO

CBD: High
THC: 11%

Ellene

Az igazság az: semmi sem tökéletes. Minden lenyűgöző tulajdonsága ellenére az autovirágzó genetika nem kerüli el a valóságnak ezt a törvényét.

 • ALACSONYABB TERMÉSHOZAM

Az önvirágzók kis mérete és rövid életciklusa kompromisszummal jár: kisebb termésekkel. Kompakt termetük azt jelenti, hogy nem tudnak annyi rügyhelyet előállítani, mint egy magasabb fotoperiódusos növény. A kültéri hozam általában 80–180g/növény körül van.

Néhány fotoperiódusos sativa óriás fává nő, míg az indicák hihetetlenül sűrű és gyümölcsöző lombkoronát fejlesztenek. A legtöbb önvirágzó magassága nem haladja meg az 1 métert, és lombozatukban kevesebb rügy található.

Ezenkívül csak annyi rügy lesz, amennyit az autovirágzó ki tud hordani ilyen rövid virágzási idő alatt. A fotoperiódusos törzseknek van ideje, hogy rendkívül produktív példányokká érlelődjenek. Az autovirágzóknak viszont sietniük kell, mielőtt rövid élettartamuk véget ér.

 • A VILÁGÍTÁS KÖLTSÉGE

Pénzt fog megtakarítani a tápanyagokon, de valószínűleg többet költ a világításra. Ez a tény nem zavar néhány termelőt, akik állandóan 24 órás fényciklussal kezelik az önvirágzó növényüket.

Más termesztőknek viszont az a célja, hogy a lehető legkevesebbet költsenek világításra. Az autovirágzó törzsek minimálisan 12 órás bekapcsolási időt igényelnek. Míg a termelők ezzel pénzt takaríthatnak meg, az árat kisebb hozamok formájában fizetik meg.

Ezzel szemben a rendkívül produktív fotoperiódusos törzsek csak 12 órás be- és kikapcsolási időt igényelnek a virágzás kiváltásához. A termesztőknek a teljes virágzási szakaszban be kell tartaniuk ezt az ütemtervet, ami azt jelenti, hogy ezzel pénzt takarítanak meg, és nagyobb hozamot produkálnak.

 • ALACSONYABB THC TARTALOM

Egyes kultivátorokat elriaszt az autovirágzók termesztésétől vélt alacsony THC-szintjük miatt. Ez igaz; a régi autovirágzók küzdöttek, hogy versenyezni tudjanak a rendkívül pszichoaktív fotoperiódusos törzsekkel.

A Royal Queen Seeds azonban az autovirágzó genetika új generációját mutatta be. Ezek az újabb törzsek olyan THC-szinteket produkálnak, amelyek sok fotoperiódikus társukéval vetekszik.

Nézze meg ezeket a magas THC-értékű autovirágzókat:

HULKBERRY AUTO

THC: 21%

GREEN GELATO AUTO

THC: 24%

FAT BANANA AUTO

THC: 22%

 • ROSSZ MINŐSÉGI KLÓNOK

Sajnos az autovirágzó nem ad jó minőségű klónokat. Mivel a klónok az anyanövény pontos másolata, ahonnan jöttek, még az életkorukat is örökölik!

Tegyük fel, hogy egy termesztő egy kéthetes anyanövényből vágott egy darabot. Ez azt jelenti, hogy a klónnak ~ 5-6 hét alatt vegetálnia, virágoznia és érlelődnie kell.

A végeredmény egy fejletlen növény lesz, amely még el sem elérte a virágzási szakasz végét - sem jó méretet vagy hozamot - de az életciklusának vége.

 • NINCS IDŐ REGENERÁLÓDÁSRA

Az autovirágzó gyors, lineáris módon növekszik. Gyors tulajdonságaik rendkívül kényelmessé teszik őket, ugyanakkor kockázatot jelent a velük való kísérletezés. Az idő rövidsége nagyon kevés időt hagy a nagyobb hibák helyreállítására.

A fotoperiodikus növények termesztői boldogan metszik, alakítják és levéltelenítik a növényeket. Ha bármilyen nagyobb hibát elkövetnek, akkor egyszerűen vegetatív szakaszban tartják a növényt és megvárják, amíg helyreáll.

Az autovirágzók nem így viselkednek. Bár alakíthatja őket, de ez kockázatos vállalkozás. Ha túl mélyen vágja, vagy véletlenül megrongál egy nagy ágat vagy rügyet, akkor nem lesz ideje felépülni. Ha úgy tartják jónak, befejezik a vegetációs szakaszt.

Pont ezért pontosnak kell lennie, amikor az önvirágzókat alakítja és kezeli. Óvatosan vágjon, mert nem lesz idejük javítani.

 • A KEZDŐKNEK MEGFELELŐ AZ AUTOVIRÁGZÓ KANNABISZ?

Az önvirágzó fajták minden bizonnyal könnyebb termesztési élményt nyújtanak. Kezdőként a komplikációk elkerülése és a termesztési folyamat alapos élvezete segíti, hogy gyorsabban fejlődjenek a zöld ujjak. Az automaták nemcsak diszkrétebbek és ellenállóbbak a kártevőkkel és a betegségekkel szemben, de sokkal gyorsabban is ajándékozzák meg a terméssel.

A hátrány? Nincs annyi rügy és kevesebb a THC. Ráadásul a termesztők választhatnak, és a fotoperiódusos törzseket addig tartják vegetatív szakaszban, ameddig csak akarják. Ez lehetővé teszi számukra, hogy nagy és produktív növényeket fejlesszenek ki. Bár a kezdők számára is kivitelezhető a toronymagas sativák termesztése, sokkal több hibalehetőség van a folyamat során.

Ha olyan kezdők nyomdokaiba akar lépni, akik most már sikeres termesztők, szerezzen magának néhány magot, és nézze át autovirágzó termesztési útmutatónkat.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.