Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

Hogyan kezeljük a füvet a vegetatív szakaszban?

Hogyan kezeljük a füvet a vegetatív szakaszban?

MI AZ A VEGETATÍV FÁZIS?

A vegetatív fázis a növekedési ciklus azon periódusa, amely a csírázás után és a virágzás előtt zajlik. Miután a kannabiszmagok kicsíráztak, palántákként kerülnek ki a talajból. Ezeknek a fiatal növényeknek rövid szára és két lekerekített sziklevele van, majd kialakulnak az első „igazi” levelek. A következő 2-3 hétben a palánták érni kezdenek, és nagyszámú legyező levelet növesztenek - ezek a fotoszintézishez szükséges struktúrák. Ez jelzi a vegetatív fázis kezdetét.

A vegetatív fázis 3 és16 hét között bármeddig tarthat (de akár hosszabb ideig is), a fajta genetikájától és a termesztő céljától függően. Ebben az időszakban robbanásszerű növekedés történik. A növényeket általában nagyobb edényekbe ültetik át a vegetatív fázis elején, hogy nagyobb teret biztosítsanak gyökérrendszerüknek. A fő szár kiemelkedik, a csomópontok közötti tér pedig drámaian megnő. Az indica fajták rövidek és több oldalsó ágat növesztenek, míg a sativa fajták magasabbak és sokkal kevesebb elágazást alakítanak ki. A fotoperiodikus fajták esetében a vegetatív fázis akkor fejeződik be, amikor a fényciklus lerövidül.

 • Kint ez történik, amikor az évszakok nyárról őszre változnak.
 • Beltéren lerövidítjük a világítási szakaszt, hogy a fotoperiodikus növényeket virágzásra kényszerítsük. A növények akkor kerülnek a vegetatív fázisból a virágzási szakaszba, ha a 12 órás világítási szakaszt 12 órás sötét szakasz váltja fel. Ezzel szemben az önvirágzó fajták életkoruk alapján kezdik meg a virágzást, nem törődnek a fényciklussal.

 

Növekedési fázis (Hét 1)
Növekedési fázis (Hét 2)
Növekedési fázis (Hét 3)
Növekedési fázis (Hét 4)
Növekedési fázis (Hét 5)
Növekedési fázis (Hét 6)
Növekedési fázis (Hét 7)
Növekedési fázis (Hét 8)

A VEGETATÍV FÁZIS JELENTŐSSÉGE

A vegetatív fázis létfontosságú időszak a kannabisz növény életciklusában. A termelőknek optimális környezeti feltételeket kell biztosítaniuk ahhoz, hogy növényeik a lehető legnagyobbra nőjenek és a legegészségesebbek legyenek. A méret gyakran egyenesen arányos a várható terméssel. Minél nagyobb a növény, annál több csomópont vagy „rügyhely” fejlődik ki, és annál több virágot tud előállítani.

De nem a méret az egyetlen tényező. Egyes termelők inkább kis méretűnek nevelik a növényeiket, miközben kiváló hozamokat érnek el - erre a különböző metszési technikákkal kezelt növények képesek. Ezeket a technikákat a vegetatív stádiumban kell alkalmazni, az első virág megjelenése előtt. A vegetatív stádiumban számos alapvető fiziológiai funkció működik. A legyező levelek keményen dolgoznak a fény és a CO₂ energiává alakításán. A gyökérzet bővül és szilárd támaszt biztosít, hogy megakadályozza a növény felborulását; emellett a gyökerek a létfontosságú tápanyagok és a víz felvételét is ellátják. A növények igényeinek kielégítésére ebben az időszakban a termesztőknek kell gondoskodniuk arról, hogy megfelelő mennyiségű fény, víz és tápanyag álljon rendelkezésre. A termesztőknek ismerniük kell a kártevőket és a kórokozókat is, és mindent meg kell tenniük annak megakadályozása érdekében, hogy ezek károsítsák vagy akár megöljék növényüket.

Végső soron a vegetatív időszak határozza meg a virágzási szakaszt is. Minél egészségesebbek a növények ebben az időszakban, annál jobban felkészülnek a virágzásra és a bőséges termésre.

Video id: 484383048

HOGYAN ÉRHETJÜK EL AZ IDEÁLIS VEGETATÍV NÖVEKEDÉST

A fent említett tényezők minden kannabisz termesztésére vonatkoznak. Amikor a termesztőknek sikerül megtalálniuk a tökéletes egyensúlyt ezen változók között, akkor a vegetatív szakaszban figyelemre méltó növekedés kezdődhet. Noha a növények elsődleges igényei változatlanok, a termesztőknek tisztában kell lenniük a beltéri és a szabadban történő termesztés különbségeivel. A két nagyon különböző környezet különféle kihívásokkal szembesíti a termelőket és növényeiket.

BELTÉREN

A beltéri termesztés általában a növények sátrakban vagy erre a célra kialakított helyiségekben történő elhelyezését jelenti - ennek előnyei és hátrányai is vannak. A beltéri termesztők szinte teljes mértékben ellenőrzésük alatt tarthatják a környezeti feltételeket a termesztési ciklus teljes időtartama alatt. A vegetatív fázis alatt választhatják az akár napi 18–24 órán keresztül történő világítást. Minél több fényt kap egy növény, annál jobban képes fotoszintetizálni, ami robbanásszerű vegetatív növekedést eredményez.

A nagyobb irányítás lehetősége azt is jelenti, hogy több dologgal kell foglalkozni. A beltéri termesztőknek rendszeresen mérniük kell a CO₂-szintet, a páratartalmat és a hőmérsékletet. Ezeket a tényezőket meghatározott paramétereken belül kell tartani a növény növekedésének optimalizálása érdekében. Valószínű, hogy a termesztőknek ventilátorokba, nedvességmérőkbe, párologtatókba / szárítókba, elszívó ventilátorokba és más eszközökbe kell befektetniük, hogy minden zökkenőmentesen működjön. Ezeket a rendszereket időzítők és érzékelők segítségével automatizálhatjuk, de ez nem reális az amatőr és a hobbi termesztők esetében.

BELTÉREN

SZABADTÉREN

A szabadtéri termelők sokkal kevesebb ellenőrzést gyakorolnak növényeik felett a vegetatív fázisban és a teljes növekedési ciklus során. Az elemek átveszik az irányítást, ami bizonyos szempontból akár jó is lehet. Nem kell fényforrást biztosítania, és a gyakori esők és öntözőrendszerek miatt rendszeres locsolásra sem lesz szükség.

Az ideális vegetatív növekedés elérése elsősorban a növények védekezőképességének fokozásában rejlik. Nagyon sok teremtmény él odakinn, akik boldogan elrágcsálják ebédre a növényeket. A kis lények, például a rovarok levelekbe bújnak és gyökerekbe másznak, míg az állatok, mint például a madarak és a szarvasok a levelekben és a szárakon okozhatnak súlyos károkat. A nedves környezet növeli a gombás fertőzések kockázatát is.

A kártevő fajok elkerülése érdekében biológiai védelmezõket, például ragadozó rovarokat lehet bevinni a kertbe, és társnövényeket is ültethetünk azok elkerülésére. A háló és a kerítés a nagyobb állatokkal szemben jelent hatékony védelmi vonalat.

A levélspray-k segíthetnek a penész eltávolításába. A termesztőknek a kertben arra is ügyelni kell, hogy olyan helyre helyezzék a növényt, ahol jó a légáramlás - kerülni kell a stagnáló területeket.

SZABADTÉREN

A LEGJOBB INDULÁS A KANNABISZ MAGNAK

Mint korábban már említettük, a vegetatív fázis előtt közvetlenül a palánta szakasz van. Ez kulcsfontosságú a kannabisznövény életében, és meghatározhatja annak sorsát. Csakúgy, ahogy az egészséges vegetatív növekedés hozzájárul az optimális virágzási fázishoz, az egészséges palánta korszak ugyanezt teszi a teljes növekedési ciklussal. Nézze meg az ebben az időszakban figyelembe veendő fontos tényezőket.

 • TERMESZTŐKÖZEG

A termesztők különféle közegekben, például a talajban és a vízben (hidroponikus), termeszthetik a növényeket. A termesztőközeg teret ad a gyökereknek a növekedéséhez, és - talaj esetén - biztosítja a szerves anyagokat és tápanyagokat. Fontolja meg a mikroorganizmusok, például a mikorrhiza gombák hozzáadását a talajhoz, hogy jótékony kapcsolatot alakítson ki a növényekkel. Segítenek a szerves anyagok lebontásában és a tápanyagok felvételében.

Vizes rendszerben használjon jó minőségű, szűrt vizet. A csapvíz klórt és más felesleges káros anyagokat tartalmaz.

TERMESZTŐKÖZEG
 • VILÁGÍTÁS

A kannabisz termesztése során a fény az egyik legfontosabb tényező. A víz és a CO₂ mellett jelentős szerepet játszik a fotoszintézis folyamatában. A termesztőknek jó lámpát kell használniuk, hogy a növények egészségesen és erősen növekedjenek. A LED-es lámpák alacsony üzemeltetési költségük és alacsony hőkibocsátásuk miatt ajánlottak.

Mint már említettük, beltéren a fotóperiodikustörzsek napi 18–24 óra fényt igényelnek a vegetatív szakaszban. Minél több megvilágítás jut a növényre, az annál gyorsabban nő. A legtöbb termesztő 4–8 héten át tartja a növényét a vegetációs fázisban. Ezen idő elteltével a virágzás megindításához 12 órás fényre van szükség.

Ezzel szemben az automatikusan virágzó növények maguktól virágzanak. Biztosítson számukra naponta 18–24 órányi fényt a vegetatív és a virágzó szakasz során, és figyelje, ahogy megtörténik a varázslat.

VILÁGÍTÁS
 • TÁPOZÁS

A kannabisz növényeknek speciális táp-igényei vannak, és ezen igényei különböznek a vegetatív és a virágzási szakaszban. A vegetatív időszakban a növényeknek magasabb nitrogénadagra van szükségük, amely hozzájárul a szár és a levelek növekedéséhez. Továbbá megfelelő mennyiségű kálium is kell a gázcserenyílások nyitásának és zárásának szabályozásához és az energia előállításához. A vegetatív szakaszban lévő növényeknek magnéziumot is igényelnek a fotoszintézishez és kalciumot az egészséges sejtfalhoz.

A termesztők vásárolhatnak speciálisan a vegetatív szakaszra kialakított tápanyagokat, hogy egyszerűbbé tegyék a dolgukat. Az olyan termékek, mint a Easy Grow Booster tabletta, az összes tápanyagot biztosítják a növényeknek az teljes vegetatív időszak alatt.

Ha hidroponikusan termeszt, vásároljon speciálisan a vegetatív időszakra kifejlesztett tápanyagokat és alkalmazza az utasításoknak megfelelően.

TÁPOZÁS
 • LOCSOLÁS

Víz - az éltető folyadék. A kannabisz növények függenek a víztől, mivel azon keresztül szívják fel a tápanyagokat mind a talajból, mind a vízből. A transzpiráció során a víz a növény szárán felfelé mozog a levelek felé, és tápanyagokat szállít oda, ahol szükséges.

A túl sok víz azonban gondot okozhat. A túlöntözés kiéheztetheti a léggyökereket, és kialakulhat a gyökérrothadás. A növények vegetatív fázisban történő öntözésekor várjon, amíg a felső ~ 3 cm-es talaj kiszárad és csak utána locsoljon újra.

A hidroponikus növények minden szükséges vizet megkapnak termesztőközegükből.

LOCSOLÁS
 • HŐMÉRSÉKLET

A vegetatív fázisban lévő növények 20–30 °C-os hőmérsékleten érzik magukat a legjobban. Szerencsére ez a beltéri és kültéri termelők számára is nagyon széles intervallum. A vegetatív növények meglehetősen magas páratartalmat tolerálnak. Ne engedje, hogy ez a szint 40% alá essen. A hőmérsékletet és a páratartalmat hőmérővel/higrométerrel lehet ellenőrizni. A beltéri termesztők melegítők, légkondicionálók, párásító és szárító berendezések segítségével manipulálhatják ezeket a feltételeket. A szabadban a termelők védősátrakat állíthatnak fel, hogy megvédjék a növényeket a naptól, ha brutális hőhullám söpör végig.

HŐMÉRSÉKLET
 • LÉGÁRAMLÁS

A légáramlás elengedhetetlen a vegetatív szakaszban lévő növények egészségének fenntartásához. A termesztősátorban a beáramló és elszívó ventilátorok frissen tartják a levegőt. CO₂ -ot hoznak be és eltávolítják a felesleges oxigént. A légáramlás a penészképződés megakadályozásához is hozzájárul. Ha a szabadban fóliasátorban termeszt, akkor érdemes azt a szél irányába állítani, vagy néhány ventilátort felszerelni, hogy mozogjon a levegő.

LÉGÁRAMLÁS
 • METSZÉS

A metszés lehetővé teszi, hogy a termesztők saját elképzelésük szerint alakítsák és formálják a növényeket. Megnyithatja vele a a lombkoronát, így több fény juthat át. A metszéssel növelhető a termés is, miközben a növényeket kezelhető magasságban tarthatja. Az olyan módszerek, mint a alacsony stresszhatású alakítás, megváltoztathatják a növények formáját a szárak és ágak hajlításával és lekötésével.

METSZÉS

A VEGETATÍV FÁZIS ELSŐ KÉT HETE

A növények nagy iramban növekednek ebben az időszakban. A termesztőknek folyamatosan ellenőrizniük kell őket, és az eredményeknek megfelelően módosítaniuk kell a paramétereiket. Az Easy Booster tabletta használatakor a tápanyagellátás nem jelent problémát.

A termesztőknek szigorúan figyelemmel kell kísérniük az öntözést. Ismét elmondjuk, hogy várjon az öntözéssel, amíg a talaj felső ~ 3 cm-e kiszárad.

Mivel a növények gyorsan növekednek, elképzelhető, hogy a fények helyzetét meg kell változtatni. Ha egy növény teteje túl közel kerül a fényforráshoz, akkor égési sérüléseket szenvedhet. A fényforrást körülbelül 30 cm-re a növény tetejétől kell felfüggeszteni. Ha levélsárgulást tapasztal, akkor még távolabb kell helyezni.

A magas páratartalom is fontos a vegetáció első két hetében. A levegőben lévő nedvesség hozzájárul az egészséges növények kialakulásához. Ez úgy érhető el, ha a beltéren ideiglenesen kikapcsolják a ventilátorokat.

TOVÁBBI TÉNYEZŐK, AMELYEKET ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI A VEGETATÍV FÁZISBAN

A fentieken túlmenően számos más fontos tényezőt is figyelembe kell venni a vegetatív szakaszban, függetlenül attól, hogy milyen módon vagy hol termeszt.

 • SZEXÁLÁS

A kannabisznövények szexálása elengedhetetlen annak megakadályozására, hogy a hím növények pollenje elszóródjon a termesztőtérben. Ha a gyantás virágok előállítása a cél, a termesztőknek a lehető legkorábban azonosítaniuk kell a hímeket és el kell őket távolítani. Amint a pollen megtermékenyít egy női virágot, azok elkezdenek vetőmagokat termelni és leállítják a gyantatermelést.

A szexálást a csírázás után négy héttel lehet elvégezni. Mind a hím, mind a női növény elkezd elővirágzatot fejleszeteni- apró szövetdarabokat, amelyek jelzik a nemet.

A hím növények gömb alakú elő-virágokat növesztenek, míg a nőstény elővirágok könnycseppre hasonlítanak. A termesztők nagyító eszközzel - például olyannal, amilyet az ékszerészek is használnak - vizsgálják meg a virágokat, hogy közelebbről szemügyre vehessék a csomópontokat. Ha hímet találnak, akkor azt ki kell venni a termesztőtérből. Tenyésztési célokra külön meg lehet tartani vagy ártalmatlanítani lehet.

 • TÉRKÖZ

Minden növénynek saját helyre van szüksége. A zsúfoltan álló növények árnyékolják egymást és blokkolják a fényt. Számos változó játszik szerepet. A törzs genotípusa határozza meg, hogy mekkorára nő a növény, azonban a növényeket különféle technikákkal átalakíthatjuk.

A termesztők a termesztőhely tervezésénél meghatározzák, hány növényt termesztenek négyzetméterenként.

 • A SOG technikával a termesztők általában 4–16 növényt helyezhetnek el egy négyzetméteren. Ez tulajdonképpen sok apró növényt jelent egymás közvetlen közelében, hogy egyenletes, vízszintes lombkoronát képezzenek.
 • Mint fentebb említettük, az alacsony stresszhatású átalakítás (LST) egy másik módszer a növények megszelídítésére. Ez lehetővé teszi a termelők számára, hogy négyzetméterenként négy növényt illesszenek be.
 • Végül, a ScrOG módszer is alkalmazható a termés növelésére, bár ez esetben csak egyetlen növény fér el négyzetméterenként.
 • TOPPING

A topping egy kipróbált és bevált módszer a kannabisz növény magasságának szabályozására, miközben a terméspotenciál fokozására is alkalmas. A fő szár felső részének lemetszésével a termelők serkenteni tudják az oldalsó növekedést, ami viszont fokozhatja a termést. A toppingot akkor érdemes elvégezni, amikor a növénynek 3–5 csomópontja van.

Ez a módszer a vegetatív növekedési szakaszban alkalmazható. Sterilizált ollót kell használni és a fő szár végét levágni, azáltal oldalirányú elágazásra kényszerítve a növényt. A termesztők újra és újra megismételhetik ezt a folyamatot, hogy több rügyhelyet hozzanak létre, azonban a növényeknek minden egyes beavatkozás után szüksége van egy „gyógyulási” periódusra, amely elkerülhetetlenül meghosszabbítja a vegetációs szakasz hosszát.


Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek