Vetőmag-választás szabadtéri termesztéshez az ön éghajlatán

Juanita la Lagrimosa

Az hogy milyen vetőmagokat választ és hová ülteti őket, meghatározza majd a szabadtéri ültetvény teljesítményét. Következő válogatásunk a tökéletes fajtákból segítséget nyújt, hogy ön bármely éghajlaton nagyszerű marihuánát tudjon termeszteni tavasszal, nyáron és ősszel.

GENETIKÁK: AZ 1. SZÁMÚ KRITIKUS TÉNYEZŐ A KANNABISZ ÜLTETVÉNYNÉL

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

A genetikák határozzák meg a kannabisz növények legfontosabb tulajdonságait, ez tény. Teljesen mindegy, hogy milyen szuper tápanyagot használ, vagy mennyire tökéletesen gondoskodik a kertjéről, az eredményt a genetika határozza meg. Ha alacsony minőségű magokat vet, akkor nem várhat kiváló, nagy mennyiségű termést. A kannabisz termesztők csak a gondosan kiválasztott, magas minőségű feminizált vetőmagok segítségével tudják elkerülni a gyenge genetikák miatt kialakuló hibákat. A szabadtéri termesztés ráadásul még szigorúbb kiválasztási folyamatot kíván.

Napjainkban a piacon megtalálható kannabisz fajták túlnyomó többsége kifejezetten a beltéri termesztéshez lett adaptálva és nemesítve. Valójában elméletileg bármilyen fű termeszthető bárhol. Gyakorlatilag azonban ez egyáltalán nem igaz mindegyik kannabisz változatra. A legtöbb marihuána a napsütéses, meleg éghajlaton gyarapszik a legjobban. Persze számos kiváló, erős faj termeszthető hűvösebb, északibb tájakon is.

Itt az ideje, hogy kicsit összekoszoljuk a kezünket néhány old-school marihuána ültetésével a nagyszerű szabad ég alatt. Találjuk meg a helyi éghajlathoz illő kannabiszt és már meg is tettük az első lépést a sikeres szabadtéri szüreteléshez.

Ön esetleg valahol a Földközi-tenger vidékén él. Amennyiben így van, önnek megadatott az a luxus, hogy késői virágzású sativákat termesszen a szabadban áprilistól októberig. Az is elképzelhető, hogy Ön Észak-Európában lakik, és csak egy rövid, tavaszi-nyári 8-10 hetes időszak áll rendelkezésére, ami egy szívós ruderalisnak megfelelő.

HŰVÖS ÉSZAKI TÁJAK

Climate zones
Climate zones

Az észak-európai termesztőknek Írország nyugati partjaitól Lengyelország keleti részéig olyan kannabiszokkal kell foglalkozniuk, amelyek képesek túlélni a tökéletesnél valamivel rosszabb körülményeket is. A fotoperiodikus és az automata virágzású fajtákat úgy nemesítették, hogy megfelelő időzítés esetén a hűvösebb éghajlaton is kiváló termést hozzanak a szabadtéri termesztés során.

Figyeljen az időjárási adatokra a vetőmagválasztás előtt. Ha úgy tapasztalja, hogy csak kevesebb, mint három hónap áll rendelkezésre termesztésre, akkor ön csak egy Gyors (Quick One), vagy Egyszerű (Easy Bud) fajtát tud választani valamikor a tavaszi-nyári időszak folyamán. Használjon edényeket, hogy be tudja vinni a növényeket, ha rosszabbra fordul az idő. Ezeken a területeken az év folyamán gyakran fordul elő csapadék.

FORRÓ, SZÁRAZFÖLDI ÉGHAJLAT

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

A dél-európai termesztőknek van egy hatalmas előnye az északiakkal szemben. A rengeteg napsütés hosszú időre biztosítja a feltételeket, így ott akár márciustól novemberig termeszthetnek. A lehetőségek végtelenek. Itt valóban mindegy, hogy melyik ragacsos zöld az ön személyes kedvence.

A kezdő termesztők tapasztalatot gyűjthetnek néhány ínyenc meleg éghajlati automata virágzású változattal. Valójában, az RQS automata hibridjei a tapasztalt termesztők számára is nagyszerű lehetőséget jelentenek, például dupla szüretelési lehetőséget egyetlen szezon alatt. A Royal Haze Automatic és a Northern Light Automatic szinte azonnal beugrik, mint egy nyerő lehetőség a meleg éghajlatra. Csak annyit kell eldöntenie, hogy inkább indica, vagy inkább sativa típusú élvezetre vágyik.

Sajnálatos lenne, ha nem lenne lehetőség néhány tüzes fotoperiodikus fajtával próbálkozni a melegebb éghajlaton. Néhány szerves talajba ültetett OG Kush vagy Sour Diesel megfűszerezi majd a kannabisz kertet. Természetesen a 2m + magas, mókás, zöld óriás gandzsa fák jól teremnek majd, szóval miért is ne a legjobb tüzes fajták legjobbjaival próbálkozzunk? Inkább árnyékra, mintsem eső előli menedékhelyre lehet szükség. Mindig ellenőrizze az időjárási adatokat. Figyeljen a hőhullámokra!

NEDVES-MELEG ÓCEÁNI ÉGHAJLAT

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Napsütés, tenger és a szabadban kiváló sinsemilla. Ha ön a Földközi-tenger vidékén él, akkor szinte végtelen a választható lehetőségek száma. Bár a kannabisz fajták ellenállóak a penésszel szemben, betakarításkor érdemes óvatosnak lenni, különösen a kezdő termesztőknek. Sajnos a vaskos, tömör bugák és a magas páratartalom nem szeretik egymást. 

Egy minimális sativa genetika mindenképp ajánlott, vagy akár egyenesen a magas kaliberű Haze-k, mint például az Amnesia, vagy a Shinig Silver Hase. A lazább szerkezetű virágfürtök, és a páratartalommal szembeni nagyobb tolerancia a sativa hibrideket, illetve a sativa típusú fajtákat tökéletesen alkalmassá teszi a part menti termesztésre. Természetesen a sativa genetika miatt a virágzás néhány héttel tovább tart majd, még az automata virágzású hibridek számára is. De erre áprilistól-októberig lesz idő. És ebben az időszakban kiemelkedő minőségű füvet szüretelhet.

Azért ne legyünk túlságosan elfogultak a sativa genetikákkal, hiszen ezeket is fenyegeti a penészedés és a gombásodás veszélye. Ellenőrizze az időjárási adatokat és álljon készen a szüretelésre már szeptemberben, ha esetleg korán érkezne az eső.

WARM-WET COASTAL CLIMATE

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Sun, sea, and outstanding outdoor sinsemilla. If you are living around the Mediterranean, you are also spoiled with choices. Although, cropping cannabis strains resistant to bud mould is probably advisable, especially if you’re a novice cultivator. Unfortunately, thick, tight colas and high humidity don’t mix.

At least some sativa genetics in the mix is recommended, if not outright high-calibre Hazes like Amnesia Haze or Shining Silver Haze. The slightly looser flower formation and greater tolerance for humidity make sativa hybrids or sativa-leaning autos the perfect choice for the coastal cultivator. Sure, sativa genetics will add a few weeks to bloom. Even for auto hybrids. But you’ve got from April-Croptober. You might as well use this time to crop the finest headstash.

But don’t get too complacent with sativa genetics as they too can succumb to mould and fungus. Check the weather data and be at the ready to harvest from September onward, should the rain come early.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.