By Luke Sholl

Hogyan használja a kannabiszt felelősségteljesenHogyan használja a kannabiszt felelősségteljesen

Hogyan használja a kannabiszt felelősségteljesen


Világszerte emberek milliói használják a kannabiszt. Sokan rekreációs célból fogyasztják a növényt, hogy lecsillapodjanak, ellazuljanak, fokozzák a kreativitást és kapcsolatba lépjenek másokkal. Nem titok, hogy a kannabisz eufóriát okoz, és boldoggá tesz bennünket. Még a leghétköznapibb feladatok is hirtelen szórakoztatóvá válnak, miután beleszippantottunk a jointba. De ez a pozitív hatás visszaüthet. Egy idő után előfordulhat, hogy a használók csak a kannabisz hatására lesznek képesek pozitív érzelmeket megélni.

A Royal Queen Seeds-nél a kannabisz felelősségteljes használatát támogatjuk. Úgy gondoljuk, hogy a növénynek javítania kell az ember életét, nem pedig akadályoznia. A felelősségteljes használat segít abban, hogy a kannabiszfogyasztás tekintetében elérjük ezt a vágyott állapotot. Ahelyett, hogy a növény funkcióira hagyatkozna, használja fel a különleges pillanatokban, amikor igazán értékelni tudja, amit kínál.

Az alábbiakban megismerheti a felelősségteljes kannabisz használat elveit. Először azonban, hogy erős alapokat biztosítsunk, elmondjuk hogyan működik a kannabisz a szervezetben, és hogy mik a kannabisz használatának lehetséges negatív hatásai.

Hogyan működik a kannabisz a szervezetben

Hallott már az endokannabinoid rendszerről (ECS)? Ez a hálózat lehetővé teszi, hogy a kannabisz nagyon egyedi módon működjön a szervezetében. Az univerzális szabályozóként ismert ECS segít testünk minden más rendszerének zavartalan működésében. Három fő részből áll: receptorokból, endokannabinoidoknak nevezett jelzőmolekulákból („endo” jelentése „belül”) és enzimekből.

A test szinte minden sejtje rendelkezik kannabinoid receptorokkal. Endokannabinoidjaink ezekhez a helyekhez kötődve fiziológiai változásokat hoznak létre a testben. Szinte minden rész szabályozásában részt vesznek, beleértve a neurotranszmitterek működését, a bőr egészségét és a csontsűrűséget.

Történetesen a kannabisz is tartalmaz kannabinoidokat, ezeket a vegyi anyagokat viszont fitokannabinoidoknak nevezik (a „fito” jelentése „növény”). Valójában a fitokannabinoidok felfedezése vezetett az ECS felfedezéséhez. Röviden, a fitokannabinoidok kötődhetnek a szervezetben található kannabinoid receptorokhoz, mivel hasonló szerkezetűek, mint az endokannabinoidok.

Ha ön ezt a cikket olvassa, akkor valószínűleg már hallott a THC-ről. Ez a molekula a kannabisz fő pszichotróp összetevőjeként kötődik az agy CB1 kannabinoid receptoraihoz, és high-t okoz. Minden alkalommal, amikor elszív egy jointot vagy kannabiszos ételt eszik, lenyűgöző molekulákat kap, amelyek megváltoztatják az emberi test egyik legfontosabb rendszerének működését.

A kannabisz fogyasztásának különböző módjai

Rengeteg módja van a kannabisz fogyasztásának vagy más módon történő bevitelének. Az emberek évezredek óta élvezik a növény fogyasztását, bár őseink ezt a dohányzásra, evésre és ivásra korlátozták. Sokan még mindig élvezzük ezeket a módszereket, de a modern technológia lehetővé teszi, hogy a kannabiszt új és izgalmas módon is fogyaszthassuk.

Dohányzás

A legnépszerűbb füstölhető kannabisz termékek közé tartozik a virág, a hash, a kief és a dab. A kannabisz használók azt is eldönthetik, hogyan akarják elszívni a növényt. A gyakori módszerek közé tartoznak a jointok, bluntok, bongok és pipák.

A kannabisz elszívása gyors hatást fejt ki. Belégzéskor a kannabinoidok átjutnak a tüdő léghólyagocskáin át a vérbe, majd belépnek az agyba. Bár ez hatékony mód a high eléréséhez, a füstölésnek vannak nyilvánvaló negatív hatásai is. A kannabisz magas hőmérsékleten elég, ami rákkeltő és toxinokat szabadít fel.

Dohányzás

Vapozás

A vaporizálás során alacsonyabb hőmérsékletet használunk, mint a dohányzásnál. Ez is elég hőt biztosít a kannabinoidok, terpének és más célvegyületek elpárologtatásához, de nem égeti el a növényi anyagot. Ennek eredményeként a felhasználókat kevesebb káros vegyi anyag éri el, ugyanakkor a hatása megfelel a dohányzás gyorsaságának.

Sokféle vaporizátor közül lehet választani, beleértve az otthoni használatra alkalmas nagy asztali modelleket és a hordozható tollakat is, amelyek ideálisak útközben történő vapozáshoz. A különböző vaporizátorokhoz különböző termékek valók, ideértve a virágokat (rügyeket), a hash-t és a koncentrátumokat.

Vapozás

Ételek

Ha valaha fogyasztott már kannabiszos ételt, akkor tudja, hogy ez egészen más hatást fejt ki, mint amikor belélegzi a kannabiszt. A kannabisszal injektált brownie-k, sütemények és italok olyan high-t kínálnak, amely keményebben üt és hosszabb ideig tart.

De miért ennyire hatásosak az ehető cuccok? A titok nyitja abban rejlik, ahogyan a szervezet feldolgozza a THC-t, miután megettük. Ez a beviteli mód a molekulát az emésztőrendszerbe juttatja, ahol a májon is keresztül kell jutnia. Ez idegen anyagként ismeri fel, ezért enzimeket használ a lebontásához, ami a 11-hidroxi-THC metabolittá alakítja, ami sokkal erősebb molekula.

A kannabisz fogyasztásának különböző módjai

Ételek

Nyelv alatti bevitel

A szublingvális bevitel az anyag nyelv alá helyezését jelenti. A kannabisz olajok és tinktúrák esetében a THC és más kannabinoidok szinte azonnal bekerülnek a véráramba. A vékony szövetrétegen keresztül diffundálnak a hajszálerekbe, majd az agyba érkeznek.

Nyelv alatti bevitel

Helyi felhasználású krémek

Emlékszik, amikor azt mondtuk, hogy az ECS az egész testben jelen van? Nos, éppen ezért a bőrben is megtalálható. Itt szabályozza a sejtek szaporodását, differenciálódását és általános egészségi állapotát.

A helyi felhasználású kannabisz termékek, például balzsamok, krémek és testápolók a bőrben található kannabinoid receptorokat veszik célba. Ilyenkor azonban csak nagyon kis mennyiségű kannabinoid kerül a bőrre, ami behatol a véráramba, ezért ne számítson arra, hogy betép, ha THC-ben gazdag krémmel kente be a karját. Persze vannak olyan vállalatok, amelyek transzdermális tapaszokat és más rendszereket fejlesztettek ki, amelyek javítják a THC és más kannabinoidok bőrön keresztül történő felszívódását.

Helyi felhasználású krémek

A kannabisz használatának negatív hatásai

A kannabisz biztonságos, természetes anyagként közismert. Sok más droghoz viszonyítva a kannabisz lenyűgöző biztonsági profillal büszkélkedhet. Amikor online olvas a fűről, gyakran találkozhat olyan megjegyzésekkel, hogy pl „a kannabisz soha nem ölt meg senkit” és „lehetetlen túladagolni a kannabiszt”. De ha ilyen kinyilatkoztatásokat találunk, az szinte mindig elfogultságból fakad. Vessünk egy pillantást a kannabisz biztonságosságával kapcsolatos tényekre, beleértve a negatív hatásokat, a túladagolást és a halálozásokat.

Rövid távú hatások

A kannabisz használók időnként akut negatív hatásokat tapasztalnak. Ezek akkor fordulhatnak elő, ha kis mennyiségű kannabiszt használnak rövid ideig. Ide tartozik:

Szorongás Zavartság
Üldözési mánia  Hányinger
Memória problémák Túlszívás

Hosszú távú hatások

A túl sok a jóból rossz is lehet - a Földön egyetlen anyag sem kivétel ez alól az axióma alól. A kannabisz nagy mennyiségben és hosszú ideig történő használata súlyos testi és lelki egészségügyi problémákat okozhat, például:

Megváltozott agyfejlődés (főleg tinédzsereknél) Csökkent elégedettség-érzés és az agy jutalmazási rendszerének változása
Cannabis hiperemezis szindróma Tüdőproblémák a gyakori dohányzás miatt
Depresszió (van összefüggés, de nincs egyértelmű bizonyíték) A pszichózis fokozott kockázata

Lehetséges túladagolni a kannabiszt?

Nincsenek regisztrált túladagolásos halálesetek azok között, akik csak kannabiszt használnak. Az olyan gyógyszerek, mint például az opioidok, gyakran okoznak túladagolásos haláleseteket, mert lenyomják az agy légzőközpontjait. Mivel a kannabinoid receptorok hiányoznak ezekben a régiókban, ez azt jelenti, hogy a kannabisz halálos túladagolása szinte lehetetlen.

A kannabisz veszélyes?

Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz. A kannabisz segíthet és árthat is. A növény súlyosbíthatja a mentális betegségeket, és egyes emberekben káros fizikai hatásai lehetnek, de sok felhasználó jól tolerálja a növényt.

A kannabisz azonban nagyon ritka körülmények között okozhat halált. De ezek a halálesetek nem a tipikus túladagolással összefüggésben következnek be. Legalább két halálesetet[1] regisztráltak kannabisz hiperemezis szindrómával. Ez az az állapot, amikor a THC toxikus reakciót vált ki, amely hányással és hasi fájdalommal jár, és valószínűleg genetikai hajlam is okozza.

Milyen a kannabisz más gyógyszerekkel összehasonlítva?

Ha megnézzük más kábítószerek halálozási statisztikáit, nyilvánvaló, hogy a kannabisz sokkal biztonságosabb. Az opioidok és az alkohol évente emberek millióit öli meg, míg a kannabisz túladagolása miatti közvetlen halálesetek gyakorlatilag nem léteznek.

Okoz-e függőséget a kannabisz?

A kannabisz-függőség, más néven marihuána-fogyasztási zavar, valójában egy létező diagnózis. Vannak, akik évtizedekig fenn tudják tartani az egészséges kapcsolatot a kannabisszal anélkül, hogy szenvednének a függőségtől. Néhány ember viszont függővé válik a marihuánától, akkor is, ha csak rövid ideig használta a növényt.

Minden alkalommal, amikor THC -t fogyasztunk, mozgósítjuk az agy jutalmazási rendszeréhez tartozó idegsejteket, és idegrendszerünk elkezdi élvezni a relaxációt és az eufóriát. Vannak, akik időnként boldogan élvezik a jointokat vagy ehető termékeket, és nem érzik szükségét annak, hogy folyamatosan telítsék a CB1 receptorokat THC-vel. A genetikai és pszichológiai különbségek azonban azt is jelentik, hogy más felhasználókban viszont gyorsan kialakul az affinitást a kannabisz iránt, ami felhasználási zavarban nyilvánul meg.

A National Institute on Drug Abuse megállapítja, hogy a kannabisz használók körülbelül 30%-a tapasztal valamilyen mértékű függőséget[2]. Csak az Egyesült Államokban 4 millió kannabisz használó felelt meg a kannabisz használati zavar kritériumainak 2015-ben, és közülük 140 000 kért kezelést a növényhez fűződő bántalmazó kapcsolatuk miatt.

Letargia Üldözési mánia
Csökkent társasági élet Depresszió
Ingerlékenység A korábbi hobbik iránti érdeklődés elvesztése
Megpróbálja abbahagyni a kannabisz használatát, de mindig visszaesik

A marihuána -fogyasztási zavarban szenvedők gyakran funkcionálisan kezdik e használni a kannabiszt, de ez a viselkedési minta gyorsan eltűnik és meggondolatlanul, káros módon folytatódik.
Az ilyen felhasználók azon kaphatják magukat, hogy a kannabiszt minden más elé helyezik, gyakran szívnak, elmulasztják elvégezni a szokásos napi feladatokat, és hagyják, hogy a kapcsolataik félremenjenek.

A felelősségteljes kannabisz használat elvei

Most már ismeri a kannabisz negatív oldalát. De hogyan néz ki az egészséges és felelősségteljes kannabisz használat? Rengeteg sikeres üzletember, sportoló és híresség rendszeresen használ kannabiszt, mégis kielégítő és eredményes életet él. A legtöbbünk képes pozitív módon hasznosítani a kannabiszt, de fontos, hogy megfelelő gondolkodásmóddal tekintsünk a növényre.

A National Organization for the Reform of Marijuana Laws (NORML) tud egy-két dolgot a kannabiszról, és aktívan lobbizik az amerikai kormánynál a növény érdekében. A csoport javasolt néhány elvet, amely érdemes arra, hogy felvegyék a listára, amely a felelősségteljes kannabisz használatot jellemzi. Nézze meg őket alább.

Csak felnőtteknek

A fiatalok nem férhetnek hozzá az alkoholhoz és bizonyos vényköteles gyógyszerekhez. Sok anyag egész egyszerűen másképpen hat a fiatalabb szervezetekre. Ugyanezt a korlátozást kell alkalmazni a kannabiszra is. Bár sokan, akik ezt olvassák, már tizenéves korukban kipróbálták a kannabiszt, de a növény negatívan befolyásolhatja az agy fejlődését, és mentális egészségügyi problémákhoz vezethet az élet későbbi szakaszában.

Ne szívjon (vagy egyen), ha vezet

A kannabisz befolyásolja az ítélőképességünket, a reakcióidőt és a motoros koordinációt, így nem biztonságos a fogyasztása[3], ha a volán mögé ülünk. A felelősségteljes kannabisz használók soha ne induljanak útnak, miután szívtak, vagy kannabiszos ételt fogyasztottak, mivel ez veszélyeztethet másokat és önmagukat is.

Ügyeljen arra, hogy hol használja a kannabiszt

Timothy Leary amerikai pszichológus és pszichedelikus szószóló találta ki a „felkészülés és beállítás” kifejezést. A koncepciót a hallucinogén élmények optimalizálására és a rossz utazások kockázatának minimalizálása érdekében fejlesztette ki. A kannabisz használók is profitálhatnak ebből az elvből, hogy csökkentsék annak esélyét, hogy rosszul legyenek, amikor betépnek.

A „felkészülés" a felhasználó gondolkodásmódjára utal, amikor kannabiszt használ. A jó lelkiállapot növeli a kellemes élmény esélyét. A növény hajlamos arra kényszeríteni minket, hogy szembesüljünk azokkal a dolgokkal, amelyeket halogatunk vagy elnyomunk, ami nyugtalanító lehet.

A „beállítás” arra utal, hogy hol tartózkodik kannabisz használata közben, és kivel. Hol dohányzik vagy vaporizál? Egy zsúfolt, közösségi térben élvezi jobban a THC-t, vagy egyedül a természetben? Ha kitapasztalja, hogy hol szerezheti a legjobb tapasztalatokat, kellemesebb és produktívabb kapcsolatot teremt a növénnyel.

Álljon ellen a visszaélésnek

Ez egyszerűen hangzik, igaz? Természetesen a felelős kannabiszhasználóknak törekedniük kell arra, hogy ellenálljanak a kannabisz-használat olyan mértékének, ami rontja az egészséget, a személyes fejlődést és a teljesítményt. Vannak, akik jobban kontrollálják a kannabiszhasználatunkat, és könnyen be tudják állítani ezt a határt. Azok számára, akik szenvedélybetegségekkel küzdenek, az egyensúly megtalálása sokkal nagyobb kihívást jelent.

Mások jogainak tiszteletben tartása

A felelős kannabiszhasználóknak fel kell ismerniük, hogy nem mindenki osztja véleményüket a kannabiszról. Figyelembe kell vennünk, hogy a kannabiszhasználatunk hogyan befolyásolhat másokat. Egy slukk a füves cigiből a buszmegállóban vagy a parkban tolakodás lehet azok számára, akik nem értékelik a szagot vagy a füstöt. Vegye figyelembe a többi embert is, amikor kannabiszt használ, különösen a nyilvános tereken.

Egyéb lépések, hogy felelősségteljes kapcsolatot tartson fenn a kannabisszal

A fenti elvek nagyszerű keretet határoznak meg a felelősségteljes kannabiszfogyasztáshoz, de vannak más logikai megfontolások is, amelyeket figyelembe kell venni, amikor a kannabisz biztonságos használatáról van szó.

 • Ne használjon kannabiszt terhesség vagy szoptatás alatt

A nőknek terhesség és szoptatás alatt nem szabad kannabiszt használnia. A kannabiszmolekulák, beleértve a THC -t, elérhetik a gyermekeket az anyaméhben és születés után az anyatejen keresztül is. A kannabisz használata ebben az időszakban kognitív[4], szociális és motorikus problémákat okozhat a gyerekeknek.

 • Ne keverje a kannabiszt alkohollal

Ha a kannabisz használata előtti iszik, az fokozhatja a THC hatását, és a kannabisz alkohollal való összekeverése általában növeli a negatív élmény valószínűségét. Míg egyes felhasználók mindkét anyag használata során jól érzik magukat, ezek kombinálása növelheti a kannabiszmásnap esélyét.

 • Bizonyos gyógyszerek szedése közben ne használjon kannabiszt

Összesen 380 gyógyszer lép kölcsönhatásba a kannabinoidokkal, ebből 26 komoly hatásokkal jár. A betegeknek konzultálniuk kell orvosukkal a növény használata előtt, ha vényköteles gyógyszereket szednek.

 • Tárolja gondosan a növényét

A kannabisz felelősségteljes használata magában foglalja a növény biztonságos tárolását is. A növényt tárolja diszkrét és biztonságos helyen - ideális esetben légmentesen záródó üvegtartályban, amely elfedi a szagot. Tartsa a tartályt elzárva, hogy a gyermekek és kedvencei ne férhessenek hozzá.Lakatolja le, hogy minimálisra csökkentse a nem kívánt betörések esélyét.

Egyéb lépések, hogy felelősségteljes kapcsolatot tartson fenn a kannabisszal

Problémái vannak a kannabisz használatával?

Az önreflexió segít áttekinteni életünket, megtalálni azokat a területeket, ahol lemaradtunk, és azonosítani, hogyan fejlődhetünk. Egészséges dolog időnként elgondolkodni a kannabiszhasználatunkon. Segít-e, ha 30 percenként egy vape-val a legjobb élményeket éljük át, vagy sokkal többet érhetne el, ha inkább a mértékletesség útját választja?

Ha arra a következtetésre jut, hogy a kannabiszt egészségtelen módon használja, akkor rengeteg lépést tehet ennek orvoslására. A toleranciaszünet segít megtisztítani a fejét, elgondolkodni a kannabiszhasználaton, és fizikailag alaphelyzetbe állítani az agyat, hogy a jövőben javulhasson a növényre adott reakciója.

- Miért érdemes elkezdeni?

A toleranciaszünet kézenfekvő segítséget nyújt, ha javítani szeretne az életén amikor túl sok kannabiszt használ. Ha sikerül egy ideig tartózkodnia a fogyasztástól, akkor sikerül visszanyerni az irányítás érzését, és rengeteg időt nyerhet, hogy más dolgokal is foglalkozzon. Emellett az endokannabinoid rendszere is lélegzethez jut.

A magas THC-tartalmú kannabisz hosszú távú használata a CB1 receptorok hatékonyságának csökkenéséhez vezethet - ezek azok a helyek, amelyekhez a THC kötődik. Ez azt jelenti, hogy idővel több kannabiszra lesz szüksége ahhoz, hogy ugyanazokat a hatásokat érezze. Emlékszik az első néhány alkalomra, amikor rágyújtott? Valószínűleg kellett pár slukk, hogy betépjen. Több hónapos kannabiszhasználat után a CB1 hatékonyságának csökkenése azt jelenti, hogy sokkal többet kell szívniaia ahhoz, hogy hasonló high-t érezzen.

A toleranciaszünetben a sejtekben ismét több CB-receptor lesz. Néhány hét absztinencia után azt fogja tapasztalni, hogy sokkal könnyebben betép majd. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem kell majd annyi kannabiszt használnia ahhoz, hogy elégedett legyen.

- Nem lesz könnyű

Bármilyen szokással felhagyni fegyelmet és erőfeszítést igényel. Vannak, akiknek megy a hirtelen leállás, de előfordulhat, hogy lassan, fokozatosan kell csökkentenie a fogyasztását, hogy könnyebb legyen a toleranciaszünet megkezdése. Néhány elvonási tünet is előfordulhat, ha túl hirtelen hagyja abba (erről bővebben alább).

- Végezzen testmozgást helyettesítőként

A testmozgás sok problémára ellenszereként szolgál. Nemcsak fizikailag hasznos, de segít megőrizni lelki egészségünket is. A testmozgás növeli az endokannabinoid szintünket is. Az aerob testmozgás, mint például a futás, a kerékpározás és az úszás, arra kényszeríti szervezetünket, hogy több anandamidot (boldogság molekulát) termeljen, ami javítja a hangulatunkat.

- Duplázza meg szenvedélyeit

Néha egy joint elszívása motiválólag hat ránk, és segíthet a szenvedélyeink kordában tartásában. De nem tagadható, hogy a betépés hozzájárulhat a lustasághoz is és ahhoz, hogy ne azt tegyük, amit szeretünk. Használja ki szabadidejét és szellemi tisztaságát és fektessen több energiát szenvedélyeibe. Ez nem csak segít elterelni a figyelmét, de valószínűleg látni fogja, hogy termelékenysége az egekbe emelkedik ebben az időszakban.

Kannabisz-elvonási tünetek

Sok fűhasználó számára meglepő, hogy létezik kannabisz-elvonási szindróma. Az emberek gyakran feltételezik, hogy természetessége és viszonylagos biztonságossága miatt a kannabisz nem okoz problémát a hirtelen abbahagyás során. Szerencsére a kannabisz elvonási tünetei sokkal kevésbé durvák, mint más anyagoké, de még így is jelentős mentális és fizikai terhelést okozhatnak. Ilyen lehet például:

Ingerlékenység Alvászavarok
Fejfájás  Influenzaszerű tünetek
Szorongás és depresszió

A kannabisz-elvonás általában négy héten keresztül zajlik. Így néz ki az idővonal:

 • 1. hét: Ingerlékenység, szorongás és alvási problémák lépnek fel
 • 2. hét: Az elvonási tünetek tetőznek, és gyakran kezdődnek az influenzaszerű tünetek
 • 3. hét: A tünetek csökkenni kezdenek
 • 4. hét: A kannabinoid receptorok elkezdenek felülszabályozni, és a tünetek eltűnnek

A kannabisz elvonási tünetei kemények, de van néhány dolog, amit tehetünk, hogy elvegyük az élét. Íme néhány tipp, hogy kevésbé legyen rögös az utazás:

Maradjon hidratált Maradjon aktív, edzzen
Étkezzen kiegyensúlyozottan Gyakorolja a relaxációs technikákat, például a meditációt
Korán feküdjön le Maradjon szociális, és kérjen támogatást családjától és barátaitól

Hogyan füstöljünk felelősségteljesen a füvet

A toleranciaszünet után dönthet úgy, hogy újra elkezdi használni a kannabiszt. Adott magának időt a gondolkodásra, javított az étrendjén és az alvási szokásain, és remélhetőleg többet is mozgott. Nos, hol illeszkedik a kannabisz ebbe az új egészséges életmódba? Mit tehet annak érdekében, hogy a marihuána -használat kiegyensúlyozott maradjon? Tudja meg alább.

Válassza ki a legjobb napszakot

Mindennek megvan a megfelelő napszak. A kávé reggel a legjobb, míg a nyugtató gyógyteák lefekvés előtt ideálisak. De mi a helyzet a kannabisszal? Javasoljuk, hogy a kannabiszt tartsa meg jutalmazásként a pihenőidejére. A növény használata hirtelen sokkal élvezetesebbé válik, ha már az összes napi feladatát elvégezte.

Tartogassa a kannabiszt a társasági programokra

Gyakori viselkedésünk gyorsan mintává szilárdul. Ha újra elkezdi otthon egyedül használni a kannabiszt, akkor valószínűleg hamarosan ugyanabban a spirálban találja magát. Miért nem tartogatja ezeket a különleges élményeket társasági összejövetelekre, ahol a barátaival próbálhatja ki? Élvezze a kannabisz közösségi oldalát, és lovagolja meg a kuncogás és nassolás hullámát azokkal, akiket nagyra értékel.

Lassítsa le magát

Ne feledje, hogy a CB1 receptorai éppen megsokszorozódtak. Ne dabbal, vagy ehető dolgokkal kezdjen. Vegye lassan a dolgokat, és találja meg a pont jó pontot. Ha eléri, maradjon ott egy darabig, és élvezze, mielőtt kijózanodik. Nincs szükség rá, hogy az utolsó fűmorzsát is meggyújtsa, amit a házában talál.

Tartogassa növényét különleges alkalmakra

A kannabisz elszívása felturbózhatja élményeinket. Ahelyett, hogy minden nap ugyanabban a szobában szívná a füvet, tegye el az emlékezetes élményekre. Szippantson bele a vaporizátorba a tengerparton vagy az erdei ösvényen, esetleg főzzön egy adag ételt, mielőtt kempingezni indul.

Nézze meg a különböző kannabinoidprofilokat

A modern kannabiszhasználók nem csak THC-t használnak. Választhat magas CBD- tartalmú törzseket is a tiszta fejű hatás érdekében, betépés nélkül. Van egy csomó fajta, amelyek különböző THC és CBD arányokat kínálnak, mindkét világ legjobbjait nyújtva. Tapasztalja ki, mely törzsek működnek a legjobban az Ön számára, ha produktív, kiegyensúlyozott és egészséges akar maradni.

Beleragadt a kátyúba?

Ha az ön számára nehézséget okoz a kannabisz egészséges használata, tudnia kell, hogy nincs egyedül. Sokan jól reagálnak a fenti tippekre, de mások további segítséget igényelnek. Nem kell egyedül cipelnie ezt a súlyt. Kezdje azzal, hogy a közeli barátaival és családjával beszél a helyzetéről. Ha úgy látja, hogy még mindig nem halad megfelelően, próbálja meg megosztani a problémáját egészségügyi szakemberrel.

External Resources:
 1. Cannabinoid Hyperemesis Syndrome Survey and Genomic Investigation https://www.liebertpub.com
 2. Is marijuana addictive? | National Institute on Drug Abuse (NIDA) https://www.drugabuse.gov
 3. Does marijuana use affect driving? | National Institute on Drug Abuse (NIDA) https://www.drugabuse.gov
 4. Cannabis use in pregnancy and breastfeeding: The pharmacist’s role https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.