Új kannabisz Magválasztó – találja meg a párját!

By Luke Sumpter


A kannabisznövények esetében számos tápanyag segít, hogy energiát termeljenek, virágokat neveljen, vagy rendben legyen a növekedésük. Fedezze fel a legjobb kannabisz műtrágyákat, hogy növényei erősek, egészségesek és produktívak maradjanak.

RQS Nutrients: A legjobb műtrágyák a kannabisz számára

Rhizobacter

Az Easy Roots Rhizobacter a hasznos Bacillus baktériumok  erejét hasznosítja a hozam növelésére, a kannabinoid profilok javítására és a betegségekkel szembeni ellenállás erősítésére. Ezenkívül a termék algák felhasználásával megvédi a jótékony baktériumokat a műtrágya irritációjától és a pH-ingadozástól. Az algák 60 esszenciális nyomelemet is tartalmaznak, amelyek végül hozzáférhetővé válnak a gyökérrendszer számára.

 • Az Easy Roots Rhizobacter alkalmazásának módja

Használja az Easy Roots Rhizobacter terméket a növekedési ciklus elején. Tegye a cserépbe, amikor feltölti az edényeket vagy az ágyásokatl. 1 g kiegészítőt adagoljon minden liter talajhoz, és alaposan keverje össze a keveréket. Végül az Easy Roots Rhizobactert gyökéráztatóként is hozzáadhatja a növekedési ciklus során. Keverjen el 1g-ot 1 liter vízben, és alkalmazza 21 naponta.

: .

Kompatibilitás:
Bármely más RQS kannabisz műtrágya termékkel.
Rhizobacter

Easy Roots mikorrhiza keverék

Az Easy Roots Mycorrhiza Mix számos gombafajt tartalmaz, amelyek összeolvadnak a gyökerekkel, és a gyökérrendszer kiterjesztéseként működnek. Enzimeket bocsátanak a talajba, hogy a szerves anyagokat szabad formájú tápanyagokká bontsák, és azokat a növényekbe szállítsák.

 • Az Easy Roots mikorrhiza keverék alkalmazása

Ezeknek a gombáknak gyökérrendszerre van szükségük a szövetséghez, ezért az átültetés során adagoljon Easy Roots Mycorrhiza Mix-et. Készítsen lyukat az új ágyásban vagy edényben, és adjon hozzá növényenként 5 g spórát.

Kompatibilitás:
Easy Boost, Rhizobacter, Easy Grow, Easy Plus, Easy Bloom.
Nem kompatibilis a következőkkel:
Bat Guano (magas foszfortartalmú).
Easy Roots mikorrhiza keverék

Bat Guano

Az RQS Bat Guano a kulcsfontosságú organikus tápanyagok és enzimek forrása. Nemcsak a kannabisznövényeket táplálja, de segít a talaj mikrobáinak virágzásában is.

 • Az RQS Bat Guano használata

A Bat Guano sokoldalú kannabisz műtrágyaként szolgál. A következő módokon használhatja a növekedési ciklus során:

 • Talajkeverék: Keverje hozzá az RQS Bat Guano-t a talajkeverékhez a termesztési ciklus elején. Adjon 100g Bat Guano-t 15 liter talajhoz.
 • „Tea”: Használhatja gyökéráztatóként a denevérguanót, hogy nagy mennyiségű foszfort juttathasson közvetlenül a talajba. Langyos vízben keverjünk el literenként 1 evőkanál guanót. Használat előtt hagyja állni a keveréket egy éjszakán át, majd hetente egyszer alkalmazza.
 • Talajtrágyázás: Alkalmazza csávázószerként a Bat Guano-t közvetlenül a talajra. Adjon hozzá 100g-ot a talaj felszínéhez minden növény körül. Ássa be a mulcs alá, és öntözze meg jól.
Kompatibilitás:
Easy Boost, Rhizobacter, Easy Grow, Easy Plus.
Különleges szempontok
Legyen óvatos, ha Easy Bloom-mal együtt használja, mivel magas a foszfortartalma.
Nem kompatibilis a következőkkel:
Easy Roots Mycorrhiza Mix (kivéve, ha a növekedés külön fázisaiban használják – azaz az Easy Roots-ot a vegetációs időszakban, a Bat Guanot pedig a virágzás alatt).
Bat Guano

Easy Boost

Egyetlen adag Easy Boost Organic Nutrition 10-12 hétre elegendő táplálékot biztosít kannabisznövényeinek. Adagolja ezt a kiegészítőt virágcserepébe, hogy kiváló nitrogén-, foszfor-, kálium- és magnéziumszintet biztosítson.

 • Az Easy Boost Organic Nutrition használata

Egyszerűen keverje bele az Easy Boost pelletet a indító ültetési keverékbe. Minden 20 liter talajhoz adjon 50-100g pelletet.

Kompatibilitás:
Bármely más RQS kannabisz műtrágya termékkel.
Easy Boost

Easy Grow

Az Easy Grow szerves nitrogén és más kulcsfontosságú tápanyagok és szerves biostimulánsok keverékét tartalmazza, amelyek optimalizálják a növekedést és a vitalitást. Ezek a tabletták kéz a kézben működnek az Easy Boost funkcióval, hogy a növények a lehető legoptimálisabb körülmények között kezdjék életciklusukat.

 • Az Easy Grow használata

A vegetatív szakaszban a növények táplálásához egyszerűen oldjon fel 1 Easy Grow tablettát 3-5l vízben. Alkalmazza a keveréket 7 naponta egyszer. Az oldatot 7 napig tárolhatja. Javasoljuk, hogy ezt követően készítsen el egy új Easy Grow keveréket.

Kompatibilitás:
Bármely más RQS kannabisz műtrágya termékkel.
Easy Grow

Easy Bloom

Az Easy Bloom az összes tápanyagot biztosítja, amelyre a kannabisznövényeknek a virágzás során szüksége van, beleértve a foszfort, káliumot, kalciumot és magnéziumot.

 • Az Easy Bloom használata

Miután növényei virágzásnak indultak, kezdje el használni az Easy Bloom Booster tablettát. Oldjon fel egy tablettát 5-8l vízben, és használja fel az oldatot hétnaponta egyszer. Ezt a keveréket legfeljebb 10 napig tárolhatja, mielőtt új tételt készítene. Két héttel a betakarítás előtt hagyja abba az Easy Bloom használatát és öblítse át a virágait.

Kompatibilitás:
Minden más RQS műtrágya termékkel, amely alkalmas a kannabisz virágzási szakaszára.
Különleges szempontok
Figyelje meg, hogyan reagálnak a növények, amikor az Easy Bloom-ot Bat Guano mellett használja, mivel mindkét termék magas foszfortartalmú.
Easy Bloom

Easy Plus

Az Easy Plus segít megelőzni a mikroelemek hiányának kialakulását a növekedési ciklus során. Noha ezek az anyagok viszonylag ritkán hiányoznak, beépülésük esetén hatással lehetnek a növények egészségére és a terméshozamra.

 • Az Easy Plus használata

Adjon 1 Easy Plus tablettát 5-8 l vízhez. Használja a formulát 10 naponta, és ne használja ugyanazokon a napokon, amikor az Easy Grow-t és az Easy Bloom-ot.

Kompatibilitás:
Bármely más RQS kannabisz műtrágya termékkel.
Easy Plus

Testesebb virágok

Gyors módszert keres a virágméret növelésére? A Thicker Flowers folyékony szerves stimulátorként működik, amely serkenti a virágfejlődést és a hozamot. Ez a műtrágya magas foszfor- és káliumszintet tartalmaz – ez a két legfontosabb tápanyag a virágzás időszakában.

 • A Thicker Flowers használata

A Thicker Flowers használatát beltéren a világítási ciklus 12 óra fény és 12 óra sötétségre történő beállítása után érdemes elkezdeni. Ha szabadban termesztésről vagy beltéri automaták termesztéséről van szó, akkor a virágzás első jeleinek észlelésekor kezdje el alkalmazni.

A Thicker Flowers-t minden nap használhatja öntözéskor. A legjobb eredményeket akkor érheti el, ha követi az alábbi protokollt:

 • 1. hét: 0,1ml/l
 • 2. hét: 0,2ml/l
 • 3. hét: 0,3 ml/l
 • 4. hét: 0,4ml/l
 • 5. hét: 0,5 ml/l
 • 6. hét: 0,6 ml/l

Ha eléri a 7. hetet, kezdje el hetente 0,1ml-rel csökkenteni, és 1-2 héttel a betakarítás előtt teljesen hagyja abba a kijuttatást, hogy átöblítse a növényeket.

Kompatibilitás:
Bármely más RQS kannabisz műtrágya termékkel.
Különleges megfontolások
Vegye figyelembe, hogy a Thicker Flowers az Easy Bloom-mal és a Bat Guano-val kombinálva túlzott foszforfelhalmozódáshoz vezethet a talajban.

Nagyobb virágok

A Bigger Flowers számos hasznos tápanyagot és növekedési stimulátort juttat a talajba. Noha a kannabisznövényeknek a túléshez nincs szükségük erre a formulára, de segít teljes genetikai potenciáljuk felszabadításában, növeli a hozamot és javítja a virágminőséget.

 • Hogyan használjunk Bigger Flowers-t

A Bigger Flowers a teljes növekedési ciklus során segít a növényeknek teljes potenciáljuk kibontakoztatásában. A vegetatív fázisban 1 ml-t adjunk 1 liter vízhez, és alkalmazzuk kétnaponta. A virágzás során kövesse az alábbi ütemtervet:

 • 1. hét: 0,5ml/l
 • 2–3. hét: 0,8ml/l
 • 4. hét: 1ml/l

Maradjon 1 ml/liter adagnál, amíg úgy nem dönt, hogy betakarítás előtt átöblíti a növényeket.

Édesebb virágok

A Sweeter Flowers a strukturális növekedést és fejlődést segíti elő. Létfontosságú aminosavakat tartalmaz, amelyek a fehérjék építőkövei, valamint káliumot tartalmaz, amely segít szabályozni a növényekben fehérjetermelést.

 • Az édesebb virágok használata

Kezdje el a Sweeter Flowers alkalmazását a virágzás ötödik hetében az alábbi ütemterv szerint:

 • 5. hét: 0,4ml/l
 • 6. hét: 0,7ml/l
 • 7. hét: 0,8ml/l
 • 8. hét: 1ml/l

Körülbelül két héttel a betakarítás előtt hagyja abba a Sweeter Flowers használatát, hogy átöblítse a növényeket.

Kompatibilitás:
Bármely más RQS kannabisz műtrágya termékkel.

RQS Kannabisz-műtrágyák használata a szabadban: Royal Gorilla

Most, hogy tisztában van a rendelkezésre álló legjobb kannabisz műtrágyákkal, itt az ideje, hogy ezt a tudást gyakorlatba is átültesse! Először is megmutatjuk, hogyan kell használni ezeket a termékeket a szabadban történő termesztés során. Példaként a Royal Gorilla-t használjuk. Ha nagyra értékeli a magas THC-szintet, akkor ezt a fajtát is érdemes kipróbálnia!

Április

Ebben a példában a termesztési szezonunk április 18-án kezdődik, és 26 hétig tart. Kezdjük el!

Indítsuk a dolgokat a magvak csíráztatásával. Használja ki az Easy Start előnyeit ebben az időszakban, hogy növelje a csírázási arányt, és palántái a lehető legideálisabban kezdjék az életüket. A palántáknak 3-7 nap után ki kell bújniuk a talajból. Tartsa őket a csíráztató edényekben, amíg el nem érik a 3–5cm-es magasságot, és kifejlődnek az első valódi leveleik.

Május

Május folyamán palántái hirtelen növekedésnek indulnak, jelezve a vegetatív fázis korai szakaszát. Készítse elő új otthonukat, ültesse át őket, és nézze, hogyan nőnek!

Készítse elő a cserepes keveréket, amelybe átülteti a palántákat. Fogja a jó érett házi komposztot, vagy vegyen néhány zsák szokásos virágföldet. Ezután minden 20 liter talajhoz adjon hozzá 50–100g Easy Boost-ot. Ezután adjon hozzá 20g **Rhizobactert, majd 5g Mycorrhiza Mixet és alaposan keverje össze a hozzávalókat. A palántáinak így szinte minden megvan, amire szükségük lesz a következő hetekben való boldoguláshoz. Tartsa őket nedvesen és erős fények alatt legalább 16 órán át minden nap.

RQS Kannabisz-műtrágyák használata a szabadban: Royal Gorilla

Június

Ekkorra már látni fogja a új vegetatív növekedést számos eredményét. Szövetséges mikrobáik segítségével növényei hozzájutnak az Ön által biztosított kezdeti tápanyagokhoz. Most újra el kell kezdenie a tápozást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmilyen hiány nem hátráltatja a fejlődésüket. Alkalmazza a következő tápanyagokat a vegetatív fázis hátralevő részében, hogy a növények erősek és egészségesek maradjanak:

 • Easy Grow: Oldjon fel 1 tablettát 3-5l vízben, és alkalmazza 7 naponta egyszer.
 • Easy Plus: Ez a műtrágya kulcsfontosságú mikroelemeket szállít, hogy elkerülje a hiánybetegségeket. Adjon 1 tablettát 5-8l vízhez, és használja 10 naponta. Csak arra ügyeljen, hogy ne alkalmazza az Easy Plus-t azon a napon, amikor a növényeket Easy Grow-val eteti.
 • Bigger Flowers: Adjon minden liter vízhez 1ml-t ebből a termékből és kétnaponta alkalmazza, hogy a növényeket további tápanyagokkal és növekedési stimulátorokkal gazdagítsa.
 • Rhizobacter: Adjon hozzá még egy adag Rhizobactert június elején. Az eredeti telepnek már el kellett foglalnia a helyét, de ez segít, ha a gyökérrendszer tovább bővül. Adjunk 1g-ot minden liter vízhez, és alkalmazzuk gyökéráztatóként.

Maradjunk következetesek és kerüljük el, hogy bizonyos termékeket ugyanazokon a napokon használjunk, ennek érdekében jelölje be a tápozási napokat az egyes képletekkel a termesztési naptárban.

Július

Folytassa a fent leírt tápozási renddel. A kannabisznövényeknek meglehetősen egyenletes az étvágya a vegetatív szakaszban. Amíg a zamatos zöld legyezőlevelek folyamatosan kialakulnak, tápozza őket, és figyelje, ahogy erőfeszítései megtérülnek.

Július elején adjon hozzá még egy 1g-os Rhizobacter adagot gyökéráztatóként, hogy ösztönözze a gyökérrendszer megtelepedését, és javítsa a tápanyagcserét a növények és a hasznos baktériumok között.

RQS Kannabisz-műtrágyák használata a szabadban: Royal Gorilla

Augusztus: A virágzás 1–4. hete

A dolgok hamarosan izgalmassá válnak! Ahogy egyre rövidülnek a nappalok, kültéri Royal Gorilla növényei virágozni kezdenek. Ezalatt a kannabisznövények étvágya megváltozik, egyes tápanyagokból többre, másokból kevesebbre lesz szükségük.

⇢ 1. Hét 

Ideje lecserélni a vegetációs műtrágyát a virágzási fázisra szánt tápokra. A legjobb eredmény elérése érdekében használja a következő termékeket:

 • Bat Guano: Adjon hozzá Bat Guano öntetet. Tegyen 100g-ot minden edénybe, enyhén forgassa bele, és jól öntözze meg. Ez foszfor- és szervesanyag-forrást biztosít, amely a virágzási fázis során lebomlik, és egyszerre táplálja a növényeket és a talajt.
 • Easy Bloom: Ez a szerves trágya virágzás közben megemeli a foszfor- és káliumszintet. Adjon 1 tablettát 5-8l vízhez, és használja 7 naponta egyszer.
 • Easy Plus: Továbbra is használhatja az Easy Plust ugyanazzal a dózissal és gyakorisággal. Csak ne ugyanazokon a napokon, mint az Easy Bloomot.
 • Bigger Flowers: A virágzási szakaszban módosítania kell a műtrágya adagolási módját. A virágzás 1. hetében kétnaponta literenként 0,5ml-t használjon.
 • Thicker Flowers: 0,1ml-t használjon literenként minden nap öntözés közben.
 • Rhizobacter: Alkalmazzon további 1g Rhizobacter adagot a kannabinoid termelés javítására a virágzás alatt.

⇢ 2. hét

Az Easy Bloom és Easy Plus mennyisége maradhat. Növelje a Bigger Flowers adagját 0,8ml/literre, a Thicker Flowers-t pedig 0,2ml/literre.

⇢ 3. hét

A tápanyagokat ugyanolyan mennyiségben alkalmazzuk, mint a virágzás 2. hetében. Növelje a Thicker Flowers adagját literenként 0,3ml-re.

⇢ 4. hét

Az Easy Bloom és Easy Plus tápozás marad. A Bigger Flowers adagját növelje literenként 1ml-re. Tartsa ezt az adagot addig, amíg nem öblíti a növényeket a betakarítás előtt. A Thicker Flowers adagját emelje literenként 0,4ml-re.

RQS Kannabisz-műtrágyák használata a szabadban: Royal Gorilla

Szeptember: A virágzás 5–8. hete

Royal Gorilla növényei szeptemberben folytatják a virágzási szakaszt. Kövesse az alábbi rendszert, hogy a dolgok zökkenőmentesen haladjanak.

⇢ 5. hét

Most már a Sweeter Flowers-t is beveheti a tápozási ütemtervébe, hogy a növényeket további aminosavakkal és káliummal kezelje. Kezdje azzal, hogy öntözéskor adjon 0,4ml-t literenként. Növelje a Thicker Flowers adagját literenként 0,5ml-re.

⇢ 6. hét

Növelje a Sweeter Flowers adagját 0,7ml/literre, a Thicker Flowers adagját pedig 0,6ml/literre.

⇢ 7. hét

Növelje a Sweeter Flowers adagját literenként 0,8ml-re. A Thicker Flowers adagját csökkentse literenként 0,5ml-re.

⇢ 8. hét

Növelje az Sweeter Flowers adagját literenként 1ml-re, és tartsa fenn ezt a mennyiséget, amíg el nem kezdi öblíteni a növényeket. A Thicker Flowers adagját csökkentse literenként 0,4ml-re.

október: Szüret és öblítés

Mindjárt elérkezik az ideje annak, hogy elszívhassa munkája gyümölcsét! Öblítés előtt adjon növényeinek egy utolsó vacsorát a következő műtrágyákkal és kiegészítőkkel. Adjon neki szokásos mennyiséget az Easy Bloom-ból. Adjon egy utolsó adag Sweeter Flowers-t 1ml/liter mennyiségben és Thicker Flowers-t 0,4ml/liter mennyiségben. Várhatóan október 16-án betakaríthatja Royal Gorilla növényeit. Kezdje el **öblíteni növényeit két nappal az utolsó tápozás után, október 1-jén.

RQS Kannabisz-műtrágyák használata a szabadban: Royal Gorilla

RQS műtrágyák használata beltéren: Green Gelato Automatic

Ha szívesebben termeszt beltéren, most bemutatjuk az RQS kannabisz műtrágyák használatát ebben a beállításban is. Példaként a Green Gelato Automatic-ot használjuk. Ez a sativa-domináns növény magas THC-szintet, ízletes terpéneket kínál, és komoly sebességgel növekszik. Használja tápanyagainkat és étrend-kiegészítőinket, hogy erős, egészséges és produktív maradjon. Ne feledje, hogy az önvirágzó törzsek kevesebb tápanyagot igényelnek, mint fotoperiódusos társaik. Észreveheti, hogy az alábbi tápanyagok mennyiségét felére csökkentettük, hogy elférjenek ezek a gyors növények.

1. hét: Csírázás

Először is ki kell csíráztatnia a magokat. Javasoljuk az Easy Start használatát az optimális környezet biztosítása és a csírázási arány növelése érdekében. Dobja be magjait a termesztőközegbe, és várjon 3-7 napot, amíg áttörik a talajt.

Amíg türelmesen várakozik, állítson össze egy cserepes keveréket. Az automaták **könnyű és levegős talajban érzik jól magukat. A következő recept tökéletes táptalajt biztosít ezeknek a gyors növényeknek:

könnyű és levegős talaj - https://www.royalqueenseeds.com/blog-the-best-soil-for-growing-autoflowering-cannabis-n904

 • 3 rész tőzegmoha
 • 3 rész komposzt
 • 2 rész perlit, előnedvesítve
 • 1 rész vermikulit, előnedvesítve

Miután összeállította a virágcserepet, minden 20 liter talajhoz adjon 50–100g Easy Boost és 20g Rhizobactert, és jól keverje össze. Ezután töltse fel a tartályokat.

RQS műtrágyák használata beltéren: Green Gelato Automatic

2. hét: Kezdődik a vegetatív szakasz

Mostanra a palántáinak körülbelül 3-5cm magasnak kell lenniük, és már van néhány apró valódi levelük. Egyre nagyobbak, ezért új otthonra van szükségük. Készítsen lyukat a tartályok közepén. Tegyen 5g Mycorrhiza Mixet minden lyukba, hogy a gyökérrendszert jótékony mikrobákkal oltsa be. Helyezze a palántákat az új cserepekbe, és öntözze meg őket.

3. hét

Növényei már a vegetatív fázis végén járnak! Ezen a héten adjon nekik tápot, ezzel segítse a levelek növekedésének utolsó néhány napját. Hígítson fel 1 tabletta Easy Grow-t 7-10l vízben, és 7 naponta egyszer alkalmazza. Ezalatt növekedésserkentő szerekkel is kezelheti a növényeit. Adjon 0,5ml Bigger Flowers-t minden liter vízhez, és alkalmazza kétnaponta a virágzás kezdetéig.

4. hét: Virágzás kezdete

Mi mondtuk, hogy a Green Gelato Auto gyorsan növekszik! Üdvözöljük a virágzási szakaszban. Módosítania kell a tápanyagokat, mivel a növények egyre inkább foszforra és káliumra éhesek. Az optimális eredmény érdekében használja az alábbi keveréket:

 • Bat Guano: Minden edénybe tegyen 50g denevérguanót a foszforszint növelése érdekében.
 • Easy Bloom: Adjon 1 tablettát 12–16l vízhez, és használja 7 naponta egyszer a virágzási szakaszban.
 • Bigger Flowers Kétnaponta alkalmazzon literenként 0,25ml-t.
 • Thicker Flowers: Alkalmazzon 0,05ml-t literenként minden nap, amikor öntöz.
RQS műtrágyák használata beltéren: Green Gelato Automatic

5. hét

A virágzó növényeinek most élénken kell ragyogniuk! Végezze el a következő módosításokat a tápozás ütemezésében, hogy egészségesek maradjanak:

 • Az Easy Bloom mehet a korábbiak szerint.
 • Növelje a Bigger Flowers mennyiségét literenként 0,4ml-re.
 • A Thicker Flowers mennyiségét emelje literenként 0,1ml-re.

6. hét

Itt az ideje, hogy adjon még egy adag Rhizobactert zöld babáinak, hogy a gyökerek megerősödjenek. Adjon 1g port gyökéráztatónak minden növényhez. Növelje a Thicker Flowers adagját literenként 0,15ml-re.

7. hét

Egy kicsit újra fel kell emelnie a tápanyagtartalmat. Ez a végső tápozás segít a virágképződésben és a kannabinoid szintézisben. Kövesse az alábbi utasításokat:

 • Az Easy Bloom ugyanúgy, mint korábban.
 • Növelje a Bigger Flowers adagját literenként 0,5ml-re.
 • Növelje a Thicker Flowers adagját literenként 0,2ml-re.

8. hét: Öblítés és betakarítás

A kemény munkának mindjárt vége! Ezen a ponton hagyja abba a tápozást és most öblítse a növényeket; így körülbelül két héten belül készen állnak a betakarításra.

RQS műtrágyák használata beltéren: Green Gelato Automatic