Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter Reviewed by: Gloria Payá

A kannabisz növény autonómiája: Tetőtől talpig

Cannabis Plant Anatomy: From The Bottom To The Top


Kétségtelen, hogy a kannabisz megérdemli a Föld egyik legszebb növénye címét - csillogó trichomáitól és jellegzetes leveleitől egészen a komplex gyökérzetig. Sok termelő gyakran csak azért megy be a termesztőszobájába, hogy megcsodálja, ami előtte növekszik.

Noha a virágok kapják a legtöbb figyelmet - egyébként helyesen -, ennek a komplex fajtának minden része fontos és érdekes funkcióval bír. Ha Ön termesztő, sokat segít, ha megismeri a kannabisz növény anatómiáját. Ennek a tudásnak a birtokában jobban megfigyelheti, hogy mit igényel a növény, miből van kevesebbre szüksége, és mikor kell betakarítani.

Olvassa el az alábbiakban bemutatott részletes útmutatót és nézzen úgy a kannabisznövényre, mint korábban még soha.

MIKORRHIZA

Noha genetikailag nem része a kannabisz növénynek, a mikorrhizák kölcsönösen előnyös kapcsolatot alakítanak ki a kannabisz gyökereivel, amely mindkét fajnak segíti a túlélést és a fejlődést. Ezek a gombák a természetben mindenütt jelen vannak és lenyűgöző szimbiotikus kapcsolatot teremtenek a növényfajok akár 90%-ával.

MIKORRHIZA

FUNKCIÓ

A micorrhiza gombák adok-veszek kapcsolatban vesznek részt a kannabisz növényekkel. Ezek a fajok vékony, hajszál-szerű hálózatot képeznek a talajban - micélium néven - és enzimeket termelnek a szerves anyagok lebontására.

Miután felszabadította a tápanyagokat a termesztőközegből, a micélium felveszi és átviszi őket a növényekbe. Mivel a kannabisz gyökerei önmagukban nem képesek erre a lenyűgöző funkcióra, ezért „alkuba kell bocsátkozniuk” a micéliummal, hogy hozzáférjenek ezekhez a tápanyagokhoz. Szerencsére a növények cukrot termelnek a fotoszintézis során, és ezeknek a molekuláknak a nagy részét a gyökerekbe szállítja. Itt ezeket az energiadús váladékokat olyan tápanyagokra cserélik, amelyekre a fontos fiziológiai funkciók teljesítéséhez szükségük van .

A mikorrhiza végső soron a gyökérzet kiterjesztése. Nemcsak lebontja a szerves anyagokat a tápanyagok felszabadítása céljából, de szállítja is ezeket a fontos molekulákat olyan területekről, amelyeket a növények egyébként nem tudnának elérni. Végül a mikorrhiza gombák alapvető szerepet játszanak a növények táplálkozásában, valamint a talajbiológiában és kémiában.

ELHELYEZKEDÉS

Ez a fúzió a növény és a gombák között a rizoszférában vagyis a gyökérzónában történik. A micélium hüvelyszerű struktúrát alkot a gyökércsúcs körül, amely körülveszi a növényi sejteket a gyökérkéregben. A hyphae szálak - a micélium egyes szálai - a talajba jutnak, ahol lebontják a szerves anyagot, és képesek akár összekapcsolni az egyik növényt  a másikkal, biológiai hálózatot képezve.

HOGYAN SERKENTHETI A MIKORRHIZA TERMELÉST?

A mIkorrhizális gombák természetes módon léteznek sokféle talajban. Számos különféle faj létezik. Annak érdekében, hogy ebből a szinergikus kapcsolatból a lehető legtöbbet lehessen kihasználni, ültetés vagy átültetés során használja a kipróbált és bevált mikorrhizás gombás termékeket.

MAGOK

Magok nélkül nem lenne kannabisz. Az életnek ezen kis csomagjai átadják a DNS-t a következő generációnak, hogy biztosítsák az elkövetkező évek termését.

MAGOK

FUNKCIÓ

A megtermékenyítés után a nőnemű kannabisz növények egyetlen sejtet vagy zigótát fejlesztenek. Rövid idő elteltével ez a sejt két cellára, majd négyre osztódik - a mérete gyorsan megduplázódik. A sejtek jelentős többszöröződése után a mag többsejtű struktúrát alkot embrió formájában.

Ez a szerkezet egy embrionális gyökérből - a gyököcskéből - egy embrionális hajtásból és két szikleveles levélből áll. Ha a természet vagy az emberi kéz szétszórja őket és a körülmények megfelelőek, a magok csírázni kezdenek. Jelentős páratartalomra és relatív sötétségre van szükségük, hogy életre keljenek.

ELHELYEZKEDÉS

A kannabiszmag a virágokban formálódik, és az életét egy könnycsepp alakú burokban kezdi, amelyet murvalevélnek hívnak. Ez a burkolat éréskor megnyílik, és egy szilárd barna mag tárul fel, amely készen áll a szétszóródásra.

HOGYAN ÓVHATJUK MEG A KANNABISZMAGOKAT

A kannabiszlevél biztonságban tartja a kannabiszmagokat addig, amíg készen nem állnak arra, hogy elhagyják a virágot. A termesztőknek ebben az időszakban gondosan kell locsolni és tápozni növényeiket.

A vetőmagot csak akkor szüretelje le, amikor teljesen megérett. A fiatal mag kicsi és világos bézs színű. Az idősebb magok nagyok, sötétbarnák, gyakran csíkos mintázatúak. Kézzel távolítsa el a magokat és tárolja azokat légmentesen záró tasakban vagy befőttesüvegben.

GYÖKÉR

A gyökerek a kannabisznövény-anatómia nélkülözhetetlen részét képezik. A gyökérzet támogatja a növényt, hidratálva tartja, és a fejlődéshez szükséges összetett és létfontosságú funkciókat tölt be.

GYÖKÉR

FUNKCIÓ

A kannabisz gyökerei számos olyan funkciót látnak el, amelyek nélkülözhetetlenek a növények túléléséhez. Felszívják a tápanyagok szállításához szükséges vizet, és élelmet tárolnak. Volt már része abban a horrorban, hogy látta a növényeit szeles viharban? Köszönetet mondhat a gyökérhálózatnak, hogy szorosan rögzítette őket a földhöz.

A gyökerek kommunikációs platformként is működnek, amelyen keresztül a növények irányíthatják a rizoszféra mikrobiális világát. A gyökerek nemcsak szabadon mozgó tápanyagokat vesznek fel a talajból. Sok tápanyag bezáródik a szerves anyagba. Jótékony szervezetekre van szükségük - baktériumokra, gombákra, férgekre - ezeknek a molekuláknak a felszabadításához.

A növények cukrot hoznak létre a fotoszintézis során, és ezeknek az édes vegyi anyagoknak a nagy részét a gyökerek szabadítják fel a rizoszférába. Ezek a cukrok vonzzák a baktériumokat, amelyek aztán a gyökérzónában maradnak. Miután elpusztulnak, a baktériumok felszabadítják a tápanyagokat, amelyeket a gyökerek ezután fel tudnak venni. A növények a korábban említett mikorizális gombákkal - amelyek képesek a szerves anyag lebontására - megosztják a cukrot.

Igen - a növényi gyökerek hatékonyan táplálják a mikrobákat. Hihetetlen, ugye?

ELHELYEZKEDÉS

A gyökerek a szár alján helyezkednek el. Szétterjednek a talajban, és az  indák olyan hálózatát alkotnak amely a növényeket biztonságban tartja, hidratálja és táplálja.

GYÖKÉRKORONA

A szár a gyökérzet felső részéből, az úgynevezett gyökérkoronából ered. A rendszernek ez a része anatómiai különbségeket mutat a  gyökér többi részéhez képest. A szárszövetről a gyökérszövetre történő átállás miatt ezen a ponton az érrendszer eltolódik. A gyökérkoronáknak enyhén ki kell nyílni, hogy bejuthasson az oxigén, amely elengedhetetlen elem a növény életéhez.

HOGYAN GONDOSKODHATUNK A KANNABISZ GYÖKERÉRŐL

A termesztőknek gyakran kell gyökérproblémákal szembesülniük, amikor öntözésről van szó. A túlöntözés rossz víz- és tápanyagfelvételhez és gyökérrothadáshoz vezet. Ha kevés vizet kapnak, akkor éhezni fognak a növények, amikor megpróbálják a tápanyagokat szállítani.

Általános szabályként tegye az ujját a talajba, hogy megbecsülje annak nedvességtartalmát. Csak akkor öntözze meg a kannabisznövényeit, ha a felső 3 cm-es talaj teljesen kiszáradt. A gyökereket légmetszéssel is gondozhatja. Ha szövetcserépben termeszti a kannabiszt, elősegíti a növények sűrű és szellőztetett gyökértömegének kialakulását.

Video id: 265566358

AMIT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI A KANNABISZGYÖKÉRREL KAPCSOLATBAN

A kannabisz növények kötött gyökerűvé válnak, ha túl kis edényben hagyjuk őket növekedni. Ez tápanyaghiányhoz és bizonytalan, fejletlen növényekhez vezethet. Mindig ügyeljen arra, hogy megfelelő időben és a megfelelő méretű edénybe ültesse át a növényét.

A gyökerek nincsenek egyedül a talajban. Több millió mikrobával osztoznak otthonukban. Noha ezek a fickók többnyire barátságosak, mások pusztítást okozhatnak. A Pythium nevű gyökérkórokozó megtámadhatja a gyökereket, és akár egész növényeket elpusztíthat. Éppen ezért, fontos, hogy megtanulja, hogyan kell a termesztőtalajt mentesíteni a betegségtől.

MIT LEHET KEZDENI A GYÖKEREKKEL ARATÁS UTÁN?

Várjon! Mielőtt a gyökereit a komposzt-halomba dobná, tisztában kell lennie azok lenyűgöző előnyeivel. A kannabisz gyökerei egy sor vegyi anyagot tartalmaznak[1], amelyeket a különféle kultúrák évszázadok óta (ha nem évezredek) óta használnak teák és tinktúrák készítéséhez.

A gyökerek alkaloidjai azonban nem mindenki számára megfelelőek. Keresse fel kezelőorvosát, mielőtt gyökérteát főz.

SZIKLEVELEK

A kannabisz növény növekedése során ezek az apró levelek jelennek meg először Két kis levél emelkedik ki a talajból, bár néha hárman érkeznek. Ezeken a struktúrákon keresztül zajlik a fotoszintézis, és ők irányítják a palánta növekedésének korai periódusát is.

Végül pedig az első valódi levél a sziklevelek közepéből válik ki. A növény érésekor a sziklevelek sárgássá válnak, elhalnak és lehullanak a talajra.

SZIKLEVELEK

SZÁR

A kannabisz szárak a föld feletti támasztékot jelentik, emellett otthont adnak az ágaknak és a csomópontoknak. Ez a központi oszlop teszi lehetővé, hogy a kannabisz növények közvetlenül felfelé növekedjenek, míg az ágak oldalirányban nőnek ki.

SZÁR

FUNKCIÓ

A szár szerkezetet és formát kölcsönöz a növénynek. Megtartja a leveleket hordozó ágakat, és lehetővé teszi a lombozat számára a fotoszintézis elvégzését. A szár tartalmazza a xilemet, a víz továbbítására szolgáló szövetet is, amely a gyökerekben kezdődik és kiterjed a növény minden területére.

ALAK

A kannabisz szár merev és erős. Közvetlenül felfelé nő és meglehetősen nagy is lehet. Néhány nagyobb sativa törzsnél olyan hosszú szár alakul ki, amely jobban hasonlít a fára, mint a puha növényi szövetre.

LEHET-E ALAKÍTANI A SZÁRAT?

A termesztők gyakran alkalmazzák a toppingot, és két fő szárat hoznak létre olyan technikákkal, mint például a main-lining. Más módszerek, például a LST, úgy alakítják a szárat, hogy az a talajjal párhuzamosan növekedjen, ezáltal az ágak pedig felfelé haladnak. A szárak alakításának számos előnye van, beleértve a termésmennyiség növekedését, a több fényt és a jobb levegőáramlást.

MIT LEHET KEZDENI A KANNABISZ SZÁRAKKAL ARATÁS UTÁN?

Akár hiszi, akár nem, a kannabisz szár kis mennyiségű kannabinoidot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy többet érdemel, mint hogy a komposzt-halomban végezze. A szárakat koncentrátumok, teák, THC vaj de még kannabisz likőr készítéséhez is felhasználhatja.

ÁGAK

Ágak nélkül a kannabisz növény lényegében csak egy bot lenne. Ezek az elágazások sűrű lombkoronát képeznek, tele gyantás virágokkal.

ÁGAK

FUNKCIÓ

Az ágak támogatják a növényt, a fő szárból ágaznak el és lehetőséget adnak a levelek kifejlődésére a fotoszintézis elvégzéséhez. Az ágak is tartalmaznak xilemet és vizet, valamint tápanyagokat szállítanak a levelekhez és a virágokhoz.

ELHELYEZKEDÉS

Az ágak a fő szárból indulnak, a növény aljától egészen a tetejéig.

CSOMÓPONTOK ÉS A KÖZTÜK LÉVŐ RÉSZEK

A csomópontok azok a pontok, ahol az ágak találkoznak egymással, vagy a fő szárral. A kannabiszvirág ezeken a fontos anatómiai helyeken alakul ki. Az egyes csomópontok közötti szakaszokat internódiumoknak nevezzük.

Melléklevelek

A több ezer éves termesztés során az emberiség nagyon sokat tanult a kannabisz növényről. A növény egyes elemei azonban továbbra is rejtélyesek, beleértve anatómiájának bizonyos részeit is. A melléklevelek kicsi, levélszerű függelékek, amelyek a kannabisznövények csomópontjainál képződnek - ahol az ágak keresztezik a fő szárat.

A melléklevelek párban és önmagukban is előfordulhatnak, éles, vékony, tőrszerű megjelenésűek. Mivel a bibékkel azonos helyen jelennek meg, a termesztők néha összekeverik ezeket a szerkezeteket a virágzás első jeleivel.

A botanikusok még nem erősítették meg a mellléklevelek pontos szerepét, de vélhetően szerepet játszanak az új levélhajtások védelmében.

LEHET-E AZ ÁGAKAT ALAKÍTANI?

Csakúgy, mint a szárakat, a termesztők az ágakat is át tudják alakítani, hogy növeljék a termést és javítsák a növény általános szerkezetét. A szuper-vágás segít a termesztőknek elérni ezeket az eredményeket, de ez a technika időnként meglehetősen kockázatos. Tanulja meg, hogyan tudja meggyógyítani a törött szárakat, ha a dolgok félrecsúsznának.

MIT LEHET KEZDENI A KANNABISZ ÁGAKKAL ARATÁS UTÁN?

Az ágak tartalmaznak valamennyi kannabinoidot és a szárakhoz hasonló a textúrájuk. Használja őket ugyanúgy, mint a szárakat, tea, kivonat és akár talaj előállításához.

LEGYEZŐLEVELEK

Ezek a nagy levelek segítenek, hogy a növények a lehető legtöbb energiát állítsák elő és közben lélegzésben is támogatják.

LEGYEZŐLEVELEK

FUNKCIÓ

A kannabisz növényeken a legyezőlevelek a legnagyobb levélfajták. Ezek a struktúrák azonnal felismerhetők, ők a fotoszintézis motorjai. Apró nyílások, úgynevezett gázcserenyílások vannak rajtuk, amelyek elősegítik a párologtatást és a CO₂ felvételét.

ELHELYEZKEDÉS

A legyezőlevelek az összes ágon megtalálhatóak, amelyek a fő szárból ágaznak el.

ALAK

A kannabisz legyezőlevelei az adott törzs morfológiájától függően különböznek. A sativa-domináns törzseknek általában kilenc vékony ujjú legyezőlevele van. Az Indica leveleknek gyakran hét ujja van, ezek sokkal szélesebbek. A Ruderalis növényeken kis levelek vannak, mindössze öt ujjal, amelyek közül kettő, amely a levél szárához közel helyezkedik el, sokkal kisebb.

MIRŐL ÁRULKODIK A KANNABISZ-LEVÉL

A tapasztalt termelők a legyezőleveleket figyelik, hogy információt szerezzenek növényeik egészségi állapotáról. A elszíneződés, a hervadás vagy a hullámosodás megmutatja a termesztőknek mely tápanyagok hiányoznak, illetve hogy túl- vagy alul van locsolva a növény.

LEHET-E ALAKÍTANI A LEGYEZŐLEVELEKET?

A legyezőlevelek eltávolítása - amelyet defoliációnak hívnak - sok termesztő palettáján szerepel. A felesleges legyezőlevelek eltávolítása javítja a légzést, növeli a beérkező fény mennyiségét és csökkenti a penészedés kockázatát.

MIT LEHET KEZDENI A KANNABISZ LEGYEZŐLEVELEIVEL ARATÁS UTÁN?

A virágok után a legyezőlevelek a kannabisz növény második legfontosabb részei. Kis mennyiségű kannabinoidot tartalmaznak, és az alábbiak készítéséhez használhatók fel:

 • Hasis
 • Kivonatok
 • Tinktúrák
 • Teák
 • Nyers smoothie-k
 • Saláták

CUKORLEVELEK

Ha megfigyeli értékes kannabiszvirágait, észreveheti, hogy azokat apró, tüskés levelek veszik körül. Ezek cukorlevelek. Bár kicsik, ugyanolyan létfontosságúak, mint nagyobb társaik.

CUKORLEVELEK

FUNKCIÓ

Biológiai napelemekként a cukorlevelek szintén fotoszintézist végeznek. Az érett virágokból nőnek ki és lokális cukorgyártó helyként szolgálnak.

ELHELYEZKEDÉS

A cukorlevelek a kannabiszvirágokból nőnek ki. Egyes fajták apró cukorlevelekkel rendelkeznek, míg másokon a bugákon dominálnak ezek a szerkezetek.

ALAK

A cukorlevelek hosszúak és tüskések, alakjuk a lándzsára hasonlít.

MIT LEHET KEZDENI A KANNABISZ CUKORLEVELEIVEL ARATÁS UTÁN?

A cukorlevelek nevüket a felületükön található fagyos, cukorszerű bevonatról kapták. A csillogó esztétikáért felelős trichomok lenyűgöző mennyiségű kannabinoidot termelnek - nem annyit, mint a virágok, de sokkal többet, mint a növény bármely más része. A virágok levágása után a cukorlevelek felhasználásával készíthet:

 • Bubble hash-t
 • Kannabiszvajat
 • Kief-et

RITKÍTÁS

A virágok betakarítása után ritkító ollóra lesz szüksége a cukorlevelek eltávolításához, hogy rügyei ápoltak legyenek. Két lehetősége van: rögtön levághatja őket - ezt a gyakorlatot nedves vágásnak nevezik, vagy megvárhatja, amíg kiszáradnak.

VIRÁGOK

Kannabiszvirágok: a fő ok arra, hogy a termesztők vetőmagokat ültessenek a földbe. Ezekben a virágokban minden fitokemikália megvan, amire  a termesztők vágynak - a pszichoaktív kannabinoidoktól az ízletes terpénekig.

VIRÁGOK

FUNKCIÓ

A kannabiszvirágok a nőnemű növények szaporodószervei. Szerkezetük lehetővé teszi, hogy pollennel megtermékenyítve magokat képezzenek.

ELHELYEZKEDÉS

A kannabisz virág a szár és az ágak csomópontjain formálódik.

A HÍM, A NŐNEMŰ ÉS A HERMAFRODITA NÖVÉNYEK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉGEK

Természetesen nem minden növény nőivarú. A hím növények nem termelnek virágot. Ehelyett pollenzsákokat hoznak létre, amely felnyílik és eloszlatja a pollent a levegőben. Amikor ez az anyag a női virágokon landol, azok megtermékenyülnek és magok kezdenek formálódni.

Noha a kannabisz növények között különálló hím és női növények vannak, a példányok néha hím és női reproduktív szerveket is tartalmazhatnak. Ez a környezeti stressz hatására vagy a genetika miatt is előfordulhat. Ezeket a növényeket hermafroditáknak nevezik.

POPCORN RÜGYEK

A kannabiszvirág termesztése nem mindig a tervek szerint halad. A genetika, a rossz fényhatás és más körülmények azt eredményezhetik, hogy kisebb és alacsonyabb színvonalú „pattogatott kukorica-szerű rügyek” fejlődnek -meg kell tanulni hogyan lehet elkerülni őket.

MIT LEHET KEZDENI A KANNABISZ VIRÁGOKKAL ARATÁS UTÁN?

A kannabisz virágból származó kannabinoidokat bármilyen módon felhasználhatja. Kísérletezzen a következőkkel és fedezze fel kedvencét:

 • Dohányzás
 • Vaping
 • Kivonatok
 • Olajok
 • Ehető termékek
 • Teák

CSÉSZELEVELEK

A kannabisz buga úgy néz ki, mint egy komplett egység, de valójában sok apró különálló részből áll, beleértve a csészeleveleket is.

CSÉSZELEVELEK

FUNKCIÓ

Ez könnycsepp alakú szerkezet védi a nőivarú virág reproduktív szerveit. A virág alján ül, és visszahúzódik, amikor a virágok megérnek. Először elővirágként jelennek meg, közvetlenül a virágzási szakasz kezdete előtt.

ELHELYEZKEDÉS

A csészelevelek a csomópontokban jelennek meg, mikor a növények a vegetatív fázisról a virágzási szakaszra térnek át.

TERMŐK ÉS BIBÉK

A termők és bibék szintén a kannabiszvirágot alkotó mikroszerkezetek közé tartoznak.

TERMŐK ÉS BIBÉK

FUNKCIÓ

A termő a kannabiszvirág szexuális eszköze, egyetlen petesejttel, amely két kiálló bibével együtt jelenik meg.

A bibék szőrszerű struktúrák, amelyek kiállnak a csészelevelekből, teljesen kitéve a légáramlásnak. Egyenesen és erősen állnak abban a reményben, hogy néhány pollenrészecske repül majd feléjük.

MIRŐL ÁRULKODNAK A KANNABISZ TERMŐI ÉS BIBÉI

A termesztők megnézhetik a termők színét, hogy megbizonyosodjanak arról, mennyire érettek a kannabisznövényeik. A fiatal virágok fehér, enyhén zöldes bibeszálakkal rendelkeznek, amelyek sötétnarancs, barna vagy vörös színűvé válnak, amikor a rügyek készen állnak a betakarításra.

Azt is megállapíthatja a termők segítségével, hogy vajon egy hím megtermékenyítette-e a növényét. Ehhez használjon csipeszt, és óvatosan húzza vissza a murvaleveleket a szerkezet alján.

TRICHOMÁK

A trichomák teszik a kannabiszt egyedivé. Ezek a mirigyek állítják elő az összes olyan fitokémiai anyagot, amelyek miatt a föld szinte minden országában termesztik a kannabiszt.

TRICHOMÁK

FUNKCIÓ

A trichomák kicsi, gomba alakú mirigyek, amelyek elfoglalják a kannabiszvirágok és -levelek felületét. Kannabinoidokban, terpénekben és flavonoidokban gazdag gyantát termelnek. A természetben a növények azért állítják elő ezeket a másodlagos metabolitokat, hogy megvédjék őket a kártevőktől és a túlzott melegtől. A gyanta segít abban is, hogy a virágpor a virágokhoz tapadjon.

A varázslat a trichoma gömbszerű fejében történik. Itt képződik a nagy mennyiségű THC, CBD és a terpének, például mircén, kariofilén és pinén. A trichomák a fajtától függően rendkívül eltérő mennyiségben állítják elő ezeket a fitokemikáliákat.

LEHET-E ALAKÍTANI A TRICHOMÁKAT?

Valójában nem alakítottam, csak befolyásoltam, de igen. A termesztők számos módszerrel növelhetik a trichoma-szintet, ideértve a genetikai szelekciót, a talajminőséget, a megvilágítást és az ellenőrzött stresszhatást.

MIRŐL ÁRULKODNAK A KANNABISZ TRICHOMÁI

Amellett, hogy jelzi, hogy milyen szaftos lesz a virág, a trichomák segítenek a termesztőknek abban is, hogy meghatározzák, mikor kell betakarítani virágjukat. Az átlátszó trichomák azt mutatják, hogy a virágok még fiatalok és korai a szüret. Idővel átlátszatlanok és tejes színűek lesznek. Amikor a többségük már tejszerűvé vált, és néhány közülük sárga színű, elérkezett a betakarítás ideje.

MIT LEHET KEZDENI A TRICHOMÁKKAL A BETAKARÍTÁS UTÁN?

Eltávolíthatja a trichómákat a virágok felületéről, hogy nagyhatású koncentrátumokat hozzon létre, amelyek intenzívebb hatást és kiváló ízvilágot biztosítanak. A trichomák segítségével készíthet:

 • Charas-t
 • Kief-et
 • Hash-t
External Resources:
 1. Cannabis Pharmacology: The Usual Suspects and a Few Promising Leads - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek

Termesztési útmutató témák

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37806 reviews

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek