A Cannabis Növény Anatómiája

A termesztőknek, a gyógyászati felhasználóknak és úgy általában, a valamire való szmókereknek ismerniük kell a cannabis növény anatómiáját. Csak úgy, mint a friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, meghozza az eredményét, ha ismered az alapokat. Máskülönben, lehet hogy zöld banánokkal és rothadó paradicsomokkal térsz majd haza a vásárlásból.

Nem kell, hogy botanikus végzettséged legyen, de segít, ha legalább alap szinten járatos vagy a botanikában. Mint például, hogy hím növények nevelgetésével vesztegeted-e az idődet, vagy hogy hogyan ismerj fel egy hermafroditát. Vagy ha azon tűnődtél esetleg, mi a csuda is az a kehelyvirágzat? Mindezeket, és még mást is igyekszünk most megválaszolni.

De nézzük meg közelebbről a cannabis növény minden egyes részét, a gyökértől, egészen a virágig. Ráadásul, el fogjuk magyarázni minden egyes rész, különálló funkcióit is, az adott feltételektől függően.

GYÖKÉRZ

Cannabis Roots

A termesztő közeg felszíne alatt a gyökérzet, bizony rettentő elfoglalt azzal, hogy folyamatosan bebiztosítsa magát, és hogy tápanyagokat szívjon el a környezetéből, egyenesen a cannabis növénybe. A gyökérzóna egy egyedüli, főgyökből áll, ami rengeteg, másodlagos gyökereket fejleszt, amíg az egy nagy, hálós csomó nem lesz.

A gyökerek mind a cannabis növény érrendszerének részeit alkotják. Belül pedig a xilem gondoskodik arról, hogy felpumpálja a vizet és az ásványi anyagokat a gyökérből, a növény többi részébe. Gondolj úgy a xilemre, mint a marijuana vízvezeték-rendszerére.

A FŐSZÁR ÉS AZ OLDALHAJTÁSOK

Cannabis Stem

A fő szár hajt ki a gyökérből, és támogatja a cannabis növény vertikus megjelenését. Természetesen a fő szár az elsődleges, érrendszeri autópálya, ami szállítja a vizet és az ásványi anyagokat a gyökerektől. Ugyanakkor, ez egybetartozik a floémmel is, de ezt majd később. A másodlagos növekedés a főszárból hajt ki, amit a levélhajtásoknak nevezünk.

Az oldalhajtások párban nőnek, egy-egy levélszárból, a főszár egyes oldalain. Az egyes ágak közötti távolságot pedig internódikus távolságnak nevezzük. Általában, az indica domináns fajtáknál rövidebb az internódikus távolság, mint a sativába-hajló variánsoknak.

Olykor az is megesik, hogy mutáció által, szabálytalan oldalhajtások fejlődnek ki. A mutáns, cannabis növény ettől még lehet elég potens és eredményes, habár a legtöbb termesztő azonnal eltávolítja ezeket. Mi azt mondjuk, hogy ha egészségesnek tűnnek, hát hagyd őket, hadd éljenek.

TAKARÓLEVELEK

Cannabis Fan Leaves

A takarólevelek szintén rendkívül ragaszkodóak a szimmetrikus megoldásokhoz, és párokban nőnek a fő szárból, és az oldalhajtásokból. A takarólevelek segítségével tudunk arról is meggyőződni, hogy indica, vagy sativa marijuana-t nézünk-e éppen. A sötét, széles levelek az indica-é, a világoszöld, karcsú, ujjakhoz hasonlító levelek pedig a sativa-é, ez egy tuti szabály. A hibridek pedig, a kettő keverékei.

Még fontosabb, hogy a takarólevelek úgy viselkednek, mint a cannabis növény saját napelemei. Felszívják magukba az összes elérhető fényt, és belül, a floém, vagy háncsrész pedig elszállítja az energiát a növény összes többi részébe. Gondolj úgy a floémra, mint az elektromos vezetékekre amik a házatok falában futnak.

A takarólevél egy alapvető szükséglet a fotoszintézishez, és sosem szabadna igazán lemetszenünk őket. Az árnyékolóleveleket eltávolíthatjuk a virágzás kései szakaszaiban, ha azok takarják a lentebb lévő bugák területét.

A CANNABIS VIRÁGÁNAK KÜLÖNBSÉGEI - A KÜLÖNBSÉG HÍM-, ÉS NŐNEMŰ NÖVÉNYEK KÖZÖTT

Cannabis Male and Female

A “cola” egyszerűen a női ivarú, cannabis növény virágának csúcsát jelenti. Nyilván, ennek lemetszésével, vagy az LST, esetleg a ScrOG metódusok használatával számos ilyen virágcsúcsot érhetünk el. Mindenesetre, a főbugák felső részét nevezik cola-knak. A buga, vagy “nugg(et)” pedig simán, azon összes virág megnevezésére használatos nevek, amely bugavirágzatok csak feltűnnek a szár környékén. Keresd a fehér szőröket, amik levélhajtások és a szár találkozásánál nőnek ki a női ivarú cannabis növény elővirágzásakor.

A hím ivarú növények virágzásukkor, ami általában egy pár héttel megelőzi a női ivarúakét, nem termelnek bugákat. A hímek ráadásul, a kertben sem nem feltétlen a legmagasabb, és legéletvidámabb növények. A hímek porzókat termelnek, pollennel töltött portokokat.

Érdemes elkerülni, hogy korai következtetéseket vonjunk le, amíg az elővirágok meg nem mutatkoznak. Ha nincsenek fehér szőrök rajta, és helyette inkább szőlőfürt-szerű virágok kezdenek feltűnni, akkor ez egy fiú lesz.

A VIRÁGKELYHEKRŐL BŐVEBBEN

Cannabis Calyx

A bugák nem csak a levelekből és a ragacsos gyantából álló rendetlen kuszaság. A virágkelyhek kisebb rügyek, amiknek könnycsepp alakjuk van, és amikből végül összeáll a cannabis buga is. A levelek pedig a kelyhek között és körül nőnek majd. A komisz kis kelyhecskék akkor láthatóak szabad szemmel a legjobban, amikor a virágzás már egy előrehaladottabb állapotában van, mivel ekkor a bugák is duzzadni kezdenek.

Csak a megtermékenyítetlen bugák virágoznak bőségesen. Ahogy a bibék megtermékenyülnek, a feljebb említett kelyhek válnak a petefészekké. Ez a funkciójukat mag-inkubátorrá változtatja át.

Néhány buga elég keménnyé is tud válni, a kis virágkelyhek sokaságának tömör csoportulásaival: mások pedig hatalmas kelyheket képeznek, egy sokkal lazább formációban. Alapvetően, az indica hatása az, ami a cannabis tömörebb megjelenését idézi elő. Csak a nagyon tiszta törzsű, sativa-örökösei termelnek ilyen szellős, és könnyed virágokat.

BIBÉK, ÉS NEM “SZŐRÖK”

Cannabis Pistils

A bibék azok, amiket gyakran a bugákon lévő, “szőröknek” is neveznek. A bibék segítenek majd neked, hogy felismerd a női ivarú növényeket a cannabis kertedben. A virágzást megelőzően, a lányokon egy pár különös bibét vélhetsz felfedezni, melyek a levélhajtások és a szár között nőnek, hogy látványukkal megjutalmazzák a kertészt.

A virágzási időszak alatt, ahogy a bugák egyre érnek, fehérről, narancs/pirosas színűvé váltják majd a színüket. Ezek a bibék tulajdonképpen a női ivarú növény szaporodó szervei, a petét is magába foglalva.

A bibék, valójában a virágkelyhek elsődleges kinövései, és alapvetően a pollenek begyűjtésére hivatottak. A női ivarú cannabis növény meg akar termékenyülni, és amíg ez nem teljesül a virágzása alatt, a virágtermelés lesz a figyelme középpontjában.

A CANNABIS GYANTA

Cannabis Resin

A trichomák azok, amik azt a csillogó, ragacsos, és gyantás bevonatot képezik, ami az összes, fincsi cannabis bugát borítja. Ahogy a virágzás egy előrehaladottabb állapotába ér, a virágkelyheket, és az azokat körbevevő, édes leveleket mind milliónyi, kis, gombafejes száracska takarja le. Ezek fognak aztán végül a színbeli változásokhoz a tisztáról fehérre, majd borostyán-színűvé válni a virágzás alatt.

A trichomákról szól ez az egész, mivel ezek azok, a mikroszkópikus méretű cannabinoid gyárak, amik a cannabis bugáknak azt a hatást adják, amit mi mind jól ismerünk, és szeretünk. A hasis, és az összes, kedvenc koncentrátumod mind a trichomák kivonatai.

VIGYÁZAT! POLLEN VAN A KERTBEN

Problémák lesznek a ganja-erdőben, ha a pollen belekerül a virágzó, női ivarú cannabis növények bibéibe. Ráadásul, a hím cannabis növényeknek porzóik vannak, bibék helyett, és így, pollenzsákokat termelnek, amikben - igen, jól gondolod - pollenek vannak.

Ezek a portokok vagy pollenzsákok lefelé lógnak és általában zöldes/sárgás színűek. A hermafroditáknak is vannak ilyen zöldes/sárgás pollenzsákjai, általában virágfürtök között lógnak le. Ezeket hívják “nanner”-eknek.

Ha egy növény pollenzsákokat termel, azt azonnal el kell tüntetni, vagy a többi cannabis mind magos lesz. Ismerd fel, és távolítsd el a hím, vagy hermie-ket, mielőtt baj történne. Stressz is közreműködő tényező lehet az interszexuális tulajdonságok kialakulásában, szóval mindig bizonyosodj meg róla, hogy mindenki rendben növöget.

 

External Resources:
  1. Cannabis Pharmacology: The Usual Suspects and a Few Promising Leads - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.