A Minőségi Cannabis Társnövényeinek

A társnövények ültetése egy olcsó, bolygóbarát, és hosszútávú, öko-megoldás, ami a marijuana kertedben, a kártevő rovarok és gombásodások ellen, természetes védelmet tud nyújtani. Azt is el tudjuk érni velük, hogy élő mulcsként, árnyékadóként, vagy zöld komposztként funkcionáljanak, miközben egy tápanyag-, vitamin- és ásványianyag bombával látjuk el az összes növekedő élőlényünket, egy csomó másik, növekedő élőlény segítségével.

A kendernövény pedig, a társnövények hatására, életerős növekedéssel, nagyobb ellenállással a betegségekre és kártevőkre, egy kézzel fogható különbséggel a végső hozamunkban, valamint még erősebb olajtermelődéssel reagálhat. Azon növényeket, melyek együtt nőnek, hogy ezzel egymást, és a cannabis-t támogassák, “guild”-nek nevezzük.

A guildek pedig, mint változatos ökoszisztémák működnek, amik javítják a talaj minőségét, és vízbevitelét, annak megtartását, valamint a benne fellelhető tápanyagok természetes elérhetőségét. Az egészséges guildek vonzzák a hasznos rovarokat, és azokat, a kisebb teremtményeket, melyek az olyan kártevőkkel táplálkoznak, melyek a kenderedet is károsíthatják. A társnövények, ugyanakkor, sokszor védelmet is nyújtanak a marijuana növény egyedülálló alakjának, és jellegzetes szagának elrejtéséhez, mivel a sok, virágzó növényféle között, jól elkeveredik a cannabis érése során, elkerülhetetlenül fellépő, csípős aroma.

A társnövények mellé, véletlenszerűen elhelyezett, kisebb kőhalmok hamar otthonává válhatnak megannyi gyíkfélének, és a nagyobb méretű, ragadozó pókoknak, amik úgyszint segíteni fognak a kártevők számának féken tartásában. A gyíkok nagyon hatékony vadászai az olyan, nagyobb és kellemetlen rovaroknak, mint a molyok, de a hangyákat is nagyon hatásosan eltávolítják a környékről.

Herbs

A CANNABIS TÁRSNÖVÉNYEI, MELYEK A ROVAROKAT TASZÍTJÁK

Bazsalikom: Ezt a növényt oly nagyra tartják, hogy gyakran hívják a fűszernövények királyának is. A bazsalikom, a levegőben terjengő, édes aromája igen hatásos a levéltetvek, a spárgabogarak, a szúnyogok, a szenderfélék, és a molytetvek távol tartására.

Citromfű: A citromfű, melyet sok helyen csak “melissa”-ként emlegetnek, taszítja a szúnyogféléket, míg a hasznos, virágokat beporzó rovarokat pedig vonzza. Érdemes azonban gyakran ritkítani, mivel elég invazív, és gyorsan el tud terjedni.

Kapor: A kapor vonzza az olyan jó arc rovarokat, mint a méhek, és a zengőlégyfélék, a fürkészdarazsak, valamint más, hasznos darázsfélék. A pillangófélék hernyói is könnyen elfeledkeznek majd a kenderedről, ha van a közelben egy kapor növény, mivel azon sokkal szívesebben lakomáznak majd. A takácsatkák, a cannabis-termesztők rémálmai, undorodnak a kaportól, és a lehető legmesszebbre elkerülik azt. A kapor, ugyanakkor, hatékony a levéltetvek, a káposztalepkék és a poloskafélék távol tartására is.

Közönséges cickafark: A hosszú gyökerű, közönséges cickafark általában a kertszélek gyakori lakója, mivel így, a gyökere nem fog versenyre kelni a kenderével a helyért. Rengeteg bogárféle messze elkerüli, viszont sok, olyan ragadozó rovart vonz magához, mint a katicát, a zöldfátyolkát és a zengőlegyet, valamint a számos hasznos, parazitoid-hajlamú darázsfélét is.

Kamilla: A kicsi, világos színű, fehér virágszőnyeg mindig zúgni-búgni fog majd a sok, elégedett méh, és zengőlégy döngicsélésétől, miközben a szúnyogok és a legyek pedig, inkább távol maradnak tőle.

Koriander: Első számú riasztó növényként, a koriander elűzi a nem kívánatos levéltetveket, krumplibogarakat, és a szörnyűséges takácsatkákat is, míg a fürkészlégy-, és zengőlégyfélék, valamint a parazitoid darazsak egy fajtája, mely kártékony bogarakat, és azok lárváját fogyasztja, kifejezetten kedvelik azt.

Levendula: A lélegzetelállítóan gyönyörű levendula virágzó lándzsahegyei rengeteg, nagyon hasznos nektár-, és lárvafogyasztó rovart vonzanak magukhoz, így a növényeid körül mindig állandó dallam lesz majd a méhek búgása. A bolhák, a kullancsok és az egerek nem kedvelik a levendulát.

Borsmenta: Az invazív, de rendkívül sokoldalú borsmenta magához csábítja az olyan kedves fickókat, mint a méhek, de a hangyákat, a bolhákat, a levéltetveket, a bolhabogarakat és az egereket viszont, taszítja.

Turbolya: Guildként, a kaporral és a korianderrel termeszthető együtt, amik a kenderedet, egy jótékony, növényfallal veszik majd körbe, ezzel is óvva azt a levéltetvek és a molytetvek áradatától, míg a méheket, és a parazitoid törpedarazsakat pedig, vonzzák magukhoz, amik viszont előszeretettel fogyasztják a rosszindulatú rovarfélék lárváit.

Lucerna: Ez, a kb. 1 méter magasra megnövő fűféle, taszítja a rettenetes poloskaféléket, miközben az olyan, jó fej bogarak, mint a katicák, rablópoloskafélék és más, ragadozó darazsak pedig, nagyon kedvelik.

Bársonyvirág: Az erőteljes, és gyönyörű megjelenésű bársonyvirág, az egyik legfontosabb társnövényként, sok bogárfélét és mezeikabóca-félét taszít. A kellemetlen fonálférgek, és a babbogarak sem kedvelik. Vidám színű virágaival vonzza a hasznos, nektárgyűjtögető rovarokat.

Napraforgó: A napraforgó előnye annak fás, rostos és rugalmas felépítésében rejlik. Ezek a virágok, sugárzó megjelenésükkel magukhoz csábítják a nedvekre és cellulózra éhes kártevőket, ezzel csalva el őket szeretett növényeidtől.

lavender

A CANNABIS AZON TÁRSNÖVÉNYEI, MELYEK JAVÍTJÁK A TALAJ MINŐSÉGÉT

Lucerna: Az “étkek királyának” is nevezett lucerna köti a nitrogént, valamint vasat, magnéziumot, káliumot és foszfort tartalékol magának. A mélyreható gyökerek segítenek a talaj fellazításában, valamint növelik annak vízbefogadó-, és megtartó-képességét, valamint lelassítja az elpárolgását. Elég gyorsan megnő; gyakran kell majd metszened, de azt, aztán mulcsként, a növényeid körül is fel fogod tudni használni.

Madárhúr: A madárhúr hamar válik élő mulccsá, ahogy terjeszkedve, egyre segít beárnyékolni a talajt, valamint növeli annak vízbevitélét, és -megtartását. Metsszed gyakran, és aztán használd fel mulcsként, vagy a komposztodhoz.

A fehér, és a réti here: A hosszúkás alkatú, here növények rendkívül ellenálló takaróréteget tudnak képezni a talajon, amivel azt jó porhanyóssá is teszik. Minden lóhere növény nitrogént termel, amit aztán kibocsát, hogy végül a szomszéd növények felvegyék, és lebonthassák azt.

Kamilla: A kamilla rendkívül hatásos abban, hogy még a elbomlásával is erősítse a talajt, mivel ekkor, a kalcium-, kálium- és kén-kibocsátásával, dúsítja azt.

chamomile

TÁRSNÖVÉNYEK ÉS FŐZETEK, AMIK BEINDÍTJÁK A CANNABIS NÖVEKEDÉSÉT

Cickafark: A kertészeti néphagyomány úgy tartja, hogy a cickafark elősegíti a szomszédos növényeinek olajtermelését.

Kamilla: A kamilla egyik, csodálatos képessége, hogy erősíti az őt körülvevő növények vízzel telítettségi állapotát, beleértve a kenderét is, aminél ez, rendkívüli olajtermelést is jelent.

Koriander: A koriander összetört magjaiból készült főzetet, használhatjuk a takácsatkák elleni permetezőszerként is, ráadásul hatásosabban, mintha valami bolti permetezőszert használnánk.

Lucerna: A megszáradt szárakból egy vitaminban, és ásványi anyagokban gazdag főzetet tudunk készíteni, ami nemcsak a kenderednek jó, hanem az egész kertben permetezhető, hogy ezzel stimulálja a növények növekedését.

Bársonyvirág: A bársonyvirág az egyik legrégebb óta használt társnövény, ami a szomszédait serkenti növekedésre, és egy olyan kémiai anyagot juttat a talajba ami távol tartja a rovarokat. Ez a hatása, egyébként évekig megmarad.

Koriander

A BIODIVERZITÁS, BOLDOG CANNABIS-T JELENT

Ez a sokféle társnövény, sokszor, és rengeteg módon tud álcázni. Az anyagok, színek és a különböző alakok titokzatossága segíthet elrejteni a növekvő kendernövényt. A kisebbre megnövő indica-k, valamint autoflowerek szinten teljesen eltűnni látszanak majd, egy jól benőtt kertben. A sok, különböző illatú társnövény segít majd abban, hogy a cannabis jellegzetes szagával elkeveredve, egy egészen más, egzotikusabb illatfelhővé álljanak össze.

A változatos társnövényekből megalkothatod a színek, aromák és funkciók mini-dzsungelét, de akkor is, ha csak néhány, univerzális növényt szereznél be, mindenképp jót teszel a kenderednek, rengeteg szempontból is. A társnövények elősegítik a szomszédos növények növekedését, és életerősségét, javítják az olajtermelődést, és védelmet nyújtanak kártevőkkel szemben, míg a jó bogarakat vonzzák. A társnövénytartás egy költséghatékony, és szennyezés-mentes mód, jó a Földnek, és jó a zsebnek.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.