Koriander Royal Guardians

A koriandert afrodiziákumként, valamint a magas koleszterin kezelélésére is gyakran használják. A marijuana társnövényeként viszont, a takácsatkákat, és a levéltetveket is elijeszti, míg a házi méheket, valamint a zengőlégyféléket pedig vonzza.
€ 0.99 tax incl. In stock
Hozzáadás a mentett tételekhez

Payments methods: Visa, Master Card, Bank transfer, Bitcoin and Cash

Ingyen
Szállítás
Szabad
Visszatérés
Titkos
Szállítás

 • További infó
 • Kérdések (0)
 • Vélemények (0)

A koriander ízletes az ételekben, és a népi gyógyászatban is hasznos, valamint, a kender növényed is védelemmel látja el.

KORIANDER

A koriander (Coriandrum sativum) egy rendkívül erős gyógynövény, amely igen sokféle módokon is felhasználható, gyógyászati, konyhai célokra, de társnövényként is kiváló. Táp-, és ásványi anyagokban, valamint élelmi rostokban is gazdag, és egy maroknyi, frissen szedett koriander zöldje, vagy "cilantro" nélkül, bizony rengeteg, ázsiai étel nem igazán állná meg a helyét az Egyesült Államokban. A megtört, morzsolt magok az egyik legkedveltebb gyógyszer a gyomorproblémák, a láz csillapítása és a koleszterin szint csökkentéséhez. Zergefűnek is sokszor hívták, mivel a morzsolt magok túlzott használata narkotikus hatást válthat ki, és a reneszánsz alatt például, gyakran használták szerelmi bájitalként, mivel a nemi vágyakat fokozó tulajdonságai is vannak.

A koriander akkor is egy sokoldalú növény, ha a kertünkbe ültetjük. Első osztályú, elrettentő tulajdonságaival távol tartja a levéltetveket, krumplibogarakat, és a félelmetes takácsatkákat is. Az összezúzott magokból készített, lehűtött teát, alkalmanként spray-ként is használhatjuk, ami garantált módja a takácsatkák fegyelmezésére, ha valahogy túljutnának védekező vonalainkon.

Finom aromáját a kertünkbe keverve, az segíteni fogja a fürkészlégyfélék, zengőlegyek, és egy, parazitoid darázsfajta megjelenését, amik viszont levadásszák majd a káros bogarakat, és azok lárváit is. Mivel a koriander szinte teljesen igénytelen, valamint nagyon könnyű termeszteni is, társnövényként csak ajánlani lehet!

Latin név Coriandrum sativum
Típus Évelő, lágyszárú
Magasság Elérheti a 45-60cm-es magasságot is
Szüret a leveleké 60-75 nappal a vetés után; a magoké 100 nap után, vagy több
Hatás Álcázás (talaj közeli)
Éghajlat Egy olyan napos terület, ahol el tudja szórni a magjait
pH 6.5 és 7.5 között ideális; 6.1 és 7.8 között is meg tud nőni
Talaj Mély és termékeny; lehet könnyű, vagy nehéz talaj, csak legyen jó vízelvezető is
Csíráztatás 14 - 21 days /18 - 21,5°C
Helyköz 22-30cm távolságra
Magok száma per gramm 110-150
Jegyzet Egyből a végleges cserepeikbe vessük őket, de ne ültessük át őket, mivel a gyökerek megbolygatása korai felmagzáshoz vezet. Bármilyen elszenvedett stressz következménye lehet a felmagozódás (ami azt jelenti, hogy még éretlenül, virágokat kezdenek majd fejleszteni, majd pedig magokat).
   
  Nobody has posted a review yet


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up

Jelenleg nincsenek vásárlói kérdések

Kérdezzen
Köszönjük az érdeklődést, a kérdését sikeresen elküldtük csapatunknak.

Kérdezzen

VÁSÁRLÓK AKIK MEGVÁSÁROLTÁK EZT A TERMÉKET, SZINTÉN MEGVÁSÁROLTÁK:

Bevásárlókosár

Ajándék termékeket tartalmaz

No products

Szállítási € 0.00
Végösszeg € 0.00

PÉNZTÁRHOZ

Categories