Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By RQS Editorial Team Reviewed by: Andreu Francés

Hogyan kell megfelelően megóvni a kannabisz vetőmagokat

Hogyan kell megfelelően megóvni a kannabisz vetőmagokat

A kannabiszmag, kemény külső héjával, elég erősnek tűnik. És bár a természet határozottan arra tervezte őket, hogy nagyon sokféle körülményt elviseljenek, a kannabiszmag nem legyőzhetetlen. Például a hőmérséklet és a magas páratartalom gyors változása gyorsan tönkreteheti a magvakat. Szerencsére a magvak gondozása egyszerű. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan érdemes.

A Magjai Élnek

Sokan elfelejtik, pedig igaz - a kannabiszmagok élő organizmusok. A csírázás előtt azonban nyugalmi állapotban vannak (hasonlóan néhány állathoz, amikor azok hibernálódnak). És mint minden élőlény, a magok meghalhatnak. A vetőmagok tárolása során optimális feltételeket kell biztosítani számukra, hogy biztosan megmaradjanak addig, amíg ön felkészül a csírázásra és az ültetésre.

Video id: 747962506

Ideális Feltételek a Kannabisz Magoknak

A kannabiszmagnak négy fő ellensége van:
1. Páratartalom
2. Hőmérséklet
3. Fény
4. Oxigén

Ideális esetben magjait hűvös, sötét és száraz helyen tárolja. Ha lehetséges tárolja a vetőmagot az eredeti csomagolásában. A Royal Queen Seeds-nél a csomagolást kifejezetten úgy terveztük, hogy megvédje magokat mindaddig, amíg készen nem állunk az ültetésre.

Ha magjait fény vagy gyors hőmérséklet-változás éri, akkor ezek a körülmények arra késztetik őket, hogy felhasználják tápanyag-készleteiket, még mielőtt talajba kerülnének, vagyis nem lesznek meg azok a tápanyagok, amelyekre szükségük van a csírázáshoz. A magas páratartalom viszont a gombák kialakulásának kedvez a magjain.

A Páratartalom Hatása a Kannabisz Vetőmagokra

A páratartalom jelentheti az egyik legnagyobb fenyegetést a magokra. Íme, hogyan befolyásolják a különböző páratartalmak (relatív páratartalom%) a kannabisz magokat:

 

A RELATÍV PÁRATARTALOM SZINTJE

A PÁRATARTALOM HATÁSA A KANNABISZ VETŐMAGOKRA

80 - 100%  A magvak kicsíráznak.
40 - 60% A magvak légzése fokozódik, és a magtározó gombái jelentős problémát jelentenek.
20 - 30% Rövid távú tárolás.
18 - 20% Középtávú tárolás.
12 - 14%  Hosszú távú tárolás.
8 - 9% Rövidebb élettartam, mint a kissé magasabb páratartalom mellett tárolt magvak.

 

Hol És Hogyan Kell Tárolni a Kannabiszmagokat?

Rövid ideig történő tárolás esetén megteszi egy stabil a hőmérsékletű sötét szekrény vagy fiók. Ügyeljen arra, hogy a vetőmag ne kerüljön olyan helyre a házába, amelyek ki vannak téve természetes hőmérsékleti változásoknak.

Ha például olyan helyen él, ahol nappal magas a hőmérséklet, éjszaka pedig hűvös van, próbálja megvédeni magjait a változásoktól, és ne tárolja őket kinti tárolóban, vagy garázsban.

A hosszú távú tárolás esetén legjobb, ha a magokat valamilyen nedvszívóval, például szilikagéllel együtt, zárt edényben tárolja a hűtőszekrényben. Ne feledje, hogy a hűtőszekrény ajtajának kinyitása is drámai hőmérséklet változást okozhat. Ha esetleg van egy másik hűtőszekrénye, amely ritkábban használ, mint a konyhait, akkor tárolja ebben a magvait.

Tehát újra: ha csak lehetséges, tartsa magjait eredeti csomagolásában. Ha kinyit egy csomag vetőmagot és még marad benne valamennyi, akkor az extra vetőmagokat tegye át egy légmentesen lezárható tartályba.

A Ziplock táskák például nagyszerűek, mivel az összes levegőt eltávolíthatja belőlük, így szinte vákuumban lezárt tartályt hozhat létre a magok számára. Miután vákuumosan lezárta, helyezze a táskát egy sötét műanyag tasakba vagy egy sötét tartályba, hogy megvédje magjait a hűtőszekrény fényétől.

A magvak tárolására a száraz hűtőszekrény a legjobb. A gond az, ha pára van a hűtőben, hiszen a pára a magok legnagyobb ellensége (rosszabb, mint a hőmérséklet, fény, oxigén...). Emiatt jobb, ha a magokat No Frost hűtőszekrényben tárolja.

Tárolhatja-e a Vetőmagokat a Fagyasztóban?

Igen, a kannabisz magokat lehet a fagyasztóban tárolni. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál lassabban romlik az állapotuk. Általában azonban nincs szükség a magok fagyasztására. Ha a fent leírt feltételeket biztosítja, akkor öt évig meg tudja őrizni a magjait, és továbbra is magas csírázási arányt érhet el.

Ismerje Fel, Melyik Vetőmagot Tárolja És Melyiket Ültesse El

Ha készen áll, hogy csíráztassa magjait, ellenőrizze őket, és először azokat a magokat ültesse el, amelyeknek a külső héja károsodott. A magvak külső héja úgy van kialakítva, hogy megvédje az sérülékeny genetikát. A külső héjukon megrepedt magok sokkal érzékenyebbek, ezért nem szabad tárolni őket.

A Royal Queen Seedsnél büszkék vagyunk munkára és biztosítani akarjuk, hogy minden termesztő a legjobb genetikával rendelkezzen kertjében. Ez azt jelenti, hogy csomagolás előtt minden vetőmagunkat megvizsgáljuk. Ha bármilyen sérülést észlel az RQS magjain, azonnal vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

ISMERJE FEL, MELYIK VETŐMAGOT TÁROLJA ÉS MELYIKET ÜLTESSE EL

Tippek a Régi Kannabiszmagok Csíráztatására

Mindannyian találtunk már furcsa magot egy régi fiók vagy szekrény alján. Íme néhány tipp a régi kannabiszmag csíráztatására:

  • Előzetes áztatás dúsított szénsavas vízzel

Mielőtt csíráztatná a régi magjait, próbálja meg beáztatni őket fulvinsavval, csírázásserkentővel, hidrogén-peroxiddal vagy gibrellinsavval dúsított szénsavas vízben. A legjobb eredmény elérése érdekében használjon szobahőmérsékletű vizet, és áztassa magjait 12 órán keresztül sötét helyen.

  • Karcolja meg a magját

Az idősebb magok gyakran extra kemény külső héjjal rendelkeznek. Ha a  héjat finoman megdörzsöli csiszolópapírral azzal elősegítheti, hogy a nedvesség és a meleg bejusson a magba a csírázás idején. Próbálja meg óvatosan melegíteni a régi kannabisz magokat közvetlenül áztatás előtt, hogy megkönnyítse számukra a csírázást.

  • Távolítsa el a mag gerincét

A gerinc a mag kissé kiemelkedő része. Mint a héj többi része, ez a gerinc idővel extra kemény is lehet. Egy éles Stanley pengével óvatosan eltávolítva ezt, elősegítheti a mag csírázását.

  • Nyissa ki a magját

Egy utolsó kísérlet gyanánt úgy is segíthet a csírázásban, ha egy apró vágást ejt a mag héján. Ez azonban nem csoda-gyógymód, ezért legyen óvatos, hogy elkerülje a mag belsejének károsodását. Ha károsítja az embriót, a mag soha nem fog kicsírázni.

Ne felejtse el, hogy néhány régi mag nem csírázik ki, függetlenül attól, hogy mit próbál tenni. Ha csak lehetséges, ne vásároljon több vetőmagot, mint amennyit az ültetni tervez, hogy a csírázás idején ne merüljön fel semmilyen zavaró körülmény.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37751 reviews