Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

Mindannyian tudjuk, hogy a kannabisz azokon a területeken nő a legjobban, ahol meleg a nyár és sok a napsütés. Mivel azonban ilyen sokoldalú és szívós növényről van szó, felmerülhet a kérdés, hogy lehet-e kannabiszt termeszteni hideg környezetben is. Szerencsére igen, de van néhány kulcsfontosságú tipp és trükk, amit érdemes figyelembe vennie.

Ebben a cikkben mindenen végigvezetjük, amit a kannabisz termesztéséről tudnia kell a hideg téli hónapokban.


Már a legelején jól kell csinálni – a tökéletes genetika kiválasztása

Minden kannabisztermesztés során a genetika diktál. Éppen ezért, ha téli, vagy hideg időjárásban történő termesztést tervez, a legjobb módja annak, hogy tekintélyes termést érjen el, ha már a legelején a megfelelő genetikába történő befektetéssel kezdi.

Ideális esetben érdemes olyan törzseket keresni, amelyek genetikája a világ hidegebb területeihez kapcsolódik. Például, Ázsia hegyvidéki területeiről származó indica-domináns törzsek és őshonos fajták általában sokkal jobban illeszkednek a hidegebb hőmérsékletekhez, mint a sativák.

Az autovirágzó törzsek jelentik a másik nagyszerű lehetőséget a hideg régiókban élő termesztők számára. A Cannabis Ruderalis, az indikákkal és sativakkal tenyésztett kannabisz fajta, amely az autóvirágzás képességét adja utódainak, Közép- és Kelet-Európában, valamint Oroszországban őshonos, és különösen szívósságáról híres. Ráadásul az a tény, hogy az automaták akár 8 hét alatt eljutnak a vetőmagtól a rügyekig, optimálissá teszi őket egy extra korai tavaszi vagy késő őszi betakarításhoz.

Hogyan befolyásolja a hideg időjárás a kannabisznövényeket

A kannabisz termesztése hideg időben vagy télen két fő aggodalomra ad okot. Az első a növény gyökérrendszerének sokkja.

Az egészséges gyökerek jelentik az egészséges kannabisznövény szívét és lelkét, a hideg időjárás pedig közvetlenül befolyásolhatja a növény gyökereinek egészségét.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Amint a talaj hőmérséklete 12°C alá csökken, a kannabisznövény anyagcseréje jelentősen lelassul. Ilyenkor a növény küzd, hogy vizet, tápanyagokat és oxigént vegyen fel a talajból, és számos, a növekedéséhez szükséges enzimatikus folyamat leáll. Idővel a növény valószínűleg visszamarad a növekedésben, és nagy eséllyel el is kezd fonnyadni.

Egyes törzseknél a hideg időjárás hermafroditizmust is kiválthat, ami azt jelenti, hogy a növény pollenzsákokat és rügyeket is növeszt, ami önbeporzáshoz és drámai hozamcsökkenéshez vezet.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

A penész a második fő probléma a kannabisz hideg időben történő termesztése során, különösen, ha nedvesség van a levegőben.

Az esőből, hóból vagy fagyból származó nedvesség felhalmozódhat, és rajta maradhat a növény levelein vagy virágain, ami penészesedést okozhat, amitől rendkívül nehéz megszabadulni. Ez viszont azt okozhatja, hogy a növények virágai elrothadnak, még mielőtt készen állnának a betakarításra.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Mennyire bírja a hideget a kannabisz?

Ez egy másik kérdéshez vezet: mennyire hűlhetnek le a kannabisznövények, mielőtt problémák jelentkeznének? Nos, a kérdés megválaszolásához először meg kell vizsgálnunk a kannabisznövények számára tökéletes hőmérsékletet.

Jellemzően 20-25°C közötti hőmérsékleten érzik magukat a legboldogabbnak, attól függően, hogy életciklusuk melyik szakaszában vannak. A vegetáló növények például szeretik a melegebbet, mivel általában ebben a szakaszban vannak a nyári csúcshónapok. Ugyanilyen okból, a virágos növények általában szeretik a kissé hűvösebb hőmérsékletet, mivel általában ősz elején járnak ebben a szakaszban. Eközben az egészséges, stabil gyökérnövekedéshez az ideális talajhőmérséklet 15-20°C.

Ha egy kicsit kikerül ezekből az ideális hőmérsékletekből, az még nem fogja megölni a növényeket. Végülis a vadon termő kannabisz sincs mindig az ideális tartományban. Ha azonban zárt térben termeszt, és lehetősége van arra, hogy a növekedés minden aspektusát aprólékosan irányítsa, ezen a hőmérsékleten belül maradva biztosíthatja, hogy növényei a legjobban fejlődjenek.

Az extra késői (vagy korai) szezon ültetvényei

Az egyik ok, amiért azt fontolgathatja, hogy az év leghidegebb hónapjaiban termeszt füvet, az az, hogy extra szüretre legyen lehetősége akár a termesztési időszak előtt, akár utána. Ha ez a helyzet, javasoljuk, hogy ültessen automatákat és csíráztassa ki őket késő ősszel, vagy ha lehet inkább a nyár végén.

Az Ön által termesztett törzs virágzási idejétől függően a növényei a tél közepére (ha ősszel csíráztatta) vagy (ha nyáron csíráztat) ősz közepére lehetnek betakarításra készek.

Vegye figyelembe, hogy ez a technika csak enyhe telű vagy meleg tavaszi régiókban működik. Ne próbálja ki ezt a módszert, ha olyan területen él, ahol zord, hideg tél és instabil tavaszi hőmérséklet uralkodik. Ezeken a területeken üvegházat kell építenie, hogy megvédje növényeit a környezeti hatásoktól.

Milyen hatással van a hideg a virágzó kannabisznövényekre?

Sok beltéri termesztő úgy dönt, hogy a virágzási szakaszban csökkenti a hőmérsékletet termesztőhelyiségében. Ez segít utánozni azt a természetes hőmérséklet-csökkenést, amelynek a növények ki vannak téve a szabadban történő termesztés során, és elősegítheti a rügyek kialakulását is, amikor a növény felkészül a télre, és a szaporodásra összpontosít. Sok termesztő azt is tapasztalja, hogy a termesztőhelyiség hőmérsékletének fokozatos csökkentése elősegítheti, hogy a növényeik lila árnyalatú rügyeket termeljenek.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Lehet kannabiszt termeszteni a szabadban télen?

Nem. Hacsak nem olyan területen él, ahol nagyon enyhe a tél és kevés a csapadék, nem javasoljuk, hogy télen a szabadban termesszen kannabiszt, mivel ez általában beteges növényeket és/vagy gyenge termést eredményez.

Ha mégis kipróbálja magát és télen is tart szabadtéri növényeket, feltétlenül kövesse az alábbi tippeket, hogy azok egészségesek maradjanak és a lehető legjobb eredményeket érje el velük:

  • Tartsa melegen a növény gyökereit. Ha fűtőszőnyeget használ, hogy a talaj hőmérsékletét 12°C feletti tartsa, minimalizálhatja a növény gyökérzónájának stresszét, és elősegítheti az egészséges vegetatív növekedést és virágzást.
  • Óvja növényeit az esőtől vagy hótól. Ne feledje, hogy a növény levelein vagy rügyein csapdába esett nedvesség komoly penész-problémákat okozhat.
  • Figyeljen a dátumokra. Ha a növényei végül kint növekednek, ne felejtse el bevinni őket, mielőtt a kint túlságosan lehűl a levegő.

Kerülje a fénystresszt vagy a revegetációt (amikor beviszi a növényeket)

Ha a kannabisznövényeket be kell vinnie, hogy megvédje őket a kemény téltől, ezt óvatosan tegye. Nagyon ügyeljen a nappali órákra és a hőmérsékletre, és tegyen meg mindent, hogy megfeleljen ezeknek a beltéri körülményeknek.

Ha a növényei már elkezdtek virágozni, még óvatosabbnak kell lennie. Ha több fényt ad nekik bent, mint amennyit kint kaptak, visszaállhatnak vegetatív ciklusukba. Ezt a folyamatot revegetációnak nevezik, és rendkívüli stresszt okoz a növény számára.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Virágzásra kényszerítés a szabadban

Ha nem tudja időben beltérre vinni a növényeit, hogy megmentse őket a téltől, tervezzen előre, és fontolja meg a növények kényszervirágoztatását a szabadban. Ennek legegyszerűbb módja, ha a növényeket valamilyen fényálló szerkezettel vagy szövettel (például ponyvával) fedjük le az új „éjszakai” órákban. Ez azt az érzetet kelti bennük, hogy az évszakok kezdenek változni, és ennek megfelelően a virágzási fázisba ugranak.

A növények áthelyezése üvegházba

Az üvegházak lényegében egész évben lehetőséget adnak a fűtermesztésre, feltéve, hogy megfelelően lehet bennük szabályozni az üvegházban lévő világítást, hőmérsékletet és páratartalmat. Ha azt fontolgatja, hogy üvegházat használ saját kannabisznövényének termesztésére, mutatunk néhány dolgot, amit érdemes figyelembevenni:

  • Az üvegház építésének és felállításának kezdeti költségei gyorsan összeadódnak, és általában meghaladják a beltéri termesztőszoba/sátor felállításának költségeit.
  • Az üvegházak egész évben lehetővé teszik a nap erejének kiaknázását (amennyiben a régió sok napfényt kap).
  • Az üvegházban történő termesztés segít távoltartani a növényeket a kíváncsi szemektől.

Miért üdvözlik az old-school beltéri termesztők a hideg időjárást

Az old school HID rendszerek nagy mennyiségű hőt és fényt bocsátanak ki. A kannabisznövények vegetatív növekedésben tartása MH izzóval 18+ órás fényciklus alatt valójában könnyebb hideg időben, és egyszerű módszer az anyanövények és/vagy dugványok megőrzésére a téli hónapokban.

A HPS világítással történő virágoztatás és az MH izzókkal történő vegetáció általában komoly léghűtést igényel. Az old school termesztő a maga javára fordíthatja a hideg időjárást, és ezzel egyidejűleg pénzt takaríthat meg a légkondicionálás költségein. Egyesek, amikor lehűl az idő, még extra világítást is tesznek, hogy növeljék a hozamot.

Miért kell az új generációs termesztőnek felcsavarnia télen a fűtést

A LED-es világítási rendszerek gyorsan megelőzik a HID izzókat - a Millenáris termesztők inkább azt választják termesztő lámpának, de a technológia még tökéletesítésre vár. A LED lámpák hűvösebben működnek, mivel energiájuk közel 75%-át fényként bocsátják ki. Ez az idő nagy részében fantasztikus, és általában megkönnyíti a környezet szabályozását a termesztősátorban.

A LED-ek azonban a téli hónapokban túl hidegek lehetnek. Egyszerű megoldás lehet a fűtés feltekerése. Sajnos ez érvénytelenítheti az alacsony teljesítményű LED-ek működtetésével elért villanyszámla megtakarítást.

A magas relatív páratartalom is probléma lehet a LED rendszereknél hideg időben, ezért párátlanítóra is szükség lehet a termesztéshez a virágzási fázisban mindenképpen

A kompakt fénycsövek többé-kevésbé fölöslegesek a hosszan tartó hideg időben, még a rendelkezésre álló legnagyobb teljesítményű, 300W-os izzók sem képesek elegendő hőt termelni a fagyos tél megfékezéséhez.

A rügyrothadás valódi fenyegetést jelent a hideg időben termesztők számára az új generációs világítással, például LED-ekkel és kompakt fénycsövekkel. A hidroponika és a LED-ek katasztrófához vezethetnek hideg időben, mivel a gyökérrothadás és a rügypenész is valódi veszélyt jelenthet, ha az öntözővíz szobahőmérséklet alatt van, és a relatív páratartalom meghaladja a 60%-ot virágzás közben.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Az egyetlen hosszú távú megoldás a környezet folyamatos ellenőrzése - tartsa szemmel ezeket a hőmérőket, és végezze el a szükséges módosításokat. Sokkal könnyebb télen felfűteni egy termesztőhelyiséget, mint nyáron rekkenő hőségben a HID termesztőlámpát lehűteni.

Az old school HID-termesztők elkerülhetik a fűtés bekapcsolását a sötét ciklus alatt, ha a hideg téli éjszakákon felkapcsolják a lámpákat. A nappali hőmérséklet általában valamivel magasabb.

A LED-rajongók azzal szembesülhetnek, hogy gyakorlatilag megállás nélkül működtethetik a fűtést. Talán a HID és a LED kombinációja a legokosabb kompromisszum fagyos körülmények között a modern beltéri kannabisztermesztők számára.

Azt majdnem el is felejtettük megemlíteni, hogy a kannabisz hideg időben történő termesztésének hatalmas előnye, hogy növeli annak esélyét, hogy bizonyos törzsek gyönyörű lila és mélylila árnyalatokat hoznak, olyat, amire minden termesztő vágyik.

Az öt legjobb hideg időben termeszthető törzs

Az Ön igényeinek leginkább megfelelő termesztési rendszerrel remélhetőleg kiváló eredményeket fog elérni. Nyilván nagyon odafigyel a rendszer beállítására, és persze érdemes gondosan kiválasztani a mágikus összetevőt is. Mindezek a vetőmagok már megrendelhetők tőlünk.

CRITICAL

Kevés olyan ellenálló kannabisznövényt talál, mint a mi Critical törzsünk. Ő még az északi hideg éghajlaton is jól fejlődik. A körülbelül 7 hetes virágzási idő gyors eredményt biztosít. Az alacsony magasság korlátozott növekedési körülmények között is könnyen kezelhető. Egy beltéren termesztett Critical növény csak 80-140cm magasra nő meg. A rügyek édes, földes illatúak, és körülbelül 550-600g/m² termést adnak.

Ez a hibrid a sativa tulajdonságait a Skunknak, domináns indica oldalát pedig az őshonos afgán fajtáknak köszönheti. Az Afghan növények a Hindu Kush-hegység rendkívül erős és ellenálló növényeiből kapták örökségüket. Élvezni fogja a tiszta bizsergő érzéseket, amelyek ellazítják a testet és az elmét, részben a körülbelül 18% THC tartalomnak köszönhetően. Nem fogja tudni, mi hiányzik a termesztéséből, amíg ki nem próbálja Critical vetőmagjainkat.

Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 hetek
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600 - 650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Szeptember vége
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Nehéz, Tompa

Vásároljon Critical

WHITE WIDOW

A White Widow világszerte népszerű, különösen az Amszterdamba utazók körében. Amszterdam és más holland városok, amelyek lehetővé teszik a turisták számára, hogy kannabiszt szívjanak, folyamatosan készleten tartják kávézóikban a White Widow-t. Van valami ebben a törzsben, ami miatt annyira jól pörög Hollandiában. Talán a nyirkos fenyőszag. Talán az érzéki high, amely művészi egyensúlyt teremt sativa és indica tulajdonságai között. Talán a 19% feletti THC-tartalom erőteljes pszichedelikus hatása.

Ez a törzs sok első alkalommal dohányzó számára jelenti a bevezetést a kannabisz világába. Fontolja meg, hogy beveszi a termesztésébe. Bár illata csípős, földes fűszereket rejteget, a benti növények diszkrétek maradnak, 60-100cm magasra nőnek. Nagyon boldog lesz, hiszen 450–500g/m² termést is szüretelhet.

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 hetek
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Október eleje
22_Effect_1 Energikus, Tompa

Vásároljon White Widow

SKUNK XL

A Skunk a világ minden stoner hotspotján híres lett. A média is felkapta, mint a magas THC-tartalmú kannabiszok egy különösen erős megjelenési formáját. A valóságban a Skunk törzsek THC tartalma nagyon eltérő lehet. A Skunkot általában inkább az általa keltett eufórikus zizgés miatt értékelik, valamint gazdag, fűszeres íze is népszerű. Az általunk forgalmazott fajta például 17% THC-t tartalmaz, amit emelt CBD tartalma szépen kiegyensúlyoz. Ez azt jelenti, hogy a mi törzsünk megnyugtató, boldog érzéseket ösztönöz. Genetikailag is kiegyensúlyozott, egyenletesen vannak benne jelen a sativa és az indica jegyek

Ha ez az élmény vonzónak tűnik önnek, viszonylag rövid időn belül az öné lehet. A Skunk XL virágzási ideje jellemzően 7-8 hét. A szabadban termesztett növény maximum 2 méteres magasra nő. Beltéren jobban kezelhetővé válnak a dolgok, itt csak 60–100cm-es nagyságot ér el. A törzs a szabadban növényenként 625-675g termést ad, míg a beltéri terméshozam 600-650g/m² körül várható

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 hetek
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Október
22_Effect_1 Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Skunk XL

ROYAL DWARF

Kupagyőztes specialitásunk egy ilyen kis növényhez képest nagyon sok értéket rejt. A Royal Dwarf egy kompakt hibrid, amely testszerte zizgést vált ki. Ez a 13%-ot meghaladó THC-tartalom eredménye, erős sativa hatásokkal. Ennek a növénynek a genetikája is sokat köszönhet a ruderalisnak, ami ahhoz a fajta szilárdsághoz, stabilitáshoz és kis mérethez vezet, amely lehetővé teszi, hogy a kannabisznövény túléljen a vadonban. Az erős genetikát a Skunk és az Easy Bud keresztezése támogatja, egyesítve a két világ legjobbjait, különösen az édes és savanyú citrusos ízeket.

A növény kényelmes termete megkönnyíti a diszkrét termesztést. A növény még a szabadban is ritkán nő 90cm-nél magasabbra, beltéri magassága pedig 40-60cm. Növényenként szerény 30-80g-ot várhatunk tőle szabadtéren, vagy négyzetméterenként 150-200g-ot beltéren. A magvetéstől számítva 8-9 hét kell ahhoz, hogy ön is megtapasztalhassa az elégedettséget, amit ez a könnyen termeszthető növény okoz.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 hetek
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 hét a csírázás után
22_Effect_1 Kreatív, Motiváló

Vásároljon Royal Dwarf

NORTHERN LIGHT AUTO

A klasszikus indica Northern Lights a holland kávézók másik népszerű törzse. Az észak-amerikai drogériákban is nagy a kereslet erre a törzsre. Indica tulajdonságait jellegzetes ízvilággal szállítja. A földes és a fenyős fűszeres tónusok a növény afgán örökségére emlékeztetnek. A gyümölcsös ízek kombinációja összetett és érzéki profilt alkot. Az egyetlen dolog, ami még kellemesebbé teheti ezt a törzset, az a gyorsabb növekedés. És itt lépett közbe a Royal Queen Seeds.

Egy ilyen vonzó növény esetében nagy kár lenne, ha a világ egyes részein nem tudnák termeszteni. Ezért a ruderalis genetikával kereszteztük, hogy létrehozzuk exkluzív Northern Light Auto fajtánkat. Most Ön is élvezheti ezt az ikonikus törzset, amely alig 5-7 hetes virágzási idő után meg is érkezik. A 14%-os THC-tartalom felemelő, kellemesen kezelhető high-t okoz. Ráadásul a hozamok is tekintélyesek. Szabadban 170–220g/növény, beltéren pedig 500–550g/m² várható, amikor a növény készen áll a szüretre


Northern Light

Northern Light Auto
23_genetic background_1 Northern Light x Ruderalis
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 8 hetek
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 170 - 220 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 10-12 hét a csírázás után
22_Effect_1 Felemelő, Tiszta

Vásároljon Northern Light Auto

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37822 reviews