The RQS Blog

.By Steven Voser

Tanulja meg, hogyan kell virágzásra kényszeríteni kütéren a kannabiszt

A szabadban, napon termeszteni vitathatatlanul az egyik legjobb módszer, ha saját fűről van szó. Sajnos a szabadban termesztés bonyolult lehet, ha messze északon, délen vagy az Egyenlítő mentén él. Szerencsére a kültéri növények kényszerített virágoztatásával ezeken a területeken is leküzdheti az adódó kihívásokat. Ebben a cikkben végigvezetjük Önt a folyamaton, hogy kültéren is jobban kontrollálhassa növényeit


Mikor virágzik a kannabisz a szabadban?

A fotoperiodikus kannabisznövények nyár végén (a nyári napfordulót követően) kezdenek virágozni, mikor rövidülni kezdenek a nappalok, és az éjszakák hosszabbak lesznek. A földrajzi szélességnek nyilvánvalóan nagy hatása van a növények virágzásának idejére, mivel az összefügg az adott régióban a nappali órák számával.

Általánosságban elmondható, hogy az északi féltekén a kannabisznövények a júniusi napforduló után (az évtől függően június 20. vagy 21. után) a déli féltekén pedig a decemberi napforduló után (december 20. vagy 21.) kezdenek virágozni. Ne feledje, hogy a virágzásra történő átállás sokkal fokozatosabb a szabadban, mivel a nappali órák száma naponta csak percekkel csökken.

Meddig tart a virágzási szakasz?

Az, hogy egy növény mennyi ideig virágzik a szabadban, a genetikájától és a környezetétől függ. Általánosságban elmondható, hogy a kannabisznövények az északi féltekén szeptember és november között a déli féltekén pedig március – május között szüretelhetők.

Miért kell kényszeríteni a kannabiszt?

Ha a szabadtéri termesztésre gondolunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy szinte semmi kontrollt nem tudunk gyakorolni a kannabiszunk fényciklusa felett. De ennek nem feltétlenül kell így lennie. Bár van annak némi bája, ha hagyjuk, hogy a természetes program lefusson, de néha egy kis emberi beavatkozás az átlagost nagy terméssé tudja változtatni.

Az kényszerített virágzás előnyei a szabadtéri kannabisznövényeknél

Ezért érdemes megfontolni a kültéri növények virágra kényszerítését:

1. Elkerüli a fagyot

Az Egyenlítőtől messze északra vagy délre eső területeken általában hosszú, zord tél van, amely sokkal korábban kezdődik, mint a földgömb más területein. Ha például Észak-Európában vagy Argentína déli részén termeszt a szabadban, érdemes kényszerítenie növényeit, hogy kicsit korábban virágozzanak, hogy elkerülje a kora téli fagyokat vagy az esőt, amely tönkreteszi a termését.

2. Méretcsökkentés

Ha viszont az Egyenlítő mentén él, azért érdemes virágzásra bírnia kültéri növényeit, hogy ne nőjjenek túl nagyra. A folyamatos hosszú napfényes órák miatt - amelyek ezeken a területeken egész évben jellemzőek, az Egyenlítő közelében növekvő fotoperiódusos törzseknek hosszú időbe telhet a virágzás megkezdése, és ha elegendő helyet kapnak, akkor hatalmasra nőhetnek.

3. Örök szüret

Nem kell Tierra del Fuegóban vagy Oslóban élnie, hogy a kültéri növények kényszerített virágzásának gondolatával foglalkozzon. Valójában sok szabadtéri termesztő dönt úgy, hogy virágzásra bírja növényeit, hogy azok egész évben több termést hozzanak. Néhány tapasztalt termesztő a termesztési időszak során akár kéthetente folyamatosan szüretel.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

Mikor kényszerítheti a kannabiszt virágzásra a szabadban?

Ha hűvös, mérsékelt éghajlati zónában él (mint például az Egyesült Királyság, Észak-Európa vagy Dél-Amerikában, messze délen), hideg, nedves ősszel és korai telekkel találkozhat, amelyek átfedésben vannak növényei virágzási szakaszának végével. Annak megakadályozására, hogy ezek a körülmények veszélyeztessék a betakarítás minőségét és mennyiségét, javasoljuk, hogy a kültéri növényeket kényszerítsék idő előtti virágzásra - az északi féltekén június közepén vagy július elején, a déli féltekén pedig január közepén vagy február elején .

Az Egyesült Királyságban például a szabadtéri kannabisznövények természetes módon csak szeptemberben kezdenek virágozni. Az őszi esőzések és szeles időszakok elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy az Egyesült Királyság szabadtéri termesztői már június közepén vagy július elején kényszerítsék virágzásra növényeiket. Tekintettel a régió hideg tavaszára, valószínűleg elindítani is beltéren érdemes növényeit.

Ha viszont az Egyenlítő közelében, vagy a trópusokon él, akkor egész évben tud a szabadban termeszteni. Ezen feltételek mellett lényegében akkor kényszerítheti növényeit virágzásra, amikor csak akarja (természetesen a helyi időjárástól függően).

Hogyan kényszerítsük a szabadban virágzásra a kannabiszt

A kültéri növények kényszervirágoztatásának alapelve egyszerű; egyszerűen csökkentse a növények által kapott fény mennyiségét. Hogy ezt miképp tudja kivitelezni, az a termesztett növények számától és a környék időjárásától függ.

Ha csupán egy maroknyi növényt termeszt az erkélyen vagy teraszon, és nincs extrém hőmérséklet, vagy zord eső, ami miatt aggódnia kell, akkor csak egy fényálló ponyvával ellátott egyszerű fa- vagy PVC-vázra lesz szüksége; egyszerűen dobja be növényeit éjjel a ponyva alá, és adjon nekik 12 órányi megszakítás nélküli teljes sötétséget, hogy virágzásra kényszerítse őket.

Alternatív megoldásként a növényeit egy garázsba vagy pincébe is átköltözheti vagy lefedheti éjszakára; csak ne feledje, hogy a területnek 100%-ban fénymentesnek kell lennie ahhoz, hogy a növények megfelelően virágozni tudjanak.

Ha sok növényt termeszt, valószínűleg nem szeretné minden nap letakarni őket. Ebben az esetben érdemes fontolóra venni egy automatizált ponyva vagy tető telepítését feléjük. Ezután használhat egy időzítőt annak biztosítására, hogy növényei minden nap ugyanabban az időben sötétben maradjanak, anélkül, hogy külön-külön kellene őket mozgatnia.

Ha kora ősz folyamán az Ön környékén nem olyan kedvező az időjárás, érdemes befektetnie egy kis, fedett termesztősátorba, amelyben világítás és ventilátor is van. Ha már elégedett azzal, ahogyan a növényei a szabadban fejlődtek a vegetációs időszak alatt, vigye be őket a sátorba, hogy virágzásra bírja őket, anélkül, hogy aggódnia kellene a hideg, az eső vagy a szél miatt.

A virágzás kényszerítése: A növények lefedésekor a következő tényezőket kell figyelembe vennie

Bár a virágzásra kényszerítés meglehetősen egyszerű, néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen.

🌬️ Légáramlás

Amikor növényeit a fedés alá mozgatja, az egyik első dolog, amire gondolnia kell, a légáramlás. Az álló, pangó levegő megemelheti a növények körül a hőmérsékletet és relatív páratartalmat, így táptalajt teremthet a kártevők, gombák és baktériumok számára. Akár ponyvával ellátott keret alatt, akár egy fedett sátorban tartja őket, győződjön meg arról, hogy tiszta, friss levegő kering a termesztőtérben, hogy növényei egészségesek legyenek.

📅 Ütemezés

Ezután érdemes betartani a szoros fényütemezést. A fotoperiódusos törzsek nagyon érzékenyek a fényciklus változásaira, és egy kis csúszás is visszavetheti őket a vegetációs időszakba, vagy kiválthatja a hermafroditizmust. A legjobb eredmény elérése érdekében hozzon létre egy következetes virágoztatási ütemtervet, rengeteg emlékeztetővel, hogy a növényei minden nap ugyanazon időpontban kerüljenek fedél alá és kerüljenek ki onnan.

🕶️ Fénymentes!

Végül meg kell győződnie arról, hogy a szerkezet, amelyben a növényeket a virágzási szakaszában elhelyezi, 100% -ban fénybiztos. A fényszivárgás a virágzási időszak alatt nagy stresszt okozhat növényeinek, és megszakíthatja virágzási ciklusukat. Bárhol is tartsa a növényeit, győződjön meg arról, hogy a sötét órákban egyáltalán nem éri őket fény.


Nem akarja kényszeríteni a virágzást? Próbálja ki a gyorsan virágzó vagy az automatikus törzseket

Ahelyett, hogy minden évszakban kényszerítenie kellene a kültéri növényeit, javasoljuk, hogy vizsgálja meg a helyi éghajlatnak megfelelő virágzási időket.

Például gyorsan virágzó törzseinket speciálisan nemesítjük, hogy akár 40 nap alatt eljussanak a virágzásig. Tapasztalt nemesítőink kifejezetten azoknak a termesztőknek fejlesztették ki ezeket a törzseket, akik hamarabb szeretnének betakarítani, vagy szezononként több szüretet is szeretnének.

Alternatív megoldásként az autovirágzó törzsek is nagyszerű lehetőséget jelentenek, különösen, ha a trópusokon vagy az Egyenlítő közelében él. A feminizált illetve a normál törzsektől eltérően az autovirágzó kannabiszfajtáinkat kifejezetten a ruderalis genetikával nemesítik, így azok az eltelt idő alapján automatikusan virágoznak, nem pedig a fényciklus változásaira várnak. Ha évente többször is szeretne betakarítani, akkor a mi automatánk a megfelelő választás.

Az alábbiakban bemutatjuk néhány kedvencünket a gyorsanvirágzó és önvirágzó törzsek közül:

Candy Kush Express

A Sweet Special és a Royal Kush keresztezéséből született Candy Kush Expressjól kiegyensúlyozott hibrid, nagy hatékonysággal és finom édes citrus aromákkal. Az afgán Kush közvetlen leszármazottja, a Candy Kush Express erőteljes tompító hatással büszkélkedhet, amely órákig a kanapéhoz láncolja. Végül, akár 7–9 hét után virágozni kezd - alig néhány foto-feminizált törzs büszkélkedhet ilyen gyors szürettel.

Candy Kush

Candy Kush Express (gyorsan virágzó)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 hetek
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 Szeptember eleje
22_Effect_1 Fizikailag pihentető, Tompa

Vásároljon Candy Kush Express (gyorsan virágzó)

Honey Cream

A Honey Creamegy izgalmas háromirányú keresztezés eredménye a BlueBlack, a Maple Leaf Indica és a White Rhino között. Ez a gyönyörű feminizált növény erőteljesen és határozottan nő, és gyorsan elkezd édes, szinte karamellaszerű aromát árasztani. Rügyei nagyon vastagra nőnek, és pihentető betépést idéznek elő, amely remek befejezés a nap végére. Indica-domináns genetikájának köszönhetően a Honey Cream már 6–7 hetes virágzás után szüretkész lehet.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 hetek
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Október eleje
22_Effect_1 Pszichedelikus

Vásároljon Honey Cream (Fast Flowering)

Royal Dwarf

A Royal Dwarfaz egyik legkedveltebb automatánk. Rövid és vaskos, ez a növény csak 40–60 cm magasra nő, így ideális a titokban termesztők számára. De ne hagyja, hogy a mérete megtévessze; A Royal Dwarf vastag, tömött, közepesen erős rügyeket hoz létre, nagy, édes citrusos felhangokkal. A legjobb az egészben, hogy a magtól mindössze 8–9 hét alatt képes eljutni a szüretig, és növényenként akjár 80 g termést is hozhat.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 hetek
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 hét a csírázás után
22_Effect_1 Kreatív, Motiváló

Vásároljon Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

A Sweet ZZ Autoegy fotoperiódusos törzs teljes erejét szállítja akár 18% THC-tartalommal egy apró, diszkrét és szupergyors csomagban. Jelentős mennyiségű citrusaromát tartalmaz és tartósan tompít. Kb. 10–11 hét alatt készen áll a betakarításra, és akár 160 g/növény termelésére is képes. A Sweet ZZ Auto véglegesen véget vet az autovirágzókat övező rossz hírnévnek.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120 cm
25_flowering time_1 6 - 7 hetek
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 hét a csírázás után
22_Effect_1 Tompa

Vásároljon Sweet ZZ Auto

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.