Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

Amikor a fényciklus beállításával a kannabisznövényeknek hosszú órákon át tartó zavartalan sötétséget biztosít, azok a virágzási szakaszba lépnek. Növényei megállnak a növekedésben, és energiájukat a rügyek (virágok) növesztésére fordítják. A szabadban ez általában akkor történik, amikor a napok a nyár vége felé rövidülni kezdenek. Ha bent termeszt, a virágzás akkor kezdődik, ha a fényeit 10-12 órára lekapcsolja.

A legtöbb kannabisz-törzs esetében a virágzási időszak körülbelül 7–9 hétig tart, bár egyes sativáknak még több idő szükséges a rügyek éréséhez.

Az, hogy mi történik a virágzás alatt, és pontosan milyen időpontban, némileg változhat az adott törzstől függően. Tehát ne várja, hogy a növényei majd pontosan betartják ezt a menetrendet; inkább általános iránymutatásnak tekintse, amely segít önnek tervezni. Nézzük hétről hétre a kannabisz virágzási szakaszát.

Video id: 484384420

AZ ELSŐ PÁR VIRÁGOS HÉT (1., 2. ÉS 3. HÉT)

A virágzási időszak kezdete nem egy hirtelen változás a növények növekedésében. A kannabisz nem egyszerűen abbahagyja a növekedést, majd azonnal virágzani kezd. A virágzás ezen első heteiben számos kannabisz-törzs valójában jelentős növekedési szakaszon megy keresztül. Ezt fontos tudni, hogy a növényeket megfelelően tápozhassa, de azért is, ha elegendő helyet tudjon biztosítani számukra a növekedéshez.

1. HÉT (ÁTMENETI SZAKASZ ÉS NYÚLÁS)

A virágzás első heteiben kannabisznövényei átmeneti szakaszban lesznek. Ha növénye úgy érzi, hogy közelít a tél, és hamarosan nagy terheket kell cipelnie, valószínűleg gyors növekedésbe kezd. Egyes törzsek ezidő alatt majdnem megduplázódnak. Növényének gyors növekedése miatt a korai virágzási fázist nyúlási szakasznak is nevezik.

Míg növénye sokat túlórázik méretének és magasságának növeléséért, számos új levelet növeszt, főleg a fő hajtások tetején. A kannabisznövény a "zöld cuccok", például levelek és szárak termesztésével van elfoglalva, így erősebbé és szilárdabbá válik.

Fontos tudnivalók a virágzás ezen korai szakaszában.

Noha növénye hivatalosan belépett a virágzási szakaszba, most megnövekedett igénye lesz tápanyagokra. Nem szabad hirtelen megváltoztatni a tápozási-ütemtervet, és egyik napról a másikra a virágzó tápanyagokat használni. Általában ajánlott, hogy a virágzás kezdetén még legalább egy hétig növekedéstámogató tápanyagokat adagoljon.

A kannabisz korai virágzáskor történő nyúlása során érdemes elgondolkodnia olyan átalakítási technikákon, mint például az alacsony stresszel járó edzés (LST). Ilyenkor hajlíthatja le a szárakat a növény közepétől lefelé, így egyenletes lombkoronát kaphat a termesztőfények hatékonyabb felhasználása érdekében. Ez segíthet, hogy később sokkal jobb hozamokat érjen el.


(HÉT 1)

2. HÉT

A virágzás 2. hetében észreveheti az első fehér bibéket, a nőivarú kannabisznövényein. Ezek a finom és törékeny fehér szőrszálak azon a helyen fognak kialakulni, ahol a nagy legyező levelek találkoznak a fő szárral. Ezek a finom szőrszálak válnak később rügyekké.

Ha a kannabisznövénye véletlenül hím, akkor nem fog ilyen „szőrszálakat” növeszteni, hanem kis pollenzsákokat fejleszt. Ha normál, nem feminizált növényeket termesztene, ahol nem ismeri a nemüket, akkor itt az idő, amikor meg kell állapítania a növények nemét, hogy a hímeket el lehessen választani a nőstényektől. A hímek nem fognak rügyeket növeszteni, viszont beporozzák a nőstényeket is, amelyek emiatt magvakat nevelnek. Ez az, amit nem akarunk, hogy megtörténjen.

Annak érdekében, hogy megfelelően tápozza növényeit, miután virágzani kezdenek, és hogy a rügyek növekedésnek induljanak, ellenőriznie kell tápanyaggyártója ütemtervét. Általában ekkor, a 2. héten kell megnövelnie a virágzássegítő tápanyagokat, hogy a növények elérjék maximális hozampotenciáljukat.


(HÉT 2)

3. HÉT

A kannabisznövényei még mindig nem álltak le teljesen, és most körülbelül 50%-kal nagyobbak, mint alig három héttel korábban. Bár még mindig nyújtózkodik egy kicsit, ez szakasz fokozatosan lelassul, és hamarosan teljesen leáll.

A növény azon helyein, ahol korábban néhány szőrszálat látott, mostmár az igazi rügyek kialakulásának első jeleit figyelheti meg. A növényein továbbra sem lesz sok gyanta mirigy és trichóma, ami azt jelenti, hogy az illata sem lesz még túl éles.

Különösen kritikus a virágzásnak ez a fázisa, amikor növénye egyre több energiát kezd virágtermesztésre fordítani. Győződjön meg arról, hogy a megadott tápanyagok megfelelőek, és ellenőrizze az ajánlott adagolást.

Ahogy növényei egyre válogatósabbá válnak, ellenőriznie kell a lehetséges hiányokat, amelyek különféle módon nyilvánulhatnak meg, például elszíneződött, sárguló levelek vagy a levelek teljes elvesztése formájában. Ugyanakkor ellenőriznie kell a növényein az esetleges túltápozás ("tápanyagégés") jeleit is, amelyek szintén jelentkezhetnek ilyenkor. A tápanyagégés általában a levelek csúcsainak elszíneződéseként jelentkezik. Ha ez megtörténik, csökkentenie kell a tápozást.


(HÉT 3)

4. HÉT

A virágzási szakasz 4. hetében kannabisznövényei valószínűleg teljesen leállnak a növekedéssel, és minden energiájukat a rügyek termesztésére fordítják. A rügyekből továbbra is kilógnak a fehér szőrszálak, de maguk a rügyek is minden nappal egyre nagyobbak és kövérebbek lesznek. Ahogyan a rügyek egyre nagyobbra és nagyobbra nőnek, növényei mostantól több trichómát fognak növeszteni, így ebben a szakaszban a szag is sokkal jobban észrevehető lesz.

Mivel kannabisznövényének növekedése leállt, nem kell tovább figyelnie a növények átalakítására. Ahol korábban lehajtotta az ágakat, most fontolóra veheti a felemelésüket, ha strukturális támogatásra lenne szükségük.


(HÉT 4)

5. HÉT

A virágzás 5. hetében megfigyelheti, hogy a rügyek a növény egész területén megvastagodnak. Új rügyeket is észlelhet, amelyek új helyeken nőnek, például a fő hajtás mentén. A bimbók bővülésével a kannabisz növények minden nap híznak. Ez egy biztos jel, hogy teljes virágzási módban van. Ezen a ponton növényének nagyon intenzív szaga lesz. Győződjön meg arról, hogy megfelelő-e a szellőztető rendszere, ha beltéren, vagy olyan régióban nevelgeti növényét, amely nem teszi lehetővé a legális termesztést.

Kannabisznövényének néhány korábban fehér bibeszőrszála sötétebbé válhat - barnás vagy borostyánszínűvé. Ugyanakkor, amikor ellenőrzi növényének trichómáit, észreveheti, hogy néhányuk átlátszatlan lesz. A tejfehérré váló trichómák és a sötétebbé váló szőrszálak mind annak jelei, hogy növényei nincsenek túl messze a szürettől.


(HÉT 3)

6., 7. ÉS 8. HÉT (KÉSŐI VIRÁGZÁSI SZAKASZ, KÖZVETLENÜL ARATÁS ELŐTT)

Nem minden kannabisztörzsnek kell ugyanannyi idő a virágzásához, de számos fajta kész lesz betakarításra az utolsó három hét alatt. Nincs azonban túl sok olyan törzs, amely a 8. hét előtt készen áll.


(HÉT 4)

A kannabisz növények öblítése

Az adott törzs virágzási idejétől függően a kannabisz növény öblítésének ideje általában két héttel a betakarítás előtt jön el. Amikor „öblít”, abbahagyja a tápanyagok adagolását és a növénynek csak sima, pH-semleges vizet ad ezekben az utolsó hetekben. Ez megszabadítja a talajban lévő sóktól és ásványi anyagoktól, és ezáltal jobb és tisztább ízű rügyeket kaphat. Ellenkező esetben a füst durva és kellemetlen, vegyszerízű lehet.


(HÉT 5)

Ellenőrizze növényeit, hogy tudja, mikor érkezett el a szüret ideje

Hogy megtudja, mikor érkezik el a növény betakarításának ideje, egy ékszerésznagyítóval vagy egy kis mikroszkóppal rendszeresen ellenőrizheti a növények trichómáit. Megfigyelheti, hogy a trichómák átlátszóból tejfehér színűvé válnak-e. Ha a megvizsgált trichómák közül sok még mindig tiszta és átlátszó, az azt jelenti, hogy még túl korai a betakarítás. Ha viszont a legtöbb trichóma borostyánszínű és átlátszatlan, ez azt jelenti, hogy a rügyek THC-tartalma maximális, és a növény készen áll a betakarításra.


(HÉT 6)

PRO TIPPEK JOBB SZÜRETHEZ

A kannabisznövények átvezetése a virágzási szakaszon ijesztő feladatnak tűnhet, különösen az újonc termesztők számára. Kövesse ezeket az egyszerű tippeket, hogy mindig nagyszerű termést arathasson:


(HÉT 7)

A NÖVÉNYEK NEMÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA

A legtöbb termesztő a vegetációs szakasz utolsó, vagy a virágzás korai heteiben azonosítja növényei nemét. Ne feledje, hogy a hímeknél kis gömbölyű virágporzsák alakul ki, és ki kell őket selejtezni vagy el kell választani a női növényektől, ha el akarja kerülni, hogy beporzódjanak.

Ezenkívül figyelje nőivarú növényeit, amikor virágoznak, hogy elkapja a hermafroditákat. Noha nem gyakori, egyes kannabisznövényekben nőstény és hímvirág egyaránt fejlődhet, míg másokban porzó (köznyelven "banán") alakul ki, mint végső kísérlet magvak létrehozására a súlyos stressz hatására.


(HÉT 8)

A VIRÁGZÁS ELŐTT JAVÍTSA A PROBLÉMÁKAT

Ha ön beltéren termeszt, akkor megvan az az előnye, hogy szabályozhatja, mikor kezdjenek virágozni a növényei. Győződjön meg arról, hogy ezt az előnyére használja, és csak akkor fordítsa őket virágzásba, ha 100%-ban egészségesek. Nem lenne jó tápanyaghiányt korrigálni, vagy kártevők és betegségek ellen harcolni, amkor a növényei rügyeznek.

Ha a szabadtéren termeszt akkor kevésbé tudja ellenőrizni, hogy a növényei mikor kezdenek virágozni. Ehelyett érdemes nagyon figyelni a naptárt, és minden problémát megoldani nyár vége előtt.

TEGYE A VIRÁGZÁSBA TÖRTÉNŐ ÁTMENETET A LEHETŐ LEGSIMÁBBÁ

A virágzó növények más páratartalmat és hőmérsékletet igényelnek, mint a vegetáló növények. Ahelyett, hogy egyszerre változtatná a hőmérsékletet, a páratartalmat és a fényciklust, azt javasoljuk, hogy fokozatosan alakítsa a hőmérsékletet és a páratartalmat két nap alatt, majd hagyja, hogy a növények hozzászokjanak ezekhez a változásokhoz, és hagyja őket a növekedési szakaszban néhány napig, mielőtt átállítaná a fényeket.

VILÁGÍTSON JÓL

A kannabisznövények virágzáskor a vörös és a narancs hullámhosszakat szeretik (580–700nm között), ez ösztönzi virágaik érését. A legjobb eredmény érdekében használja ezzel a spektrummal a termesztőfényt a virágzási fázisban.

NE ÜLTESSE ÁT A VIRÁGZÁSHOZ KÖZEL

A transzplantáció sokkolja a kannabisznövényeket. Mindig kerülje az átültetést közvetlenül a virágzási szakasz előtt vagy alatt, hogy ne károsítsa a hozampotenciálját.

VÁGJA LE A FELESLEGES LOMBOZATOT

Virágzás előtt győződjön meg arról, hogy valamelyest átalakította és lenyírta a kannabisznövényeket, hogy a lehető legtöbb fény érhesse rügyeit. Ma már minden termelőnek megvan a maga elképzelése a nyírásról, de nekünk tetszik Kyle Kushman ajánlása: „Ha egy ág csúcsa nem éri el a növény magasságának legalább 50%-át, akkor eltűnik”. Az ötlet az, hogy segítsünk növényének energiáját csak azokra a rügyekre koncentrálni, amelyek a legjobb terméket állítják elő.

Ne feledje, hogy virágzáskor mindig vágja le a sárga vagy elhalt lombot. Míg a növényeinek körülbelül a 4. hétig bujának és zöldnek kell lenniük, később lombozatuk egy része nem lesz majd életerős, mivel több energiát fordítanak a rügyek termelésére. Ez teljesen normális, és nyugodtan eltávolíthat minden olyan levelet, amely megsárgul vagy teljesen elszárad.

Video id: 484384984

PÁRATARTÁS 45%-ON

A rügyrothadás komoly kérdés, amely tönkreteheti az egész termést. Növényeinek védelme és növekedésük optimalizálása érdekében tartsa a termesztési helyiség relatív páratartalmát 45%-on.

FOLYAMATOSAN ELLENŐRIZZE A HŐMÉRSÉKLET

A virágzó kannabisznövények a nappali hőmérsékletet 20–23°C, az éjszakai hőmérsékletet pedig 15–18°C körül kedvelik. A fények be- és kikapcsolásakor ügyeljen a hirtelen hőmérséklet-csökkenésekre vagy -emelkedésekre. A hirtelen hőmérséklet-esés sokkolhatja a növényeket, míg a hirtelen emelkedések páralecsapódáshoz vezethetnek a rügyek felszínén, ami rügyrothadáshoz vezet.

HASZNÁLJON SZÉNSZŰRŐS LÉGÁRAMOLTATÓ RENDSZERT

A virágzás fázisában a szén-dioxiddal való kiegészítés fokozhatja a növekedést és a hozamot. Ha teheti, törekedjen arra, hogy virágzás alatt a CO₂-szint 1000–1200ppm legyen.

KERÜLJE A TÁPANYAGÉGÉST

A virágzás során nem lehet kompenzálni a tápanyagok égését. Szigorúan tartsa be a tápozási ütemtervet és ne felejtse el két héttel a betakarítás előtt abbahagyni a tápozást és leöblíteni a növényeket.

TÁMOGASSA A NEHÉZ RÜGYEKET

Nem ritka, hogy a virágzó növények meghajlanak a rügyeik súlya alatt. Használjon bambuszkarókat és madzagot az erősen megterhelt ágak alátámasztására és annak biztosítására, hogy a rügyek a lehető legtöbb fényt kapják.

KERÜLJE A FÉNYÉGÉST

A tápanyagégéshez hasonlóan a virágzás során a fény okozta égést sem lehet kompenzálni. Ne felejtse el a lámpákat megfelelő távolságban tartani a lombkorona tetejétől. A fény okozta égés nemcsak károsítja az egészséges lombozatot, de a korai virágzási fázisban kalciumhiányt is okozhat. Ha a növények teteje fehéredni kezd a virágzás során, akkor valószínűleg magasabbra kell emelnie a fényeket!

HASZNÁLJON FULVINSAVAT AZ ELŐVIRÁGZÁS ALATT

A fulvinsav használata a késői vegetatív / korai virágzási szakaszban már korán növelheti a rügyek méretét. Ne feledje, hogy növényeinek több kalciumot kell adnia a virágzás során mind hidroponikában, mind talajban történő termesztés esetén.

BOLDOG RÜGYEZÉST!

A fűtermesztés bonyolultnak és kihívásokkal telinek tűnhet. A kannabisznövények végülis érzékenyek, és a virágzási fázisban történő egyetlen botlás is jelentősen befolyásolhatja a termés nagyságát és minőségét. A nagyszerű termés garantálása érdekében ne felejtse el a könyvjelzők közé menteni ezt az útmutatót a virágzási fázisról és olvassa el, mielőtt a következő növényei lámpáit átállítja!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37803 reviews