Kannabisz termesztése 7 egyszerű lépésben

A kannabisz legalizálása egyre inkább elterjed az Egyesült Államokban és még a világ számos országában. Éljen! Bár még nem hivatalos, de szinte legális Európa legnagyobb részén, vagy ha nem is legális, de nagyjából tolerálják.

Úgy tűnik, arra a döntésre jutott, hogy saját kannabiszt termeszt. Nagyszerű! Hamarosan ön is egy rohamosan növekvő kultúra tagja leszl! Az otthon termesztett marihuána szelleme átsöpört világon!

Otthon termeszteni a füvet nagyszerű mulatság és olcsó lehetőség arra, hogy kiváló minőségű rügyek kerüljenek az edényünkbe. A marihuána egy nagyszerű növény, amely egész évben termeszthető sokféle éghajlaton, üvegházakban vagy beltéren is.

A KANNABISZ A BARÁTJA

Mint minden kertészkedés, a kannabisz termesztése is egy olyan készség, amely fejlődik idővel. Egyszerű megtanulni, de egy életen át tartó gyakorlással lehet csak mesterré válni. Nincs okunk arra, hogy megijedjünk a saját termesztéstől. A folyamat nem bonyolult és az Ön választásán múlik, hogy mennyire lesz olcsó, vagy esetleg drága.

A kannabisz-termesztés alapjainak megértése egy jó alap arra, hogy elinduljon a marihuána-termesztés útján. Ha már időben megalapozott döntéseket hoz, az azt jelenti, hogy maximális terméshez juthat a termesztés végén. Ez a hét alapvető lépés nagyszerű tudásalapot nyújt, hogy valódi szakértő lehessen a marihuána termesztés során.

1. LÉPÉS: A KANNABISZ VETŐMAGVAK KIVÁLASZTÁSA

Cannabis Seeds

A választás nem egyszerű. Sativa, indicatis, ruderalis, ezek hibridjei – mind elérhető egyetlen kattintással. Ön a saját tapasztalatai alapján azzal is tisztában van, hogy mi a személyes kedvence. Melyik törzsek illettek az Ön hangulatához korábban? Melyik törzsek jelentettek gyógyító erőt egy adott betegség során? Talán ezek jó kiindulópontot jelentenek.

Az egyéni ízlés szerinti választás után a termesztési körülményekről kell döntést hozni. Egy kis szekrénykében szeretne termeszteni, ahol az apró termetű, gyorsan érő növények, mint az automata virágzású törzsek, vagy az indica fajok tudják legmegfelelőbben kitölteni a teret? Vagy van egy szép nagy hátsó kert, ahol egy, vagy akár több óriást** is tud termeszteni közvetlenül a talajba kiültetve, esetleg nagy cserepekben?

2. LÉPÉS: ALAPVETÉSEK A KANNABISZRÓL

Cannabis Fundamentals

A lehető legjobb termés érdekében és azért, hogy imádnivaló, lédús rügyeket kapjunk, kannabiszunknak néhány alapvető szükségletét ki kell elégíteni.

Fény:  Az egészséges fejlődéshez a marihuánának több mint 12 órányi fényre van szüksége egy 24 órás periódusban. **Beltéri termesztésénél ez időzítővel szabályozható. A kültéri termesztést késleltetni kell addig, amíg a növények hozzájuthatnak napi 12 óra világos időszakhoz, amiből legalább 8 órán keresztül közvetlenül éri őket a napsugárzás.

Termesztő közeg: az organikus termesztők mindig valamilyen földet választanak, akár a beltéri, akár a kültéri termesztéshez. Pedig nem a föld az egyetlen lehetőség. Vannak neutrális közegek, amelyek teljesen tápanyag függőek, mint például a kókuszrost, a perlit, vermikulit, vagy kőzetgyapot. Az aeroponikus, hidroponikus, vagy mélyvízi kultúra pedig egyáltalán nem használ termesztő közeget. A lebegő gyökerek közvetlenül a tápanyagkeverékből veszik fel a tápanyagokat.

Levegő: Az erőteljes és elégséges gázcsere érdekében a kannabisznak friss, áramló levegőre van szüksége. Kinti termesztésnél ez nem jelent gondot, hiszen a növények a szellővel és a szélviharral is ugyanúgy találkoznak. Benti termesztés során viszont szükséges a friss levegő utánpótlása, azaz elszívó és ventilátor a levegő mozgatásához. Ha nincs megfelelő légmozgás, azzal a kártevők és a penész számára is kedvezőbbé válnak a körülmények, és az elhasználódott levegő hatására a növény is kevésbé erőteljesen növekszik. 

Víz: mint minden élőlénynek, a kannabisznak is vízre van szüksége a növekedéshez, az élethez és a biológiai funkciók fenntartásához. Ha ön olyan helyen él, ahol rendszeresen esik az eső, akkor a szabadtéri ültetvénye vélhetően az összes szükségletét fedezni tudja a természetből. A nagy kannabisz ültetvények azonban folyamatosan szomjaznak. Ha nagyban termeszt, minden bizonnyal szükséges lesz öntöznie az esőzések között.

Beltéri termesztésnél a víz lesz az a közeg, amely a tápanyagokat szállítja. A hidropónikus, illetve a talajmentes termesztésnél is sima vizet használunk a rendszeres öblítéshez.  A víz pH értéke nagyon fontos. Az ügyes kannabisz termesztőnek kötelező alapfelszerelés egy jó pH mérő.

Hőmérséklet:  kannabisz egy nagyszerű növény, és mind a hideget, mind a meleget képes ugyanúgy túlélni. De ugyanúgy, ahogy Ön, vagy én, a növény is stresszessé válik és kevésbé jól funkcionál extrém körülmények között. Képes halálra fagyni, vagy főni. Megállhat a fejlődésben, vagy megakadhat a növekedésben. Ha a hőmérséklet túl hosszú időn keresztül túl magas, vagy túl alacsony, akkor túlélő üzemmódba kapcsol. Az elfogadott ideális hőmérséklet az egészséges, életerős növekedéshez 27 Celsius fok. Beltéri termesztésnél ezt egyszerű elérni ventilátorok, légkondicionálók, hűtő-fűtő szőnyegek segítségével. A lámpák is termelnek hőt, ezt ventilátorral kell eloszlatni.

A szabadban ki kell választani a megfelelő időt. Jól kell ismerni az időjárást, az éghajlatot. Szükség van egy nap-ciklus alkalmazásra, vagy táblázatra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelő az időzítés. Túl korai ültetés esetén fennáll a veszélye, hogy a növény azonnal virágzani kezd, aztán a napsütéses órák számának növekedésével a kannabiszunk is újra növekedni kezd. Ezt nem akarjuk. A virágok még nem lesznek megfelelően előkészülve, amikor a virágzás elkezdődik. Ha túl későn kezdi az ültetést, sokkal kisebb növényei lesznek és kevesebb virág lesz rajta.

tápanyagok: 

Mint minden élőlénynek, a kannabisznak is szüksége van üzemanyagra a növekedéshez. Egy kellően morzsalékos, komposztban, élő organizmusokban, vitaminokban és ásványokban gazdag termőtalaj a növény részére a teljes életciklus során képes elegendő táplálékot biztosítani.

Öntözés komposzt teával és más szerves keverékkel, mint a melasz, vagy a toll, javítja a talaj minőségét és ösztönzi a növény egészséges növekedését.

Hidropónikus, vagy neutrális közegben előre elkészített tápanyag keverékkel biztosítható a növény összes tápanyagszükséglete. Ez általában létezik kifejezetten marihuánára is. Bármelyik talajmentes közeget is választja, mindre léteznek speciális konstrukciók.

Páratartalom: 

A kinti termesztés során ezt a tényezőt nem igazán tudjuk befolyásolni, itt az időjárás kegyeire vagyunk utalva. Az előnye viszont az, hogy a változékony páratartalomhoz és a változó termőhelyhez történő folyamatos alkalmazkodás különösen erőteljessé teszik a növényt.

Beltéren a páratartalom ellenőrzése a mag ültetésétől kezdve a virágzásig nagyon fontos feladat. A levelek a levegő nedvességtartalmát használják fel a napi funkcióik ellátásához. A megfelelően szabályozott páratartalom egészséges, kártevő- és penészmentes környezetet eredményez.

Szekrény, termesztő sátor, vagy termesztő tér. Közvetlenül a talajba, vagy odakint, cserepekbe ültetve. Még egy olyan kertben is, ahová  kiegészítőként ültetjük a marihuánát, szükséges ezeket a feltételeket biztosítani a megfelelő növekedéshez, és ahhoz, hogy  jó minőségű  gyantában ázó termést biztosítson a  növényünk.

3. LÉPÉS: VILÁGÍTÁS A BELTÉRI KANNABISZ TERMESZTÉSHEZ

Cannabis Lighting

A legalizálással robbanásszerűen nőtt a belső térben használható lámpák és termesztőkabinok kínálata. Így már csak a költségvetés a döntő tényező a választás során..

Termesztő szekrények: Termesztők évtizedes tapasztalatai alapján teljesen a kannabisz termesztésre kialakított, azonnal használható, átgondoltan megtervezett és kivitelezett termesztő-szekrények választhatók. Ha van néhány ezer megtakarított dollárja. Lámpák, ventillátorok, klón-, növény- és virágkamrák, időzítők és szénszűrők mind készen állnak, hogy ön csatlakoztassa őket és működni kezdjenek.

Lámpák minden költségvetéshez:A skála egyik végén ott van a kezdetleges, de hatékony CFL (Compact Fluorescent Light – kompakt fénycső), vagy egy kis LED panel (Light Emitting Diode), amely kevesebb mint 300 dollárból beüzemelhető. Ahhoz, hogy nagyszerű rügyeket termesszünk egy szekrényben. Vagy kompakt fénycsövek, mint a T5, amely széles spektrumban áll rendelkezésre mind növekedés, mind a virágzási szakaszhoz, és kis helyen is jól elfér.

A HPS (High-pressure Sodium – magas nyomású nátrium) és MH (Metal Halide – fémhalogén)lámpák a termesztéshez hagyományosan használt fényforrások. A 100 W-os HPS reflektorokkal hatékonyan tud bevilágítani egy 1.5x1.5 méteres helyet és ezzel nagyszerű növekedést biztosít. Hasonlóan, a 6000 W-os MH lámpa megvilágít egy ugyanekkora teret és világszínvonalú virágokat eredményez a növekedési ciklus végére. Fontos számolni azzal a hőtényezővel, amelyet ezek a lámpák okoznak. Nem kellően hatékony szellőztetés esetén a termesztőhely hamarosan túl forróvá válik az egészséges kannabisz termesztéshez…

4. LÉPÉS: CSÍRÁZÁS ÉS KANNABISZ VETŐMAGOK

 Cannabis Seedlings

A kannabisz termesztés kalandja a magok csírázásával kezdődik. Minden életképes mag tartalmazza az összes szükséges információt ahhoz, hogy az ön által választott fajtává fejlődjön. Az egyetlen, amire szükségük van, az a megfelelő körülmények biztosítása, és az életciklus kezdődik is. A magok csak akkor kezdenek csírázni, amikor három igényük teljesül. Víz, megfelelő hőmérséklet (meleg) és megfelelő hely.

A kannabisz termesztés egy biológiai folyamat, különösebben szigorú szabályok nélkül. Ez nem egy megtanulható lineáris rendszer, inkább elsajátítható művészet. A kannabisz csíráztatásának számos egyformán hatékony módszere van. Idővel Ön is megtapasztalja majd, hogy melyik az Ön számára a legjobb.

Egyenesen a termesztő közegbe:Helyezze a magokat közvetlenül a termesztőközegbe, így elkerülhető az átültetési sokk. Gyakran egyszerűbb egy kis edényben csíráztatni a választott termesztőközegben, mint a kertben, vagy egy nagyobb cserépben.

Papírtörlő:  A magokat egy nedves papírtörlőre helyezzük egy tányérban és meleg, sötét helyre tesszük. Lefedhetjük egy műanyaggal, esetleg egy lefordított tányérral, hogy a nedvesség és a pára bent maradjon. Néhány nap, vagy egy hét után a magvak kicsíráznak.

Tőzegkorong, és kőgyapot indítók:  Könnyen kezelhető, mivel akár ötven magot is csíráztathat egyszerre egy nagyon kis helyen. Miután a palánták kikeltek, a gyökerek károsítása nélkül lehet kiültetni őket a végső helyükre. 

VIZBEN: Egyszerűen áztassa a magokat enzimekben gazdag vízbe egészen addig, amíg a gyökér feltűnik, aztán tegye a termesztőközegbe.  A palánta hamarosan, nagyjából 1 hét elteltével áttör a felszínen..

Csírázási állomások: Felgyorsíthatjuk a csírázási időt, ha megfelelően szabályozzuk a csírázási körülményeket és a különböző csírázási szakaszokban biztosítjuk a megfelelő pártartalmat, hőmérsékletet.

Amikor a növények a felszínre törnek és a sziklevelek áttörnek a maghéjon, hogy megnyissák az utat az első valódi levélkék előtt, elkezdődik a fotoszintetizálás. Most már van egy valódi marihuána palántája, ami úton van arra, hogy egy erősen gyantás beltéri miniatűrré, vagy egy virágzó kültéri fává nőjön.

5. LÉPÉS A KANNABISZ VEGETATÍV FÁZISA

Vegetative Cannabis Growth

Abban a pillanatban, amikor a zöld levélkék a fénnyel találkoznak, a fotoszintézis komolyan elkezdődik. A növény metabolizálni kezd és megkezdődik a vegetatív fázis.

Beltéren: A lámpák 18 óra nappali és 6 óra éjszakai üzemmódra vannak beállítva Ez nem kell, hogy megegyezzen a tényleges nappali órákkal, úgy állíthatja be, ahogyan Önnek a legmegfelelőbb. Ha a csúcsidőszakon kívül működteti a elektromos berendezéseket, azzal jelentős megtakarítást érhet el.

A növényei boldogan élnek a szerves talajban, vagy kapják a tápanyagokat, amelyek a vegetatív fázisban szükségesek. A ventillátorok által keltett légmozgás szabályozza a hőmérsékletet és erősíti a fiatal növényeket. Egzotikus tudományokat is használhatunk, mint például széndioxid hozzáadása a környezethez. Low Stress training és a bokrosítás is használható, hogy növeljük a növekedés ütemét és a potenciális virághozamot a beltéri termesztés során.

Mennyi ideig tart a vegetációs szakasz?

A vegetációs szakasz addig tart, ameddig ön szeretné. Attól függően, hogy ön sok apró növényt szeretne a termesztőhelyen amit a Sea of green növesztési módszerrel tud elérni, vagy inkább néhány nagyobb növényre vágyik, amelyek toppolva és elhajlítva nagy virágokat növesztenek.

Kültéren: Tavasszal és nyáron, a napsütéses órák számának növekedésével a kannabisz nagyon gyors növekedésnek indul. Ha korlátlan hely van a gyökerek számára, és a növény jó genetikai tulajdonságokkal rendelkezik, megfigyelhetjük, hogy akár 3-4 méteresre is megnő a vegetatív időszak során.

A legtöbb kortárs növény vezércsúcsa le van vágva (toppolás) és a teteje folyamatosan el van hajlítva a teljes növekedési ciklus során. Ezáltal arra ösztönözzük a növényt, hogy a virágzási időszak alatt egyenletes méretű rügyeket fejlesszen. A kannabisz egészen addig marad a vegetatív fázisban, amíg a napsütéses órák száma meghaladja a tizenkettőt. Minél jobban távolodunk az Egyenlítőtől, annál rövidebb növekedési idő jut a növénynek a virágzási szakasz előtt.

6. LÉPÉS: AZ EGÉSZSÉGES KANNABISZ VIRÁGZÁSA

Vegetative Cannabis Growth

Virágzás, rügyezés, bimbózás – mind ugyanarra a növekedési fázisra utal a marihuána életében. A következő néhány hónap az aromák fejlődése szempontjából lesz izgalmas. Lélegzetelállító virágzatok jelennek meg, amelyek az Ön által választott fajtára jellemzőek.  A virágzási szakasz vannak olyan megkülönböztető fejezetei, amik minden kannabisz fajtára egyformán jellemzőek és akkor kezdődnek, amikor a vegetatív szakasz befejeződik.

Kinti termesztés során a virágzás első szakasza akkor jelenik meg, amikor a nyári hőség már elmúlóban van és az ősz közeledik. A beltéri termesztés során a fény 12 órás nappali és 12 órás éjszakai módra történő programozásával irányítható, hogy mikor kezdődjön a virágzás. A fajtájától függően a kannabisz három különböző dologra reagálhat virágzással.

APD, RPD és automata virágzású növények különböző ingerekre adott válasza

  • A teljesen fényfüggő (APD) növények egészen addig nem kezdenek virágzani, amíg a nappali fény 12 óra vagy kevesebb nem lesz.A relatív fényfüggő (RPD) növényekben van egy beépített időzítő, amely a genetikaliag determinált időben kezdi el a virágzást. Ez csak lazán kapcsolódik az évszakhoz, vagy a napfényes órák számához.
  • Az automata virágzású növények szinte azonnal elkezdenek virágozni. Ezeknél a növényeknél a növekedési időszak mindössze két hétig tar

A virágzás különböző szakaszai

Differenciálódás: A virágzási szakasz legelején észrevehető változás történik a növekedésben. Az addigi szimmetrikus erősödés és nyúlás helyett az ágak elkezdenek cikk-cakkban nőni és az elágzások között csökken a távolság. A különbség nagyon észrevehető.

Virágzás: A virágzás minden fajtánál ugyanazokat a fázisokat követi, de időben eltérő módon. A gyors indica már hetekkel előbb kiszárad és a pipába kerül, mint egy hosszan érő sativa.

A differenciálódás után nem sokkal, elkezdenek kialakulni a virágok. Az ágak elágazásainál, a hónaljakban megjelennek a virágkelyhek, és a murvalevelekkel borított bibék. A fantasztikus gyanta is alakul a bibeszálakon, a murvaleveleken és a levelek felszínén.
A virágkelyhek kis gömbjei elkezdenek felsorakozni a saját fürtjük mentén. Ez biztosítja, hogy a friss, fluoreszkáló fürtök és a rügylevelek kellő teret kapjanak. A többi levéltől eltérően, ezek az új murvalevelek vastagabbak, kisebbek, gyakran erősen ráncosak és ezek ölelik körül a kis bibeszálakat. Gyakorlatilag ezek alkotják a duzzadó virágfürtöket.

A hetek folyamán ezek a virágfürtök megtöbbszöröződnek és hatalmas, gyantában úszó bibeszálakból álló bugákba rendeződnek. Az érés során a virágkehelyben és a bibeszálakon szétárad a hatalmas mennyiségű, nagyszerű gyanta.

7. LÉPÉS: SZÜRETELÉS SZÁRÍTÁS ÉS KEZELÉS A KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ RÜGYEKÉRT

Curing Cannabis

Az elmúlt néhány hétben már hanyagolhattuk a tápanyagokat és csak friss vízzel öntözgettük a növényeket. Ez biztosítja a tápanyagoktól és beépült sóktól mentes, utóíz nélküli természetes aromát.

Mikor érett a marihuánám?

A bibeszálak és a murvalevelek már mind bőségesen be vannak borítva gyantával, fonnyadtak és megváltozik a színűk is. Sötét narancs, barna, mályva, vagy skarlátvörös színűvé válnak a fajtától függően. A duzzadt gyanta zsákok hullámokban kezdik el váltani a színüket a növény egész területén. Először átlátszóból tejszerűek lesznek, aztán fehérből borostyánszínűek. A virágfürtök annyira duzzadtak, hogy szinte kifordulnak.

TEzek a jelek arra utalnak, hogy elérkezett az idő, hogy learassuk a munkánk gyümölcsét. A magasabb THC tartalom érdekében akkor arassunk, amikor a bibeszálak 20-30% -a borostyánszínű. Figyelmesnek kell lenni, mert a változás gyakran 24 óra alatt bekövetkezik

A marihuána szüretelése

Nincs kialakult módja a szüretnek. Vágjon bele és közben rá fog jönni a megfelelő módszerre. Vannak, akik nedvesen vágnak ami azt jelenti, hogy eltávolítják az összes levelet, a még álló növényről, majd visszatörik a növényt. Az ágakat lelógatva szárítják, vagy a rügyeket egyesével szárító állványra teszik. Mások csak a nagy leveleket távolítják el az aratás során és az egész növényt felfüggesztik.

Nincsenek szabályok, csak az az egy, hogy bánjon óvatosan a növénnyel. Csak a lehető legkisebb mértékben háborgassa a zamatos bibeszálakat.

A kannabisz kezelése és szárítása

Sötét, hűvös helyen szárítsa ki a rügyeket, ahol alacsony a levegő páratartalma. Ideális esetben ez egy lassú, legalább két hétig tartó folyamat. 

Gyakran ellenőrizze a száradási folyamatot a penészesedés miatt.

Amikor kiszáradt, az ágak könnyen elpattannak, de a vastag ágak még enyhén rugalmasak maradnak.

A korofill lebomlott és a növekedés zöldjét fajtánként eltérő színek váltják fel. Őzbarna, sárgásbarna, halványzöld, de akár sötétkék vagy lila szín is megjelenhet, ahogyan a rügyek valódi száraz színe kialakul.

A szárított rügyek tárolása

Ennél a pontnál lazán pakolja bele a kincseit egy jól záródó üvegedénybe. Az első két hét során naponta egyszer nyissa ki az edényt, hogy szellőzzön. Így eltávolíthatja a benne maradt nedvességet, amelytől bepenészedhetne a termés. Amikor a virágok már szárazak, elég, ha hetente csak egyszer szellőzteti az edényt. Nyilván nem szeretné, ha a hosszú hetek kemény munkája egy kis figyelmetlenség miatt tönkremenne.

Meddig tart a cannabis kezelése?

Addig, ameddig csak szeretné. Emlékezzünk, hogy a megfelelő szárítás során a pszichotróp vegyületekből eltávoznak a vízmolekulák, így még pszichoaktívabbakká válnak. Ez legalább 6 hét ideális körülmények közötti kezelést jelent. Minél hosszabb a kezelés időtartama, annál egyenletesebb az eredmény. Az üvegedényt tartsa sötét, hűvös helyen. A THC fénnyel érintkezve az idők során másféle kannabinoidokká alakul át.

Ha még nem biztos abban, hogy elég szárazak a rügyei, próbálja ki és így lesz összehasonlítási alapja a jövőre nézve. A száraz kannabisz nem tűnik teljesen száraznak a gyanták viaszossága miatt. De az ezt megállapító készségek gyorsan fejlődnek.
A saját maga által termesztett kannabisz élvezete, nem bonyolult. Egy kis odafigyelés és türelem nagyszerű erdeményeket hozhat még a legkisebb helyeken is.

Boldog termesztést barátaim!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.