Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.


By Max Sargent


Túl magas a kannabisznövénye? A megnyúlt, szálkás növények sok okból kellemetlenek lehetnek. Felborulhatnak, vagy megéghetnek a fényektől - az ellenőrizetlen növekedésű növények nem kívánatosak.

A magasabb növény ráadásul nem is feltétlenül jelent nagyobb termést. Valójában ha a kannabisznövény magasra nyúlik, az annak a jele lehet, hogy boldogtalan – különösen mert nem éri elég fény. Amellett, hogy a növények megnyúlnak miatta, a fény hiánya a végső termés méretét és minőségét is negatívan befolyásolja.

Szóval, hogyan lehet megakadályozni, hogy a kannabisznövények túl magasra nőjenek? Számos lehetőség áll az Ön rendelkezésére és ezek közül néhány segít a hozam növelésében is!

Miért kell megállítani a kannabisznövényt, ha túl magasra nő?

Sok jó okunk van arra, hogy megakadályozzuk, hogy a kannabisznövények túl magasra nőjenek. Akár a termőhely lehetőségeinek maximalizálásáról, akár a termesztés rejtettségéről van szó, gondoskodnia kell arról, hogy növényei ne növekedjenek gátlástalanul.

Íme néhány ok a marihuána növekedésének megfékezésére:

Diszkréció és biztonság

A nagy növények több figyelmet vonzanak magukra – méretük és szaguk révén egyaránt.

Virágzási szakasz

Egyes növények a korai virágzási szakaszban megkétszerezik méretüket. Ha nem készül fel erre, akkor azzal szembesülhet, hogy nincs elég hely a termőhelyén.

Egyenlő fényeloszlás

A magasabb növények lombkoronája sok fényt kap, alul viszont nagyon keveset. Ez azt jelenti, hogy az alsó rügyek alig fejlődnek ki, ami csökkenti a terméspotenciált.

Juttasson fényt a kisebb növényekre is

Ha több törzset is termeszt, egyesek kisebbek lesznek, mint a többiek. Hacsak nem szabályozza a magasabbakat, azok megakadályozzák, hogy a kisebb növények elegendő fényhez jussanak.

Kerülje el a fény-égést

Ha a növények túl magasra nőnek, és túl közel kerülnek a lámpákhoz, megégnek. Ez akadályozhatja az általános növekedést, és tönkreteheti a tetején a fő bugát.

Miért nő magasra és vékonyra a kannabisznövényem?

Ha a kannabisznövényei túlságosan magasra nőnek, az egyik első tennivaló azonosítani, miért történik ez. Ellenkező esetben rossz megoldást alkalmazhat, ami negatívan befolyásolja a termesztést.

¿Por qué mi marihuana crece demasiado alta y flacucha?

A következő okok miatt nőhetnek növényei túl magasra:

Nem megfelelő távolság a fénytől

Ha a lámpák túl messze vannak a növényektől, akkor azok megnyúlnak, hogy közelebb kerüljenek. Ez egy természetes viselkedés, amely abból fakad, hogy a növények megpróbálnak a versenytársaik fölé nőni.

Gyenge fény

Ha a lámpái nem elég erősek, a növények felnyúlnak hozzájuk, függetlenül attól, milyen magasan vagy alacsonyan vannak elhelyezve – addig vadásznak fényre, amíg elégedettek nem lesznek.

Vörös domináns fényspektrum

A természetben a kannabisz növények tavasszal és nyáron nőnek. Ilyenkor, amikor a napfény a legerősebb, a növényeket kék és fehér fényspektrum éri. Ősszel a napfény gyengül, és a vörös színkép kerül túlsúlyba. Ahhoz, hogy a növényeknek elegendő fényforrást biztosítson, győződjön meg arról, hogy az adott fejlődési szakasznak megfelelő fényspektrumot használja.

Túl sokáig tartotta őket a vegetatív szakaszban

A fotoperiódusos kannabisznövények, ha tovább maradnak a vegetatív fázisban, tovább fognak növekedni. Tehát ha túl sokáig vegetáltatja őket, és nem kontrollálja a növekedésüket, nagyon nagyra és ormótlanra fejlődnek.

Genetika

A kannabisz egyes törzsei szeretnek magasra és nyurgára nőni – például az őshonos fajok. Bár ezek szabályozhatók, de ha valóban korlátozott magasság áll az ön rendelkezésére, sok indica fajta megfelelőbb lehet.

Hogyan szabályozható a kannabisznövény magassága a vegetatív stádiumban

A vegetatív szakasz általában a legjobb szakasz a növény növekedésének megfékezésére. Ez azért van, mert ilyenkor még megengedheti magának, hogy "kárt okozzon" - a növények még virágzás előtt regenerálódnak. A virágzási szakaszban azonban a beavatkozás terméscsökkenéshez vezethet. Tehát ne várjon a cselekvéssel!

 • Hajlítás, vagy alacsony stresszel járó átalakítás

Az alacsony stresszel járó átalakítási technika (LST) és a hajlítás nagyszerű módszerek a nyúlás kordában tartására. Valójában ezek csak jó gyakorlatok. Nemcsak a talajhoz közelebb, azaz alacsonyabban tartják a növényeket, de növelik a fény behatolását az összes rügyhelyre, ami nagyobb hozamot eredményez.

A fő szár oldalsó lekötésével a növény oldalára kerül a lombkorona. Így sokkal nagyobb felületet biztosíthat, amit erős fény ér. Mint ilyen, mindkét technika szabályozza a növekedést, és nagyobb és egyenletesebb rügyfejlődést tesz lehetővé az egész növényen.

Ez egy olyan módszer, amelyet a legkorábban alkalmaznak. Az önvirágzó növények számára ez különösen jó, mivel azok nem kezelik jól a stresszel járó technikákat.

Entrenamiento de bajo estrés o doblar las plantas
 • Topping

Ez egy agresszívebb átalakítási technika. A topping azt jelenti, hogy szó szerint levágjuk a növény tetejét, ahol a fő buga növekedni kezd. Ezáltal a növény úgy regenerálja magát, hogy nem egy, hanem két új főbugát növeszt. Ezek pedig inkább kifelé nőnek, mint felfelé. Tehát ismét nem csak a növény magasságát szabályozza, de több rügyet is kap!

Ügyeljen arra, hogy ezt a vegetatív szakaszban tegye, különben csak a fő rügyet fogja levágni!

Topping
 • ScrOG

A zöld rács (ScrOG) módszer azt jelenti, hogy a növények hatásait egy hálón/rácson keresztül átvezetjük, és lekötjük. Ezért ahelyett, hogy felfelé nőnének, kifelé kezdenek növekedni. Ez a technika ismét a maximális felületet teszi ki fénynek.

ScrOG
 • Virágzás előtti topping

Ha hagyta, hogy a növények érintetlenül növekedjenek a vegetatív fázisban, a virágzás előtt toppolással szabályozza a magasságot. Amikor a növények közvetlenül a virágzási szakasz előtt állnak, akkor toppolja az összes ágat. Ezáltal korlátozza a virágzási nyúlást - ilyenkor a növény ahelyett, hogy a nyújtásra összpontosítaná az energiát, inkább új virágokat hoz létre.

Időnként a virágzás előtti toppolás előtt teljes virágzás előtti metszést kell végeznie. Ha a növényei a vegetatív szakaszban kitöltik a növekedési teret, akkor biztosan nem lesz elegendő helye a virágzáshoz. Ideje, hogy drasztikusra váltson! Agresszíven vágja le a növényeket méretük felére, és kapcsolja át a lámpákat a 12/12-es virágzási ciklusra.

Ne aggódjon, a kannabisz nagyon szívós, és még ilyenkor is képes felépülni, ha csak a szára és csak egy-két levele maradt. Lehetőleg ne ostorozza magát az időveszteség és a csökkent végső hozam miatt. Minden lecke jó lecke a kannabiszövény-termesztési szakértővé válás útján.

Topping previo a la floración
 • A magas növényeket helyezzze át a szélekre

Ha már elkésett és néhány növénye megnyúlt, érdemes áthelyezni őket, hogy elkerülje a fény-égést. A fény intenzitása középen a legerősebb, így ha a növényeket oldalra mozgatjuk, kevésbé valószínű, hogy megégnek. Ezenkívül a kisebb növények több fényt kapnak, így kevésbé nyúlnak meg.

Egy dologgal azonban tisztában kell lennie. Ha a magasabb növényei már megnyúltak, a legintenzívebb fényből való kihelyezésük csak súlyosbíthatja a problémát.

Ezt a vegetatív vagy virágzási szakaszban teheti meg.

Hogyan szabályozható a magasság a virágzási szakaszban

Ideális esetben észreveszi, hogy a kannabisznövénye túl magasra nyúltak a vegetatív szakaszban, és akkor tesz ellene valamit. De az élet nem mindig ideális! Mint említettük, egyes törzsek mérete megkétszereződhet a korai virágzási szakaszban, míg mások közel sem változnak annyira. Ha még soha nem termesztett egy bizonyos törzset, akkor nem biztos, hogy tudja, hogy az mennyire hajlamos a virágzás közbeni nyúlásra. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy termesztőtere hirtelen túlterheltté válik és orvoslásra szorul.

 • Emelje fel a termesztő-lámpákat a lehető legmagasabbra

Ebben a szakaszban a lehetőségei korlátozottak, és remélhetőleg a felfelé irányuló növekedés hamarosan véget ér. Tehát ezt szem előtt tartva az egyik legjobb megoldás az lehet, ha magasabbra helyezi a lámpákat, és megpróbálja elkerülni a fény-égést. A növények nem magasodnak végig a virágzási szakaszban.

A termőhelytől függően azonban előfordulhat, hogy ezt nem tudja megtenni.

Eleva las luces de cultivo lo máximo posible
 • Csökkentse a napi fényes órák számát

A növényeknek fényre van szükségük a növekedéshez (ezt valószínűleg Ön is tudja). Ezért a növény fényellátásának csökkentése csökkenti a növekedési képességüket. Ne akarja túlságosan csökkenteni, mert akkor csak tönkreteszi a termést. De napi 11 vagy akár 10 órára redukálva a "napos" órák számát, remélhetőleg ezen a ponton minimálisra csökkenti a nyúlást.

 • Lollipop a növényeinek

A Lollipopping (nyalókázás) egyike azon kevés átalakítási módszereknek, amelyeket a virágzási szakaszban használnak. Ezzel nemcsak megakadályozhatja, hogy növénye túl magasra nőjön, de csökkenti a páratartalmat, ezáltal a penészesedés esélyét is és remélhetőleg a hozamot is növeli. Ne feledje, hogy ha a növekedés szabályozására használja, azt még a megnyúlás előtt meg kell tennie. Nem tudja orvosolni, ha egyszer megtörtént.

A lollipoppinghoz távolítsa el a növény összes alsó hajtását. Valószínűleg azt gondolja, hogy mindez értékes, de az alján lévő levelek és rügyek alig kapnak fényt - viszont elveszik a növény energiáját. Valójában a kannabisznövények a természetben az alacsonyabban elhelyezkedő leveleket - amelyek több energiát használnak fel, mint amennyit termelnek - lehullajtja. Ez csak a folyamat felgyorsítása.

Haz lollipopping a tus plantas
 • Progresszív szüret

Ha a növények túl magasak és megégnének, a legjobb, ha a felső rügyeket a lehető leghamarabb betakarítják. Amikor a trichomáik tejszerűvé válnak, szüretelje le őket. Lehet, hogy ez nem pont ideális, de valószínűleg ez a legjobb megoldás. Ezáltal az alacsonyabb rügyek több fényt kapnak, és remélhetőleg jobb minőségű rügyeket termelnek.

Cosecha progresivamente
 • Csökkentse a fényerőt

Ha nincs lehetősége feljebb mozgatni a lámpákat, és a növényei már megnyúltak, az egyetlen lehetősége a lámpák intenzitásának csökkentése lehet az égés csökkentése érdekében. Ha eljut ebbe a szakaszba, elképzelhető, hogy el kell fogadnia, hogy növényei valamelyest megégnek, vagy csökkenni fog a hozama.

De ha törekszik arra, hogy egyensúlyba hozza a teljesítmény-csökkentést és a növények magasságát, képes lehet arra, hogy sértetlenül távozzon.

 • Szupervágás virágzás közben

Ez egy kétségbeesett intézkedés, amelyet csak utolsó lehetőségként szabad életbe léptetni. Ez a növény legmagasabb ágának drasztikus hajlítását jelenti a virágzási fázisban.

A növény energiát fordít majd az adott rész regenerálására, így az összességében káros is lehet.

Ha azonban eljut idáig, akkor a kárelhárításra kell összpontosítani. Valószínű, hogy ha úgy hagyná, megégne a növénye – szóval ne idegeskedjen azon, amin már nem lehet változtatni!

Ha ezt elég korán megteszi, az alsó ágak és rügyek magasabbak és nagyobbak lesznek, és remélhetőleg pótolják a veszteséget.

Supercropping durante la floración

Túl magas kannabisznövények: tanuljon a hibáiból

Minden termesztés hatalmas tanulási tapasztalat, és mindaddig, amíg rájön, hogy mi volt a hiba, nem árt a kudarc. Valójában mindaddig, amíg odafigyelünk, nincs kudarc. Ennek tudatában hogyan akadályozhatjuk meg legközelebb a megnyúlt és szükségtelenül magas növényeket?

 • Kisebb edények használata

A cserép mérete részben meghatározza a növény maximális lehetséges méretét. Minél nagyobbra nő egy növény, annál nagyobb lesz a gyökérrendszere. Tehát ha legutóbb a növénye túl magasra nőtt, legközelebb csökkentse a tartályok méretét – ez korlátozhatja a növekedésüket. A legjobb az egészben az, hogy nem igényel beavatkozást a növekedés során, és nem jelent veszélyt a növények egészségére (amíg a cserepek nem túl kicsik).

 • Tartsa optimális távolságban a termesztőfényeket

Ha a termesztő-lámpákat tökéletes távolságban tartja a növénytől, azzal megakadályozza, hogy megnyúljanak, különösen a vegetatív szakaszban. Többé-kevésbé az a cél, hogy olyan közel tartsa őket, amennyire csak lehet, anélkül, hogy kockáztatná az égési sérülést. Csak ügyeljen arra, hogy a növények növekedésével párhuzamosan mindig egyre magasabbra helyezze a lámpákat!

 • Vegye számításba a fény típusát

A különböző típusú fények több, vagy kevesebb energiát biztosítanak, és különböző spektrumokba esnek. A megfelelő fényerő és spektrum használata arra ösztönzi a növényeket, hogy vaskosra és erősre nőjenek, ahelyett, hogy felfelé indulnának a fényt keresve.

Ten en cuenta el tipo de luz
 • Nézzen utána a törzsnek

Ha kereskedelemben vásárolja a kannabiszmagot, vagy ismeri a törzset, amit termeszt, elérhető lesz az információ az átlagos magasságokról – beltéren és kültéren egyaránt. Ez megmondja, hogy milyen magas lesz egy növény, ha optimális körülmények között termesztik.

Ha egy növény átlagos magassága látszólag veszélyes lehet az ön termesztőterében, fontolja meg egy kisebb példány vásárlását, hogy némi mozgásteret adjon magának megnyúlás esetén. Összességében az indicák alacsonyra és bokrosra nőnek, míg a sativák magasra és szálkásra nőnek.

 • Ne várjon túl sokáig a virágzással

Amint már említettük, minél tovább vegetáltatjuk a növényt, annál magasabbra nő. Tehát a megfelelő időben váltson. Ha túl nagyra nőtt a növénye, toppolja, hagyja magához térni, majd kapcsolja át virágzásra. Amíg a vegetatív szakaszban van, sok helye marad a játékra.

Mivel a növények a korai virágzás során megduplázhatják méretüket, nézze meg a törzshöz megadott maximális magasságot, majd váltson virágzásra, amikor a növénye fele ennek a méretnek. Lehet, hogy nem fog akkorára nőni - ez a törzstől is függ - de nem valószínű, hogy ennél sokkal nagyobb lesz.

 • Fontolja meg, hogy magasabb termesztőhelyen termeszt

Ez olyan luxus, amivel sokan egyszerűen nem rendelkeznek. Ha azonban a növénye túl nagy lett a legutóbbi alkalommal a termőhelyhez képest, fontolja meg a következő alkalommal nagyobb terület használatát. A több hely nem csak extra nyúlást tesz lehetővé, de segíti a szellőzést is, így valószínűbb az egészséges termés.

Fontos szempontok a beltéri magas kannabisznövényekkel kapcsolatban

Amikor a növények beltérben nőnek meg, két fő dologra kell figyelni.

 • Páratartalom

A kannabisz jelentős mennyiségű vizet bocsát ki. A marihuána az 50-65%-os relatív páratartalmat (RH) részesíti előnyben. Ha túl nagyra nőnek, a páratartalom problémát okozhat, mivel a növények folyamatosan vízgőzt bocsátanak ki a levegőbe. Ezután a víz összegyűlik a leveleken és a termesztőhelyiség más felületén, ami penészesedést és egyéb problémákat okozhat.

Ha a páratartalom problémát okoz, egy párátlanító vagy az elszívóventilátor teljesítményének növelése segíthet. A lombtalanítás is növelheti a légáramlást a páratartalom szabályozása érdekében. Csak az alsó és középső legyező-leveleket távolítsa el. Ennek az a további előnye, hogy növeli a fény behatolását az alacsonyabb virágzó ágakra.

 • Hőmérséklet

A páratartalomhoz hasonlóan, amikor a növények túl nagyra nőnek, a növekedési időszakban a hőmérséklet is megemelkedhet. A csökkent légáramlás és a túlzott magasság megemelheti a hőmérsékletet, és túl közel helyezheti el a növényeket a termesztő fényekhez. A kannabisz akkor érzi jól magát, ha az átlagos hőmérséklet 25°C. Ha a hőmérséklet meghaladja ezt, a növények nagyobb valószínűséggel fognak megnyúlni. A magas hőmérséklet befolyásolhatja a levél- és virágképződést, valamint a rügyek végső ízét és hatását is.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews