Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sholl


Az automatikusan virágzó kannabisz-törzsek fantasztikusak. Gyorsan és könnyen termeszthetőek, kompakt méretük miatt pedig szinte mindenhol elférnek. Bár az autovirágzók kiválóan alkalmasak beltéri termesztésre, a legtöbbet - a Földanya gondoskodásával - a szabadban hozhatja ki belőlük.

Néhány évvel ezelőtt sok termesztő nem vette komolyan az autovirágzókat. Kezdőknek megfelelőnek tartották őket, mivel az első önvirágzó fajták nem igazán tudták utolérni a fotoperiódusos törzsek termését, aromáit és hatóerejét. Ez azonban az elmúlt években jelentősen megváltozott. A modern autovirágzók nagy hozamúak, rügyeik minősége pedig vetekszik a fotoperiódusos törzsekével. Ennek megfelelően logikus, hogy a termesztők a szabadban termesztik ezeket a törzseket, hogy a legtöbbet hozhassák ki kulcsfontosságú tulajdonságaikból. Íme a szabadban termesztett autók előnyei:

  • A napfény jobb termést és kövérebb rügyeket jelent
  • Egy vegetációs időszakban több betakarítást is elérhet
  • Az év bármely szakában termeszthet a szabadban (időjárástól függően)
  • A gyorsabb növekedés miatt kevésbé érzékenyek a kártevőkre
  • Az erkélyen, teraszon vagy kertben apró helyeken is elférnek
  • Kis méretük miatt ideálisak rejtett kültéri termesztéshez/ gerillatermesztéshez

Mielőtt belevágna – Az autovirágzó kannabisz kültéri termesztésének megtervezése

Az autovirágzók egyik előnye a gyors növekedés. Egyes autovirágzó törzsek elképesztően rövid idő alatt, a vetőmag elültetésétől számítva 50–55 napon belül termést hoznak. Bár nagyon gyors növekedésük általában előnynek számít, de egyúttal azt is jelenti, hogy az automaták kevésbé elnézőek bizonyos hibákkal kapcsolatban, mivel egyszerűen nincs idő kijavítani a dolgokat, mint a fotoperiódusos növények esetében. Hasonlóképpen, ha bármilyen jelentős probléma történik rövid élettartamuk során, a betegségektől a túlöntözésen át a kártevőkig és egyebekig, az szintén nagymértékben csökkenti a hozamot.

Ennek elkerülése érdekében gondosan meg kell tervezni az önvirágzók szabadtéri termesztését, hogy a növények a rendelkezésükre álló rövid időn belül ki tudják használni teljes potenciáljukat. Mindenekelőtt fontolja meg a hely megfelelőségét.

Milyen az éghajlat? Közvetlenül kerti ágyásba vagy konténerekbe tervezi elültetni magját? Milyen típusú tápanyagokat fog használni? Elég napfényt kapnak a növényei? Tud majd gondoskodni a növényeiről, vagy olyan távoli helyen termeszt, ahová nem tud gyakran ellátogatni?

Például, ha történetesen hidegebb, csapadékosabb éghajlaton él, érdemes olyan önvirágzó fajtát választani, amely nem bánja a hidegebb hőmérsékletet, és ellenáll a penésznek is. Már az ilyen egyszerű megfontolások is elegendőek lehetnek a növekedés optimalizálásához és a katasztrófák elkerüléséhez.

Video id: 484519466

Mikor ültessük el szabadtéren az autovirágzókat

A fotoperiodusos kannabisz a vegetatív és virágzási szakaszban is a természetes nappali órákra támaszkodik. A magokat általában késő tavasszal ültetjük el, a növények egészen késő nyárig vegetálnak, majd a rövidebb nappali órák virágzásra kényszerítik őket. Nyár végére/kora őszre készen állnak a betakarításra.

Az autovirágzók szépsége abban rejlik, hogy nem támaszkodnak a nappali fényciklusokra, ami azt jelenti, hogy bármikor elültetheti és betakaríthatja őket. Ha olyan éghajlaton él, ahol nincs fagy, például a Földközi-tengeren, akkor elvileg egész évben termeszthet autovirágzó kannabiszt.

A kannabisz, beleértve az autovirágzókat is, akkor növekszik a legjobban, ha legalább 10-12 órán át elegendő napfényt kap. Ennek megfelelően továbbra is az a legjobb, ha tavasszal veti el a magokat, Európában valamikor április vége és május eleje között, mivel ilyenkor a nappalok már hosszabbak, és ez segíti a növények növekedését. Így július végén szüretelhet és augusztus elején újabb ültetvényt kezdhet, amely októberben lesz kész. Ha netán éppen meleg, fagymentes éghajlaton él, egyetlen év alatt akár négyszer is arathat!

Ha északabbra lakik, az év leghidegebb és legcsapadékosabb hónapjait érdemes elkerülni. Ilyen éghajlaton valamikor késő tavasszal ültetheti el a növényeket, amikor már nincs fagyveszély. A pontos időpont attól függ, hogy hol él - áprilistól június elejéig választhat. A rövidebb nyár a hidegebb éghajlaton szintén olyan tényező, amelyre gondolni kell. Nem szabad túl későre sem hagyni az ültetést, mert el kell kerülni, hogy a fű az esős évszakban virágozzon. Ha olyan helyen laikik, ahol esős az ősz, akkor június elején jó ültetni, így augusztus végén lehet szüretelni. Ezáltal legyőzheti a rossz időt, és rügyei nem esnek a penész áldozatául.

A lényeg: A legjobb időpont az ültetésre a termesztés éghajlatától függ. Gondoskodjon arról, hogy növényei sok napfényt kapjanak, és kerülje a fagyot és a sok esőt.

Xylem

Xylem

Hogyan termeszthet autovirágzókat kültéren

Manapság az önvirágzó kannabiszmagok számos nagyszerű fajtájával találkozhatunk. Nézze meg a Royal AK Automati, az Amnesia Haze Automatic, a Northern Light Automatic és a sok más nagyszerű automatikusan virágzó törzset a Royal Queen Seeds-ben. Ha talál egy olyan fajtát, amelyik tetszik – amelyik jól növekszik az Ön éghajlatán –, elkezdheti a kültéri termesztést.

1. Az önvirágzó magvak csíráztatása

Germinate

Az automatikusan virágzó kannabiszmagokat csíráztathatja ugyanúgy, mint a fotoperiódusos magokat. Egyes termesztők szeretnek a „papírtörlő módszerrel” csíráztatni, vagy úgy, hogy a magokat egy pohár vízbe teszik. De a magokat közvetlenül a végső cserépbe is elültetheti. Tudja, hogy az önvirágzó kannabisz átültetése nem ajánlott, mivel a kisebb cserépből a nagyobb cserépbe való áthelyezés lassíthatja a növekedését. Mivel az automaták tenyészideje eleve korlátozott, ezt érdemes elkerülni, mert ez terméscsökkenéshez vezethet.

Az önvirágzó magvak csíráztatásának legjobb eredményéhez az Autoflowering Starter Kit-et ajánljuk. Ez a készlet mindent tartalmaz, amire szüksége van ahhoz, hogy kannabisznövényei a lehető legjobb életkezdést kapják.

2. Készítse elő az ültetőtartályt vagy a termesztőhelyet

Planting containers

Ha cserépben termeszti az autovirágzó növényt, ügyeljen arra, hogy elég nagy edényt válasszon. Bár az autovirágzók általában jobban bírják a kisebb cserepeket, mint néhány nagyobb fotoperiódusos hölgy, de a növekedésüket nem kell korlátozni. Egy 7-15 literes edény megteszi. Ne feledje, hogy az Ön által választott cserép egyben az utolsó is lesz.

Ha nem használ konténert, hanem közvetlenül a talajba szeretne ültetni, tudjon róla, hogy a választott helyen a talaj nem biztos, hogy optimális lesz. A természetes talaj valószínűleg nem tartalmaz elegendő tápanyagot, előfordulhat, hogy rosszul szikkad, és/vagy káros mikroorganizmusokat tartalmaz, amelyek hátrányosan befolyásolják a növény növekedését. Emiatt a szabadban termesztők gyakran először lyukat ásnak a szabadföldi növényeik számára, és ezeket a lyukakat a vetőmag elültetése előtt megfelelő szubsztrátummal töltik meg.

3. Öntözés és tápanyagok a kültéri autóvirágzókhoz

Watering

Mivel az autovirágzók általában kisebb méretűre nőnek, nem lesz szükségük annyi vízre, mint egy erőteljes fotoperiódusos sativa-nak, de mindenképpen meg kell győződnie arról, hogy kültéri automatájának jut elegendő folyadék. Hogy mennyit és milyen gyakran kell öntöznie, az ismét az éghajlattól és az adott növény igényeitől függ. Csakúgy, mint minden más típusú kannabisztermesztésnél, itt is el kell kerülni a túlöntözést, de természetesen az alulöntözés sem ideális.

Ami a tápanyagokat illeti, itt is ügyelni kell arra, hogy mennyit adagol belőlük. Mindig kezdheti ½ vagy ¾ adag tápoldattal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terheli túl a növényeket. Érdemes megfontolni a lassan felszabaduló tápanyagok használatát is. Ezek ideálisak lehetnek, ha olyan helyen termeszt a szabadban, amelyet nem mindig tud meglátogatni. Ha lassan felszabaduló tápanyagokat adagol a termesztőközeghez, a növény mindent megkap majd, amire szüksége van, és nem kell bajlódnia a tápozással, elegendő csak vizet tennie.

4. A termés betakarítása

Harvesting

Egyes autovirágzók már 50–60 nap alatt készen állhatnak, de vannak olyanok is, amelyeknél ez hosszabb ideig, akár 80 napig is eltart. Csakúgy, mint a fotoperiódusos törzseknél, amikor a kezdetben fehér bibék a rügyeken barnulni kezdenek, tudni fogja, hogy közel a betakarítás ideje. Ahhoz, hogy pontosan lássa, mikor van itt az aratás ideje, meg kell vizsgálnia a kannabisznövénye trichomáit. A trichomák apró, gomba alakú kinövések a növény rügyein és cukorlevelein. A növekedés során a trichomák először kristálytiszták. A virágzás későbbi szakaszában a trichomák tejfehér színűvé válnak, majd a szüret körül fehérből borostyánsárgává válnak. Szabad szemmel nem igazán lehet látni a trichomákat, ezért használjon ékszerész nagyítót, hogy közelebbről is megvizsgálja őket. A termesztők általában akkor szüretelnek, amikor a trichomák apró „buborékfejeinek” bizonyos százaléka borostyánsárgává válik. Ezen a ponton általában a növény levelei is elkezdenek sárgulni.

Ha készen áll a betakarításra, gyorsan vágja le az ágakat a rügyekkel együtt, ne vesztegessen sok időt, hogy nem kívánt figyelem keltsen. Miután biztonságosan hazaszállította a termést, tovább vághatja a rügyeket. Alternatív megoldásként felakaszthatja az ágakat úgy, hogy a rügyek még azon száradnak.


A szabadban történő termesztéssel is előfordulhatnak problémák. Ezek közé tartozik, ha a vadon termesztett füvet véletlenül felfedezik, de fennáll annak a veszélye is, hogy állatok és rovarok kapnak rá az ültetvényre. Íme, mit tehet ez ellen.

🐞KÁRTEVŐK
Szerencsére az önvirágzó kannabiszfajták valamivel kevésbé fogékonyak a kártevőkre és a rovarfertőzésekre. Egyes önvirágzó fajtákat úgy nemesítenek, hogy különösen ellenállóak legyenek a penésszel és a kártevőkkel szemben. Hasonlóképpen, az autovirágzók rövid életciklusa miatt a rovaroknak gyakran nincs elég idejük arra, hogy komoly problémává váljanak. Ha viszont rovarfertőzést észlel, például levéltetveket vagy liszteskéket, nem muszáj szintetikus szerekkel kezelnie a növényt: a rovarirtó szappan és a neemolaj biztonságos és természetes módon képes megbirkózni a legtöbb gyakori kannabisz kártevővel.
🐦AZ ÖN TERMÉSÉT KEDVELŐ ÁLLATOK
Ha a szabadban termeszt, a termései nagy valószínűséggel felkelthetik az állatok, például a madarak, a macskák vagy a szarvasok figyelmét is. Ha olyan helyen termeszt, ahol kannabiszrajongó lények kóborolnak, érdemes lehet megvédeni a növényeket csirkedrótból vagy bambusz karóból készült ketrecekkel.
🕵️HA MÁSOK IS FELFEDEZIK AZ ÖN ÜLTETVÉNYÉT
Értékes ültetvénye úgy is veszélybe kerülhet, ha valaki felfedezi. Valaki elorozhatja a a növényeit, vagy bajba kerülhet a termesztésük miatt. Az autovirágzók kisebb mérete máris segít csökkenteni a véletlen felfedezés kockázatát. A kockázat további csökkentése érdekében válasszon egy, az ösvényektől és más nyilvános helyektől távolabbi termesztőhelyet, ahol kevés az esély rá, hogy bárki megfordulna. Az alacsony szagintenzitású, önvirágzó fajtákkal tovább csökkentheti a felfedezés kockázatát. Ha a fű mellé **kísérőnövényeket, például gyógynövényeket, virágokat vagy zöldségeket ülteti, nemcsak álcázza a termesztést, és rejtve tartja a növényeit, de a kártevők megjelenését is megakadályozza, és még a környező talajt is javítja.

Ezekkel a tippekkel bőséges betakarításra számíthat a szabadban automatikusan virágzó kannabiszból.

Boldog termesztést!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews