Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter


A Royal Queen Seeds úgy döntött, hogy összegyűjti a szabadtéri kannabisztermesztéssel kapcsolatos alapvető információkat, hogy azon ügyfeleinek, akik korábban talán soha nem termesztettek a szabadban, segítséget nyújtson, hogy felkészüljenek a közelgő szezonra. Közös célunk: nagy mennyiségű, a Földanya által egy lelkes kertész segítségével termesztett kiváló minőségű kannabisz.

A jó felkészülés segít, ha szeretnénk bizonyos célokat elérni. Ez alól a szabadban végzett kannabisztermesztés sem kivétel - hosszú távú gondolkodást, a természetben fizikai munkával töltött időt, valamint bizonyos szintű rugalmasságot igényel a betakarításunkat veszélyeztető akadályok leküzdéséhez. Ha eltökéltek vagyunk, hogy jól fogjuk csinálni a dolgokat, az nagyon hasznos, de önmagában még nem feltétlenül garantálja a jó eredményeket. A hibák, amelyeket elkövetünk, a legértékesebb leckéket tanítják nekünk. Mahatma Gandhi egyszer azt mondta: „A szabadságot nem éri meg birtokolni, ha nem tartalmazza a hibázás szabadságát.” Ez talán jó mantra azoknak a kezdőknek, akik most ismerkednek a nagy jutalommal kecsegtető hobbival, a kannabisztermesztéssel.

A „Kültéri termesztés alapjai” négy részből áll - ezek a részek tartalmazzák a legfontosabb lépéseket, amelyeket érdemes átgondolni a szabadtéri termesztés tervezésekor. Az alábbiakban gyors áttekintést adunk arról, hogy mire számíthatunk rövid szabadtéri termesztési útmutatónk egyes részeiben.

The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 3)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 2)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 3)

Válassza ki a megfelelő törzset

A szabadföldi termesztés folyamata a termesztési hely éghajlati viszonyainak megfelelő törzs kiválasztásával kezdődik. A legtöbb termesztő személyes preferenciáira alapozza a döntést a hatások, ízek, virágzási idő, a méret és a hozam tekintetében. A betakarítás hónapja, amikor a törzs végez a szabadban, elsődleges fontosságú, hasonlóan a genetikai örökség, azaz, hogy az adott törzs indica vagy sativa tulajdonságokkal bír, valamint a növény tényleges mérete.

A betakarítás hónapja

 • A feminizált törzs betakarítási hónapján van a fő fókusz
 • Oka: Penészedés alakulhat ki a heves esőzések és a magas páratartalom miatt ősszel (nyúlós ellenségünk!)
 • Október az egész szezon legdöntőbb hónapja; sok feminizált törzs végez ebben a hónapban; a magas páratartalom és az októberi eső gyakran okoz penészedést
 • Elemezze az elmúlt évek időjárási adatait, és válasszon olyan törzset, amely időben beérik, még mielőtt az időjárás nagy eséllyel megváltozna
 • Az autovirágzó törzseknél nincs probléma a késői betakarítással; virágzási időszakukat a napos órák számát figyelmen kívül hagyva kezdik és fejezik be.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Indica vagy Sativa?

 • Az indica-domináns törzsek jobban ellenállnak a nehéz időjárási viszonyoknak
 • A sativa-domináns törzsek szeretik a magasabb fényintenzitást és a melegebb hőmérsékletet
 • Észak-európai termesztők: Próbáljon olyan indica-domináns törzseket választani, amelyek szeptember végén, október elején érnek (pl. Somango XL, Critical)
 • Dél-európai termesztők: Szerencsés, és szinte bármit termeszthet, amit csak akar, beleértve a sativa-domináns törzseket és a későn érőket (pl. Amnesia Haze, Royal Moby)
 • Nem tudja, hol kezdje? Vessen egy pillantást az 5 legjobb hidegebb éghajlatra való és az 5 legjobb melegebb éghajlatra alkalmas kannabisz törzsünkre.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Mi a helyzet a mérettel?

 • A feminizált törzsek 2-3 méteres magasságot is elérhetnek; a legtöbb automatikusan virágzó törzs pedig 1m alatt marad
 • A talaj felszíne feletti növénynövekedés korrelál a gyökérzet méretével
 • Akkor lesznek a legnagyobb növényei, ha nem korlátozza a gyökérzetet az ültetőcserépben.
 • A kompakt növényeket könnyebb elrejteni természetes növényzetben és városi környezetben

Egy ígéretes termesztőhely keresése

Találni egy ígéretes helyet a teljes folyamat egyik legfontosabb lépése, és a termesztők általában szánnak is egy kis időt ennek átgondolására. Az első kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, hogy mennyire szeretnénk közel lenni növényeinkhez. A szabadtéri termesztésnek két alapelve van. A legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a saját tulajdonában lévő vagy bérelt ingatlanon történő termesztés. Közel lesz a növényeihez, minden nap gondoskodhat róluk, és az öntözés sem probléma.

A tiltó és korlátozó kannabisztörvények egy másik megközelítést is népszerűvé tettek – a gerillatermesztést. Ez már izgalmasan hangzik, és tényleg az. A gerillatermesztők olyan földterületen termesztik növényeiket, amely nem feltétlenül tartozik hozzájuk, ez csökkenti a jogi kockázatokat. A gerillatermesztéshez megfelelő hely megtalálása összetett téma, ezért gondoltuk, hogy egy külön, részletesebb blogbejegyzésben foglalkozunk ezzel a jövőben. Ha már itt tartunk – íme néhány alapvető dolog, amit a házi kertészek és gerillatermesztők figyelembe vehetnek, amikor ígéretes helyet keresnek.

The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Termesztés otthonában vagy kertjében

 • A déli fekvésű erkély jó választás
 • Nagyjából a legjobb forgatókönyvet a tetőteraszok jelentik
 • Gondoljon olyan helyekre a kertjében, ahol a kannabisznövények jól el tudnak vegyülni, és sok közvetlen napfényt kapnak
 • Az üvegházak alacsony láthatóságot biztosítanak és nem túl drágák
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Az ígéretes gerillatermesztési hely jellemzői

 • Sétatávolságra elérhető víz (a Google Earth segítségével kereshet folyókat, vagy tavakat)
 • Sok közvetlen napfény napkeltétől napnyugtáig (használjon online eszközöket, mint pl. a suncalc.net)
 • Senkinek nincs oka arra, hogy odamenjen (>1 óra távolságra fekszik a civilizációtól)
 • A kannabisz növények beleolvadnak a természetes növényzetbe (hasonló méretű bokrok stb.)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37825 reviews