Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.


By Max Sargent

Rendben, tehát vannak a szürethez közeli kannabisznövényei és annyi marihuánatartaléka, ami kevés ahhoz, hogy átvészelje a betakarítás és az érlelt késztermék közötti jellemzően 30 napos időszakot. Lehet, hogy még csak annyi készlete sincs, hogy azt az átlag 1-2 hetet átvészelje, ami a rügyek hagyományos kiszárításához szükséges? Esetleg csak arra kíváncsi, hogy virágai készen állnak-e a betakarításra? Személyes motivációitól függetlenül rengeteg lehetősége van a kannabisz gyors szárítására. A probléma az, hogy a legnépszerűbb gyorsszárítási módszerek annyira lerontják a rügyek minőségét a folyamat során, hogy aligha éri meg a fáradságot.


Olvasóink jobbat érdemelnek. Nemcsak olyan egyszerű módszereket mutatunk be részletesen a gyorsszárításra, amelyek nem teszik tönkre a marhuánás cigijét, de ragacsos meglepetést is mellékeltünk azoknak a kannabiszkoncentrátum rajongóknak, akik ízesebb kivonatokat keresnek friss, nem szárított anyagból.

Video id: 484380359

1. Barna tasakok és számítógépventilátorok

Az egyszerű barna papírzacskók, amilyeneket a pékségben kapnak, tökéletesek a rügyek szárítására. Főleg az apróbb, "popcorn" rügyekére. Ha egy-két maroknyi frissen vágott kisebb rögöt papírzacskóba teszünk, és 2-3 napig száradni hagyjuk, máris félúton járunk. Ideális esetben hagyjon nekik még 3 napot, hogy teljesen megszáradjanak. De ha siet, folytassa a következő lépéssel.

Kapcsolja be laptopját, és derítse ki, hol van a ventilátor. A modern laptopok mindegyike rendelkezik ventilátorral, amely meleg levegőt fúj ki, hogy az eszköz belső működését hűvösen tartsa. Helyezze a félig száraz kis rögöket egy papírtörlőre a billentyűzeten. Vagy papírtörlőre közvetlenül a ventilátor szellőzőnyílásai előtt, ha olyan gépe van, amely másképp szellőzik. Körülbelül 10 percenként fordítsa meg a bimbókat, amíg tapintásra száraznak nem érzi őket. Ez egy óráig vagy akár tovább is eltarthat, de a rügyek még mindig erősek lesznek. Ne várjon telt aromákat vagy ínycsiklandó ízeket, inkább elfogadható, bár kicsit durva ízű füstöt.

Brown Bags And Computer Fans

2. A kazánház átalakítása szárítóhelyiséggé

A legtöbb magánházban van kazánház. A belső vízkazán kellemesen tartja a kazánház hőmérsékletét és minimális lesz a relatív páratartalom. Ez egy nagyszerű hely a kannabisz gyors szárításához. A legjobb, ha az összes kis rügyet barna zacskókba helyezi, de a nagyobb rügyeket zsinórral is felakaszthatja, ahogy egyébként szárításkor tenné. A nagy különbség az, hogy a melegvíz bojler bekapcsolásával feltekerheti a fűtést. Hatalmas terméseket is teljesen kiszáríthat 3 nap alatt, ha az idő nagy részében bekapcsolva hagyja a forró vizet. Ez biztosan megnyomja majd a közüzemi számlákat. Normál használat mellett arra számíthat, hogy a kis rügyek elég gyorsan száradnak ahhoz, hogy mindössze 3–4 napon belül elszívja őket, a vastagabb felfüggesztett bugák esetében pedig 6–7 napra van szükség. Ez a módszer kevésbé befolyásolja a minőséget, mint a többi, de a rügyek íze azért még mindig nem lesz fantasztikusnak mondható.

The Boiler Room

Alternatíva: élőzzön

A 2023-as év trendje az élőgyanta-koncentrátumok. Még a legerősebb kivonatokon is, mint a viasz, vagy a shatter van mit javítani. Az amerikai kivonatgyártó művészek úttörő újítása a frissen fagyasztott virágok használata a gondosan szárított és érlelt rügyek helyett - ezáltal sokkal több terpént tartalmazó ínyenc koncentrátumokat képesek előállítani. Valami határozottan elveszik a folyamat során a standard BHO (bután) extrakciós módszerekkel. Az élő gyanta ugyanazzal az égigérő hatékonysággal büszkélkedhet, viszont jelentősen javított ízprofillal. Sajnos ez valószínűleg elérhetetlen az átlagos házi termesztő számára. A kannabiszt a kritikus alatti hőmérsékleten kell tartani a teljes extrakciós folyamat során, és ehhez valóban laboratóriumi körülményekre és felszerelésre van szükség. Mindazonáltal ez minden jó kannabiszklubban, kávézóban és gyógyszertárban is a legfelső polcra készül 2018 óta. Ha az étlapon olyan neveket lát, hogy „sauce”, „sap”, vagy „szirup" - érdemes résen lennie.

Napon szárított fű

A kültéri gandzsa-farmerek évezredek óta közvetlenül a napfényben szárítják a sziklákra helyezett marihuánát. Természetesen nem ez a leghatékonyabb módszer a kannabisz szárítására, de működik. A hő és a napfény egyaránt rontja a minőséget. Ha azonban gyorsan meg akarja szárítani a kis rügyeket, és kint meleg van és napsütés, akkor rosszabbul is járhatna, mintha egy marék rügyet egy barna zacskóba dobna, és napon szárítaná meg. A legjobb, ha egy kővel lesúlyozza a rügyes tasakot a közvetlen napfényen - mert ugye nem szeretné, hogy egy széllökés elsodorja a füvet. Ezután várakozósat játszik. Egy-két napos meleg, száraz napsütéses idő után ropogós rügyeket vehet elő. Az íze és a hatásossága ebben az esetben is romlik, szóval ezzel a módszerrel sem hozhatja ki a legjobbat a marihuánából.

Kétségbeesett intézkedések

A sütőben történő rügy-szárítás szörnyű ötlet. Ilyet egyszerűen ne tegyen. Ez tényleg csak fűpazarlás. A sütő hőmérséklete messze-messze-túl meleg a kannabiszhoz. Még alacsony fokozaton is – még úgy is túl meleg. Persze a rügyek percek alatt kiszáradnak, de egyúttal a legtöbb kannabinoid is kisül belőlük. Az ilyen rügyeknek égett növény ízük lesz és nem okoznak high-t.

A mikrohullámúban sült marihuána egy másik garantált csalódás. A rügyek 10 másodperces kezelése a mikrohullámú sütőben katasztrofális módja a fű szárításának. Ezek a módszerek valószínűleg „a rossz ötletek nagy könyvé”-ből származnak és kerülendők.

Száríthatunk-e füvet aszalóban?

Az élelmiszer-aszalók hőt használnak a hús, a gyümölcs vagy más élelmiszerek kiszárításához, hogy meghosszabbítsák eltarthatóságukat. Nem javasoljuk, hogy élelmiszer-szárítót használjon a fű szárításához, mivel a szárítóból származó hő ugyanúgy lebontja a kannabinoidokat és a terpéneket a rügyekben, mintha sütőbe tenné őket, így íztelen, kevésbé erős füst keletkezik.

Step 1

Fűszárítás – kulcsfontosságú a türelem

Amikor a kannabiszrügyek szárításáról van szó, a türelem kulcsfontosságú. A szárítási folyamat a kannabinoidok aktiválásáról és a rügy nedvességtartalmának csökkentéséről szól, amely ezáltal erősebb füstöt és hosszabb eltarthatóságot biztosít. Bár számos expressz módszer létezik a bimbók kiszárítására, egyiket sem ajánljuk. Igaz ugyan, hogy gyorsabbak, de ezek a technikák mindegyike a hőre épít, amely lebontja a kannabinoidokat és a terpéneket - pedig ezek adnák a marihuána kedvelt hatásait és ízeit.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37835 reviews