The RQS Blog

.


By Luke Sholl

Némely technika akár még új ízeket is hozhat, míg másokra csak feleslegesen pazarolja pénzét. Ennek ellenére a készlete soha nem lesz olyan, mint korábban, de segíthet korábbi dicsőségének (majdnem) helyreállításában.


A Legjobb Módszer a Megelőzés

A fű kiszáradásának két legáltalánosabb oka, a betakarítás utáni túlszáradás, vagy a nem megfelelő tárolás.

A kannabisz kívülről szárad befelé. A külső levelek száraznak tűnhetnek, de a belső rügy és a szárak még mindig jelentős mennyiségű nedvességet tartalmazhatnak. Ezért gyakori, hogy a termelők a szár-pattintó trükk segítségével ítélik meg a szárazságot.

Amikor levágja a rügyeket a szárításhoz, a szárak hamarosan sokat veszítenek merevségükből és ridegségükből. Ha meghajlítunk egy szárat, akkor az törés nélkül meghajlik. Az általános ökölszabály az, hogy amikor egy rügy szárát félig megtudja törni, akkor az kellően száraz. Ha a szár még mindig meghajlik, akkor még időre van szüksége. Bár ez a trükk a tapasztaltabbak számára kiválóan működik, korántsem a legtudományosabb módszer.

Mérsékelt éghajlaton, átlagos páratartalom mellett lassú és egyenletes száradási időre kell számítani. Száraz éghajlaton azonban elengedhetetlen a párásító közelében tartani.

Humidity Control

Használja Páratartalom Ellenőrző Eszközeit a Tökéletes Páratartalom Fenntartásához

Betakarítás után a rügyeket az érleléshez légmentesen lezárt edénybe kell helyezni. Sajnos a fű továbbra is cseréli a vizet a környező levegővel, így ha nem vigyáz rájuk, nagyrabecsült rügyei csontszárazzá válhatnak. Szerencsére van megoldás. A tökéletes körülmények fenntartására az egyik legegyszerűbb módszer a párazáró csomagolás.

Ezek a remek kis csomagok - melyek nagy és apró terméssel is működnek - a bennük lévő szilikon gélnek köszönhetően, átveszik a feladatot, hogy nedvességet cseréljenek a rügyek körüli levegővel. Az eredmény egy tökéletesen fenntartott 58–65% relatív páratartalom - ami az ideális érték az érleléshez.

Túl Késő, a Füvem Csontszáraz - Mit Tegyek Most?

Szerencsére ugyanúgy, ahogy a kannabisz is átadja a benne lévő vizet a levegőnek, a vízmolekulákat is visszajuttathatja rügyeibe.

A megoldás viszonylag egyszerű. Minden amire szüksége van: egy légmentesen lezárt edény (megint!), vagy valami hasonló. Ebben a stádiumban a légmentesség még nem elengedhetetlen a sikerhez, de a folyadékpótlás és a hosszú távú tárolás után légmentesen lezárt edények szükségesek.

Az általános elképzelés szerint növelni kell a tartály belsejében a relatív páratartalmat a megfelelő mikroklíma létrehozása érdekében. A vízmolekulák koncentrációja kiegyenlítődik a szárazabb, és a nedvesebb részek között.

Ennek többféle módja van - néhányat a túlzott szárazságtól függetlenül is megtehet. Mindezek a módszerek enyhén eltérnek egymástól (kivéve az alábbiakban leírt szuper expressz módszereket).

Drying Buds

3 Módszer a Kannabisz Rehidratálására

1. Kenyérszelet, Saláta Vagy Nedves Papírtörölő Módszer

Method 1

Ez nem íz-hozzáadási technika. Fogjon egy szelet kenyeret és nedvesítse meg (ne áztassa). Alternatív megoldásként a salátalevelek is remekül működnek. Nedves papírtörlő is használható, de vigyázzon a túlzott víztartalomra.

Helyezze a fentieket a rügyekkel együtt egy vastag műanyag vagy Ziploc zacskóba, szorosan zárja le, és hagyja egy-két órán át állni. Ha letelt az idő, ellenőrizze rügyeit, és mozgassa meg azokat egy kicsit. Ellenőrizze a salátát, a kenyeret vagy a papírtörlőt, hogy mennyivel lett szárazabb. Ez egyértelműen jelzi, hogy mennyi nedvességet vettek fel a rügyek.

Mennyiségtől függően előfordulhat, hogy ezt meg kell ismételnie párszor. A trükk az, hogy ne siesse el. Például, ne nedvesítse meg túlságosan a kenyeret, és ne hagyja túl sokáig ugyanazt a salátalevelet a zacskóban. Ez penészképződéshez vezethet, amely átjuthat a rügyekre.

Alaposan vizsgálja meg és ha elégedett, helyezze a rügyeket megfelelő méretű, légmentesen lezárt edénybe a hosszabb tárolás érdekében.

2. Gyümölcshéj Módszer

Method 2

Ennek a trükknek van egy kis szórakoztató faktora is, és kiválóan alkalmas a kísérletezésre. A termés rehidratálásához többféle gyümölcshéjat és gyógynövényt használhat, ugyanazzal az eljárással, mint az előző módszer esetében. A különbség az, hogy a gyümölcshéjak ízt és illatokat is át fognak adni a rügyeinek.

A leggyakrabban használt gyümölcs a narancs és a lime, mivel ezek nagyon hasznosak a rügyek rehidratálásában, ugyanakkor citrusos ízt is kölcsönöznek termésének. Nem szabad hosszú távú tárolásra és érlelésre használni, mivel penész- vagy rügyrothadást okozhatnak. A gombák megjelenésének elkerülése érdekében szoros napi ellenőrzés szükséges. A héj pár naponta való cseréje biztosítja a hozzáadott ízt.

A banánhéj is meglehetősen népszerű. Gyorsabban működik, de sokkal gyorsabban elrothad. Vannak, akik esküsznek rá, hogy erősebbé teszi a füvet, bár erre nincsenek konkrét bizonyítékok. Az alma héja nem adja át annyira hatékonyan az ízét, de lassan és következetesen engedi ki nedvességtartalmát, ami kiváló az egyenletes rehidratáláshoz.

A választott gyümölcstől függetlenül az a trükk, hogy a héjat több órán át hagyja egybecsomagolva rügyeivel. Néhány órától akár egy napig is eltarthat, amíg a rügyek jó, fogyasztható formába kerülnek.

Hozzáadhat olyan dolgokat is, mint a menta, a koriander, a rozmaring, a kakukkfű vagy bármely más, intenzív illattal rendelkező fűszernövény. Nemcsak a folyadékpótlásban fognak önnek segíteni, de meg is bolondítják kissé a füstjét.

3. Forró Gőz Módszer

Method 3

Ha siet, és nem engedheti meg magának, hogy ilyen sokáig várjon, van mód arra, hogy felgyorsítsa az eljárást. De nagyon oda kell figyelnie, mert fennáll annak a veszélye, hogy megfőzi a rügyeit, vagy túl nedvessé válnak a fogyasztáshoz.

Fogjon egy nagy edényt, töltse meg vízzel, és forralja fel. Miután felforrt a víz, vegye le az edényt a tűzről, és helyezze biztonságos felületre. Ezután takarja le az edényt egy ruhával vagy szövetdarabbal, és rögzítse az edény pereme körül, ügyelve arra, hogy ne égesse meg magát (használjon sütőkesztyűt!).

Helyezze a rügyeket a ruha tetejére, és hagyja, hogy a párolgás elvégezze a többit. A forró gőz áthalad a ruhán és a rügyeken, rekordidő alatt maximálisan hidratálva azokat.

Ügyeljen arra, hogy a rügyeket rendszeresen forgassa, hogy a gőz egyenletesen érje őket. Fél-, egy óra elteltével a rügyei használatra készen állnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.