A szüret ideje

A szüret ideje

Ismerje meg a kannabisz betakarítás és a betakarítás utáni folyamat minden lépését.


A betakarítási ideje olyan, mint egy hosszú utazás vége. A rügyei megérkeztek, és most eljött az ideje, hogy végre rágyújtson, igaz? Sajnos egy kicsit még vissza kell fognia a lovakat. Még sok tennivaló van. A selymes, sima dohányzási élmény biztosítása érdekében le kell vágnia, szárítania és érlelnie kell a rügyeket. Ennek a munkának köszönhetően lesz majd a fű hosszú ideig tárolható és mentes a kellemetlen ízektől.

A szüret nem annyira egyszerű, hogy csak levágja a rügyeket és a szárító rácsra helyezi őket. Vannak árnyalatnyi különbségek, és minél pontosabb az időzítés, annál jobb eredmény várható. A rügyek különböző időpontban történő betakarítása eltérő THC-szinteket eredményezhet, a megfelelő páratartalom mellett történő érlelés pedig hatással lesz a penészállóságra.

Ez az útmutató segítséget nyújt Önnek a betakarítás minden lépéséhez, hogy egészséges és erőteljes készletet tudjon felhalmozni.

Video id: 540076385

MIKOR VAN A MEGFELELŐ AZ IDŐ AZ ARATÁSHOZ?

A betakarítási folyamat első lépése a virágok és ágak eltávolítása a növényekről. De mikor jön el a megfelelő idő? Nos, ez attól függ. A különböző időszakokban történő betakarítás drasztikusan megváltoztatja a virág tulajdonságait. Az íztől a pszichoaktív hatásig minden változtatható attól függően, hogy milyen korán vagy későn dönt a betakarítás megkezdése mellett.

Általában minden fajtának megvan a maga becsült virágzási ideje. Ez a statisztikai adat hasznos lehet a betakarításra való felkészüléskor, de nem mindig pontos. A környezeti tényezők meghosszabbíthatják vagy lerövidíthetik a virágzó fázist. Az indica törzsek gyorsabban érnek és 6–8 hét elteltével virágzanak, míg sativa-társaiknál ez általában 8–12 hétig tart.

Van egy másik mód annak észlelésére, hogy mikor jött el a betakarítás ideje. A alapvető növényi anatómiai ismeretek segíthetnek a termelőknek észlelni ezeket az eltéréseket. A kannabisznövény egyes részeinek megjelenése megváltozhat, amikor érik. Ahelyett, hogy csak találgatásokra, becslésekre támaszkodna, használhatja ezeket a növénytani mutatókat tájékozódási pontként Először is meg kell ismerkednie bizonyos szövetekkel, mirigyekkel és szervekkel, hogy tudja, hogy mire kell figyelnie.

A LEGYEZŐ LEVELEK ELKEZDENEK SÁRGULNI

A levelek sárgulása általában tápanyaghiány vagy kórokozó jelenlétének a jele. A virágzás végén azonban ez teljesen normális. A legyező levelek azok a nagy, széles levelek, amelyek a vegetatív szakaszban fejlődnek ki. Ezek szerves napelemekként működnek, a fényt az energiához szükséges cukrokká alakítják át. Ezek a szerkezetek sárgássá válnak, és a betakarítási idő közeledtével akár le is eshetnek. Ne aggódjon. Ez azért történik, mert a növények ekkor már figyelmen kívül hagyják ezeket a szöveteket, hogy minél több energiát irányítsanak a virágok felé.

A LEGYEZŐ LEVELEK ELKEZDENEK SÁRGULNI

A TRICHOMÁK KÜLSEJE MEGVÁLTOZIK

A trichomák apró, gomba alakú mirigyek, amelyek a leveleken és a virágokban csillognak. Ezek a miniatűr vegyipari üzemek viszkózus gyanta formájában választják ki a kannabinoidokat és a terpéneket. A természetben ezeknek az anyagoknak az a szerepe, hogy megvédjék a növényeket a hő, a ragadozók és a kártevők ellen. A termelők számára azonban ez a gyanta a növény termesztésének elsődleges oka.

A trichomák megfigyelésével pontosan meg lehet határozni, milyen közel állnak a virágok a teljes érettséghez. Ez a termesztők számára is biztosítja a szabadságot, hogy az egyéni preferenciáknak megfelelő időben kezdje el a virágok szüretelését.

A trichomák szabad szemmel is láthatóak, de a megfelelő elemzéshez nagyítót kell használnia. Egy olcsó nagyító is megteszi, sok alacsony költségvetésből dolgozó termesztő számára ez a választott eszköz. A megszállott kertész-fotósok pillanatfelvételt készíthetnek makró lencsével. Ez lehetővé teszi számukra, hogy nyomon kövessék, hogyan változik a szín az idő múlásával. A kereskedelmi termelők és azok, akik több pénzből gazdálkodhatnak, a mikroszkópot is választhatják a megfigyeléshez. Ezek a laboratóriumi kategóriájú eszközök rendkívül részletes képet nyújtanak a trichomák szerkezetéről és színéről.

A trichomák tisztának és áttetszőnek tűnnek a virágzás korai szakaszában. Ez azt jelzi, hogy még fiatalok, és csak kis mennyiségű kannabinoidot termelnek. A virágok fizikailag is kisebbek még - ez nyilvánvaló jele annak, hogy még nincs itt a betakarítás ideje.

Később ezek a mirigyek zavarosabbá vagy tejszínűvé válnak. Ez a változás a megnövekedett kannabinoidtermelést jelzi. Kísérje figyelemmel ezeket a szerkezeteket amikor a tej szín dominálni kezd. A trichomok akkor érik el a maximális THC-termelést, amikor a mirigyek több mint fele zavarossá válik. Az ebben az időben betakarított rügyek erőteljes fej high-t biztosítanak, amelyet az eufória és energikusság jellemez.

Ha dohányzásakor inkább lágyabb, nyugtató élményt szeretne, várja meg, amíg a trichomok borostyán színűek lesznek. Ez csökkent THC-szintet és megnövekedett mennyiségű CBN-t jelent - ez az a kannabinoid, amely a THC lebomlásakor termelődik.

A TRICHOMÁK KÜLSEJE MEGVÁLTOZIK

A CSÉSZELEVELEK TELTEBBÉ VÁLNAK

A kehely a kannabiszvirág alsó része, amely a csomópontból kiemelkedik. Ez a szerkezet az élete elején kis levélcsomagként indul és végül teljes virággá bontakozik ki. A csészelevelek minden rügy aljában ott maradnak, ezek tartalmazzák a szaporító szerveket. A kelyhek a kannabisz virág gyantában leggazdagabb részét képezik. Szerepük az, hogy strukturális támogatást nyújtsanak, biztosítva, hogy a rügyeket az erős szél se fújja el, vagy ne szedjék le a szárnyas ragadozók.

A kelyhek éréskor duzzadni kezdnek. Ennek oka, hogy felkészülnek a magok tárolására, amennyiben egy hím növény sikeresen megporozza őket. Rendszeresen vigye a nagyítót a kelyhek fölé, hogy megfigyelhesse méretüket.

A CSÉSZELEVELEK TELTEBBÉ VÁLNAK

A BIBÉK BESÖTÉTEDNEK

A bibék, vagy termők antennaszerű nemi szervek, amelyek a csészelevelekből emelkednek ki. Ennek a szerkezetnek a feladata a hím növényekből felszabadult pollen elfogása. Ők a megtermékenyítés kapuja, küldetésük befejezésekor a nőivarú növények elkezdik a magok termelését.

A legtöbb termelő arra törekszik, hogy elkerülje a megtermékenyítést, hogy kiváló minőségű virágot kapjon. A bibék azonban jól jöhetnek, ha az érettséget akarjuk megállapítani. A fiatal virágoknak fényes fehér bibéje van, amelyek az életkorral lassan sötétebbé válnak, és narancssárgás-barna színűek lesznek. A THC-termelés általában akkor van a csúcsponton, amikor a bibék kb. 70%-ának megváltozott a színe. Amikor már körülbelül 90%-uk besötétedett, a THC-szint csökkenni kezd és a CBN-szint emelkedik. Ne feledje azonban, hogy ezek az adatok csak becsléseken alapulnak.

A BIBÉK BESÖTÉTEDNEK

PRÓBÁLJA KI A PROGRESSZÍV SZÜRETELÉST, HA AZ ALSÓ RÜGYEK MÉG NEM TELJESEN ÉRETTEK

Ha a lombkorona közelében található virágok jelentős részében a trichómák homályosak és borostyánszínűek, ami azt jelzi, hogy már érettek és készen állnak a betakarításra, viszont az alsó rügyek kristályai még mindig teljesen tiszták és messze nem állnak készen, akkor használhatja a progresszív betakarításnak nevezett technikát, hogy biztos legyen abban, hogy minden levágott darab tökéletesen érett.

Részleges vagy szakaszos betakarításnak is hívják. Ez a módszer annyira egyszerű, hogy csodálkozni fog, hogy még nem jutott eszébe. Egyszerűen vágja le a már érett rügyeket, a fennmaradó ágakat és leveleket annyira, hogy a kevésbé érett virágok számára több fényt biztosítson és figyelje a jeleket, hogy mikor állnak készen a szüretelésre.

A legtöbb beltéri növénynek csak két ciklusra van szüksége a progresszív betakarításhoz, kb. két hetes időeltolódással, de a nagyobb növényeknek többre is szükségük lehet.

Vegye figyelembe, hogy a legtöbb növény felülről lefelé érik, azért, mert a lombkorona kapja a legtöbb fényt, és a több lumen általában egyenlő a gyorsabb éréssel. Azonban minden növény egyedi, és találkozhat olyan sajátos fenotípussal is, amely alulról felfelé érik. Más növények pedig egyformán érnek fentről lefelé, tehát nem alkalmasak a progresszív betakarításra.

PRÓBÁLJA KI A PROGRESSZÍV SZÜRETELÉST, HA AZ ALSÓ RÜGYEK MÉG NEM TELJESEN ÉRETTEK

ITT AZ IDŐ, HOGY LEVÁGJA A VIRÁGOKAT

A vágás, vagy manikűrözés a következő lépés. A rügyek feltisztítása azért szükséges, hogy a leveleik nehogy elárasszák a rejtett tégelyeit. Ehhez egy munkalapra, egy tálcára, néhány latex kesztyűre és egy ollóra van szüksége. A termés levágásának kétféle módja van: nedves és száraz vágás.

A nedves nyírás azt jelenti, hogy a virágokat betakarítás után azonnal köbenyírják, amikor még magas a nedvességtartalmuk. Ez csökkenti a penészképződés esélyét, mivel az összes levelet eltávolítja még a szárítás előtt, megakadályozva, hogy a nedvesség csapdába essen. A hátránya, hogy nagyon ragacsos folyamat. A kesztyű használata kötelező. Van viszont egy nagy előnye is; olló hash-t készíthet a gyantából, amely a szerszámhoz tapadt.

A száraz vágás során a virágokat csak szárítás után manikűrözik. Ez a módszer jobb, ha alacsonyabb páratartalmú a környezet és kisebb az esély a penészesedésre. A száraz vágás szorosabb és kompaktabb rügyeket eredményez - ezt az esztétikai élményt sok termelő értékeli.

Függetlenül attól, hogy melyik módszert választja, a feladat továbbra is ugyanaz. Dönthet úgy, hogy akkor vágja le a leveleket, amikor a rügyek még az ágakon vannak, vagy eltávolíthatja a rügyeket, mielőtt külön-külön megtisztítja őket. Ügyeljen a levelek megtartására, mivel ezek felhasználhatók hash és más kivonatok előállításához.

ITT AZ IDŐ, HOGY LEVÁGJA A VIRÁGOKAT

SZÁRÍTSA KI A RÜGYEKET

A következő állomás, hogy jutalmát beteszi a szárítóba. A kannabisz szárítása elengedhetetlen, hogy eltávolítsa a nedvességet a rügyek külsejéből a penészképződés megakadályozása érdekében. Igazából a nedves füvet elszívni sem kellemes. A szárítás megkezdése előtt találjon egy megfelelő helyet a művelethez. Ez lehet másik szoba vagy akár az a sátor, amelyben termesztettek. Ha a virágokat az ágakon hagyta, akkor ki lehet húzni egy szárítókötelet és arra fellógatni. Ellenkező esetben egyszerűen helyezze rügyeit egy szárítóállványra.

Az optimális eredmény elérése érdekében a kannabiszt lassan kell szárítani. Egyszerűbbnek tűnik a rügyeket a sütőben szárítani, de ez csak az ízét csökkenti. A terpének, amelyek a kannabisz ízét adják, illékonyak és magas hőmérsékleten lebomlanak. A szárítás megkezdéséhez kb. 21°C-os szobahőmérsékletet és 50% relatív páratartalmat kell elérnie. Helyezzen egy nedvességmérőt a szárítótérbe, hogy megmérje mindkét tényezőt. Ha a leolvasott értékek túl magasak, használjon ventilátort, légkondicionálót és szárítót. Ha túl alacsonyak, telepítsen melegítőt és párásítót.

A szárítás általában 2–7 napot vesz igénybe. Minden nap közelről vizsgálja meg virágait, érintse meg őket, hogy megítélje a nedvességtartalmukat. A száraknak és a virágoknak végül törnie kell, nem elhajlani, ha erőhatás éri őket. Amikor ez megtörténik, itt az ideje a következő lépésnek.

Video id: 484380359

ÉRLELJE A KANNABISZT A LÁGYSÁGÉRT

Szívott már valaha jónak tűnő füvet, ami aztán őrülten kaparta a torkát? Ezzel jár, ha nem kezelik a kannabiszt. Az érlelés jelentős időt vesz igénybe a termesztési folyamat végén, de rengeteg hozzáadott értéket tesz a terméshez. Ez egy hosszan tartó szárítási folyamat, amely eltávolítja a nedvességet a virágok belsejéből is, amit csak a szárítással nem érhetünk el.

Az érlelés javítja a termény ízét, sima, kellemes füstöt ad. Ez úgy történik, hogy lebontja az olyan molekulákat, mint például a klorofill, amelyek irritálják a légutakat.

Az érlelés növeli a betakarítás hatékonyságát is. Mielőtt a rügyeket felhevítik dohányzás, párologtatás vagy főzés közben, a THC THCA formájában létezik. Ez a kannabinoid sav magas hőmérsékleten (dekarboxilezéssel) vagy az idő múlásával THC-re bomlik. Az érlelés ösztönzi ezt a folyamatot, és lassan növeli a THC-szintet.

Ez nagyjából egy beállítja és el is felejti folyamat. Csak néhány befőttes üvegre van szükség - amennyi elegendő a teljes termés tárolásához.

Video id: 509743497

Töltsön fel minden üveget lazán, kb. 75%-ig, zárja le és tegye be egy hűvös, sötét helyre. Először a rügyek belsejéből távozik a fennmaradó nedvesség, így a termés újra nedvesnek tűnik. Ha az üvegeket naponta néhányszor pár percre kinyitja - ez az úgynevezett büfizetés - azzal felszabadítja ezt a nedvességet, és lehetővé teszi a levegő cseréjét. Ismételgesse ezt a folyamatot az első héten.

A második és harmadik héten csak néhány percig kell nyitnia az üvegeit, naponta egyszer, mivel a nedvességtartalom csökken. Három hét után a virágai megfelelő mértékben érettek lesznek, és zökkenőmentes dohányzási élményt nyújtanak. Néhány jelentős türelemmel rendelkező termelő úgy dönt, hogy az érlelési időszakot akár nyolc hétig meghosszabbítja az íz és a hatékonyság maximalizálása érdekében. Ha hosszú távú tárolást tervez, akkor vegye figyelembe, hogy több mint hat hónapig kezelheti a kannabiszt anélkül, hogy az hátrányosan befolyásolná a készlet minőségét.


Rész. 1: Csíráztatás. Teljes útmutató a kannabiszmagok csíráztatásához.

Rész. 2: Vegetatív szakasz. Növekedési vagy vegetatív szakasz.

Rész. 3: Virágzási periódus. Kannabisz virágzási periódus.

Rész. 4: Blooming last hetei. A növekvő izgalmak hetei után a régen várt szüret végre elérhető távolságba kerül.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.