Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter

Tanulja meg az önvirágzó kannabisz termesztését.

Az önvirágzó kannabisz növények szívósak, gyorsak és könnyen termeszthetők zárt térben. Miért is ne imádnánk őket? Az alábbiakban megtudhatja, hogyan termesztheti őket hétről hétre.

MENNYI IDŐ TELIK EL AZ AUTOVIRÁGZÓKNÁL A MAGVETÉSTŐL A BETAKARÍTÁSIG?

Az önvirágzó törzsek a vetőmag elültetése után általában 8-10 hét alatt jutnak el a szüretig. Egyes fajták teljes érése azonban akár 12 hétig is eltarthat. Az olyan törzsek, mint a Bubble Kush Automatic és a **Quick One, a spektrum gyorsabb vége felé találhatóak, míg a Royal Creamatic és a **Royal Haze Automatic fajtáknak még néhány hétre szükségük van ahhoz, hogy rügyeik beérjenek.

Sok termesztő a gyorsaságuk miatt dönt az autovirágzók mellett. Kemény genetikájuk és megbocsátó természetük megkönnyíti a termesztést, ezért igazán kezdőbarát.

A kórokozókkal és kártevőkkel szembeni ellenállóképességük lehetővé teszi számukra, hogy megküzdjenek a szabadban történő termesztés kihívásaival.

Termésmennyiségük azonban nem olyan látványos, mint a fotoperiódusos óriásoké, de az idő rövidsége miatt kötött kompromisszum a legtöbb termesztő számára megéri a döntést.

Video id: 527684146

A FÉNY ÜTEMEZÉSE AZ AUTOVIRÁGZÓ TÖRZSEKNÉL

Ahogy a neve is sugallja, az autovirágzó törzsek nem igénylik a fényciklus megváltoztatását a virágzási szakaszba való belépéshez. Sok termesztő úgy dönt, hogy automatáit 18 - 6 órás fény-ütemezés alatt tartja a teljes termesztési ciklus alatt. Vannak, akik azt választják, hogy éjjel-nappal folyamatosan világítanak, a fotoszintézis és a növekedési sebesség maximalizálása reményében, azonban ez meglehetősen drága lehet.

Ezen egyedülálló tulajdonság miatt a szabadtéri termesztők többször is szüretelhetnek egy szezon alatt. Ha kora tavasszal hétről hétre csíráztat magokat, elméletileg ~ 8 hét után már begyűjtheti az első termést, majd hetente újra is újra, ha gyors törzseket termeszt.

MEGJEGYZÉS A PH-RÓL

A talaj pH-értéke határozza meg, hogy növényei mennyire férnek hozzá a tápanyagokhoz. Ha a pH-érték túl magas (lúgos) vagy túl alacsony (savas) lesz, tápanyag-zárolás következik be, és hiány lép fel. A kannabisznövények 6,0 és 6,5 közötti talaj pH-érték mellett érzik magukat a legjobban. Használjon pH-tesztelőt a pH változásának nyomon követésére.

TERMESZTÉSI ÚTMUTATÓ AUTOVIRÁGZÓ NÖVÉNYEKHEZ: HOGYAN NEVELJÜK ŐKET HÉTRŐL-HÉTRE

Kövesse az alábbi, hiba-biztos, hétről hétre szóló termesztési útmutatót, hogy gyorsan és egyszerűen jusson el a betakarításig. Az összes paramétert és változót, amelyeket figyelembe kell vennie, megemlítjük a megfelelő időben - annak érdekében, hogy növényei egészségesek, erőteljesek és produktívak maradjanak.

1. HÉT: CSÍRÁZÁS ÉS KORAI MAGONC SZAKASZ

A csírázás általában 1-3 napig tart. Ez idő alatt a magjai aktiválódnak, gyökeret eresztenek a talajba, és a felszín fölé emelkedik a hajtás. A csírázási folyamat megkezdéséhez megfelelő talajkeveréket kell készítenie. Az automata virágoknak nincs szükségük annyi tápanyagra, mint a fotoperiódikus fajtáknak, és inkább a könnyű és szellős talajt kedvelik.

A következő recept segítségével elkészítheti saját cserepes keverékét:

 • 3 rész tőzegmoha
 • 3 rész komposzt
 • 2 rész perlit, megnedvesítve
 • 1 rész gilisztahumusz, megnedvesítve

Miután elkészítette a keveréket, adjon hozzá Easy Boost Organic Nutrition-t a keverékhez. Ezek a pelletek lassan bocsátják ki a megfelelő mennyiségű tápanyagot a talajba, alapanyagokat és ásványi anyagokat biztosítva a teljes termesztési ciklushoz. Adjon hozzá mycorrhiza-t a talajhoz, hogy később növényei rendben virágozzanak. Ezek a szimbiotikus gombák kötődnek a gyökérzethez, és segítenek a növényeknek a tápanyagok hatékonyabb felvételében.

Ezután készítsen egy 10-15mm-es lyukat a talajkeverékbe. Ültesse a magot közvetlenül a végső edénybe, hogy elkerülje a későbbi újratelepítés okozta stresszt. A transzplantáció miatt a növények sokkos állapotba kerülnek, de az autovirágzók olyan gyorsan nőnek, hogy küzdeniük kell a felépülésükért. Helyezzen egy magot a lyukba, és lazán takarja be talajjal. Látni fogja, ahogy csemetéje a következő napokban megjelenik.

A környezeti tényezők kulcsfontosságú szerepet játszanak az optimális csírázásban. A következő értékeket célozza meg a sikeresség növelése érdekében:

 • 70–90% relatív páratartalom (RH)
 • 22–25 °C-os léghőmérséklet

2. HÉT: KÉSŐI CSEMETE SZAKASZ

A csemete már előbújt, és megkezdődött a fotoszintézis folyamata. A 250 W-os LED-es fény elegendő energiát biztosít a beltéri növekedéshez. Ezzel a beállítással négyzetméterenként egy nagy növényt termeszthet. Azonban, ha alacsony stresszel járó technikákat alkalmaz, négy növényt is képes nevelni ennyi fényerővel.

A LED-ek energiatakarékosak, kevesebb hőt termelnek, és lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy váltsanak a fényspektrumok között. A vegetatív fázis alatt kapcsolja át a fényt kék színűre, és állítsa be az időzítőt az Ön által kiválasztott ütemtervnek megfelelően.

Most el kell kezdenie a kifejezetten a csemete és a vegetatív szakaszra tervezett táplálékkiegészítők alkalmazását. Az Easy Grow Booster tabletta mindent biztosít a növényeknek a vegetatív növekedés optimalizálásához, és tökéletesen kiegészíti az Easy Boost Organic Nutrition-t. Mivel az automatáknak nincs szükségük annyi tápanyagra, mint a fotoperiódusos növényeknek, csak a normál adag ¼ – ½-ét kell felhasználnia. Egyszerűen tegyen egy fél tablettát 3-5 liter vízbe, és az oldatot hetente kétszer adagolja a növényeknek.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

3. HÉT: JÓL HALAD A VEGETÁCIÓ

A 3. hét az alacsony stressz-hatással járó átalakításokról és az optimális körülmények fenntartásáról szól. Ezen a ponton növénye már jócskán a vegetatív szakaszban tart. Új legyezőlevelek kialakulását tapasztalja majd, amelyek felgyorsítják a fotoszintézist. A 3. héten a következő környezeti tényezőket próbálja beállítani:

 • 50% relatív páratartalom
 • 20 ° C levegőhőmérséklet
 • Easy Grow adagolása 2x (fél tabletta 3-5 liter vízre)

A növénye ezen a ponton körülbelül 15cm magas lesz. Helyezze át a fényt úgy, hogy kb. 1m-re lógjon a lombkorona csúcsától. Ez lehetővé teszi az optimális fotoszintézist a fény-stressz veszélye nélkül. A növény elég szomjas lesz, így naponta körülbelül 0,5 liter vizet megiszik. Azonban csak akkor locsolja meg, ha a talaj felső rétege kiszáradt.

Ha zárt térben termeszt, a 3. héten végezzen alacsony stresszel járó átalakítást, hogy a a virágzási szakaszban még nagyobb legyen a növény termelékenysége. Egyszerűen kössön puha kerti drótot a fő szárra nagyjából a felénél, majd óvatosan hajlítsa meg a szárat a talajjal párhuzamosan, és rögzítse úgy, hogy a drót másik végét az edény pereméhez erősíti. Ez ellaposítja a lombkoronát, és a fényforrás több rügyhelyet ér el.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

4. HÉT: KÉSŐI VEGETATÍV SZAKASZ

A 4. héten növénye már a virágzási szakasz kezdetéhez közeledik. Ez a hét néhány kisebb módosításból és a virágzásra való felkészülésből áll. A következő környezeti feltételekre törekedjen az optimális növekedés érdekében:

 • 45% relatív páratartalom
 • 20 °C levegőhőmérséklet
 • Fény 70 cm-re a lombkoronától
 • 0,5 liter víz 24 óránként
 • Easy Grow adagolás 2x (fél tabletta 3-5 liter vízre)

Lassan észrevehető néhány elővirág kialakulása a növény csomópontjainál. Mivel a virágzási fázis már a sarkában van, minden átalakítást be kell fejeznie, hogy elkerülje a növény virágzás közbeni megterhelését. Spárgával kösse le a további hajtásokat, hogy ellapítsa a lombkoronát, és minden jövőbeni rügyhelyet azonos szinten tartson.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

5. HÉT: KEZDŐDIK A VIRÁGZÁS

A virágzás megkezdődött! Az 5. hét folyamán a csomópontoknál szőrszálakkal díszített kis tasakok jelennek meg. Ezek fokozatosan ragacsos és gyantás rügyekké válnak. Ezen a héten folytatni kell a környezeti körülmények és a világítás beállítását. A növény ekkor nagyjából 30cm magas lesz. Célozza meg a következő paramétereket, ha beltéren termeszt:

 • 45% relatív páratartalom
 • 23 °C levegőhőmérséklet
 • Fény 65cm-re a lombkoronától
 • 1l víz 24 óránként
 • Az Easy Bloom használata 2x (fél tabletta 3-5 liter vízre)

Állítsa át a LED-fényt kékről pirosra. Ez a fényspektrum ösztönzi a bimbózási folyamatot, és segíti a növények nyúlását és tágulását a korai virágzási szakaszban.

Szükség lesz a növények tápozásának módosítására a virágzási szakaszban. Ha nagyobb a foszfor-, kálium-, kalcium- és magnéziumigény, a nitrogénigény pedig kisebb, akkor az Easy Bloom Booster tablettákra van szükség. Egyszerűen oldjon fel egy tablettát 3-5 liter vízben, és adja hozzá a keveréket, amikor öntözi a növényeket.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

6. HÉT: INDULNAK A SZAGOK

Minden rügyhelyen elszaporodnak a virágok. Észre fogja venni, hogy az átalakítások beváltják a hozzájuk fűzött elvárásokat, mivel az egyenletes lombkorona lehetővé teszi egyenletes méretű rügyek egyenletes terjedését. A 6. hét folyamán kissé csökkentse a páratartalmat a penész kockázatának minimalizálása érdekében. Ezeket a paramétereket állítsa be:

 • 40% relatív páratartalom
 • 24 °C levegőhőmérséklet
 • Fény 45cm-re a lombkoronától
 • 1,5 liter víz 24 óránként
 • Easy Bloom használata 3x (fél tabletta / 3-5 liter víz)

Figyeljen minden furcsa, a rügyekből kiemelkedő banánszerű szerkezetre. Ez azt jelzi, hogy növénye hermafrodita és megkísérli beporozni önmagát. Távolítsa el ezeket a termeszőtérből, hogy megakadályozza a közeli növények beporzását. Szerencsére a hermafroditák ritkák, de azért érdemes rájuk odafigyelni.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

7. HÉT: A RUTINELLENŐRZÉSEK KULCSFONTOSSÁGÚAK

A hetedik hét célja: karbantartás. Idejét és energiáját arra összpontosítsa, hogy egyensúlyban tartsa a termesztőhelyiséget. Különösen ügyeljen arra, nehogy túl magas legyen a páratartalom, mert ez penészgondokat okozhat. Végezzen rutinellenőrzést nagyítóval az olyan kártevők felkutatására, mint a tripsz és a pókatka. Folytassa a leveleken a tápanyaghiány jeleinek ellenőrzését (ami valószínűleg a pH-problémák miatt következhet be). Törekedjen a következő feltételek fenntartására:

 • 40% relatív páratartalom
 • 24 °C levegőhőmérséklet
 • Fény 45cm-re a lombkoronától
 • 1,5 liter víz 24 óránként
 • Easy Bloom használata 3x (fél tabletta / 3-5 liter víz)
Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

8. HÉT: ÖBLÍTSEN ÉS SZEDJE LE A LEVELEKET

Rügyei ekkorra vastagok és gyantásak lesznek. A legtöbb autóvirágzó hamarosan készen áll a betakarításra. Ha úgy tűnik, hogy a növény még nem teljesen érett, ne aggódjon! Simán kezelje úgy, mintha még a 7. hétnél tartana és folytassa, miután a rügyek megnőttek.

Környezeti feltételek a 8. hétre:

 • 40% relatív páratartalom
 • 25 °C-os levegőhőmérséklet
 • Fény 45cm-re a lombkoronától
 • 1,5 liter víz 24 óránként

A 8. hét elején kezdje el a növény öblítését. Először is, ebben a szakaszban hagyja abba a növények tápozását. Ezután egyszerűen öntsön annyi vizet a talajra, amennyit az elbír, és várja meg, amíg kiürül. Ismételje meg ezt a folyamatot a következő két hétben. Az öblítés eltávolítja a felesleges tápanyagokat, és rügyeinek tiszta ízt kölcsönöz.

Most fogja a trimmelőit, és kezdjen el lombtalanítani. Ez a módszer nagyon jól működik az alacsony stresszel járó átalakítások mellett, segít tovább növelni a hozamot. Vágja le a kis legyezőleveleket az alsó csomópontokról, és a viseletesebb leveleket a lombkorona teteje közelében. Ez hozzájárul a fény expozíciójának növeléséhez, és tovább csökkenti a penészedés kockázatát.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

9. HÉT: KÖZELEDIK A CÉL

Már majdnem ott van! Kemény munkája és elhivatottsága hamarosan lédús, gyantás rügyek formájában térül meg. Az epikus pillanat előtt azonban még mindig van néhány olyan feladat, amit érdemes megcsinálni. Törekedjen arra, hogy ezeket a környezeti tényezőket egyensúlyban tartsa, hogy elkerülje a végső fertőzéseket vagy más problémákat:

 • 40% relatív páratartalom
 • 25 °C-os levegőhőmérséklet
 • Fény 45cm-re a lombkoronától
 • 1,5 liter víz 24 óránként

Azt tapasztalhatja, hogy a legyezőlevelek kezdenek elszíneződni, sőt le is eshetnek. Ne ijedjen meg! Ez azt jelenti, hogy sikeresen átöblítette növényeit, és már csak egy lépésre van a betakarítástól.

Tanuljon meg autovirágzókat termeszteni: útmutató hétről-hétre

10. HÉT: SZÜRET!

Készen áll arra, hogy learassa munkája gyümölcsét? Sok autovirágzó a 10. héten készen áll a betakarításra! Amikor a trichómák többségének színe tejszerűvé válik, és a bibék vöröses / barna árnyalatot kapnak, tudni fogja, hogy **rügyei készen állnak a szüretre.

Ha azt veszi észre, hogy egyes rügyei érettek, mások viszont még nem, próbáljjozzon a progresszív betakarítással. Először azokat a rügyek lesznek érettek, amelyek közelebb vannak a lombkorona tetejéhez. Még akkor is, ha alakította a növényét, természetes, hogy egyes rügyek közelebb lesznek a fényhez, mint mások.

Ne aggódjon, ha növénye ezen a ponton a cél mögött vagy előtt áll. Egyes automaták gyorsabban nőnek, mások lassabban. A lassabban növekvő törzseknek, mint például az Amnesia Haze Automatic, több időre lehet szükségük az éréshez, míg mások már készen állhatnak.

A rügyek betakarítása után kezdje el a szárítási és érlelési folyamatot az ízletes, jó minőségű végtermék érdekében.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37751 reviews