Írta Luke Sumpter Ellenőrizte: Silvia Maroto

Male and hermaphrodite plants

Általában, amikor egy random magból próbálsz füvet nevelni, a végén a növények fele nőstény (termős), a másik fele hím (porzós) lesz.
Ez rengeteg elpazarolt helyet jelenthet egy termesztőszobában, ami elég nagy probléma lehet azoknak a termelőknek, akik otthon nevelik a növényt és kis hely áll rendelkezésükre. A feminizált magok azonban segíthetnek megszünteni ezt a problémát, ugyanis ezeknek a
magoknak a 99,99%-a termős növényt eredményez. Habár, még így is van egy minimális esély, hogy a növény porzós lesz vagy hermafrodita - más néven hermi. A hermi növények általában olyan porzósok, amelyek hím virágokat növesztenek, ezzel ugyanolyan problémákat okozva, mintha hímeket termesztenénk.

Túlnyomó többségben a feminizált magok nem lesznek hermivé, habár úgy tűnik, hogy néhány általános tényező befolyásolhatja ezt. Azt figyeltük meg, hogy azoknál a termesztőknél, akiknek kisebb felszerelés áll rendelkezésükre, gyakrabban jelentkezik a probléma. A hőség is komolyabb probléma lehet a kisebb növényeknek, mivel ezáltal feszültségenek van kitéve. Vannak más tényezők is amik elősegíthetik a növény hermivé alakulását, de ezeket lehet kontrollálni. A termesztőszobában a hőmérsékletnek 30°C alatt kell lennie, körülbelül 20-25°C körül, ugyanis ez az ideális hőmérséklet a palántáknak, főleg az első hetekben.

A világítás szintén egy lényeges faktor; mind a fény erőssége, mind pedig a fény mennyisége. Alapvetően azt javasoljuk, hogy a négyzetméterenkénti fény mennyisége ne haladja meg a 40,000 lument; ez 400 wattot jelent méterenként, nagyjából 60 cm-re a növényektől. Amikor a palántáid elkezdenek virágozni, növelheted a fény mennyiséget, ezzel segítve a rügyeket a fejlődésben.

Azt is észrevettük, hogy a túl sok vörös fény is okozhat hermi növényeket; ezért ajánljuk a Son-T Agro-t és a Green Power lámpákat - amiket egyaránt használnak a növekedési illetve virágzási időszakban is - amiknek kevesebb vörös, illetve több kék fényük van. Azt javasoljuk, hogy ne használj Son-T Plus izzókat, mivel ezeknek is túl sok vörös fényük van; virágzási időszakban jó lehet, de feminizált növények termesztéséhez kevésbé.

A talaj vagy a termőközeg minősége is kulcsfontosságú. Az NPK 12-14-24-es termőföld a legjobb a nőivarú növények termesztéséhez. A talajnak vagy a termőközegnek sosem szabad túlságosan kiszáradnia, mivel ez is káros hatással lehet a növényre.

Röviden, ha feminizált magból termesztesz, el kell kerülnöd a túl sok fényt; különösen a vörös fényt, a magas hőmérsékletet, a száraz termőközeget és az alacsony nitrogén vagy magas káliumtartalmú tápanyagokat.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.