Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

Teljes útmutató a kannabiszmagok csíráztatásához

Csiraztatas

A nedves rügyek sokaságának megjelenése előtt a kannabisz fejlődésének több szakasza is van, amelyek elsőbbséget élveznek. Amíg nem sikerül a kannabisz vetőmagokat csíráztatnia, addig nem lesz növénye, amelyről arathat. Biztosítsa a lehető legjobb feltételeket a magoknak az induláshoz, olvassa el útmutatónkat csíráztatáshoz.


A KANNABISZ MAGOK CSÍRÁZTATÁSÁNAK MŰVÉSZETE

Ezt gyakran figyelmen kívül hagyják, hiszen teljesen kézenfekvő azt feltételezni, hogy a kannabisz termesztésnél a vegetatív és a virágzási szakasz a növény életciklusának legfontosabb elemei. Azonban meglehetősen magas a kudarc esélye, ha nem tudja pontosan, hogy mit is kell tennie. Az elégtelen tervezéssel már a csírázás során tönkretehető a következő termés. Adja meg kannabisz vetőmagjainak a lehető legjobb indítást, hogy a tömör rügyek felé vezető útjukon egészséges és robusztus növények legyenek.

Kicsik, törékenyek és mindenképp segítségre van szükségük - számos módon lehetséges a kannabisz magját csíráztatni.

Valamennyi módszernek van bizonyos esélye a sikerre, mindnek van előnye és hátránya is. Fontos megjegyezni, hogy még a nagy tapasztalattal bíró termesztőknek és a legmodernebb felszerelések esetében is előfordulhat, hogy néhány vetőmag nem kezd el fejlődni. Ez természetes része az élő szervezetek működésének. A Royal Queen Seeds-nél kiváló minőségű normál és feminizált kannabiszmagok széles választékát kínáljuk. Genetikáinkat egyértelműen felcímkézzük, így nem kell nem kívánt meglepetésektől tartania.

Video id: 484382081

MIRE KELL ODAFIGYELNI A KANNABISZ MAGOKNÁL

Függetlenül attól, hogy honnan szerzi be a magokat, a legjobb, ha az ültetés előtt óvatosan (és gyengéden) megvizsgálja őket. Az a legjellemzőbb, hogy minden mag kicsírázik; a gyenge minőségű magok azonban gyengébb növényt eredményeznek. Sajnos ez az, amit nem lehet előre tudni, amíg a vegetatív és virágzó szakasz el nem érkezik.
A csalódás elkerülése érdekében jó tudni, hogy a sötétebb színekkel rendelkező magoknak jobb esélye van a csírázásra, míg a halványzöld vagy fehér magok valószínűleg kudarcot vallanak. Még ha a sötét magok kissé sérültek is, mindenképp ültesse el őket. Még akkor is jó eséllyel csírázni fognak, ha a külső héj esetleg kissé megzúzódott.

AZ EGYIK KULCSTÉNYEZŐ A CSÍRÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET

Mielőtt belecsapnánk a csíráztatási módszerek közepébe, íme néhány csíráztatási aranyszabály. A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy tartsa be ezeket az irányelveket, függetlenül attól, hogy melyik módszert választja. Mindazonáltal, a figyelembe veendő összes tényező közül a hőmérséklet az egyik legkritikusabb. A magok akár a legkisebb nedvességtartalom mellett is csírázni kezdenek, de a hőmérsékletet fogja jelezni nekik, hogy ezt kell tenniük.

 • Az ideális hőmérséklet 22 ° és 25 ° C között van (71–77 0° F)
 • A termesztő környezetnek nyirkosnak / nedvesnek kell lennie, de soha ne álljon rajta a víz
 • A relatív páratartalom 70 és 90 % között legyen
 • A magvakra kedvezően hat a fénycsöves világítást (Cool White code 33)
 • Minimalizálja a gondozandó vetőmagok mennyiségét
 • Hidroponikus termesztésnél, illetve kőzetgyapot használatakor az ideális PH érték 5,8–6,2
-15 °C ⚠️ DANGER ZONE
17 °C IDEAL NIGHT TEMPERATURE
23 °C IDEAL DAY TEMPERATURE
+25 °C ⚠️ DANGER ZONE

MENNYI A VÁRHATÓ CSÍRÁZÁSI IDŐ?

Három alapvető tényező dönti el, hogy mikor jelenik meg az első kis gyökér: a meleg, a nedvesség és a sötétség. A nedvesség segítségével egyetlen gyökér formálódik, mielőtt lassan kialakul az általunk ismert és szeretett kannabisznövény. A megfelelő körülmények között, miután nedvességgel találkoztak, a magok 12–36 órán belül elkezdenek fejlődni.

Az időkeretek változhatnak, mivel mindez attól függ, hogy mennyire ideális a csírázási környezet (lásd a fenti aranyszabályokat). Még a legrosszabb termelő is tud csíráztatni, de ez akár hetekig is eltarthat, és természetesen növeli annak kockázatát, hogy gyengébb minőségű növény fejlődik.

A CSÍRÁZTATÁSI MÓD KIVÁLASZTÁSA

 • A POHÁR VÍZ

Glass Of Water Approach

Valószínűleg az egyik legkevésbé hatékony módszer, de még ez is életképes. Hihetetlenül egyszerű, ezzel is megkönnyítve a kezdő termelők dolgát, hiszen akár úgy is dönthetnek, hogy egy pohár vízben csíráztatják a magokat. Töltsön félig egy edényt vagy poharat kb. 22 ° C-os vízzel.

3–5 nap elteltével a magok elkezdenek megnyílni, és apró, fehér fonalkák válnak láthatóvá. Miután ezek a gyökerek elérték a 1-2 cm hosszúságot, óvatosan vegyük ki őket a vízből és helyezzük át az előkészített cserepekbe.

A cserépen kis lyukakra (kb. 10–15 mm mélyre) lesz szükség az újonnan csíráztatott magok behelyezéséhez. Miután a magok biztonságban vannak, helyezzen egy fluoreszkáló fényforrást 13–15 cm (5–6 hüvelyk) távolságra, ezzel is ösztönözve a növekedést. Végül, nagyon figyeljen, hogy elkerülje a túlöntözést ebben a korai szakaszban. Használjon spriccelőt, hogy biztos lehessen benne, hogy a magoknak elég nedvesség jut, de nem áznak a vízben.

 • NEDVES KONYHARUHA MÓDSZER

Wet Kitchen Towel Method

Valószínűleg az egyik leggyakoribb csíráztatási módszer. A konyhai törlőkendő módszer több változatban is létezik. Egyes termesztők pamut gyapjú párnákat vagy nedvszívó papírt használnak. Ebben az útmutatóban konyharuhát fogunk használni, mivel az könnyen elérhető, és viszonylag jól tartja a nedvességet.

Helyezzen egy nedves konyharuhát egy lapos felületre. Tegyen rá magokat néhány centiméter távolságra egymástól, majd helyezzen a tetejére egy második konyharuhát. Győződjön meg arról, hogy mindkét darab nedves legyen, de ne legyen nagyon vizes. Itt is, amikor a fehér gyökércsúcsok elérik a 1-2 cm hosszúságot, tegye át a magokat (óvatosan) a cserepekbe. Használja itt is az ültetési technikákra vonatkozó fenti útmutatást.

 • ÜLTETÉS KÖZVETLENÜL A TALAJBA

Planting Directly Into Soil

Ha közvetlenül a termesztőközegbe ülteti a magokat, akkor azzal elkerülheti, hogy a magokat akkor kelljen mozgatni, amikor a legsérülékenyebbek. Az első gyökércsúcs könnyen sérülő mikroszkopikus szálakkal van borítva.

Tekintettel arra, hogy mind a vízzel töltött csésze, mind a nedves törlőkendők esetén nagyobb az esély a hőmérséklet ingadozására, a talajba ültetés sokkal biztonságosabb lehetőség.

Kezdje azzal, hogy kiváló minőségű, nedves talajjal tölti fel az edényeket. Sok termesztő dönt úgy, hogy gyökér-stimulátort is tesz a vízbe. Készítsen egy kb. 10–15 mm mély lyukat. Ez lesz a mag új otthona. Vegye ki a magokat a csomagolásból, és helyezze őket az előre elkészített lyukakba. Lazán fedje le a magokat, ügyeljen arra, hogy a magok felett ne nyomja meg nagyon a talajt. A gyökérnek küzdenie kell, hogy be tudjon hatolni a szilárd talajba és ez lassítja a növekedését. Permetezze meg a föld tetejét, ahová a magot tette, hogy a magot nedvesen tartsa.

Ha nem tetszik az elképzelés, hogy a talajt előáztassa, használjon spray-t a lyukak nedvesítésére, mielőtt elülteti a vetőmagokat. Ha elegendő nedvességgel veszi körül a magokat, azzal kellően ösztönözheti a gyökér fejlődését.

Az Ön termesztőedényeit nedves környezetbe kell helyezni, amely az aranyszabályzatban felsorolt hőmérsékleti tartományon belül van. 4-10 nap múlva egy fiatal csíra bújik majd ki, míg a gyökerek a talaj alatt kezdenek majd fejlődni. A teljes növényt és annak talaját ilyenkor lehet egy nagyobb edénybe áttenni, ahol a normál növekedési folyamatok zajlanak majd.

 • KŐZETGYAPOT KOCKA HASZNÁLATA

Using Stone Wool Blocks

Az ideális hőmérséklet fenntartása (22–25 °C / 71–77 °F) és a nedvesség biztosítása a csírázáshoz kihívást jelent. Amíg nincs klíma szekrény, addig sem túl jó ötlet a magokat nyitott környezetben vagy ablakpárkányon hagyni. A melegítő szőnyeg tökéletes az állandó hőmérséklet fenntartásához, de nem segít a nedvesen tartásban.

Néhány különleges berendezést be kell majd szereznie, de kőzetgyapot kockák segítségével is tökéletes körülményeket hozhat létre a kannabiszmagvak csíráztatására. A kőzetgyapot blokkokat ugyanúgy áztassa be, mint a talajt. A gyapjú megtartja a nedvességet és megakadályozza, hogy a csírázás korai szakaszában a nedvesítéssel kelljen foglalkozni. Miután a tömböket beáztatta, ragassza őket egy műanyag tálcára, amelynek fedele is van. A nagy tortatartók ideálisak erre a célra.

A fedett műanyag tároló létrehozza a magok saját mini trópusi éghajlatát. Ha ezt követően az összes elemet egy hőmérséklet-szabályozott szekrénybe helyezi, akkor egy önállóan megmaradó nedvesség-ellátást hoz létre - nem kell hozzányúlni a magokhoz egészen addig, amíg készen állnak arra, hogy a fiatal növényként a végső termesztőközegbe kerüljenek. A kőzetgyapot blokk módszerével a mag egy-két nap alatt csírázik.

Két-három héttel a kicsírázás után, a fiatal palántáid végre készen állnak arra, hogy megismerkedjenek az új otthonukkal. Ezen a ponton leginkább két opció közül választhatsz: átültetheted őket földdel töltött cserepekbe, vagy vállalod a kíhivást, és hidropónikus növénytermesztésbe vágsz. Észre fogod venni, amikor a palánták már készen állnak a költözésre, mivel a gyökérrendszer már elkezdett kikandikálni a közetgyapot-kocka aljából.Viszont egész addig, amíg a gyökerek el nem fedik teljesen a kocka alsó felületét, azok folyamatosan víz, és tápanyagok után fognak kutatni az új környezetükben, és a növekedésüket lefelé folytatják majd tovább.

 • RQS talajbetétek

RQS Soil Plugs

Az RQS talajbetétek is nagyszerű lehetőséget nyújtanak a magvak csíráztatásához. Könnyen használhatók, gondosan válogatott összetevőkkel, amelyek elősegítik a palánták virágzását. A legmagasabb minőségű tőzegből és kókuszrostból állnak, és kiválóan egyensúlyoznak a levegőztetés és a vízvisszatartás között. Ez biztosítja, hogy a magok ne száradjanak ki, ugyanakkor a gombás betegségek kialakulását is megakadályozzák, amelyek a rettegett gyökérrothadást okozzák.

Az RQS talajbetétek tartalmazzák azokat a kulcsfontosságú mikrotápanyagokat, amelyekre a palántáknak szüksége van az optimális növekedéshez és fejlődéshez. Az aktív biológiai anyagok hozzáadása segíti a gyökér mikrobiomjának kialakítását is, olyan hasznos organizmusokkal, amelyek távol tartják a kórokozókat, elősegítik a tápanyagok felvételét és a szerves anyagok lebontását. Ezen túlmenően, a betétek pH-kiegyensúlyozott jellege azt jelenti, hogy a kannabisz gyökerei könnyedén tudják felszívni a tápanyagokat, nem fenyeget a lezárás veszélye.

Rendkívül könnyen kezelhetők, teljesen problémamentessé teszik az átültetést. Amint a gyökerek megjelennek, közvetlenül talajba vagy a hidroponikus rendszerekbe ültetheti a palántákat.

Az RQS talajbetétek használata során helyezzen egy tetszőleges magot minden egyes betétbe. Tegye ezeket egy propagátor tálcába, és permetezze meg vízzel - éppen csak annyira, hogy nedvesek legyenek. Használjon átlátszó műanyag fedelet a páratartalom fenntartásához, és törekedjen a fent már jelzett hőmérséklet és páratartalom kialakítására. Használjon kisméretű nedvességmérőt, hogy nyomon kövesse ezeket a fontos adatokat.

 • ROYAL QUEEN SEEDS FEMINIZÁLT KEZDŐ KÉSZLET

Royal Queen Seeds Feminized Starter Kit

Természetesen sokkal egyszerűbb módja is van a csíráztatásnak. A kezdőknek ideális, a Royal Queen Seeds feminizált kezdőcsomagja, amely mindent tartalmaz, amire szüksége van a következő kannabisz projekt elindításához.

A Royal Queen Seeds Feminizált Kezdőcsomag tartalma:

 • 3x RQS Critical feminizált mag
 • 20x Easy-Start csíráztató cserép
 • 1x Propagator Pro
 • 1x csomag Bacto
 • 1x perlit
 • 1x fénycső
 • 1x használati utasítás
 • 4x AA elem
 • 1x Royal Queen Seeds katalógus

* Szüksége lesz egy mérőpohárra és egy keverőre is (nem része a készletnek).

1. Óvatosan távolítsa el a fóliát a vetőmag csomag hátuljáról és tegye bele a magokat egy száraz tartályba.

2. Szükség lesz egy sekély tálra, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen rajta a vetőmag tálca. Töltse fel a tálat egy liter langyos vízzel (22–25 ° C / 71–77 ° F). Öntse bele a Bacto enzimet, hogy az feloldódjon, mielőtt a vetőmag tálcát megmerítené benne. A vetőtálcát csak 5–10 másodpercre kell belemártani.

3. Miután a vetőmagtálcát kivette a tálból, az ujjával (egy ujjperc mélyen), vagy az előre megjelölt eszköz segítségével készítse elő az ültetőedényeket. 10–15 mm mély lyukakat kell létrehoznia. Óvatosan helyezze át a magokat a száraz edényből a lyukakba. Ne feledje, hogy egy edénybe egy magot kell tennie.

4. A mellékelt propagátorban 15 mm vastag perlit réteget szórjunk a aljára.

5. Tegye a vetőmagtálcát a propagátorba, állítsa be a falakat, és helyezze rá a fedelet. A fedélen kapcsoló is található a beépített lámpákhoz.

6. Naponta egyszer ellenőrizze a víztartály nedvességtartalmát. A cél az egyenletes szint fenntartása. 1–7 nap elteltével a magoknak ki kell hajtania és az első levelek is láthatóvá válnak. Mikor a növény eléri a 3 cm-es magasságot, helyezze át a végső termesztőközegbe.

Video id: 484368580

HA KÉTSÉGE TÁMAD, GONDOLJON A TAVASZI KÖRÜLMÉNYEKRE

Függetlenül attól, hogy melyik módszert választja, mindig gondoljon arra, hogy milyen körülmények lennének tavasszal. Természetes környezetükben a kannabiszmagok akkor kezdenek csírázni amikor a telet felváltja a tavasz. A páratartalom még mindig magas, és természetesen a hőmérséklet is emelkedik. Mindig tegye fel magának a kérdést: „Hasonlítanak az én csíráztatási beállításaim a tavaszi feltételekhez?” Ha a válasz igen, akkor jó esély van a csírázásra.

BIZTOSÍTSA A LEHETŐ LEGJOBB FELTÉTELEKET AZ ÉLETKEZDÉSHEZ

A legtöbb esetben a csírázás kiesés nélkül lezajlik. A biztonság kedvéért azonban íme néhány hibaelhárítási tipp, ami segíthet.

 • VILÁGÍTÁS

Az első a világítás. A vetőmagnak/fiatal csemetének eleinte csak a fénycsőre vagy CFL termesztő fényre lesz szüksége. Míg a kifejlett növényeknek szüksége van fényre, hogy boldoguljanak, túl sok megárthat a jóból az első néhány hétben és károsíthatja a kannabiszt.

Helyezze a lámpákat körülbelül 15 cm távolságra a magoktól. Miután megjelentek a növényke első valódi levelei (fogazott széleiről lehet felismerni), a lámpákat közelítsük 5 cm-re. Ha aggódik a növény károsodása miatt, helyezze a kezét a levelek és a fények közé. Ha nem tudja ott tartani a kezét tíz másodpercig, anélkül, hogy túl forró lenne, tegye a lámpákat 2 cm-rel távolabb. Ismételje meg mindaddig, amíg a nem elégedett a hőmérséklettel.

Mivel a fiatal növények nagyon gyorsan nőnek, a legjobb eredmény eléréséhez folyamatosan állítani kell a fényeket. Két héttel a fénycsöves lámpák után átkapcsolhat a nagy teljesítményű HPS-re vagy az MH-típusú termesztő lámpákra.

Lighting
 • VETŐMAGOK FEJJEL LEFELÉ

Ne essen pánikba, a lehetséges gyökerek mindig lefelé nőnek. Nincs rá szükség, hogy változtasson a vetőmag helyzetén. A vetőmagok mozgatása ebben a fontos időszakban több kárt okoz, mint hasznot. A legtöbb esetben, az, amit ön valójában lát, nem a mag tetejéből kiálló gyökér, hanem a kannabisz-növény szára.

Ha mégis elbizonytalanodik, mindig várjon néhány napot az első levelek (sziklevelek) megjelenéséig. Mindaddig, amíg a vetőmag szükségleteinek megfelelő körülmények rendelkezésre állnak, a növénynek fejlődnie kell. A legjobb ha nem esik pánikba; kövesse mindig az aranyszabályokat, és a fiatal növényke hamarosan készen áll majd, hogy egy nagyobb cserépbe költözzön.

Upside-down Seeds

A CSÍRÁZTATÁSON TÚL

MIKOR KELL ELKEZDENI A TÁPOZÁST?

Ez attól függ, hogy milyen talajt használ, de a legtöbb esetben nem kell plusz tápot hozzáadnia az első 2-3 hétben. A virágföldben rengeteg tápanyag áll rendelkezésre, és még kókuszrost használata esetén is elég egy hét múlva hozzátápozni. Ha a kókuszt vagy a hidroponikát választja, ezekhez a tápanyagok szokásos értékének 0,25-szeresét kell hozzáadni, majd amint megjelennek az első levelek, ezt 0,25-ös lépésekben lehet növelni levenként. Kezdőknek mindig a virágföld használatát javasoljuk. Ez lehetővé teszi, hogy alaposan megismerkedjen a kannabisz termesztés bonyolultságával, és a legkevesebb hátrány érje, ha hibát vét.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja, hogy több tápanyagra van szükség, a levelek megfigyelése. A tápanyagok kimerülésével a fogazott levelek fokozatosan halványzölddé válnak.

Ha ez túl sokáig így marad, a levelek végül sárga színűvé változnak. Ez egyértelmű jele annak, hogy több tápanyagra van szükség. A növény nem fog elpusztulni, ha a levelek sárgává válnak, de időben emlékezteti arra, hogy időszerű a fiatal növényt táppal ellátni.

A nitrogén a leggyakrabban szükséges tápanyag az erőteljes növekedés időszakában. Miután a palánta megkapta a szükséges tápot, a levelek színe normális lesz. Attól függően, hogy mennyi ideig várakozott a növény, ez néhány órát vagy akár egy egész napot is igénybe vehet.

DŐLJÖN HÁTRA ÉS PIHENJEN

A növényke fejlődésének első néhány hete nagyon kevés beavatkozást igényel. Amint már említettük, a tápanyagokkal és a világítással kapcsolatosan is csak kisebb igazítások szükségesek. Most azonban, hogy a mag kicsírázott, néhány hét pihenősebb időszak következhet. Üljön le, lazítson és élvezze a kannabisz-növény fejlődését.

Amint ezek a kezdeti hetek elteltek, úgy kezelheti a növénykéket, mint a vegetatív szakaszban. Váltson szigorú világítási menetrendre és teljes intenzitású fényre. A csíráztatás során mindig emlékezzen az aranyszabályokra, és ha kétségei vannak, tegye fel magának a kérdést: sikerült „tavaszi feltételeket” teremteni? Ha biztos benne, hogy minden a sínen van, akkor már csak az a dolga, hogy, hogy figyeljen és csodálja a saját kannabisz növényének fejlődését.


Wait It Out

Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37835 reviews

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek