Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser Reviewed by: Mr José

A házi készítésű szuper kannabisz talajkeverék elkészítése sokkal kifizetődőbb, mint a bolti talaj és palackozott tápanyagok vásárlása - és nem is olyan nehéz elkészíteni.


Néhány kert-centrumban vásárolt talaj kiválóan alkalmas kannabisztermesztésre, de ennyi. Ahhoz, hogy otthon a lehető legjobb kannabiszt tudja termeszteni, javasoljuk, hogy használjon kifejezetten kannabiszra optimalizált talajt, vagy készítsen saját talajt. Olvassa el útmutatónkat, mely lépésről-lépésre végigvezeti önt a saját kannabisz talajkeverék elkészítésének folyamatán.

MILYEN ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI VANNAK A SAJÁT KANNABISZ SZUPERTALAJ LÉTREHOZÁSÁNAK?

A termesztés számos aspektusához hasonlóan számos előnye és hátránya van a saját kannabisz-talaj létrehozásának. Az előnyök azonban messze felülmúlják a hátrányokat, ezért minden termesztőt arra biztatunk, hogy legalább egyszer próbálkozzon saját talajának elkészítésével.

Mellette

A jó minőségű házi talaj makro- és mikrotápanyagokban egyaránt gazdag, vagyis kevésbé kell a vegyi műtrágyákra támaszkodnia.

A házi talajjal történő termesztés során teljes mértékben kontrollálhatja a növények tápanyagainak származását. Ha organikusan akar termeszteni, akkor ez a helyes út.

A vegyi tápanyagok nélkül termesztett rügy nagyszerű, semmi máshoz nem hasonlítható természetes ízt biztosít. Finomabb, lágyabb füst várható.

A tápoldatokban található vegyi anyagok beszivárognak a talajba ezáltal pusztító hatással lehetnek a környezetükre. Másrészt a saját, házilag készített talaj használata teljesen fenntartható és környezetbarát.

Ellene

A saját talaj előkészítése időbe telik, és ezt nem minden termesztő élvezi. Ha rossz keveréket készít, a növények nem fognak boldogulni. Rossz keverék az, amely túl sok vagy túl kevés tápanyagot tartalmaz. Szerencsére ebből a cikkből megtudhatja, hogyan készítsen megfelelő keveréket.

A saját talaj előkészítése nagyobb kezdeti beruházást igényel, mint ha normál talajt és néhány tápoldatot vásárolna. Ne feledje azonban, ha növekszik is a költségvetése, az eredmények miatt mindenképpen megéri.

A TALAJ ÉS A KANNABISZ TÁPANYAGOK MEGÉRTÉSE

Ha saját kannabisz-szupertalajt készít elő, lehetősége nyílik arra, hogy tápanyagban gazdag talajt hozzon létre növényeinek, és ne szükség szerint kelljen tápoznia a növényeket ásványi vagy szerves trágyákkal. A talaj két fontos szerepet is játszik a kannabisztermesztés folyamatában. Először is, lesúlyozza a kannabisznövényeket, fogja a gyökereit és védi a szél ellen. Másodszor - és ez még fontosabb - tápanyagot és vizet szállít a növények gyökereihez. Ahhoz, hogy jobb rálátásunk legyen a talaj szerepére és arra, hogy hogyan használhatjuk a házi keverékünket a kannabisznövények tápozásához és ápolásához, segít, ha ismerjük a kannabisznövények alapvető tápanyagait, amelyek a túléléshez és boldoguláshoz szükségesek.

A víz mellett a kannabisznak három fő tápanyagra vagy _makrotápanyagra_ van szüksége: nitrogénre (N), foszforra (P) és káliumra (K). Ha műtrágyát vásárol olyan termékeket talál, amelyekben ezen tápanyagok változó koncentrációban vannak jelen, a növekedési ciklus különböző szakaszainak megfelelő összetételekben. Íme egy rövid áttekintés arról, hogy ezek a tápanyagok hogyan segítik a kannabisznövények növekedését:

Nitrogén

A klorofill egyik fő alkotóeleme, és a fontos aminosavak nélkülözhetetlen építőköve.

Foszfor

Elengedhetetlen az ATP és foszfolipidek termeléséhez, amelyeket sejtmembránok építésére használnak.

Kálium

Elősegíti a fotoszintézist, szabályozza a a CO₂ felvételt a növény leveleiben lévő sztómákon keresztül, és erősíti a sejtfalakat.

A legtöbb műtrágyában, amelyet kertészeti vagy termesztői üzletben talál, a nitrogén, a foszfor és a kálium képezi a tápanyagok nagy részét. Van azonban számos más tápanyag - úgynevezett mikrotápanyagok -, amelyek szintén kulcsfontosságú szerepet játszanak a növények egészségének megőrzésében és a lehető legjobb rügyek előállításában.

Ezen mikroelemek közé tartozik a kalcium, a vas, a kén, a cink, a bór, a mangán és a réz, amelyeket a természetben megtalálhat, például a denevér guanóban, a gilisztatrágyában, melaszban, moszatban, kávézaccban stb.

NPK Ratio

Amikor saját szupertalajt állít össze a kannabisz számára, lehetősége nyílik arra, hogy még időben tápanyagban gazdag táptalajt készítsen növényeinek, ahelyett, hogy vegyi műtrágyák segítségével tápozza szükség szerint a növényeit. Az a kemény munka és erőfeszítés, amelyet a természetes és organikus talaj előkészítésére fordított, mielőtt elvetette a vetőmagját, többszörösen fog megtérülni az aromában és a betakarítás minőségében.

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SAJÁT SZUPER KANNABISZ-TALAJKEVERÉKET

A saját szupertalaj-készítés ijesztőnek tűnhet, de igazából nem az. A koncepció valójában elég egyszerű; jó minőségű organikus talajjal indít, és jó előre természetes alapanyagokkal gazdagítja. Ha eljön az idő, hogy elvesse magjait, máris készen áll a gazdag táptalaj, amely mindent megad növényeinek, amire szükségük van a gyönyörű, aromás rügyek előállításához.

1. LÉPÉS: VÁSÁRLJON ALAPTALAJT

A kannabisznövények számára megfelelő talaj kiválasztása rendkívül fontos. Ne feledje, hogy a kannabisz szereti a jól szellőző, vízáteresztő és enyhén savas talajt (a pH 6–6,5 az ideális). Ha lehetséges, akkor érdemes olyan organikus talajt választani, amely természetes összetevőket tartalmaz, például gilisztatrágyát, komposztot, kókuszrostot, homokot és egyebeket. Bár ezek a talajok általában drágábbak, jelentős különbséget jelentenek növényei egészségében, valamint a betakarítás minőségében és méretében.

A szerves talajban keresendő egyéb összetevők a következők:

Tőzegmoha Guano
Trágya Kőzetpor
Homok Kókuszrost
Természetes műtrágyák
(például K-Mag)
Fenyő
Perlit Vermikulit

Ha nem talál jó minőségű organikus talajt, amely legalább néhányat tartalmaz ezekből az összetevőkből, ne izguljon. Egyszerűen keresse fel a helyi faiskolát, vagy kertészeti áruházat és vásároljon semleges virágföldet. Ismét - ha lehetséges, enyhén savasat válasszon.

2. LÉPÉS: DÚSÍTSA A TALAJT

Kezdje azzal, hogy a talaját egy nagy edénybe helyezi; ásóvillával törje össze, hogy jól átszellőzzön. Ha már szép és laza, akkor érdemes elkezdenie dolgozni azon, hogy természetes alapanyagokkal dúsítsa, hogy tápanyagban gazdag talajt hozzon létre a kannabisznövényeinek.

Néhány dolog amit hozzáadhat a talajához:

Gilisztatrágya Kávézacc és/vagy tealevél
Tojáshéj Zöldség- és gyümölcshéjak
Komposzt Kókuszrost
Perlit Vermikulit
Homok Csontliszt
Vérliszt Kőzetfoszfát
Epsom sók Mész
Dolomit Szerves trágya pellet

Egyszerűen adja hozzá ezeket az összetevőket a talajához, és használja az ásóvillát, hogy mindezt jól összekeverje.

A szupertalajban használt egyes összetevők "helyes" mennyisége a kezdő talaj minőségétől és attól függ, hogy mennyi időnk van az ültetésig. Ha lehetséges, legalább hat hónappal a telepítés előtt készítse össze. Így többet is felhasználhat a fent felsorolt összetevők közül, mivel lesz idejük rendesen lebomlani.

Ha ez megtörtént, gazdag termőtalajt hoznak létre növényei számára, a természetben előfordulóhoz hasonlót. Ez a szupertalaj gazdag lesz nitrogénben, foszforban és káliumban, valamint az összes többi mikroelemben, amelyet korábban említettünk.

Ez a folyamat azonban időt vesz igénybe. A komposzt például néhány hónaptól akár egy évig is eltarthat, mire készen áll, és ezt figyelembe kell vennie a termesztés megtervezésekor. Önmagában a zöldség- vagy gyümölcsmaradványok lebomlása is igénybe vehet néhány hónapot.

Ha azonnal ültetni szeretne, akkor is használhatja a fent felsorolt egyes összetevőket. Csak óvatosabbnak kell lennie, mivel fennáll annak a veszélye, hogy valóban tápanyagokban gazdag (azaz "forró") talajt hoz létre, amely megégetheti növényeit. Általános szabályként a kezdéshez próbálkozzon a következő talaj- és egyéb összetevő arányokkal:

- 4 rész indító talaj
- 1 rész gilisztatrágya
- 1 rész kókuszrost
- 1 rész perlit/vermikulit (az extra vízelvezetéshez)
- 2,5–5% guano
- 2,5% csont- és/vagy vérliszt

Amikor olyan mikroelemeket ad hozzá a talajához, mint az epson-sók, azomit, mész és dolomit, mindig olvassa el a csomagoláson szereplő utasításokat. Ezek a tápanyagok nagyon erősek, és nem megfelelő felhasználás esetén tápanyagégést okozhatnak a növényeken.

How To Create Your Own Cannabis Super Soil Mix

LÉPÉS: MOSSA ÁT A SZUPERTALAJT (HA AZONNAL SZERETNE ÜLTETNI)

Ha nincsenek hónapjai saját szupertalajának elkészítésére, íme egy egyszerűbb, gyorsabb módszer a saját kannabisz talajának otthoni előkészítésére.

Azokban a cserepekben, amelyekben termeszteni szeretnek, keverje össze a következőket:

- 3 rész szerves indítótalaj
- 1 rész perlit
- 1 rész gilisztatrágya
- ½ csésze zöldhomok
- ⅓ csésze guano
- ½ csésze dolomit mész

Keverjen össze mindent az ásóvilla segítségével, majd áztassa tiszta vízben a talajt legalább két napig, hogy az egész nedves legyen. Így tudja biztosítani, hogy a talaj ne legyen túl forró a palántáinak. Ültetés előtt hagyja elfolyni a vizet és a talajt nagyjából megszáradni. A telepítés után minimum az első három öntözéshez csak tiszta vizet használjon.

4. LÉPÉS: NE ÜLTESSEN KÖZVETLENÜL A HÁZI KÉSZÍTÉSŰ SZUPERTALAJBA

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a házi készítésű szupertalaj nagyon gazdag tápanyagokban, ezért nem szabad magokhoz, palántákhoz vagy klónokhoz használni. Ezek a fiatal növények nagyon zsengék, és tápanyagégést szenvednek el egy ilyen forró közegben. Érdemes inkább kicsíráztatni a magokat, és a fiatal növényeket semleges talajban tartani legalább az első két hétben, és csak akkor átültetni, ha már megfelelő gyökereik vannak, legalább három elágazást fejlesztettek ki, nagyobb levelekkel.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37751 reviews