Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter


Ha nincs sok tapasztalata a kannabisztermesztésben, még akkor is, érdemes megfontolnia az alacsony stresszel járó átalakítási technikák alkalmazását. A low-stress-training (röviden LST) egy egyszerű módja a hozamnövelésnek, ami közben szabályozza a növények magasságát és alakját.

Mi az az alacsony stresszel járó technika és miért csináljuk?

Termésnövelő átalakítási módszerként az LST lehetővé teszi a termesztők számára, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló helyből és fényből. Ez a technika a legegyszerűbb esetben a kannabisznövény ágainak és szárainak finom meghajlítását és lekötését jelenti. Ezt két okból tesszük: Először is, a kannabisz általában egy nagy fő szárat növeszt, amelyből egy nagy, hosszúkás buga fejlődik. Emellett vannak más, kisebb oldalágak is, amelyeken megfelelő kisebb rügyek vannak. Apikális dominanciának nevezzük azt a természetes hajlamot, hogy a kannabisz ezt a „karácsonyfa” alakot igyekszik felvenni. Az LST célja az, hogy ezt az apikális dominanciát megtörjük, és a lombkoronát lelapítsuk, hogy egyenletes magasságban nőjön.

Ezzel elérkeztünk az LST második céljához: a jobb fényeloszláshoz. A növények csúcsi dominanciáját megtörve és a lombkorona magasságát kiegyenlítve a hajlításokkal és azok rögzítésével a növény minden területére több fény jut, ezáltal életképesebb rügyhelyek alakulnak ki és a végén nagyobb termés várható! Ráadásul, az LST alkalmazásával még csak nem is kell megváltoztatnia a termesztési beállításokat a nagyszerű eredmények elérése érdekében. Mindössze néhány know-how-ra és pár alapvető eszközre van szüksége.

Vídeo aneu: 569373769

Az alacsony stresszel járó átalakítás története

Ha ismerősen mozog a kannabisztermesztés területén, akkor tudja, hogy a növények általában néhány kövér rügyet fejlesztenek a növény teteje felé, alatta pedig néhány kisebb rügyet. Ez nem csak a kannabiszra igaz, hanem sok más, az emberek által használt virágra, gyümölcsre és zöldségre is.

A kertészek évszázadokon keresztül dolgoztak ki olyan módszereket, amelyek egyszerű átalakításokkal többet hozhatnak ki növényeikből. Ezek a technikák magukban foglalhatják a növények toppolását és metszését, valamint a hajlítást, ScrOG-t és minden egyéb módszert. Bár egy kicsit mindegyik más, de mindegyik a fény, a hely és az erőforrások optimális kihasználására törekszik.

Az alacsony stresszel járó átalakítás egy régi technika modern változata, melynek során a termő gyümölcsfákat kényszerítették sík szerkezetbe. Feltételezhető, hogy az ókori egyiptomiak több mint 3000 évvel ezelőtt hasonló módszereket alkalmaztak a fügefák vízszintes termesztésére. Az espalier néven ismert módszer aztán nagyon népszerűvé vált a 17. századi Európában, és gyakori látvány volt a horizontáis síkba kényszerített (vagyis gondosan nyírt és formázott) gyümölcsfákból álló sövény. Ezt a gyakorlatot széles körben alkalmazták az alma- és körteültetvényekben is – nem csak a jobb termés érdekében, hanem inkább a táj szépítésére.

¿Qué Es El Entrenamiento De Bajo Estrés?

LST: Ezt az átalakítási technikát, a kannabisznövényei nem bánják

Ennek az technikának a kulcseleme egyértelműen szerepel a nevében; Az „alacsony stressz” az, ami megkülönbözteti ezt a módszert a „nagy stresszel járó” technikáktól, mint például a toppolás. Míg az utóbbi technika a növény fő növekedési csúcsának levágását jelenti a növekedési hormon újraelosztása érdekében, az LST sokkal kíméletesebb. Ez nemcsak a növény túlterhelésének kockázatát csökkenti, hanem azt is jelenti, hogy kevesebb időt kell várni arra, hogy növénye felépüljön, és alkalmazkodjon a magas stresszel járó változásokhoz. Az LST-nél nincs metszés vagy vágás, bár ezt a módszert gyakran más, határozottabb technikák mellett is használják. Mindent összevetve, az LST-n átesett növények nagyon kedvezően reagálnak, erőfeszítéseit és kedvességét egészséges, bőséges, hatalmas rügyekkel jutalmazzák.

Mire van szüksége az LST-hez

Ahhoz, hogy megfelelően tudja elvégezni az LST-t a növényeken, a következő eszközökre van szüksége:

  • Gumibevonatú növényi drót/puha növényi kötöző
  • Vékony fa/bambusz karók
  • Kis kézi fúró
  • Ragasztószalag

Ez a módszer kevés kelléket igényel, de fontos, hogy ne használjon normál zsinórt a növények rögzítésére. A hagyományos zsinór vagy drót gyakran túl vékony vagy durva, belevág a szárba, és több kárt okoz, mint használ. Sokkal jobb, ha a munkához megfelelő speciális növényi kötőzőanyagokat keres.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Készítse fel a konténert az LST-hez

Folyton a szár- és áglekötésre hivatkozunk - de hova?! Mindössze annyit kell tennie, hogy fúrjon több lyukat a termesztőedény pereme köré. Így áthurkolhatja a kötéseket a lyukakon és az ágak körül, hogy biztonságosan a helyükön tartsa a hajtásokat.

Hogy még több támasztási lehetőségünk legyen - néhány, körülbelül 30cm hosszú, vékony fa vagy bambusz cölöp mindent remekül rögzít a helyén. És végül, mivel előfordulnak balesetek, amikor meghajlítjuk az ágakat, szerezzen be szigetelőszalagot, hogy fixálja az esetleges elpattanásokat vagy töréseket.

Hogyan alkalmazza az LST-t a kannabisznövényeire

Térjünk rá az érdekes részletekre: hogyan alkalmazza az LST-t a kannabisznövényekre!

Cómo Aplicar el LST

Az apikális dominancia megtörése

Kezdésként az a lényeg, hogy megtörjük ezt az apikális dominanciát. Kezdje azzal, hogy a fő szárát finoman lehajlítja a tartály pereme felé. A puha növényi drót és az előre fúrt lyukak segítségével biztonságosan rögzítheti a szárat a helyére. Tadamm! Éppen most simította el a lombkoronát, és utat nyitott a jövőbeli, vízszintes növekedésnek. Így a fény sokkal több rügyhelyet ér el, ami viszont nagyobb termést eredményez.

Ötletek: Egyes termesztők úgy döntenek, hogy először a fő szárat hajlítják le, majd a másodlagos hajtásokat hajlítják oldalra. Így a növény inkább „pók” formát ölt majd. De még akkor is, ha szabványos LST-t végez – toppolás nélkül –, érdemes lehet némi lombtalanítást is végrehajtani a fényáteresztés növelése érdekében.

Alakítsa át és gondozza növényeit

Az egyik dolog, amit szem előtt kell tartani az LST-nél, hogy mindig lapos lombkoronát tartson fenn, így egyik ág sem lehet magasabb a másiknál. A formázásnál fontos, hogy a hajtásokat kifelé és a fő szártól távolabb hajlítsuk. Ez önmagában nem rakétatudomány, de hasznos, ha a kívánt alakot szem előtt tartjuk, nem pedig csak improvizálunk. Akár az is működhet, de a kezdőknek jobb, ha előzetes tervezést végeznek, hogy elkerüljék a buktatókat.

Ráadásul, időnként balesetek is történhetnek, például ha véletlenül elpattan egy ág, miközben meghajlítja. Nincs miért izgulni! A növények valójában szívósabbak, mint gondolnánk. Mindaddig, amíg egy ág nem vált le teljesen, ezeket a hibákat szigetelőszalaggal mindig orvosolhatja. Egy hétbe fog telni a gyógyulás, de nem jön el a világ vége.

Azt is tudnia kell, hogy az LST nem olyasvalami, amit egyszer beállít, aztán kész. Ez a technika folyamatos karbantartást igényel. Ennek az az oka, hogy növénye folyamatosan tovább növekszik, függetlenül attól, hogy milyen formájúra alakította. Idővel a hajtások megnőnek, és a levelek nagyobbak lesznek. Emiatt érdemes újra meg újra beállítani a kanyarokat, hogy a lombkorona szép egyenletes maradjon.

Hol és mikor használja az LST-t

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az LST csak beltéri termesztőknek való – de ez messze nem igaz! Ne felejtse el, hogy a növények átalakítása nem teljesen új keletű, és kültéri módszerként kezdődött. Ha hidegebb éghajlaton él, például az Egyesült Királyságban és Észak-Európa más részein, a kültéri LST jó módszer lehet a hozam növelésére a nyári szezonban, főleg, ha nincs sok napsütéssel megáldva. Hasonlóképpen, az LST a kültéri kannabisznövények alacsonyabb profilon tartásában is hasznos eszköz lehet. A laposabb lombkorona érdekében lekötött növény nem csak jobb termést ad, de kevesebb figyelmet is von magára, mint egy magasra tornyosuló kannabisz valahol a vadonban, ami csak arra vár, hogy felfedezzék!

Azt, hogy mikor érdemes elkezdeni az LST-t, a válasz a következő: a lehető leghamarabb. Mikor a növény kényelmesen elvan a vegetatív szakaszában, megvannak az alapjai, akkor készen áll a manipulációra. Nem kell túl korán kezdeni, érdemes megvárni, hogy létrehozzon néhány jó csomópontot, de túl sokáig sem kell várni. Az LST csak akkor lehet igazán problémás, amikor a növény már teljes virágzásban van. Ebben a szakaszban a növény szárai már túl merevek lehetnek ahhoz, hogy meghajlítsa őket, és fennáll annak a veszélye, hogy elpattan az értékes bimbóit tartó ág. Ezt leszámítva azonban az LST-t a vegetatív szakaszban szinte bármikor elkezdheti. Minél korábban, annál jobb.

Low Stress Training o LST (trenzado de bajo stress)

Mi a helyzet az LST-vel és az automatikusan virágzó növényekkel?

Az autovirágzók gyorsan nőnek, és nincs szükségük a fényciklus megváltoztatására a virágzás elindításához - ez azt jelenti, hogy nincs sok idejük, hogy felépüljenek a stresszes módszerekből, mint például a toppolás és a lombtalanítás. Az LST-vel azonban a növények ebben az esetben is profitálhatnak az optimális megvilágításból, és nincs szükségük időre a felépüléshez, mivel az nem okoz valódi károkat. Bár a régi automaták valószínűleg nem bírnák jól az LST-t, az új generáció simán képes kezelni azt.

Valójában az LST nagyszerű módja lehet az önvirágzó fajták hozam-növelésének! De tudnia kell, hogy az automaták körülbelül 4 hét után virágzásba kezdenek, tehát máris el kell döntenie, hogy szeretne-e LST-t használni vagy sem! Kezdje el a lehető legkorábban a legjobb eredmény érdekében.

Íme az 5 legjobb törzs az LST-módszer használatához:

1. Chocolate Haze

A Chocolate Haze abszolút csemege az ízlelőbimbóknak - a csokoládé íz, az édes és földes jegyek kényeztetik a nyelvet dohányzás, vagy vapozás közben. A virágokban található egyedi terpénprofilt az OG Chocolate Thai és a Cannalope Haze szülőtörzsek egyesülése ajándékozta ennek a törzsnek. A Chocolate Haze egy sativa-domináns növény, amelynek 95%-a sativa és mindössze 5%-a indica genetika. Ennek eredménye egy erős, agyi, motiváló és nagyon energizáló hatás. A 20%-os THC-tartalomnak köszönhetően ez a high gyorsan beüt, és gyakran nagyon érdekes és mély beszélgetéseket generál

A Chocolate Haze sikeresen termeszthető beltéren és szabadban is, és jó alany az LST módszerhez. A termesztőhelyiségben vagy sátrakban termesztett szobanövények 475-525g/m² közötti hozammal jutalmazhatják meg a termesztőket. A kerti ágyásokban vagy cserépben termesztett kültéri növények növényenként akár 500g termést is képesek hozni, és október végén készen állnak a betakarításra. A Chocolate Haze az enyhe éghajlatot kedveli, virágzási ideje 9-10 hét.

Chocolate Haze

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37825 reviews