Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

Teljes útmutató a kannabisz virágzási szakaszához

Flowering

Ó, a virágzási fázis. A hölgyek hetek óta tartó gondozása, a metszés és az alakítások után, amelyek mind a vegetatívnövekedést támogatták, itt az ideje, hogy a virágzásra fordítsa a figyelmét. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell ezt csinálni.


BELÉPÉS A VIRÁGZÁSI FÁZISBA

Számos tényezőtől függ, hogy a növények mikor állnak készen a virágzásra. Ha szabadban növekednek, a hölgyek csak a nyár végén kezdenek virágozni, amikor rövidülni kezdenek a napok. Ha bent termeszt, akkor sokkal jobban az ellenőrzése alatt tarthatja a növények virágzási fázisát. A legtöbb termesztő kb. négy hét vegetatív növekedés után virágzásra készteti növényét, de gyakorlatilag korlátlan ideig tarthatja őket ebben a fázisban.

Ha a növények kevesebb fényt kapnak, akkor energiájuk automatikusan a rügyekre összpontosul, nem pedig a levelekre. A lehető legjobb szüret érdekében segíteni kell nekik a megfelelő tápanyagokkal, világítással és környezeti feltételekkel.

Az alábbiakban a szokásos nyolchetes virágzási időszakot részletezzük. Míg egyes törzsek virágzási ideje rövidebb - vagy akár hosszabb, ez az útmutató segít megérteni, hogy mi várható, ahogy a növények a szürethez közelítenek, és mit tehet ön azért, hogy maximalizálja a rügyek minőségét, amelyet ebben a létfontosságú szakaszban előállítanak.

 

Virágzási periódus (Hét 1)
Virágzási periódus (Hét 2)
Virágzási periódus (Hét 3)
Virágzási periódus (Hét 4)
Virágzási periódus (Hét 5)
Virágzási periódus (Hét 6)
Virágzási periódus (Hét 7)
Virágzási periódus (Hét 8)

1–3. HÉT

Mire számíthat: Virágzási nyúlás, fehér szőrszálak (bibék) és érezhető aromák.

Sok termesztő úgy gondolja, hogy amint növényüket a virágzási szakaszba fordítják, azok abbahagyják a növekedést és elkezdik a rügyek kialakítását. De ez meglehetősen távol áll az igazságtól.

Körülbelül a virágzás első hetében a növényeknél valójában egy felgyorsult növekedési és nyúlási időszak következik. Ez a „virágzási nyúlás” teljesen normális, mivel felkészülnek rügyek súlyának megtartására. Az, hogy mekkora növekedés várható az első hét során, attól függ, hogy milyen fajtát termeszt, de néhány törzs magassága akár szinte megduplázódhat ebben az időszakban.

A virágzás második hete az az időszak, amikor már magabiztosan meg tudja határozni a növényei nemét. A nőstények elkezdenek hosszú, fehér bibéket növeszteni a csomópontokon (a rügyek helyén). A hímeken viszont kerek pollenzsákok alakulnak ki. Ha szabályos magvakból termeszt, akkor győződjön meg arról, hogy a időben megállapítja a növények nemét és gyorsan elválasztja a hímeket és nőstényeket, hogy elkerülje a beporzást (kivéve természetesen, ha szaporítani tervez).

A harmadik hétre növényei fokozatosan abbahagyják a nyúlást, és valóban a rügyeik fejlesztésére összpontosítanak. Noha a rügyek továbbra is kicsik maradnak, a nagyobb kelyhek és néhány trichóma már láthatóvá válik.

Video id: 484384420

JÓ GYAKORLATOK

Tápanyagok: A kannabisz növény tápanyagigénye drasztikusan megváltozik, amikor a virágzás megkezdődik. Ebben a korai szakaszban a növényei jól reagálnak a magasabb foszfor- és káliumkoncentrációval járó tápanyagmegoldásokra. Az, hogy pontosan milyen NPK-képletet használ, csak Önön múlik - csak vigyázzon, hogy ebben az első szakaszban ne használjon túl sokat, hogy elkerülje a növények kiégését. Szintén önön múlik, hogy melyik szakaszban kezdi el a tápanyagok adagjának növelését, de a mi javaslatunk az, hogy ezt a második héten tegye.

Túladagolás/hiányosságok: A vegetációs szakaszból a virágzáshoz szükséges tápanyagokra történő megfelelő áttérés trükkös lehet, különösen ha újonc termesztőként kezd hozzá. Alaposan figyelje meg a növényeket és ügyeljen a hiánytünetekre vagy a túladagolás jeleire (hulló, égett vagy sárga lombozat).

LST: Az alacsony stresszel járó technikák nagyszerű lehetőséget nyújtanak a növények manipulálására és a korai virágzási szakasz továbbnyújtására. Az LST segít az egyenletes lombkorona létrehozásában, és biztosítja, hogy növényeinek alsó rügyei elegendő fényt kapjanak.

Hőmérséklet: A kannabisz jól reagál a hidegebb hőmérsékletekre a virágzás szakaszában. Minden növény különbözik valamelyest egymástól, és minden termesztő saját maga fogja megtalálni a tökéletes hőmérsékletet a virágzáshoz. Azt javasoljuk azonban, hogy a nappali hőmérsékletet 26 °C körül, az éjszakai hőmérsékletet pedig 16-18 °C körül tartsa. Az éjszakai hőmérséklet viszonylag alacsonyan tartása rendkívül fontos a rügyek jobb fejlődéséhez.

TÁPANYAGOK, VILÁGÍTÁS, HŐMÉRSÉKLET ÉS PÁRATARTALOM

NPK

kb. 5-7-10

EC
1,2–1,5
PÁRATARTALOM
50–60% relatív páratartalom
HŐMÉRSÉKLET (Nappali / Éjszakai)
26°C / 16–18°C

3–4. HÉT

Mire számíthat: nagyobb rügyek és intenzívebb aromák.

A 3. és a 4. hétre a kannabisz növények abbahagyják a növekedést, és teljes mértékben a rügyek kifejlesztésére összpontosítanak. Észre fogja venni, hogy virágaik napról napra növekszenek, vastag kelyheket, több fehér bibét és szép trichóma réteget fejlesztenek. Ezen kívül észrevehetőbb, összetettebb aromákat bocsátanak ki a növények.

JÓ GYAKORLATOK

Tápozás: Mivel a növények nagyobb rügyeket növesztenek, több tápanyagra lesz szükségük. Ismét, a tápanyag-oldat pontos összetételét, amelyet a virágzás ezen szakaszában használ, ön határozza meg, de ügyeljen arra, hogy nagy figyelmet fordítson arra, hogy a növények hogyan reagálnak a tápozás bármilyen változására. A virágzás közepén alkalmazott általános NPK-formula 6-10-15.

Páratartalom és légáramlás: Nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérjük a páratartalmat és a légáramlást. A álló, nedves levegő kedvező terepet hoz létre a penész és a baktériumok számára, és a kártevőket is vonzza. Azt javasoljuk, hogy a tisztaság érdekében tartsa a relatív páratartalmat 40–50% -körül és ventilátorokkal vagy szellőztetéssel tartsa fenn a légáramlást a termesztő térben.

TÁPANYAGOK, VILÁGÍTÁS, HŐMÉRSÉKLET ÉS PÁRATARTALOM

NPK

kb. 6-10-15

EC
kb. 1,5
PÁRATARTALOM
50% RH
HŐMÉRSÉKLET (Nappali / Éjszakai)
24–26 °C / 16–17 °C

4–6. HÉT

Mire számíthat: Virágzás teljes gázzal és nagy, sűrű rügyek. Az illat a csúcspontjához közeledik.

Az 5. és 6. héten a növényei már jól benne vannak al virágzásban. Rügyeik nagyok, vastagok és fehér bibékkel vannak tele. Egy vastag réteg trichómát is fejlesztenek, amelynek kellemes, csípős aromát kell adnia. Ha eddig nem fektetett be elszívóba és légszűrőbe, akkor ideje lehet ezt megtenni.

Ha közelebbről megvizsgálja a rügyeit, észre kell vennie néhány nagyon drasztikus változást, ahhoz képest, ahogy néhány héttel ezelőtt kinéztek. A kehelynek jelentősen nagyobbnak, a rügyeknek sűrűbbnek és nehezebbnek kell lenniük. Néhány gyorsan virágzó törzs esetében itt már közeledik a betakarítási idő, ebben az esetben a rügyeknek még érettebb megjelenésűnek kell lenniük (több trichómával és sötétebb színű bimbóval).

JÓ GYAKORLATOK

Tápozás: Ezt az időszakot (5. és 6. hét) a legtöbb kannabisz törzs esetén a virágzási ciklus csúcsának tekintik. Nagyon gondosan figyelje növényét, és ügyeljen a tápanyaghiány vagy a túladagolás jeleire. A rügyek méretétől függően érdemes még egyszer segítségül hívni a tápokat, hogy elősegítsék a lehető legjobb termést. Ne felejtse el, hogy ebben a szakaszban a növényeinek nem kell sok nitrogén, az a vegetatív szakaszban fontosabb a növekedéshez. A foszfor és a kálium mellett a virágos növényeknek még kalciumra van szükségük.

Stressz: Bármit is tesz, ebben a szakaszban nagyon fontos elkerülni a növények stresszterhelését, hogy megakadályozza a rügyek növekedésének leállását, vagy ami még rosszabb, a hermafroditizmus kialakulását. A stressz hatására a virágzó nőivarú növények pollentermelésbe kezdhetnek és önbeporzást végezhetnek, mint egy utolsó szaporodási kísérlet, mielőtt elhalnak.

Támogatás: Meg fog lepődni, hogy a friss kannabiszvirágok milyen súlyosak lehetnek. Ha a növények küzdenek azzal, hogy megtartsák a virágaik súlyát, akkor fontolja meg a bambusz pálca és zsinór, esetleg növényi klippek használatát, hogy a növényeket egyenesen tartsa, és megakadályozza, hogy felboruljanak.

Páratartalom és hőmérséklet: A páratartalom és a kártevők esetleges elkerülése érdekében innentől kezdve tartsa a páratartalmat 30–40% körül. A nappali hőmérséklet max. 25 °C, az éjszakai hőmérsékletet pedig 16–17 °C körül legyen.

TÁPANYAG, VILÁGÍTÁS, HŐMÉRSÉKLET ÉS PÁRATARTALOM

NPK

 kb. 5-9-12

EC
1,5–1,6
PÁRATARTALOM
 30–40% relatív páratartalom
HŐMÉRSÉKLET (Nappali / Éjszakai)
24–26 °C / 16–17 °C

6–8. HÉT

Mire számíthat: a virágzás és a betakarítás utolsó szakasza

A 6., 7. és 8. héten a legtöbb törzs virágzásának végső szakaszába kerül. Ebben a szakaszban a növényei rügyeinek sűrűnek, szilárdnak és vastag trichoma-réteggel bevontnak kell lennie. A trichomáknak a teljesen átlátszóról a tejfehérre kell változnia, néhány kiválasztottnak pedig borostyánszínűre. Ez egy jelzés, hogy eljött az aratás ideje. Ezt nagyító segítségével ellenőrizheti. A bibék továbbra is egyre sötétebbek lesznek ezekben az utolsó hetekben is - ez egy másik jele annak, hogy növényei hamarosan készen áll a betakarításra.

Ezen utolsó hetekben továbbra is a foszfor, a kálium és a kalcium a legfontosabb tápanyagok. Két héttel a betakarítás előtt azonban növényeit semleges pH-értékű vízzel kell átöblíteni. Ez ösztönzi majd őket az összes fennmaradó tápanyag felvételére, és segít megőrizni a rügyeik természetes ízét.

Az utolsó öblítés után a növényeken elsárgulnak a levelek, mivel a lombozatban tárolt összes tápanyagot elfogyasztják.

Újra elmondjuk, hogy a rügyek akkor állnak készen a betakarításra, amikor a trichomák többsége tejfehérré válik. A korábban betakarított fű általában inkább felemelő, eufórikus hatást ad. A később learatott termés viszont általában pihentetőbb, tompítóbb hatású. Noha ezt még teljes körűen nem ellenőrizték, úgy gondolják, hogy a kannabisz növények életciklusuk vége felé több CBN-t (a THC lebomló formája) és myrcént termelnek.

JÓ GYAKORLATOK

Tápanyag-öblítés: Mindig jusson eszébe a növényeket aratás előtt két héttel semleges pH-értékű vízzel átöblíteni.

Páratartalom: Tartsa a páratartalmat maximum 30–40% között, hogy elkerülje a penész vagy a kártevők által okozott problémákat.

Rügy érettsége: Gondosan figyelje a növényeit a kéthetes öblítési időszak alatt. A fent leírt trichoma-módszerrel tudni fogja, hogy a rügyei mikor állnak készen a betakarításra.

48–72 óra sötétség: A fű hatékonyságának növelése érdekében érdemes megfontolni a növények teljes sötétben tartását a betakarítást megelőző 48–72 órán keresztül. Néhány termesztő esküszik erre a trükkre, azt állítva, hogy ez segít a növényeknek több trichóma előállításában, és ezzel hatékonyabb növényeket kapnak.

TÁPANYAGOK, VILÁGÍTÁS, HŐMÉRSÉKLET ÉS PÁRATARTALOM

NPK

 kb. 4-7-10

EC
1,7–1,8
PÁRATARTALOM
 30–40% relatív páratartalom
HŐMÉRSÉKLET (Nappali / Éjszakai)
24–26 °C/16–17 °C

NE SIESSEN A BETAKARÍTÁSSAL

A termesztők kissé aggodalmaskodóvá válhatnak a virágzás utolsó heteiben. Próbálja azonban türtőztetni magát és kerülje el a növények túl korán történő betakarítását. Noha egy hét jelentéktelen időnek tűnhet, mégis óriási különbséget okozhat ízben, minőségben és erősségben. Fordítson különösen nagy figyelmet növényeire a virágzás teljes ciklusa alatt, legyen türelmes, így biztosan megjutalmazza majd Önt néhány felső kategóriás rüggyel. Ha szeretne többet megtudni a virágzás utolsó heteiről, ideértve azt is, hogyan kell használni a virágzásserkentőt, hogyan lehet a zajt csökkenteni, hogyan kell kiszámítani a virágzási fázist a cserepek mérete alapján, és így tovább, nézze meg sorozatunk következő bejegyzését!


Rész. 1: Csíráztatás. Teljes útmutató a kannabiszmagok csíráztatásához.

Rész. 2: Vegetatív szakasz. Növekedési vagy vegetatív szakasz.

Rész. 4: Blooming last hetei. A növekvő izgalmak hetei után a régen várt szüret végre elérhető távolságba kerül.

Rész. 5: A szüret ideje. Ismerje meg a kannabisz betakarítás és a betakarítás utáni folyamat minden lépését.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews

22 / 5.000 Resultados de traducción tápanyagok és boosterek