Miért ültessen szabályos kannabisz vetőmagokat?

A szabályos kannabiszmagok

Fedezze fel a szabályos kannabiszmagok világát.


A szabályos kannabiszmag pontosan a természet szándékai szerint működik. 50% esélyük van hogy hím, illetve nőivarú növények legyenek. Mint ilyenek, lehetővé teszik a termesztők számára új fajták létrehozását és jobb minőségű klónok előállítását.

Az útmutató segítségével minden szükséges dolgot megtudhat a normál kannabiszmagról.

MI A SZABÁLYOS KANNABISZ?

A szabályos kannabiszmag mentes az emberi manipulációtól. Minden alkalommal, amikor csíráztatja őket, szerencsejátékot játszik. Egyenlő esély van arra, hogy virágzó női, vagy pollentermelő hímivarú növényekké fejlődjenek.

Ha kevesebb THC-ben gazdag virágot termelnek, mi értelme a normál vetőmagok termesztésének? Nos, a hímek rendkívül értékesek a nemesítés szempontjából. Ráadásul a szabályos törzsek kiváló klónokat biztosítanak.

A kannabisz kétlaki növény, ami azt jelenti, hogy külön hímivarú és külön nőivarú növények vannak. Mivel a női kannabisznövények termelik a legjobb rügyeket, ez feminizált magok létrehozásához vezetett és ezek népszerűségét eredményezte - törzseket, amelyek nőivarú növényeket eredményeznek az esetek 99,99% -ában.

A SZABÁLYOS KANNABISZMAGOK ELŐNYEI

A feminizált magok ideálisak azoknak a termesztőknek, akik kizárólag rügyekre vágynak, de a szabályos vetőmagoknak is megvannak a saját előnyei. Ők kiemelkedően fontosak az új törzsek létrehozásában. A szabályos vetőmagok erőteljesebb növényeket eredményeznek. Ezek a példányok szívósabbak, jobban tolerálják a stresszt, és olyan klónokat hoznak létre, amelyek robbanásszerű növekedést mutatnak és félelmetes hozamot adnak.

Tudjon meg többet az alábbiakban a szabályos vetőmagok előnyeiről.

NEMESÍTÉS

Szabályos kannabiszmag nélkül nincs nemesítés! Ennyire egyszerű. Válassza ki a kedvenc hím és női példányait, és keresztezze őket, hogy olyan utódokat hozzon létre, amelyek a legjobb tulajdonságokat mutatják.

Függetlenül attól, hogy rendkívüli hatékonyságot, egy bizonyos ízprofilt vagy bizonyos színeket szeretne - szabályos magokra van szüksége, hogy elképzelése életre keljen.

ANYANÖVÉNYEK & KLÓNOK

A szabályos kannabisznövények erős és egészséges klónokat biztosítanak, amelyek képesek jól gyökerezni és gyorsan növekedni.

A klónozás lehetővé teszi a termelők számára, hogy egy adott növény pontos genetikai másolatát készítsék. Ha tetszik egy adott minta morfológiája vagy színe, akkor azt klónozással lemásolhatja.

A gyökér dugványok lehetővé teszik, hogy rövidebb idő alatt több növényt termesszen. Átugorhatja a csírázási fázist, és rendelkezésére áll egy sor növény, amely fiatal, vegetációs szakaszban lévő növényeket tartalmaz.

A szabályos kannabisznövények inkább alkalmasak klónozásra, mint feminizált társaik. Ezek a klónok sokkal stabilabbak, erősebb genetikával rendelkeznek, és kevésbé valószínű, hogy hermafroditákká válnak.

A feminizált vetőmagok csak egyetlen betakarításra alkalmasak, genetikájuk instabilabbá válik, ha klónozásra kerülnek.

Regular cannabis plants provide strong and healthy clones

HOGYAN TERMESSZÜNK SZABÁLYOS KANNABISZMAGOKBÓL?

A szabályos vetőmagok termesztése majdnem megegyezik a feminizált vetőmagok termesztésével, mindössze néhány óvintézkedést kell figyelembe venni.

 • Csírázás

A vetőmagok csíráztatásának többféle módja van. Ültetheti közvetlenül a talajba, vagy pár napra nedves konyhai törlőbe tekerheti őket. Alternatív megoldásként használja a  Easy Start Kit-et a csírázási arány növelésére. A készlet tartalmaz egy tálcát, külön rekeszekkel az egyes magok számára, valamint jótékony baktériumokat a csírázás elősegítésére.

A teljes csírázási folyamat 1-4 napig tart. Ezen idő alatt a magvak megközelítőleg 80% -os relatív páratartalmat igényelnek. Az Easy Start Kit vagy a nedves papírtörlő használatával ezt könnyen elérheti.

A magokat melegen is kell tartani. Körülbelül 26 ° C-os szobahőmérsékletet kell beállítani.

 • Beltéren, vagy kültéren?

Azt is el kell döntenie, hogy növényét beltéren vagy szabadban kívánja-e termeszteni. Mindkét környezetnek vannak előnyei és hátrányai is.

A beltéri termesztés sokkal nagyobb befolyást biztosít a termesztők számára a termesztési hely felett. Egy gombnyomással irányíthatja a világítási ütemtervet, és az utolsó cseppig ellenőrizheti az öntözést. A hőmérsékletet és a páratartalmat ventilátorok, melegítők és párásítók segítségével lehet módosítani.

A beltéri termesztés fő korlátja a hely. A közepes méretű Indica törzsekkel még elboldogul, de a magas sativák a legtöbb ember számára kiesnek a lehetőségek közül.

A szabadban történő termesztés során a növények ki vannak téve az elemeknek. Lehetőségük van magukba szívni a napfényt, de a hőhullámok, viharok, árvizek és aszályok nem kontrollálhatók.

A szabadtéri növények a kártevőkre és a gombás betegségekre is fogékonyabbak.

A tér azonban általában nem jelent problémát a szabadban. A termesztők itt magas és termékeny növényeket termeszthetnek, amelyek nagyobb hozamot biztosítanak.

 • Átültetés

Miután a csemeték elérnek egy bizonyos méretet, át kell ültetnie őket egy nagyobb edénybe. Fontos, hogy elegendő hely legyen számukra a gyökereik kiterjesztésére, de káros lehet, ha rögtön egy nagy edénybe helyezi őket. Sokkal jobb, ha a növény növekedése közben lassan növeli a cserép méretét, hogy elkerülje az olyan problémákat, mint például a gyökérrothadás.

Az RQS szövetedények ideálisak a teljes termesztési ciklushoz. Ezek a környezetbarát edények megtartják a nedvességet, miközben lehetővé teszik a gyökerek számára a megfelelő légzést. A cserepek 11, 15, 19 és 25l méretben kaphatók. Ültesse át növényeit a következő méretbe, miközben növekednek. Az RQS szövetedények beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak.

Az RQS-nál azt javasoljuk, hogy organikusan termesszen. A vizsgálatok megerősítették a peszticidek és herbicidek káros hatásait, és a holisztikus módszerek szükségtelenné teszik a szintetikus tápanyagokat.

 • Tápanyagok

Nem csak a növényeit eteti, amikor tápot adagol a talajhoz; ilyenkor azokat a létfontosságú organizmusokat táplálja, amelyek a talaj táplálékhálóját képezik. Ezek az élőlények kölcsönösen előnyös kapcsolatokat alakítanak ki a kannabisz növényekkel.

Ezen hasznos mikroorganizmusok számát azzal is növelheti, hogy saját komposzt-teát készít. Ez a tápanyagdús folyadék elősegíti a hasznos gombák és baktériumok kialakulását, miközben a kórokozók elkerüléséhez is hozzájárul.

Nem a komposzt-tea az egyetlen tápláló növényi készítmény, amelyet otthon készíthet. Próbáljon meg saját  szuper talajt készíteni, amely mindent eljuttat a növényekhez.

Öntözés

 • Öntözés

Fontos az is, hogy megtanulja, hogyan kell megfelelően öntözni a növényét. A túl sok víz gyökérrothadást, a túl kevés tápanyagfelvételi problémákat okozhat.

Sok kezdő termelő hajlamos túlöntözni a növényeit, mert egy kicsit túlzásba viszi a gondoskodást! Kezdje kis adagokkal és fokozatosan növelje a víz mennyiségét a növények növekedésével párhuzamosan.

Az adott vízmennyiség a tartály méretétől is függ. A következő számadatokkal kalkulálhatja a megfelelő mennyiségű vizet az edény méretéhez:

 • 1 literes edény = 0,26 liter víz
 • 4 literes edény = 1 liter víz
 • 12 literes edény = 3 liter víz
 • 30 literes edény = 7,5 liter víz

Érdemes megmérni a edényeket, mielőtt megöntözi a növényeket. Ha lehetséges, helyezze őket egy mérlegre. Minden alkalommal, amikor locsol, a talaj megtartja a vizet, és minden edény jelentősen nehezebb lesz.

Amikor a cserepek már közel állnak eredeti súlyukhoz, tudni fogja, hogy ideje ismét öntözni őket.

Az talaj vizsgálatával is megállapíthatja, mikor kell újra megitatni a növényeket. Általános szabály, hogy meg kell várni, amíg a talaj felső pár centis rétege kiszárad, mielőtt újra megöntözi a növényeket.

A kültéri növények erősen csapadékos időben érzékenyebbek a túlöntözésre. Helyezze őket üvegházba vagy ideiglenes menedék alá, hogy megakadályozza a gyökérrothadás kialakulását.

 • Légáramlás

A szellőzés fontos tényező mind a beltéri, mind a kültéri növények számára. Az álló levegő elősegítheti a penész kialakulását, és emiatt kárba veszhet a munka, amit befektetett. Telepítsen ventilátorokat, ha beltéren termeszt, a szabadtéri növényeket pedig helyezze kertjének szellős részére.

 • Hőmérséklet és páratartalom

A hőmérséklet és a páratartalom fontos tényezők a penész megelőzésében és a termés optimalizálásában. Ezeket a tényezőket beltéren párásítók, szárítók, fűtőberendezések és légkondicionáló berendezések segítségével lehet szabályozni.

 • Ivarmeghatározás

A virágok vagy pollenzsák első jelei a csomópontokon jelentkeznek - azon pontokban, ahol az ágak a fő szárral találkoznak. A női virágok apró rügyekként, kis fehér szőrszálak formájában jelennek meg, míg a pollenzsákok kerek, kopasz hüvelyek.

Még mielőtt a növények elég érettek lennének a szaporodáshoz, meg lehet különböztetni őket egymástól. A növények a vegetatív fázis végén mutatják meg a nemüket.

Fontos, hogy a lehető legkorábban azonosításra kerüljenek a hím és a női egyedek. Ezzel lehetővé válik, hogy megfelelően szétválaszthassa őket, mielőtt szétterjednének a levegőben a pollenek.

Jelöljön ki külön helyiséget, vagy tegye egy sátorba a hím növényeket. Ha éretté válnak, összegyűjtheti pollenjeiket a jövőbeli nemesítési projektekhez. Alternatív megoldásként egy külön termesztési sátorba is elhelyezheti őket egy nőivarú növénnyel, hogy természetes módon állítsanak elő magokat.

NEMESÍTÉS: ALKOSSA MEG SAJÁT TÖRZSEIT

Szabályos kannabiszmagot ültetve megteheti, hogy saját törzset nemesít otthon. Keresztezhet két törzset, hogy legjobb tulajdonságaikat egyetlen növényben egyesítsék. Próbálkozzon például egy normál hím és egy automatikusan virágzó nőstény nemesítésével, hogy létrejöjjön egy törzs, amely sokkal gyorsabban virágzik.

Előfordulhatnak olyan idők, amikor nehéz választani az indica és a sativa törzsek között. Próbáljon meg egy indica-domináns törzset keresztezni egy sativa-domináns fajtával, hogy tökéletesen kiegyensúlyozott fajtát hozzon létre.

A terpén profilokkal is játszadozhat. Néhány törzs kivételesen gyümölcsös, míg mások földesebbek. Miért ne keverné össze az ellentétes terpénprofilokat, hogy megnézze, mit eredményez?

Ugyanígy keresztezzen egy normál hímet magas THC vagy magas CBD tartalmú törzzsel a kannabinoid szint növelése érdekében.

Miután kinevelte a szaporítani kívánt hímeket és nőstényeket, ideje elvégezni a keresztezést. Ehhez hajtsa végre ezeket az egyszerű lépéseket.

 • 1. LÉPÉS: VÁLASSZON EGY HÍMET ÉS GYŰJTSE ÖSSZE A POLLENEKET

Először is először ki kell választania egy tökéletes hím egyedet. Olyat válasszon, amely magán viseli azokat a tulajdonságokat, amelyeket át akar adni az utódoknak.

Ha magas növényt szeretne, válassza a rendelkezésére álló legmagasabb hímet. Esetleg egy produktív hímet szeretne? Ha igen, válassza ki a legtöbb pollenzsákot tartalmazó növényt.

Egy műanyag tasakkal menjen be a hímivarú növényeket tartalmazó térbe, és helyezze a táskát egy érett pollenzsákot tartalmazó ág fölé. Rázza meg a növényét, hogy pollen kerüljön a zsákba.

NEMESÍTÉS: ALKOSSA MEG SAJÁT TÖRZSEIT
 • 2. LÉPÉS: TERMÉKENYÍTSE MEG A NŐIVARÚ NÖVÉNYEKET

Ha lehetséges, cserélje le a ruháját, mielőtt belépne a nőstények terébe. Bármelyik pollen akár véletlenül megtermékenyítheti a nem kiválasztott növényeket is.

Válassza ki a megtermékenyíteni kívánt nőstényeket. Mártsa be az ecset végét a pollenbe, és óvatosan simítsa végig a megtermékenyíteni kívánt virágot.

Termékenyítse meg a virágokat minden növényen egy vagy két ágon. Címkézze fel ezeket az ágakat, és hagyja a többi virágot, hogy füstölhető rüggyé váljanak.

NEMESÍTÉS: ALKOSSA MEG SAJÁT TÖRZSEIT
 • 3. LÉPÉS: PERMETEZZE LE A NÖVÉNYEKET

Hagyja, hogy a pollen három órán át működjön. A megtermékenyített virágok megkezdik a magok képzésének folyamatát. Óvatosan permetezze le vízzel a megtermékenyített rügyeket, hogy eltávolítsa a pollenfelesleget.

NEMESÍTÉS: ALKOSSA MEG SAJÁT TÖRZSEIT
 • 4. LÉPÉS: SZÜRETELJE LE A MAGOKAT

A megtermékenyített virágok 2–6 héten belül teremnek magokat. Amikor megértek, szárítsa meg a virágokat, és tárolja őket egy hónapig. Ennyi idő után a magvak készen állnak a csírázásra. Hagyja tovább folytatódni a kísérleteket! Nevelje fel a növényét, gyújtson rá és ismerkedjenek meg.

NEMESÍTÉS: ALKOSSA MEG SAJÁT TÖRZSEIT

Ismételje meg a folyamatot a kedvenc egyedeivel, hogy elérje a kívánt tulajdonságokat. Így ön már nem korlátozódik azokra a törzsekre, amelyet a magbank archívumában talál.

Szó szerint néhány kísérlettel létrehozhatja álmai törzsét. Keressen olyan példányokat, amelyek a kedvenc terpénjeit termelik, olyan high-t adnak, amit szeret, és olyan virágokat, amelyeket gyönyörűnek lát.

Minden következő generációval egy lépéssel közelebb kerül saját remekműve megalkotásához!

NEMESÍTÉS: ALKOSSA MEG SAJÁT TÖRZSEIT

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.