By Steven Voser

Kannabisz vetőmag minőségellenőrzés

Kannabisz vetőmag minőségellenőrzés


Minden egyes kannabiszmag egy új kannabisznövény életét hordozza magában. És bár a kannabisz a természetben önmagában is tökéletesen növekszik és szaporodik, az olyan magbankok, mint a miénk, törekednek a különböző kannabisznövények sajátos tulajdonságainak hasznosítására és keresztezésére, hogy a termesztők finomabb, stabilabb és egységesebb magvakhoz jussanak.

Az RQS-nél rendkívül komolyan vesszük a vetőmag cégként végzett munkánkat. Hiszünk abban, hogy a kannabisztermesztők, akárcsak a hagyományos gazdálkodók és kertészek, megérdemlik, hogy megbízható, stabil genetikához juthassanak, ami biztosítja az egészséges termést és a minőségi betakarítást. Ahhoz, hogy ez a kannabisztermesztők számára valósággá váljon, egyre kifinomultabb kannabisztörzseket nemesítünk,és emellett a szigorú minőség-ellenőrzési intézkedések alkalmazása is nagyon fontos.

A következőkben áttekintjük, mi tartozik a kannabisz-vetőmag minőség-ellenőrzésébe, és hogyan alkalmazunk egy egyedülálló ötlépcsős eljárást annak biztosítására, hogy minden vetőmagunk a lehető legjobb minőségű legyen.

Video id: 673601992

A magok életereje: mit jelent és miért fontos?

Egy adott vetőmag életereje arra utal, hogy milyen hatékonyan csírázik, és hogy milyen egészségi állapotú palánta terem. A nagy életerővel rendelkező magok könnyen és gyorsan hajtanak ki és erős palántákká fejlődnek egészséges gyökerekkel és nagy növekedési erővel. Az etioláció (hosszú, gyenge szár) és a lassú, stagnáló növekedés az alacsony életerővel rendelkező magvakra jellemző.

A vetőmag életerejének mérése rendkívül fontos, sőt, már most is döntő szerepet játszik a mezőgazdaságban. Ezáltal a gazdálkodók folyamatosan olyan növényeket hozhatnak létre, amelyek gyorsan egységes, robusztus palántákká nőnek és erős hozamúvá válnak. Sajnos a kannabiszipar még mindig le van maradva ezen a területen, tekintettel a növény történelmileg tiltott természetére.

Minőségellenőrzés: Hogyan biztosíthatják a kannabiszvetőmag-vállalatok magjaik minőségét?

A vetőmag minőség-ellenőrzése azokra a folyamatokra vonatkozik, amelyeket a vállalatok vetőmagjaik életképességének biztosítására alkalmaznak. Bár minden vállalatnak megvan a saját minőségellenőrzési módszere, a legtöbben a következők tesztelésére összpontosítanak:

✔️ A vetőmagtételek csírázási aránya (azaz hány mag csírázik hatékonyan)
✔️ Az egyes tételek csírázási idővonala (azaz mennyi ideig tart a magvak kicsírázása)
✔️ A palánták erőssége, kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenálló képessége
✔️ A növények egyformasága a csírafázisból való kilépéskor

Dióhéjban: a vetőmaggyártó cégek mérik a fent említett változókat, hogy genetikailag stabil, mag által terjesztett betegségektől, gyommagvaktól és kártevőktől mentes, kivételes növekedési erőt mutató magokat biztosítsanak.

A kannabisz csaknem 100 éve tartó kriminalizálása miatt az ipar még mindig le van maradva a fősodorbeli mezőgazdasági szektortól a vetőmagok minőségének ellenőrzése terén. Mindazonáltal a hozzánk hasonló kannabiszmag-gyártó cégek, és néhány kiválasztott, folyamatosan azon dolgoznak, hogy áthidalják a szakadékot, és ugyanolyan erősségű és minőségű kannabiszmagokat kínáljanak, mint a többi, legális növény esetében.

Az RQS-nél különösen szigorú minőségellenőrzési intézkedéseket alkalmazunk az összes vetőmag-tételünk tesztelésére (a minőség-ellenőrzési folyamatunk teljes leírását alább találja). A folyamat követésével és folyamatos finomításával az a szándékunk, hogy:

✔️ Biztosítsuk törzseink genetikai tisztaságát és egységességét
✔️ Gondoskodjunk arról, hogy törzseink ellenállóak legyenek a kedvezőtlen növekedési körülményekkel, kártevőkkel és kórokozókkal szemben
✔️ Egyre életképesebb és életerősebb magvakat termeljünk
✔️ Folytassuk a nagy hozamú törzsek előállítását

A Royal Queen Seeds minőségellenőrzési folyamata: lépésről lépésre

Bár sok kannabiszmag-gyártó cég állítja azt, hogy teszteli vetőmagját, a ténylegesen alkalmazott folyamatok és intézkedéseik szigorúsága gyártónként nagyon eltérő lehet.

Az alábbiakban bemutatjuk egyedülálló, ötlépcsős minőség-ellenőrzési folyamatunkat. Ezt a tesztelési eljárást alkalmazzuk minden vetőmag tétel értékesítése előtt, hogy garantáljuk a legjobb minőségű végterméket és a teljes átláthatóságot. Meggyőződésünk, hogy ez a szigorú folyamat segít, hogy megtartsuk régi vásárlóinkat és folyamatosan új ügyfeleket szerezzünk.

1. lépés: Tisztítás

Minőségellenőrzési folyamatunk első lépése a betakarított és szárított kannabiszmagok megtisztítása. Szakértőink légtisztító berendezést használnak, hogy elkülönítsék a a növényi törmeléket (kis levelek, szárak és maghéjak) és az üres, törött vagy elhalt magvakat a vetőmagtételből. Tapasztalataink szerint az ilyen típusú berendezések produkálják a legjobb eredményeket, és segítenek leegyszerűsíteni a minőség-ellenőrzési folyamat többi részét.

A Royal Queen Seeds minőségellenőrzési folyamata: lépésről lépésre

2. lépés: Méret szerinti osztályozás

A kannabiszmagjaink megtisztítása után méretük szerint osztályozzuk őket. Az RQS-nél hat szitából álló rendszert használunk a vetőmagok méretének meghatározására, így egységes végterméket garantálunk, egyenletes csírázási sebességgel és növényi növekedéssel. A vetőmagok méretre szabása segít abban is, hogy a rossz minőségű magokat már a folyamat korai szakaszában kiszelektáljuk, így csak a legjobb minőségű magok kerülnek a polcokra.

A Royal Queen Seeds minőségellenőrzési folyamata: lépésről lépésre

3. lépés: Vetőmag bevonatolás (professzionális piac)

A vetőmag bevonása egy speciális eljárás, amely a mi szakmai piacunkat célozza meg. Speciális berendezésekkel vetőmagjainkat mikrotápanyagokkal, fitoaktív vegyületekkel és gombaellenes szerekkel permetezzük be, hogy a csomagolásukban megmaradjanak és a lehető legmagasabb csírázási arányt biztosítsák. A vetőmag bevonatában szerves színezéket is használunk, így egyértelműen megkülönböztetjük a kezelt magvakat a kezeletlenektől.

A Royal Queen Seeds minőségellenőrzési folyamata: lépésről lépésre

4. lépés: Szárítás (professzionális piac)

Miután bevontuk a magjainkat meg kell őket szárítani. Ezt szigorúan ellenőrzött környezetben, speciális szellőzőrendszerrel tesszük, amely a kezelt magvakat egyenletes hőmérsékletű levegőáramlásnak teszi ki. Ez ismét segít megőrizni magjaink egészségét és a lehető legjobb csírázási arányt.

A Royal Queen Seeds minőségellenőrzési folyamata: lépésről lépésre

5. lépés: Csírázási vizsgálat

Minőségellenőrzési folyamatunk ötödik és egyben utolsó lépése a csírázási vizsgálat. Itt minden tételből mintát veszünk a magokból, és teszteljük csírázási arányukat és fejlődési idejüket. Ez további konzisztenciát és átláthatóságot tesz lehetővé a vetőmagok csomagolása és vásárlóink számára történő szállítása előtt.

A Royal Queen Seeds minőségellenőrzési folyamata: lépésről lépésre

A kannabiszmag minőségének biztosítása ma és a jövőben

A kannabisz egy strapabíró növény, amely a világon mindenféle körülmények között nő. És bár az underground nemesítők és termesztők régóta dolgoznak azon, hogy megőrizzék törzseik genetikai tisztaságát és minőségét, úgy gondoljuk, hogy a kannabiszmag minősége soha nem volt olyan fontos és elérhető, mint manapság. Ahogy a kormányok megváltoztatják álláspontjukat a növényekkel kapcsolatban, a kannabisz piacának vezetői megnyitják az utat egy legális, szabályozott iparág felé, amelyben a minőségi, erőteljes magvak erős alapot jelentenek.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.