Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

Útmutató a kannabisz virágzási szakaszának utolsó heteihez

X

A hetek óta tartó óriási izgalom után a régóta várt aratás pillanata végre karnyújtásnyira került. A növények a virágzás első három hetében gyorsan változtak, és valódi átalakuláson mentek keresztül. Fehér bibék jöttek létre, amelyek az olyannyira várt rügyek alapját képezik.

Körülbelül öt hetes virágzás után a növényeken már szilárd, kannabinoid-cseppes rügyek láthatók, amelyek még tovább növekednek és terjeszkednek, de fejlődésük nagy részét már maguk mögött hagyták. A virágos növényeknek továbbra is és zöldnek és életerősnek kell lenniük, mivel a csajok nyomják a THC termelést, ahogy a csövön kifér. A rügyek körüli levelek is ragadósakká válnak, és az általuk előállított sok THC-ben gazdag trichóma később felhasználásra kerül egy szép hasis-tömbhöz.

Mivel a betakarítás már itt van a közelben, jó, ha minden legyező levelet levág a növényeiről, mivel azok szintén tartalmaznak THC-t, és később felhasználhatók hasis vagy kief készítésére. Erről bővebben a betakarítási szakaszban.

Virágzás-serkentők Használata

Ha gondosan vigyázott a növényeire, megfelelően locsolta őket, és nem adagolta túl a tápanyagokat, akkor mostanra biztosan ínycsiklandó látványt nyújt a kertje. Mindegy, hogy beltéren, termesztő fény hatására, vagy odakint a nap sugarai alatt a növény egészét beborító gyanta csillogása olyan, mintha táncolnának a fényben

A virágzó kannabisz növényeknek foszforra és a káliumra is szükségük van, ezért érdemes PK 13/14-et adni nekik a virág fejlődésének stimulációjára. Ezek az anyagok minden alapvető tápanyagkeverékben megtalálhatók, de kisebb mennyiségekben. Ha ezen felül még több PK 13/14-et adagol, sűrűbb és kompaktabb rügyeket kaphat. Ha még nem kezdte meg a termesztést, akkor a legjobb, ha az alapvető kannabisz tápanyagokkal, NPK-val (nitrogén, foszfor és kálium) kezdi, a virágzáshoz PK 13/14 adalékanyagot ad, valamint gyökérstimulátort használ.

Ezeknek az alapvető termékeknek a segítségével bebiztosíthatja magának a nagy termést. Ha a növények egészségesek, akkor számos további terméket is adagolhat, például virágzás serkentőt és/vagy stimulátort és enzimeket. Ha a növények nem teljesen egészségesek, akkor nincs értelme ezeket a - gyakran drága - termékeket hozzáadni, mivel ezek csak akkor tudnak segíteni, amíg minden más zavartalanul zajlik. Az újonc termesztők általában követnek el hibákat, ezek a termékek valószínűleg túladagolást okoznának, így nem igazán szükségesek.

Az enzimek gondoskodnak a talajban a só felhalmozódásának csökkentéséről, amelyek a további tápanyagok hozzáadásából származhatnak. Ugyanazon palack tápanyag használata során egy idő után néha fehér, kristályos lerakódást észlel a tetején. Ezek ugyanazok a sók, ugyanígy felhalmozódnak a tartályában is az idő múlásával. Szerves tápanyagokkal történő termesztés révén csökkentheti ezen sók felhalmozódását, mivel ezek lényegesen alacsonyabb mennyiségeket tartalmaznak, mint az ásványi tápanyagok.

Virágzás-serkentők: Előnyök És Hátrányok

Előnyök

  • Jótékony hatással lehet a rügyfejlődésre
  • Maximalizálja a termést
  • Hasznos lehet a hatékonyság és az íz szempontjából
A blooming last hetei

Hátrányok

  • Nem nagyon hasznos az új kannabisztermelők számára
  • Nem szükséges, ha eleve jó kannabisz tápanyagokat használ
  • Növeli a túladagolás esélyét
  • További költségeket jelent
A blooming last hetei

A Virágzási Időszak Kiszámítása Az Edény Méretének Segítségével

Az ideális edényméret attól függ, hogy hány növényt termeszt, és hány napot/hetet hagyja őket a vegetációs szakaszban. Ez a két tényező gyakran kapcsolódik egymáshoz: Ha nagyobb számú növény van egy kis helyiségben, akkor kisebb edényeket kell használnia, és kevesebb időt kell hagynia a növényeknek a növekedésre. Például, ha 16 növény van egy négyzetméteren, és 5–9 napos vegetációs időszakot ad nekik, akkor a növények teljesen jól ellesznek az 5 literes edényekben.

Ha 10 növényre csökkentené ezt a számot, és ennél valamivel hosszabb, 10–14 napos növekedési periódust engedne nekik, akkor a növényeknek 7–11 literes edényekre lesz szükségük. Minél kevesebb növényt termeszt, annál nagyobb edényeket használhat, és annál hosszabb ideig hagyhatja őket növekedni. Végül a hozamok többé-kevésbé ugyanúgy alakulnak, bármelyik módszert is használja. Az egyetlen különbség az, hogy mennyi idő szükséges a betakarításhoz.

Ha valakinek 16 növényből áll az ültetvénye, akkor az átlagos virágzási idő kb. 8 hét. Két hónapra és öt napra van szüksége a kezdetektől a végéig.

Ha 10 növénye van, akkor kb. két hónap és két hét mire a folyamat végére ér. Más szóval, hosszabb ideig tart, amíg hozzájut ugyanahhoz a terméshez Különösen a kereskedelmi termelők számára nagyon fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül eljussanak az aratásig. Ezért gyakran 20 növényt is betesznek egy négyzetméterre, és csak 1–3 napot biztosítanak a vegetációs időszakra, attól függően, hogy milyen közeget használnak. Ily módon kéthavonta tudnak aratni, ha olyan törzset választanak, amely 8 héten belül képes végigvinni a folyamatot. Általában azok a növények, amelyekben több a sativa genetika, hosszabb ideig virágzanak, mint azok, amelyekben a indica gének dominálnak.

A kannabiszmag választást a szükséges virágzási idő, valamint egyéb tényezők, például ízük vagy hatásuk befolyásolhatja. Ha ön jobban kedveli a "felpörgető" high-t, mint a tompító hatást, akkor valószínűleg egy sativa dominancia hibridre vágyik, amelynek virágzása kissé hosszabb időt vesz igénybe, jellemzően 8–12 hetet. De ne felejtsük el, hogy minden növény egyedi. A kannabisz ültetvényében mindig lehetnek korai virágzású, közepes hosszúságú és későn virágzó egyedek, még ugyanabból a fajtából és ugyanazon magból is.

Ha valahol azt olvassa, hogy egy adott fajta "nagyon egységes", ez azt jelenti, hogy kevés különbség lesz a betakarítási időben ugyanazon fajta egyedei között. Ebben az esetben számíthat arra, hogy a növények 80%-a ugyanabban az időben fejezi be a virágzási folyamatot. De vannak olyan törzsek is, amelyek kevésbé egyenletesek és nagyobb különbségeket mutatnak a virágzási időben. Ezt figyelembe kell vennie, amikor kannabisz fajtát választ.

Klíma-ellenőrzés

A kannabisznövények virágzásához speciális éghajlati viszonyok szükségesek. Nem számít, hogy melyik növekedési stádiumról beszélünk, a kannabisznak jó szellőzés kell az egészséges, erőteljes fejlődéshez. A páratartalom szempontjából a virágos növényeknek lényegesen kevesebb nedvességre van szükségük, mint a csemetéknek vagy a vegetatív szakasz korai részében lévő növényeknek.

Ideális Páratartalom

A virágzási szakaszban arra kell törekednie, hogy 40–55% legyen a relatív páratartalom. Ezt úgy tudja a legegyszerűbben elérni párásító nélkül, hogy egy szabályozó kapcsolót illeszt a ventilátorokhoz. A szabályozó segítségével megváltoztathatja a levegő áramlásának sebességét, így befolyásolhatja a termesztő szoba klímáját. Ráadásul az elszívó szabályozás nélkül mindig teljes sebességgel működik, még akkor is, ha erre nincs szükség. Ez nem csak az elektromos energiát pazarolja, hanem több zajt is okoz a szükségesnél.

Egy egyszerű szabályozóval beállíthatja az elszívón, hogy kevesebb nedves levegőt szívjon el a vegetatív növekedés első néhány hetében, így a fiatal növények gyorsabban fejlődnek. Amint a növények megnőnek, hagyhatja, hogy a a ventilátor egy kicsit több munkát végezzen, mivel ilyenkor a növények több nedvességet termelnek. Amikor pedig a növények a teljes virágzás időszakát élik nagyjából a virágzás negyedik hetében, akkor bizonyosodjon meg arról, hogy a növényeket nem éri több mint 50–55%-os relatív páratartalom.

A blooming last hetei

A Penész Ellenőrzése

Az utolsó hetekben a túl magas páratartalom penészedés kialakulásához vezethet a rügyein. Ennek az az oka, hogy a nedvesség csapdába esik, ideális táptalajt teremtve a kórokozók sokaságának. Érdemes megjegyezni, hogy a különösen kemény rügyekkel rendelkező törzseknek nagyobb a penészedési kockázata, mint a levegősebb szerkezetűeknél.

Ha penészt észlel egy rügyön, akkor azt már elveszettnek tekintheti, hiszen a penész már régóta pusztít el, mire a külső részen láthatóvá válik. Ha egy jól fejlett bimbót lát, és egy furcsa, sárga színű cukorlevél kandikál ki a közepéből, akkor érdemes azt óvatosan kihúzni. Ha a levél könnyen kiszabadul, akkor valószínű, hogy a rügy megfertőződött. Jobb tehát, ha időben gondoskodik arról, hogy a virágzás utolsó heteiben a növények körül jó légáramlás keringjen. Ha kétségei vannak, fektessen be párátlanítóba.

Szellőzés

A páratartalom mellett a mozgó levegőnek is nagy jelentősége van a növények egészsége szempontjából. Az elszívórendszer vagy az ventilátor nemcsak a meleg, nedves levegő eltávolítását biztosítja, de a friss, CO₂-ben gazdag levegőt beáramoltatásáról is gondoskodik. Szükségük is lesz erre a friss levegőre a növényeknek, hogy optimális ütemben növekedjenek és virágozzanak. Ha szekrényben vagy hasonló kicsi helyen termeszt, akkor valószínűleg nincs elég helye ventilátor számára, de legalább nyitva tarthatja az ajtót, hogy engedje beáramlani a friss levegőt.

Ha szabályozót kapcsol az elszívóhoz, sokkal jobban tudja befolyásolni a termesztőtér környezetét a nagyobb hozamok és a kiváló minőségű termés érdekében.

Szellozés

Ötletek A Zajszint Csökkentésére

Ha beltéren termeszt, az elszívók által okozott zaj problémát jelenthet. De ne aggódjon, ez számos módon csökkenthető. Mint már említettem, az első dolog, amit tehetünk, egy szabályozó csatlakoztatása a ventilátorok sebességének (és így a zajnak is) csökkentésére. Már 75–80% -ra csökkentve is nagy változást jelent.

Ez azt is jelenti, hogy mindig jobb olyan elszívókkal dolgozni, amelyek valamivel nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint olyanokkal, amelyeknek túl kicsi a teljesítménye. Ha túl nagy az elszívója, akkor egyszerűen a felére csökkentheti a sebességét, így az nem fog nagy zajt okozni. Ha ez nem segít, akkor megpróbálhatja a ventilátorokat szigetelt dobozba helyezni. Ha csatlakoztat egy hosszú csövet a ventilátorhoz, már az is nagy változást jelenthet, mivel a hang nem azonnal szóródik szét, hanem először végigfut a cső mentén.

Ha még ezek a dolgok sem segítenek a zaj csökkentésében, akkor hangtompítót is szerelhet a ventilátorához. Ezek úgy néznek ki, mint egy szénszűrő fémcsővel, amit rögzít a ventilátorhoz. Ezután egy egyszerű csővel rögzíti a hangtompítóhoz, és ennek képesnek kell lennie nagy mértékben csökkenteni a zajt.

A Virágzás Utolsó Két Hete

Ha az átlagos virágzási idejű fajtákat termeszt, akkor a virágzás 6. hete környékén változnak majd a legtöbbet a rügyei Az ezt megelőző két hétben a rügyek többnyire érlelődnek, és a méretük nem sokat változik. Ezen a ponton a rügyeken korábban fehér színű bibék lassan borostyánbarnává színeződnek. A választott törzstől, valamint a környezeti tényezőktől függően a rügyek érése változó időbe telhet a teljes a befejeződésig.

A Bibék És A Trichomák Ellenőrzése

Annak, hogy képet kapjunk arról, hogy mikor kezdődhet a szüret, az egyik módja a bibék ellenőrzése. Miután körülbelül 80% -uk a fehérből barnássá változott, valószínű, hogy a fű készen áll a vágásra. Ne feledje azonban, hogy más tényezők is befolyásolhatják a barnulást, tehát, ha nagyobb pontosságot szeretne, vegye fontolóra meg a trichoma-teszt elvégzését. A trichomák ellenőrzése a legbiztosabb módja annak, hogy megtudjuk, mikor van itt az aratás ideje.

A trichomák apró, ragacsos, kristályszerű kinövések a rügyeken és a leveleken, ezek tartalmazzák a kannabisz értékes dolgait, például a kannabinoidokat és a terpéneket. A trichomák aprók, ezért megfigyelésükhöz nagyító, vagy mikroszkóp szükséges. Úgy néznek ki, mint egy minigomba, apró buborékfejjel a száron.

Ahogy a kannabisz virágzik, ezek a trichomák megváltoztatják a színüket, kristálytisztáról tejfehérre, végül pedig borostyánszínre. Ha az apró „gomba” fejek továbbra is kristálytiszták, akkor van még idő. Mire a legtöbb trichóma tejfehér színűvé válik, a kannabisz nagy eséllyel készen áll. De tudnia kell, hogy a betakarítás időpontja befolyásolhatja az ebből adódó high-t is. Ha akkor szüretel, amikor a trichomák többsége tej-színű, és csak néhány borostyánszínű van, akkor inkább „felső high-ra" számíthatunk. Ha megvárja, hogy további borostyánfejek jelenjenek meg, akkor a hatás enyhébb lesz. Sok gazdálkodó választja azt a lehetőséget, hogy akkor szüreteli le a termést, amikor a trichomák kb. 15% -a borostyánszínűvé válik, a többi pedig tejfehér.

Trichomok és Pistil-ek a kannabisz növényben

A Tápanyag Ciklus Befejezése - Öblítés

A virágzás végén még sok tápanyag lehet a termesztőközegben és a levelekben. Annak megakadályozása érdekében, hogy az erőteljes ízű és íztelen vegyi anyagok bejussanak a termésébe, elég, ha egyszerűen abbahagyja a tápanyagok hozzáadását a virágzás utolsó 1,5–2 hetében. Ha hidroponikusan termeszt, akkor ne hagyja abba a tápozást az utolsó öt napig, mivel ilyenkor csak vízben növekednének. De ha cserépben talajban vagy kókuszrostban termeszt, sok tápanyag maradhat, amit szeretnénk, hogy a növények felhasználjanak.

Miután abbahagyta a tápozást, a kannabisz növények fel fogják venni a közegben maradó tápanyagokat. Ezután elkezdik kiszárítani a leveleiket, hogy ezekből is kinyerjék a tápanyagokat. Ez az oka annak, hogy kannabisznövénye a virágzás késői szakaszában sárgássá válik. Az, hogy nem kell tápoznia a növényét az utolsó néhány hétben, extra bónuszt jelent - pénzt takarít meg a tápanyag-költségeken.

E két hét alatt rendszeresen átöblítheti a közeget tiszta, pH- semleges vízzel, hogy megszabaduljon a talajban maradó ásványi lerakódásoktól. Ügyeljen arra, hogy a teljes talajt átitassa, hogy ez felvegye a tápanyagokat, majd újra merítse meg, és hagyja, hogy pár percig ürüljön az alján. Figyeljen arra is, hogy ne öntözze túl gyakran, hiszen nem akarja károsítani a növényét a betakarítás előtt.

Kannabisz növény készen áll az öblítésre

Nyírás

Amikor a levelek a virágzás késői szakaszában sárgássá válnak, nem kell aggódnia, hogy valami nincs rendben, ez teljesen normális. Valójában ez egy jó jel, mivel azt mutatja, hogy növényei felszívták a felesleges tápanyagokat.

Egyes termesztők a betakarítás előtti hetekben vagy napokban lassan vágják a növényeiket, eltávolítva a nagyobb levelek közül néhányat, hogy több fény érje el az alsó rügyeket. Mivel a sárga levelek általában összezsugorodnak és maguktól leesnek, ezzel megtakaríthat néhány vágást. Máskülönben ebben a késő virágzási szakaszban nyugodtan vágja le a sárguló leveleket, mivel már teljesítették a feladatukat. Ez megkönnyíti majd a betakarítást is.

Boldog termesztést!


Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out
Wait It Out

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37832 reviews