A blooming last hetei

rész 1 / Bevezetés

A növekvő izgalmak hetei után a régen várt szüret végre elérhető távolságba kerül. A növények elképesztő gyorsasággal növekednek a virágzás első három hete során és valódi átalakuláson mennek keresztül, majd elkezdődik a rügyek lassú fejlődése. Egyre több fehér szőrszál tűnik fel és kialakulnak a rügyek, amelyeket már nagyon vártunk.

5 hét virágzás után már kemény, THC-ben gazdag rügyeknek kell lenni a növényünkön, amelyek egyre növekszenek, de a fejlődésük nagyobb részén már túl vannak. A virágzó növények továbbra is szépek és zöldek, és teljes erőbedobással folyik a THC termelés. A rügyek körül a levelek egyre ragadósabbá válnak, mert a mirigyek termelik a THC-ben gazdag gyantát, amiből később nagyszerű hasist készíthetünk.

Szóval az aratásnál, ami már nagyon közel jár, meglesznek a leveleink, amiket levágunk a rügyek mellől és a nagyobb levelek, amik szintén tartalmaznak THC-t, mindkettőt lefektetjük és alaposan kiszárítjuk. Ezután el kell döntenünk, hogy nedves hasist, vagy skuffot akarunk. Erről majd a szüretelős résznél írunk többet.

 

rész 2 / Virágzáserősítők

A Tápanyagok Használata A Kannabiszon

Abban az esetben, ha eddig a pillanatig nem adagolta túl a tápoldatot a növényeinek, akkor a kertjében található növények mostanra ínycsiklandozó látványt nyújtanak. A nátriumlámpák erős fénye alatt csodálatos látványt nyújtanak a rügyeken és a leveleken megcsillanó THC mirigyek.

Mivel a virágzó növényeknek szükségük van további foszforra és káliumra, ezért adjunk nekik pk 13-14-et extra virágzássegítő támogatásként. Ezek az anyagok minden alap tápoldatban megtalálhatók, de csak kisebb mennyiségben, így a pk 13-14-gyel pótolni tudjuk a hiányt. A rügyek keményebbek és tömörebbek lesznek a kezelés eredményeképp. Ha ön még kezdő termesztő, legjobb, ha egy alap műtrágya csomaggal kezd, amely tartalmazza az alap NPK műtrágyákat (nitrogén, foszfor, kálium tartalmú vegyületeket) plusz a pk 13-14-et és a gyökér stimulátort.

Ezekkel az alap termékekkel teljesen bebiztosíthatja magának a nagyszerű termést. Ha eddig legyőzte a nehézségeket és úgy tűnik, hogy problémamentes lesz a szüret, akkor még néhány további terméket is alkalmazhat, például virágzásserkentőt, vagy erősítőt, valamint enzimeket.

Annak nincs értelme, hogy ezeket a viszonylag drága szereket már az elején hozzáadja, mivel ezek csak akkor jelentenek segítséget, ha a termesztés során eddig minden rendben ment. Mivel ön még egy viszonylag új termesztő, teljesen nyilvánvaló, hogy követett el hibákat, szóval ezek a termékek valószínűleg feleslegesek, és nem jelentenek különösebb hozzáadott értéket.

Ha viszont már egyszer végigment a nagyobb hibákon, akkor ezek a termékek valóban kínálnak olyan hozzáadott értéket, amely a végső termésnél jelentkezik.

Az enzimek gondoskodnak az elöregedő gyökerekről és csökkentik a termesztőközegben felhalmozódott sókat, amelyek a hozzáadott műtrágyákból származnak. Ha sokáig ugyanazt a palack tápanyagot használja, a tetején észreveszi majd a fehér kristályos lerakódást. Ezek azok a sók, amelyekről beszéltem. Amennyiben szerves tápanyagot használ, mint amilyen például a Plagron, csökkentheti a só-felhalmozódást, mivel az jelentősen kevesebbet tartalmaz, mint a bio-ásványi tápanyagok.

 

rész 3 / Az edények és az egységesség

A Kannabisz Növekvő Cserépedények Mérete

A termesztéshez használt edény mérete függ a termeszteni kívánt növények számától és attól, hogy hány hetet hagyunk nekik a növekedésre. Ezek a tényezők összefüggenek egymással. Ha nagyobb számú növényt szeretnénk egyszerre, akkor kisebb edényekre lesz szükségünk és kevesebb időt hagyunk a növekedésre. Például, ha van 16 növényünk egy négyzetméteren és egy 5-9 napos növekedési periódust számolunk, akkor ezeknek növényeknek elegendő lesz egy 5 literes edény.

Ha a növények számát 10-re csökkentjük, és 10-14 napos növekedési idővel kalkulálunk, akkor 7-11 literes edény kell majd. Tehát minél kevesebb növényt termesztünk, annál nagyobb edényt kell használnunk és annál hosszabb termesztési időt adnunk nekik. A termés nagyjából ugyanaz lesz, akármelyik módszert is választjuk. Az egyetlen eltérés a szüretelésig eltelt időben lesz. Tehát ha 16 növénnyel kezdünk és a népszerű 8 hetes virágzási periódust választjuk, akkor a kezdetektől a befejezésig 2 hónap és 5 nap telik el.

Ha 10 növényt nevelünk, akkor ugyanehhez 2 hónap és két hét szükséges. Más szóval ugyanahhoz a terméshez több ideig tart majd eljutni. Az üzleti termesztők számára különösen fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt eljussanak a termésig. Éppen ezért gyakran előfordul, hogy 20 növényt ültetnek egy négyzetméterre, és mindössze 1-3 nap növekedési időt adnak nekik, attól függően, hogy milyen termesztő-közeget használnak. Ilyen módon akár kéthavonta is szüretelhetnek, ha olyan fajtát választanak, amely 8 hét alatt terem. Általánosságban azok a növények, amelyek inkább Sativa tulajdonságokkal rendelkeznek, tovább tart a virágzási periódusa, mint azoknak, amelyekben az Indica gének dominánsak.

Amint láthatja, a termesztést meghatározhatja a virágzási periódus hossza ugyanúgy, mint a szárított termés elszívásának a végső hatása. Ha ön az intenzívebb élvezetet kedveli jobban, mint a nehezebb, testesebb élményt, akkor tanácsos egy Sativa keresztezést választania, amelynél valamivel tovább tart a virágzás, mondjuk 8-10 hétig. Habár, mindig figyelembe kell venni, hogy minden növény egyéniség, és mindig lesz, amelyik korai virágzású és lesznek középidőben, illetve későn virágzó egyedek is.

Ha már olvasott róla, hogy egy bizonyos fajta „nagyon egységes”, ez azt jelentheti, hogy a felnőtt egyedek aratási idejében csak kicsi különbség lesz. Tehát a növények 80%-a nagyjából ugyanannyi idő alatt növekszik meg, ha viszont egy fajta kevésbé egységes, akkor a növények között felnőtt korukban nagyobb különbség lesz a virágzási szakaszban. Ez szintén nagyon fontos szempont, amit a fajtaválasztásnál érdemes figyelembe venni.

 

rész 4 / Klíma

Minden tápanyag és víz, amelyet a virágzás alatt a növényének juttat, eljut valahová. A víz a növények levelein keresztül elpárolog, aztán szabadon lebeg a térben. Tekintve, hogy eleinte még kicsik a növény levelei, akkor még csak kevés nedvességet juttatnak a levegőbe. Ennek köszönhető, hogy a levegő páratartalma inkább alacsony, mint túl magas. És mivel a zöld növényeink sokkal gyorsabban növekszenek nedves környezetben, mint a nátrium lámpák száraz melegében, a gyorsabb fejlődés érdekében az első hetekben is biztosítania kell számukra a levegő párásítását.

Ennek a legegyszerűbb módja, anélkül, hogy párásítót kellene vásárolni, ha csatlakoztat egy teljesítményszabályozót a ventilátorhoz, amivel szabályozni tudja az elszívás sebességét. A teljesítményszabályozó teljesen kézenfekvő megoldás, hiszen ezzel jól lehet befolyásolni a klímát. Ráadásul egy szabályozó nélküli ventilátor állandóan a legnagyobb hatásfokon üzemel, amire egyáltalán nincs mindig szükség. Így ez nemcsak energiapazarlás, de sokkal nagyobb zajjal jár, mint az feltétlenül szükséges. Nem is a ventilátor zaja, amit hallunk, hanem az általa áramoltatott levegőé.

Egyszóval jobban teszi, ha vásárol egy szabályozót már az első hetek során. Ez nemcsak azt teszi lehetővé. hogy a ventilátor sokkal simábban működjön, de sokkal kevesebb nedves levegőt szív el, ezáltal magasabban tartja a levegő páratartalmát, és sokkal jobb körülményeket biztosít a magoknak a fejlődésre. Amint a növények kicsit nagyobbra nőttek, már hagyhatja az elszívót valamivel többet dolgozni, mivel a növények egyre nagyobb mennyiséget párologtatnak, és meg kell bizonyosodnia arról, hogy a páratartalom nem kúszik túl magasra akkor, amikor már a rügyek kialakulása nagyon közel van, a virágzás negyedik hete környékén.

A túl magas páratartalom ahhoz vezethet, hogy a kőkemény rügyek penészedni kezdenek az utolsó néhány hét során. Túl magas páratartalom esetén esélyes, hogy nedvesség kerül a rügy belső szerkezetébe, ezáltal az köré növekszik és csapdába ejti a nedvességet. Ez a bezárt nedvesség táplálja a penészt. Azok a fűfajták, amelyek különösen kemény rügyeket fejlesztenek, nagyobb eséllyel lesznek penészesek, mint a szellősebb szerkezetűek, köszönhetően annak, hogy ott nem záródik be olyan egyszerűen a nedvesség.

Ha penészt fedez fel, akkor az már nagyjából veszve van, hiszen belül a penész már dolgozik, mielőtt kívülről is láthatóvá válik. Ha nagyszerű rügyeket lát, amiből aztán furcsa sárga színű levelek nőnek ki középről, és határozottan tudja, hogy elegendő tápanyagot biztosított a növénynek – akkor legjobb, ha óvatosan megpróbálja kihúzni. Ha a levél könnyedén kijön, akkor a rügy fertőzött. Tehát gondoskodjon arról, hogy az utolsó hetekben mindenképpen jó ventilátort működtessen. Ez egy befektetés, amikor még éppen csak elkezdi a termesztést, de ezt muszáj, ha biztos akar lenni abban, hogy a szüret komplikációk nélkül sikerül majd.

A ventilátor nemcsak azért felelős, hogy a meleg, nyirkos levegő eltávozzon, de biztosítja a friss, szén-dioxidban gazdag levegőt is, amelyben a növények fejlődni tudnak. Szükségük van erre a friss levegőre, ahhoz hogy optimálisan tudjanak növekedni és virágozni. Próbálja ki és bizonyosodjon meg arról, hogy a virágzás utolsó néhány hetében a páratartalom 50% alatt marad. Természetesen lehet termeszteni egy szekrényben is, ventilátor nélkül, az ajtót nyitva tartva, de ez nem hoz optimális eredményt. Ha már egyszer nekifog valaminek, akkor jobb, ha azt jól csinálja.

A teljesítményszabályozó a ventillátorral kombinálva lehetővé teszi, hogy tökéletesen befolyásolja a környezetet és nagyszerű klímával növelje a termés mennyiségét és minőségét.

 

rész 5 / Zajvédelem

A Kannabisz Növekvő Helyén Tartsa A Zajt Kívülről

Azoknak, akiknek a termesztőhely a hálószoba közelében van, problémája adódhat a ventilátor okozta zaj miatt. Számos módon lehetséges ezt a zajt csökkenteni. Első és legfontosabb a korábban már említett szabályozó, mivel a ventilátor nem csap akkora zajt, ha nem fut teljes sebességgel. Próbálja ki, hogy 75-80%-on működteti.

Ezért is mindig jobb inkább olyan ventilátort venni, aminek nagyobb a kapacitása, mint aminek túl kicsi. Ha egy nagyteljesítményű ventilátor fél sebességgel működik, sokkal kisebb zajt csap, mint egy kisteljesítményű csúcsra járatva. Ha ez a megoldás nem lenne elég hatékony, akkor a ventilátort be lehet építeni egy szigetelt dobozba. Ha ehhez egy tömlőt csatlakoztatunk, az máris hatékonyan mérsékli a zajt, mivel az először a tömlőn fut végig és ezáltal jelentősen csökken a hangerő.

Ha ezek még mindig nem eredményezik a vágyott megoldást, akkor csatlakoztathat egy hangtompítót a ventillátorhoz. Ez úgy néz ki, mint egy szénszűrő; egy fém cső, amit a ventilátorhoz rögzítünk, így a keletkező zajnak először a csövön kell átfutnia, ez pedig redukálja a hangerőt. Ezután egyszerűen csatlakoztasson egy sima tömlőt a csőre és azt tapasztalja majd, hogy a zaj nagy része ki lett szűrve.

rész 6 / Utolsó két hét

Bud-fejlesztés

Ha egy közép-hosszú virágzású fajt választunk, a rügyfejlődés legnagyobb része a hatodik hét környékére lezajlik. Az utolsó két hétben a rügyek már csak érni fognak, és már nem várható túl nagy méretbeli változás. A rügyek, amelyek telis-tele vannak törtfehér szőrszálakkal, szép lassan bebarnulnak. A fajtaválasztástól és a termesztőhely klímájától függően ez az érési folyamat változó mennyiségű időt vesz igénybe.

Ha a kis szőrszálak 80%-a bebarnult, akkor itt az ideje, hogy előbányásszuk az ollót a szekrény mélyéről és felkészüljünk a szüretre. Természetesen még az élvezet minőségét is szabályozhatja azzal, hogy kicsivel később, vagy korábban szüretel. Minél tovább vár a betakarítással, annál testesebb lesz a kannabisz, ha viszont korábban szüretel, akkor „lebegősebb” anyagot kaphat. Ezt tehát a saját elképzelései, preferenciái szerint döntheti el.

Mivel mi általában az arany középutat célozzuk meg, mi akkor szüretelünk, amikor a szőrszálak 80% barnára változott. De ne felejtsük el, hogy néha a fehér szőrszálak bebarníthatók úgy is, ha változtatunk a klímán, vagy a páratartalommal játszunk. Néhány barna szőrszál megjelenése tehát nem jelenti automatikusan azt, hogy a növényünk megérett. Ha egy rügy elhal, vagy penész támadja meg, szintén barna szőrszálakat növeszt. A szüretelés tehát nem egy egzakt tudomány, de röviden összefoglalva: ha a legtöbb szőröcske már barna és az alsóbb rügyeken még van néhány fehér szőrszál, akkor már biztonságosan elkezdheti a betakarítást. A növényt mint egy egészt kell figyelembe venni, amikor a 80%-ot kalkulálja. Ahhoz, hogy megtapasztalja az elérhető élvezetek különbözőségét, elképzelhető hogy szakaszosan szüretel, és szárítás után mindegyik termést teszteli.

A végéhez közeledve látni fogja, hogy néhány fajta jobban megtartja a tápanyagokat, mint mások. A K2 például tovább megtartja a tápanyagot, ami azt jelenti, hogy az utolsó másfél hétben már nem kell tápot adagolnia. A növény ennek ellenére is megtartja sötétzöld színét, a szőrszálak tovább folytatják a barnulást, a rügyek szépen lassan beérnek és ragyognak a csodálatosan csillogó THC réteg alatt.

Mivel ilyenkor még mindig rengeteg tápanyag van felhalmozódva a termesztőközegben (hogy pontosan mennyi, az azon múlik, hogy milyen közeget használ) és a levelek is jelentős mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, ezért nem trágyázzuk már őket a virágzás utolsó 1,5-2 hetében. Ha ön vízben termeszt, akkor csak az utolsó öt napban hagyja abba a tápozást, mivel a sárgulásos folyamat a vizes termesztésénél nagyon gyorsan jelentkezik. Termőfölddel töltött edények esetén, vagy a kókuszban jellemzően nagyon sok tápanyag marad, amit szükséges felhasználni.

Ha abbahagyja a táplálást, akkor az történik, hogy a növény felhasználja ezeket a tápanyagokat a termesztőközegből, majd elkezdi kiszárítani a leveleit, hogy abból is tápanyagot nyerjen. Más szóval, még a táplálás befejezése után is több mint elegendő tápanyag marad a növénynek. Emellett adagolhat virágzás serkentőt, mivel ez nem egy tápanyag összetevő. A levelek lassan elkezdenek sárgulni, ami annak a jele, hogy a rügyekben már csak nagyon kevés tápanyag marad a szüretre.

Ily módon néhány heti, vagy napi tápanyag költséget megtakaríthat. A sárgulás egyébként nagyon jó dolog, mivel a felesleges tápanyag semmit nem tesz hozzá a rügyekhez. Végül néhány nagyobb levelet eltávolíthat a növényről az utolsó héten, vagy néhány nappal a betakarítás előtt. Ezzel egyrészt megspórol némi vágást, másrészt több fényt enged az alsóbb rügyekhez és nagyobb esélyt ad nekik, hogy az utolsó pillanatban növeljék a tömegüket, még mielőtt az olló érkezik. Ha ezt is megtette, akkor már nem is maradt más tennivaló az utolsó néhány hétre, mint ízlelgetni az izgalom forrásának az eredményét.


Rész. 1: Csíráztatás. Teljes útmutató a kannabiszmagok csíráztatásához.

Rész. 2: Vegetatív szakasz. Növekedési vagy vegetatív szakasz.

Rész. 3: Virágzási periódus. Kannabisz virágzási periódus.

Rész. 5: A szüret ideje. Ismerje meg a kannabisz betakarítás és a betakarítás utáni folyamat minden lépését.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.