Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.

By Luke Sumpter


Az önvirágzó kannabisztörzsek úgy ismertek, mint egy egyszerűbb lehetőség, ha a fű termesztésére kerül sor. Szívós természetük, gyors növekedésük és a fényperiódustól független virágzási képességük kiváló választássá teszik őket kezdő és haladó termesztők számára egyaránt. Ezek az erős törzsek jellemzően kevés gondoskodást igényelnek és elegendő teret engednek a hibáknak; az optimális terméshozam és rügyminőség hajszolásakor azonban néhány tényezőt ellenőrizni kell. Az egyik ilyen a megfelelő talaj.

Az önvirágzó törzsekben jelen van a kannabis ruderalis genetika - ez egy alfaj, amely az északi féltekén fejlődött ki, és alkalmazkodott a szélsőséges időjáráshoz és fényciklusokhoz. Ezek az alkalmazkodások és az ebből fakadó szívósság az automatikusan virágzó törzsek esetében azt jelenti, hogy nem túl válogatósak a talaj tekintetében. Ahhoz azonban, hogy valódi potenciáljuk kiaknázására ösztönözzük őket, optimális talajkeveréket kell alkalmazni.

Könnyű és levegős talaj

Az önvirágzó törzsek a könnyű és levegős talajt részesítik előnyben, a fotoperiódusú törzsekénél kevesebb tápanyaggal. A legjobb, ha speciális könnyű talajt vásárol a kannabisz számára (pl. Lightmix), vagy saját talajkeveréket készít, nem pedig kész virágföldet választ a hagyományos kertészeti árudákból, mivel ezekben túl magas a tápanyagtartalom - például a nitrogén.

A nehéz virágföld megterhelő az önvirágzó fajták számára - megakadályozza, hogy a gyökereik megfelelő mennyiségű levegőhöz jussanak. A gyökerek a nehéz közegbe nehezen tudnak behatolni és a növekedés is problémásabb.

Ebben az alapreceptben olyan talajkeveréket mutatunk be, amely megfelelő mennyiségű tápanyagot tartalmaz, valamint olyan anyagokat, amelyek elősegítik a talajközeg levegőztetését.

  • 3 rész tőzegmoha
  • 3 rész komposzt
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis
  • 2 rész perlit, előnedvesítve
  • 1 rész vermikulit, előnedvesítve
The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis

Ne vigye túlzásba a tápozást

Az autovirágzó törzsek általában alacsonyak és tömörek - ez a ruderalis alfajból eredő genetikai tulajdonság. Ez a tulajdonság a gyors növekedési idejükkel együtt azt jelenti, hogy az önvirágzó törzseknek valójában nincs szükségük túl sok további tápanyagra.

A legtöbb automata csak rövid ideig marad vegetatív fázisban, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nincs szükségük nagy mennyiségű tápanyagra, például nitrogénre. Túl sok hozzáadásával az automatikusan virágzó törzsek akár meg is éghetnek, ezért óvatosnak kell lennie a tápozással.

A palánta-szakaszban az automata növényeknek nincs szükségük tápanyagokra. A termesztők körülbelül 2 héttel a vegetációs időszak után kezdhetik meg a tápanyag-pótlást, de ezt is csak óvatosan, hogy elkerüljék a termés károsodását.

Az önvirágzó kannabiszfajtáknak még a virágzási szakaszban sincs szükségük hatalmas mennyiségű extra tápanyagra. A virágzást segítő- és fokozó-tápanyagok továbbra is alkalmazhatók, de a kevesebb több alapelvet szem előtt tartva. Fokozottan figyelje növényeit és csak akkor alkalmazza ezeket, amikor szükségesnek tartja.

A talaj pH-ja

A pH-skála azt mutatja meg, hogy egy anyag mennyire savas vagy lúgos. A skála 14 értéket tartalmaz, amelyek közül a 7 semleges, a 7-nél kisebb számok savas, a 7 feletti számok pedig lúgos közeget jeleznek. A talaj pH-értéke változhat, és a különböző növények más-más szinten fejlődhetnek a különböző értékek mentén. Az önvirágzó törzsek abban hasonlítanak a fotoperiódusos fajtákhoz, hogy az enyhén savas talajközeget kedvelik.

A termesztőknek törekedniük kell arra, hogy talajukat a 6,0–6,5 közötti optimális pH-tartományban tartsák. Ha talajt vásárol, ellenőrizze, hogy a termék megfelelő-e a savasság szempontjából. Ha szabályoznia kell a talaj pH-értékét, számos termék áll rendelkezésre ennek eléréséhez.

PH Soil Cannabis

Mikroorganizmusok

A talaj, amelyben automatikusan virágzó növényei fejlődnek, nem pusztán egy közeg, amelyben a gyökerek elhelyezkednek, miközben a növény növekszik – sokkal több ennél. A talaj egy változatos és virágzó életháló, amely szimbiotikus szervezeteket és kártevőket egyaránt tartalmaz.

Akár beltéren, termesztőhelyiségben vagy sátorban, akár szabadban, üvegházakban vagy kerti ágyásokban termeszti növényeit, a talajt ki lehet egészíteni hasznos mikroorganizmusokkal.

Amint azt minden termesztő tudja, különösen azok, akik a szabadban termesztik növényeiket, sok olyan kártevő él odakint, amelyek vágynak a friss kannabiszlevelekre, gyökerekre, szárra és virágokra. Ezeknek a lényeknek sokféle formája van, és sok közülük a talajban él. A parazita fonálférgek például problémát jelenthetnek, mivel belülről és kívülről is eszik a kannabisz gyökereit.

A termesztők kiegészíthetik talajukat ragadozó fonálférgekkel is, amelyek ezekkel a betolakodókkal táplálkoznak, és csökkentik számukat a rizómán belül.

Egy másik mikroorganizmus, amely jótékony hatással lesz az autovirágzó növények talajára, a mikorrhiza gombák csoportja. Az ilyen típusú gombák szimbiotikus kapcsolatot alakítanak ki a növények gyökereivel. A kannabisznövények gyökerei váladékot termelnek, ezek közül több cukrokat is tartalmaz. A jótékony gombák a gyökerekhez tapadnak, és ezekkel a cukrokkal táplálkoznak. Cserébe a gyökérrendszer meghosszabbításaként működnek, nagyobb felületre nyúlnak ki, mint amennyit a növény egyedül tudna elérni, és messziről is beszállítják a tápanyagokat.

A mikorrhiza gombák amellett, hogy segítik a növényeket tápanyaghoz jutni a talajból, segíthetnek a kártevők, például a parazita fonálférgek elfogásában és elpusztításában is.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37806 reviews