The RQS Blog

.


By Luke Sumpter Reviewed by: Silvia Maroto


Soha nem volt még ennyire egyszerű elkezdeni a kannabisz termesztését. Elsöprő mennyiségben állnak rendelkezésre termékek és lehetőségek, de mind életünk megkönnyítésére jöttek létre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az új rendszerek olcsóbbak vagy hatékonyabbak, mint a hagyományos növényápolási módszerek.  Ez valójában a vállalkozás nagyságától és a termesztő céljaitól függ.

SZINTETIKUS VS SZERVES MŰTRÁGYÁK

Úgy tűnik, két külön iskola létezik; az egyik a modern, petrolkémiai szereket használó intenzív monokultúrás termesztést foglalja magában, ahol a steril körülmények és a változók pontos, metrikus manipulálása a termelés maximalizálását célozza. Szigorú NPK-értékű és szűk pH-tartományú palackozott tápanyagokat használnak a hiányok minimalizálása és az erőteljes növekedés támogatása érdekében.

A másik technika az a szerves vagy „természetes” módszer, amelyben a növényeket petrolkémiai befolyás nélkül termesztik. E forgatóköny szerint a talaj mikrobiológiáját tápláljuk, amely közvetlen tápanyaggal látja el a gyökereket a kedvenc harapnivalójukkal, megfelelő arányban.

Az új, tapasztalatlan termelőknek némi időre van szükségük ahhoz, hogy elmélyüljenek az egyes módszerek - organikus és szintetikus - bonyodalmaiban. Elemezze az előnyöket és hátrányokat, majd kezdjen neki a termesztésnek! Biztosan máshogyan lát majd bizonyos kérdéseket, amikor a hüvelykujja bezöldül.

MEGÉRI-E A PALACKOZOTT TERMÉKEK HASZNÁLATA?

Az idő múlásával hamar észreveszi, hogy a palackban vásárolt termékek nagy része vagy rendkívül drága, fölösleges, vagy az ár töredékéért könnyedén helyettesítheti saját főzeteivel.

Vegye figyelembe, hogy a legtöbb palackozott műtrágya - legyen az szintetikus vagy szerves - értékét egy részét a benne lévő magas víztartalom miatt elveszíti. Rendkívül bonyolult egy stabilizált palackba mindent összekeverni egy növénynek. A kémia és a növényfiziológia korlátokba ütközik. A tápozási teljesítmény egy része biztosan elvész a palackozott kényelem miatt.

SAJÁT MŰTRÁGYA ELŐÁLLÍTÁSA

A saját műtrágya létrehozás eléggé addiktív lehet. Nemcsak jelentős mennyiségű pénzt takarít meg hosszú távon, de sokkal jobban meg fogja érteni a növények táplálkozását is. Megtanulja pontosan beállítani azokat az értékeket, ami a növényeinek szükséges, és végül nagyobb és jobb ízű rügyeket szüretelhet.

Minden egyes termesztés után kidobja prémium árú zsákos talaját, vagy erőteljesen tápozza növényeit tápanyagokkal és adalékokkal anélkül, hogy az jelentősen növelné a hozamot?

Ha igen, csak olvasson tovább.

Hogyan és miért készítsünk házi szerves trágyákat

HÁZI MŰTRÁGYA: MIT ESZNEK A NÖVÉNYEK?

Nem fogunk túl mélyrehatóan foglalkozni ezzel a témával, inkább néhány alapvető fogalomról beszélünk. Biztosan találkozott már korábban az „NPK” - kifejezéssel. Ezek a makrotápanyagok - a növény egészségének és fejlődésének fontos szereplői.

  • N - nitrogén
  • P - foszfor
  • K - kálium

Ezen makrók mellett vannak mikroelemek is, amelyeket nyomelemeknek nevezünk. Olyan fémek és ásványi anyagok, amelyekre a növénynek nagyon kis mennyiségben van szüksége, ugyanakkor legalább annyira fontosak az egészséges növénynövekedés szempontjából, mint az NPK. Ilyen például a kalcium, magnézium, réz, vas, cink, mangán, kobalt, jód, szelén, molibdén.

Vitaminokat és savakat is sorolunk ide, más szerves vegyületekkel együtt.

A műtrágyagyártók lényegében ezeket keverik, és megpróbálják kémiailag stabilizálni a keverékeket a palackozáshoz, a szállításhoz és az eltarthatósághoz. Bármelyik tápanyag sorozat csak az,amit a márka mint teljes tápozási tervként állít be - és mindegyikük jobbnak vallja magát a többinél.

Az csillagos ötös hozam titka az alkotórészek megfelelő aránya a megfelelő időben. Ebben az értelemben ezek a tápanyag-sorozatok meglehetősen kényelmesek.

Viszont a saját készítésű, házi szerves műtrágyával való tápozás, vagy kiegészítés egyszerűen nem pótolható semmivel. A legjobb termesztők valójában rendszeresen ezt teszik. Némi kísérletezés után gyorsan meg fogja érteni, milyen könnyű is ez, és milyen különbséget jelent a kertben a szerves talaj.

MIÉRT SZERVES?

A szerves tápanyagok előállításának fő oka meglehetősen egyszerű; rendkívül olcsók (vagy ingyenesek) lehetnek, és egyszerű háztartási eszközökkel elkészítheti őket a kertben vagy a konyhában. Gyakran nagyon könnyen előállíthatók, nem veszélyesek, ráadásul környezetbarátak.

A komposztálással például rengeteg nehezen megkeresett pénzt takaríthat meg. Betakarítás után a felhasznált talajt fel kell "tölteni”. A legtöbb beltéri termesztő egyszerűen kidobja a kimerült talajt, és vesz egy új adagot. Ez azt jelenti, hogy a zsákokat ki-be kell hurcolni és minden alkalommal új földet kell vásárolni. Ha elkezdi komposztálni az összes szerves élelmiszer-hulladékot a felhasznált talajjal együtt, varázslat történik. A talaj szó szerint újrahasznosul és feltöltődik minden szükséges mikrobiológiával és a növények számára szükséges kiváló minőségű élelemmel. Mindent tartalmazni fog - NPK-t, nyomelemeket, valamint egy sereg agrobaktériumot és myco-t, hogy elfoglalják a rizoszférát.

ÉHES ÉHES KANNABISZ

De a kannabisz nagyon éhes növény lehet, és ha azokat a nagyon kívánatos, nehéz és sűrű bugákat akarja, akkor ki kell egészítenie az alap talajviszonyokat. Mivel ha talajban termeszt, technikailag nem közvetlenül táplálja növényeit, javasoljuk, hogy gyártsa le a saját baktériumait. A szakkifejezés az Activate Aerated Compost Tea (AACT), de gyakran használják a „bennies” szlenget, a „hasznos baktérium tea”, gilisztatrágya vagy éppen komposzttea kifejezéseket.

A terminológiától függetlenül ezek egyszerűen elkészíthetők. Készüljön fel, csodálkozni fog. Nem csak milliónyi apró csatlóst hoz létre, amelyek megvédik és táplálják gyökereit, hanem e talajok legjobb ásványi és gombás tulajdonságait is kinyeri egy teába, amellyel közvetlenül táplálhatja a gyökereit, vagy lombsprayként használhatja leggyakoribb betegségek ellen.

Hogyan és miért készítsünk házi szerves trágyákat

TALAJMÓDOSÍTÁSOK

Ha a szabadban termeszt és/vagy a talajminőség  komoly javításra szorul, íme néhány gyakori módosítási lehetőség.

MAKROTÁPANYAG FORRÁSOK

Ha nitrogén (N) feltöltésre van szüksége, adhat hozzá gilisztatrágyát, csirketrágyát, rákféléket, és / vagy denevér guanót. Használhat emberi vizeletet is, de feltétlenül hígítsa 10:1 rész víz:vizelet arányban. Ellenkező esetben a vizelet ammóniává válik, és károsítja növényeit. Soha ne pisiljen közvetlenül a növényeire, mert azzal megégeti a gyökereket!

Ha foszfor (P) pótlásra van szüksége, forrázzon le egy banánhéjat és öntözze meg vele talaját. Hagyja kissé erjedni az optimális hatás érdekében. A csont- és halliszt, a csirketrágya és a kőpor szintén nagyszerű foszforforrás. Például a kőpor lassan felszabaduló forrás, ezért nagyon jó bekeverni a kimerült talajba, és az egész termesztésre elegendő foszforforrás lesz

Ha kálium (K) feltöltésre van szüksége, a banánhéj, a denevérguanó, a halliszt, a moszat, a fahamu, a komposzt és a szilikátos kőzetek egyaránt nagyszerű forrás.

A két mikroelemet, a kalciumot és a magnéziumot külön kell kezelni, mivel ezek különösen fontosak, különösen virágzáskor. A többi nyomelem csak akkor képes teljes mértékben működni, miután ezek elérték az optimális szintet.

MIKROTÁPANYAG-FORRÁSOK
  • Kalcium - mészkő, agyag, kréta, gipsz
  • Magnézium - dolomit, magnézium-szulfát (Epsom-sók)
  • Egyéb nyomelemek - azomit (nyomelemek és huminsav)

Más nyomelemeket nagyon ritkán kell kifejezetten pótolni. A talajok és a kövek túlnyomó többségében jelen vannak. Valójában az általunk javasolt módosítások többsége túlzottan felturbózza a nyomelemeket, igaz, ezzel nem ártunk.

TRÁGYA RECEPTEK

A trágyareceptek olyan régiek, mint maga a mezőgazdaság. Az ember észrevette, hogy ahol az állatok a dolgukat végzik, ott virágzik a növényvilág. A trágya a mai napig a világ egyik legfontosabb mezőgazdasági alapanyaga.

A trágya fantasztikus forrása a lassan felszabaduló NPK-nak, de két közepes kockázatú problémát vet fel. Ha nincs megfelelően komposztálva vagy fermentálva, akkor az ember, az állatok és a növények számára potenciálisan káros kórokozókat hordozhat. Kicsit bonyolult lehet egyensúlyba hozni az alaptalajjal is. Tehát nincs helyes vagy rossz trágyarecept-választás, ez régiójától függ. Beszéljen a helyi gazdákkal, hogy megértse, mi működik a legjobban.

Juh Kiegyensúlyozott és gazdag, de érlelést igényel
Kecske Hasonló a juhokhoz, de erősebb
Tehén Nem olyan gazdag tápanyagokban, de könnyen beszerezhető és könnyű dolgozni vele
Sertés Elavult
Csirke Nagyon gazdag, de általában rendkívül erős NPK-ban - feltétlenül hígítsa fel
Nyúl Legjobb komposztáláshoz és gilisztázáshoz, nagyon dús
Könnyen kezelhető, cserepes virághoz kivételesen jó
Hogyan és miért készítsünk házi szerves trágyákat

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB - LEGEN VEGÁN!

Ha környezettudatos, álljon itt egy rövid megjegyzés a „bio” műtrágyákról. A petrolkémiai műtrágyák valóban károsak a környezetre, de többek között az állati eredetű termékek, például a csont- vagy hallisztek is.

Először is, az organikus címke nem a jó, jobb vagy helyes szinonimája. Ha valóban törődik a környezettel, keresse az OMRI tanúsítványt a palackokon.

Ezek az állati melléktermékek ipari maradványok, amelyeket kémiailag kezelnek és dehidratálnak, hogy az utolsó centnyi profitot is kisajtolják az ipari folyamatból. Messze nem „organikusak”; egyszerűen csak természetes szerves nyersanyagokat tartalmaznak, amelyeket aztán szintetikus vegyszerekkel kezelnek. Egy fokkal jobb, mint a petrolkémia, de a környezettudatosságunk és a globális felmelegedés terén tett erőfeszítéseink nem állhatnak meg itt.

A legendás, díjnyertes kannabisz-szerkesztő, író, tenyésztő és aktivista, Kyle Kushman élen jár a kannabisz vegán (növényi) termesztésében. Az eredmények egyértelműek. Ha tiszteletben tartja a természetes szelekció évmillióit, akkor képes lesz elérni a maximális genetikai potenciált. Ne próbálja megcsalni az anyatermészetet. A kísérletezéssel és az idővel van némi tapasztalata.

EZ ÍGY TÚL BONYOLULT

Ha az Ön számára ez még nem volt ismerős, akkor lehet, hogy ennyi információ túl sok. Hogy a fenébe tudná félredobni a praktikus palackokat, és összekoszolni a kezét tehéntrágyával?

Nem ezt javasoljuk. Valójában alig kapargattuk meg a téma felszínét. Egész könyveket szentelnek ennek a kérdésnek. Rendkívül nehéz ilyen kevés szóba ennyi információt sűríteni, és gyakorlatiasan hasznosítani. Reméljük, ez olyan, mint egy kis információmag ahhoz, hogy jó irányba induljon.

Mindenekelőtt azt szeretnénk, ha megértené, hogy miután sikerült túljutnia a tanulási görbén, már minden nagyon egyszerű lesz.

ALAP HÁZI MŰTRÁGYÁK

Hogy némi betekintést nyújtsunk; csak egy zsák prémium gilisztatrágyára lesz szüksége (ha nem komposztál magának), egy vödörre, egy erős pumpára és egy lyukacsos kőre; 48 óra alatt annyi aerob baktériumot, gombát és nyomelemet szaporíthat, hogy növényei turbótermelési módba kerüljenek. Ha ezt minden páratlan héten megcsinálja egy vetési ciklus alatt, akár 20-40 %-os hozamnövekedést is elérhet. Ez valóban ilyen egyszerű.

Beltéren és a szabadban is komposztálhatja konyhai hulladékait, például a hagymahéjat és a tojáshéjat esetleg a megmaradt salátákat; vagy ami még jobb, használja fel a legutóbbi termés szárát és leveleit! Ehhez adjon hozzá néhány gilisztát, hogy segítse a komposztálást, és hamarosan rengeteg földet ment meg, újrahasznosítja világszínvonalú táptalajjá!

Nem akar fizetni a moszat-kivonatért? Ha a tenger közelében él, egyszerűen csak menjen el tengeri moszatokra vadászni, és készítse el saját algás keverékét. Ha sikerült jól csinálni, akkor hatékonyabb lehet, mint a palackozott változat.

Hogyan és miért készítsünk házi szerves trágyákat

ALAKÍTSA FOLYAMATAIT ORGANIKUSSÁ

Ha Ön még újonc ezen a téren, talán túl soknak érzi ezeket az új kifejezéseket, de nem kell. Nagyon hasonlóak, mégis mindegyik más kissé. A trükk az, hogy megértse az alap termelőközeget, és azt, hogy milyen inputokra van szüksége ahhoz, hogy nagyszerű eredményeket érjen el. A tiszta hidroponikának is előnyösek lehetnek a szerves adalékanyagok.

Nem javasoljuk, hogy mellőzzön minden kereskedelmi minőségű tápanyagot. Inkább kezdje el kiegészíteni azokat organikus, házi műtrágyákkal. Kezdő lépések.

Egyszerre csak az egyik szintet turbózza. Végül észreveszi, hogy nemcsak a növényei nőnek jobban, hanem a bankszámlája is.

Az olyan kis változások is, mint a komposztteák hozzáadása, összetett hatással bírnak. Növényei erőteljesebben növekednek, és a talaj nem fog olyan agresszívan kimerülni.

Ha csak ezt a cikket elolvasta, máris félúton jár a teljesen fenntartható modell felé. Nyugodtan kísérletezhet és adaptálhatja módszertanát a zöldebb holnap érdekében.

FERMENTÁLT NÖVÉNYI LÉ (FPJ)

Az erjesztett növényi lé olcsó és egyszerű módja annak, hogy tápanyagot biztosítson kannabisznövényeinek. Ez a teljesen természetes és organikus módszer hasznos baktériumokat biztosít a növények könnyen felszívódó tápanyagokká történő lebontásához. Egy egyszerű módszer a szuper talaj létrehozására a kertben. Az FPJ egy olyan termék, amelyet a koreai természetes gazdálkodásban gyakran használnak - holisztikus termesztési megközelítés, amelynek célja a talaj egészségének javítása őshonos mikroorganizmusok felhasználásával és a vegyi anyagok elkerülésével.

A kertészek tápanyagban gazdag növények és gyógynövények (például fekete nadálytő, cickafarkfű, csalán, fekete üröm, aloe vera, zsurló, libatop és bogáncs) felhasználásával hozzák létre az FPJ-t. Ezen növények egy részét közönséges gaznak tekintjük, és a legtöbb kertben megtalálhatóak. Kiváló ingyenes növényi táplálékforrás! A legjobb ezeknek a növényeknek a fiatal, különösen tápanyagdús részeit betakarítani.

Egyes termesztők a növények helyett gyümölcsöt használnak fermentált gyümölcslé (FFJ) létrehozásához. A koncepció itt is ugyanaz - ezek a természetes termések rengeteg tápanyagot tartalmaznak, amelyeket hasznos baktériumok szabadíthatnak fel. A népszerű gyümölcsök közé tartozik a sárgadinnye, a sárgabarack, a bogyósgyümölcsök, a paradicsom és az édes paprika.

A felhasznált forrástól -, hogy növény-e vagy gyümölcs - függetlenül, itt a baktériumok az igazi hősök. Ezek az apró lények vezetik az erjedés metabolikus folyamatát. Kivonják az energiát a molekulákból, és a nagyobb molekulákat kisebbekre bontják. Lényegében felszabadítják a gyümölcsökben és növényekben tárolt összes táplálékot.

Ezek a mikroorganizmusok cukorból táplálkoznak, és az energiaforrást alkohollá alakítják. E folyamat során tápanyagokban sűrű koktélt készítenek, amely növényének számos, az egészséges növekedéshez szükséges ásványi anyagot biztosít. Cukrot is adnak hozzá, hogy elősegítsék a tápanyagok és gyümölcslevek kivonását a növényi anyagból. Ez az ozmózisnak nevezett folyamaton keresztül történik - az oldószermolekulák mozgása egy alacsony koncentrációjú területről egy nagy koncentrációjú területre.

Hogyan és miért készítsünk házi szerves trágyákat

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK FERMENTÁLT NÖVÉNYI / GYÜMÖLCSLEVET

A saját FPJ vagy FFJ készítése otthon rendkívül egyszerű. Válasszon a fenti növények vagy gyümölcsök listájából, és kezdjük.

1. LÉPÉS

Hámozza meg és kockázza fel a választott gyümölcsöt. Ha növényeket használ, aprítsa fel őket kisebb darabokra. Ha kertjéből származó növényeket vagy gyümölcsöket használ, ne mossa meg őket! Hasznos baktériumokkal rendelkeznek, amelyek fokozzák az erjedési folyamatot.

2. LÉPÉS

Mérje le gyümölcsét vagy növényét, mielőtt belehelyezné egy nagy üvegedénybe vagy tálba helyezné. Adjon hozzá ugyanannyi barnacukrot, és egy nagy kanállal törje össze a növényi anyagot. Keverjen össze mindent, hogy a cukor eloszolhasson az egész növényi anyagon.

3. LÉPÉS

Fedje le az edény vagy a tartály nyílását egy darab muszlinnal. Használjon rugalmas szalagot és szorosan rögzítse. Az anyag kis lyukai lehetővé teszik az erjedés során keletkező szén-dioxid távozását. A keveréket tárolja 7–14 napig hűvös és sötét helyen.

4. LÉPÉS

Szűrje át egy finom szitán a keveréket és töltse palackokba tárolás céljából. Tartsa hűtőszekrényben, amíg fel nem használja.

5. LÉPÉS

Adjon négy evőkanál keveréket körülbelül 3,5 liter vízhez, és használja levélpermetként vagy öntözésre.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.