Easy Start

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás.
 4.5/5 (136) Write a review
€ 6.95 tax incl. In stock

Payments methods: VisaMasterBank transfer and Cash

Free shipping

 • További infó
 • Questions (0)
 • Vélemények (136)
 • Szállítási információk és feltételek

EASY START: Az igen egyszerű, organikus csíráztatás lépései

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás. Az utasítás a következő: öntsük a címke hátulján található Bacto tasakok tartalmát egy liter vízbe. Miután teljesen feloldódott, öntsük a cserepekre.

Engedjük a felesleges folyadékot kifolyni, ezután pedig tegyünk egy-egy magot az előre elkészített lyukakba és óvatosan nyomjuk le 5-10 mm mélyre egy ceruzával, vagy valami más hegyes eszközzel.

A csírázás folyamata általában 5 napon belül láthatóan megkezdődik. Ezután lehet elültetni a palántákat a termesztő közegükbe.

A jó termesztés kezdő lépései

Ami kelleni fog:

 1. Cannabis magok
 2. Víz és egy merőedény
 3. Perlit
 4. Csíráztató
 5. Egy csavarhúzó, vagy valami hegyes eszköz, amivel lyukakat lehet szúrni
 6. Ragasztószalag, gumiszalag, vagy kábelkötő
Utasítás
 1. Mérjünk ki egy liter langyos vizet egy műanyag tartályba és oldjuk fel benne az Easy Start készletben lévő Bacto (aktiváló baktérium) tasakok tartalmát. A víznek körülbelül 25 Celsius foknak kell lennie (77 Fahrenheit). Szórjunk a csíráztatóba egy réteg perlitet és erre helyezzük el a virágcserepeket. A perlitet és a cserepeket nedvesítsük be a Bacto keverékkel. Ennél a lépésnél vigyázzunk, hogy csak egy kicsit legyen a perlit nedves - ne pedig csurom víz, mert ettől elrohadhatnak a magok. A Bactoval aktiváljuk a cserepekben a csíráztatáshoz nélkülözhetetlen mikrobákat.
 2. Ügyeljünk arra, hogy a perlit réteg alatt csak kevés víz legyen, és hogy ez ne látszódjon ki a perlit alól. Ha megfelelő a páratartalom, akkor a cserepek is nedvesek maradnak, hiszen alulról felszívják a vizet. Ha túl sok a perlitben levő víz, akkor elázhatnak a cserepek, ez káros lehet a magokra nézve. A csíráztatóban lévő páratartalom magas marad, ami fontos. A csíráztatás ideje alatt legalább naponta egyszer nézzük meg, hogy a perlit mennyire nedves. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl magas, se túl alacsony nedvességtartalom.
 3. A cserepekben a termőföld előre ki vannak lyukasztva, ezeket nagyobbítsuk meg 5-10 mm mélységűre. Ehhez a csavarhúzó a legjobb szerszám. Ha meg szeretnénk könnyíteni a dolgunkat, tegyünk egy kis ragasztószalagot a csavarhúzóra úgy, hogy az jelezze a kívánt mélységet. Ezután a csavarhúzót addig szúrjuk a cserépbe, amíg a jelzést el nem éri.
 4. Végül mindegyik lyukba tegyünk egy cannabis magot és szükség esetén a csavarhúzóval óvatosan nyomjuk őket addig, amíg el nem érik a kívánt mélységet. Nem számít, hogy a magoknak melyik oldala néz felfele, mivel a csíra természetesen a felszín fele, a gyökér pedig az ellenkező irányba fog növekedni. A rügyezés maga változatos idejű folyamat, de általában 1-6 napig tart. Közben legyünk türelmesek és semmiképpen se vegyük le a cserepek fedelét, mert ez megváltoztatja a palánták növekedéséhez szükséges páratartalmat és hőmérsékletet! Néhány napon belül a gyökér növekedni kezd és a palánta kibukik a komposzt alól. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a magház az első leveleken úgy helyezkedik el, mint egy sapka. A magházat ne távolítsuk el, mert könnyen kárt okozhatunk a törékeny kis levelekben. Ezek a levelek pedig nélkülözhetetlenek, mivel miattuk indul be a fiatal növény táplálékellátása. A magház idő elteltével magától leesik.
 5. Amint elérik a növények 2-3 cm magasságot, vegyük ki a csíráztatóból a cseréptálcát és ollóval vágjuk különálló cserepekre. Ezután már el lehet ültetni őket a végső közegükbe. Nem szükséges eltávolítani az Easy Start cserepeket, sőt nem is ajánlott, mivel ez kárt okozhat a törékeny gyökerekben. Egyszerűen ültessük el az egészet földbe, hydro termesztőközegbe, vagy agyagkavicsok közé.

Innentől kezdve már csak csodálni kell a természet szépségét. Persze foglalkozni, locsolni és etetni is kell a növényeket, de ez egy másik történet.

   

  By P. B. on 22/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Growing
  Comment : Das Produkt ist perfekt, ich kann es nur empfehlen!

  By M. S. on 21/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Perfeto
  Comment : Prodotto arrivato perfetto, e funziona benissimo, la sera piantato, il giorno dopo gia si vedeva la piantina, spediziona arrivata intorno ai 10 giorni, tutto perfetto e ottimo inballo, consiglio di acquistare su questo sito, tutto perfetto.

  By E. P. on 19/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Easy Start
  Comment : Very good and useful

  By E. M. on 12/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Perfetto per l'uso... parola di principiante
  Comment : L'ho utilizzato per 3 semi e per tutti e tre il miracolo della germinazione e' avvenuto. I restanti vasetti li utilizzerò alla prossima occasione. Consiglio

  By F. L. on 07/Sep/2017 :
  (1)

  Title : Très décu
  Comment : 9 graines de perdu sur 9 ... début de germination pour certaines mais n ont pas tenues. Première fois que je perds tant de graines , de temps et d argent en quelques années de culture.

  By M. G. on 05/Sep/2017 :
  (5)

  Title : The perfect start
  Comment : Works perfect all seeds germinated in 72 hours. Will buy more of this.

  By B. C. on 31/Aug/2017 :
  (5)

  Title : Easy start germination
  Comment : This product contains all the seeds need to germinate easily and fast i recommend it, with the starter kit if you don't already have

  By N. M. on 30/Aug/2017 :
  (4)

  Title : Più piccolo di quello che sembra
  Comment : Buono il kit, peccato per le dimensioni, costringono ad un travaso in tempi brevi.

  By M. B. :
  (5)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By A. V. on 16/Aug/2017 :
  (4)

  Title : Easy Start
  Comment : Amazing product, everything you need to germinate your own seeds. If you already bought a starter pack just buy this product and some perlite to use it again.

  By D. G. :
  (5)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By B. A. on 27/Jul/2017 :
  (5)

  Title : Per agricoltori imbranati
  Comment : Prima di questo kit le avevo provate tutte...cotone, vaso. Ma dopo questo mi è cambiato la vita da coltivatore. Ottimo prodotto. Bisogna attenersi scrupolosamente alle indicazioni.

  By G. M. :
  (3)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By F. M. :
  (5)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By G. D. on 11/Jul/2017 :
  (3)

  Title : Good but...
  Comment : Good product but 3 seeds doesn't find the hole of the pot and they are very little now


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up
We do not ship this product to the following countries:
Canada, United States, Argentina, Chile

No customer questions for the moment.

Ask a question
Your Question has been successfully sent our team. Thanks for question!

Ask a question

VÁSÁRLÓK AKIK MEGVÁSÁROLTÁK EZT A TERMÉKET, SZINTÉN MEGVÁSÁROLTÁK:

Disclaimer

All cannabis seeds sold at Royal Queen Seeds are solely for personal use. We do not supply seeds to large scale or commercial growers. We reserve the right to refuse sale if we suspect this term is being breached.

Bevásárlókosár

Ajándék termékeket tartalmaz

No products

Szállítási € 0.00
Végösszeg € 0.00

PÉNZTÁRHOZ

Categories

Disclaimer

All cannabis seeds sold at Royal Queen Seeds are solely for personal use. We do not supply seeds to large scale or commercial growers. We reserve the right to refuse sale if we suspect this term is being breached.