Easy Start

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás.
 4.5/5 (145) Write a review
€ 6.95 tax incl. In stock

Payments methods: VisaMasterBank transfer and Cash

Free shipping

 • További infó
 • Kérdések (7)
 • Vélemények (145)
 • Szállítási információk és feltételek

EASY START: Az igen egyszerű, organikus csíráztatás lépései

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás. Az utasítás a következő: öntsük a címke hátulján található Bacto tasakok tartalmát egy liter vízbe. Miután teljesen feloldódott, öntsük a cserepekre.

Engedjük a felesleges folyadékot kifolyni, ezután pedig tegyünk egy-egy magot az előre elkészített lyukakba és óvatosan nyomjuk le 5-10 mm mélyre egy ceruzával, vagy valami más hegyes eszközzel.

A csírázás folyamata általában 5 napon belül láthatóan megkezdődik. Ezután lehet elültetni a palántákat a termesztő közegükbe.

A jó termesztés kezdő lépései

Ami kelleni fog:

 1. Cannabis magok
 2. Víz és egy merőedény
 3. Perlit
 4. Csíráztató
 5. Egy csavarhúzó, vagy valami hegyes eszköz, amivel lyukakat lehet szúrni
 6. Ragasztószalag, gumiszalag, vagy kábelkötő
Utasítás
 1. Mérjünk ki egy liter langyos vizet egy műanyag tartályba és oldjuk fel benne az Easy Start készletben lévő Bacto (aktiváló baktérium) tasakok tartalmát. A víznek körülbelül 25 Celsius foknak kell lennie (77 Fahrenheit). Szórjunk a csíráztatóba egy réteg perlitet és erre helyezzük el a virágcserepeket. A perlitet és a cserepeket nedvesítsük be a Bacto keverékkel. Ennél a lépésnél vigyázzunk, hogy csak egy kicsit legyen a perlit nedves - ne pedig csurom víz, mert ettől elrohadhatnak a magok. A Bactoval aktiváljuk a cserepekben a csíráztatáshoz nélkülözhetetlen mikrobákat.
 2. Ügyeljünk arra, hogy a perlit réteg alatt csak kevés víz legyen, és hogy ez ne látszódjon ki a perlit alól. Ha megfelelő a páratartalom, akkor a cserepek is nedvesek maradnak, hiszen alulról felszívják a vizet. Ha túl sok a perlitben levő víz, akkor elázhatnak a cserepek, ez káros lehet a magokra nézve. A csíráztatóban lévő páratartalom magas marad, ami fontos. A csíráztatás ideje alatt legalább naponta egyszer nézzük meg, hogy a perlit mennyire nedves. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl magas, se túl alacsony nedvességtartalom.
 3. A cserepekben a termőföld előre ki vannak lyukasztva, ezeket nagyobbítsuk meg 5-10 mm mélységűre. Ehhez a csavarhúzó a legjobb szerszám. Ha meg szeretnénk könnyíteni a dolgunkat, tegyünk egy kis ragasztószalagot a csavarhúzóra úgy, hogy az jelezze a kívánt mélységet. Ezután a csavarhúzót addig szúrjuk a cserépbe, amíg a jelzést el nem éri.
 4. Végül mindegyik lyukba tegyünk egy cannabis magot és szükség esetén a csavarhúzóval óvatosan nyomjuk őket addig, amíg el nem érik a kívánt mélységet. Nem számít, hogy a magoknak melyik oldala néz felfele, mivel a csíra természetesen a felszín fele, a gyökér pedig az ellenkező irányba fog növekedni. A rügyezés maga változatos idejű folyamat, de általában 1-6 napig tart. Közben legyünk türelmesek és semmiképpen se vegyük le a cserepek fedelét, mert ez megváltoztatja a palánták növekedéséhez szükséges páratartalmat és hőmérsékletet! Néhány napon belül a gyökér növekedni kezd és a palánta kibukik a komposzt alól. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a magház az első leveleken úgy helyezkedik el, mint egy sapka. A magházat ne távolítsuk el, mert könnyen kárt okozhatunk a törékeny kis levelekben. Ezek a levelek pedig nélkülözhetetlenek, mivel miattuk indul be a fiatal növény táplálékellátása. A magház idő elteltével magától leesik.
 5. Amint elérik a növények 2-3 cm magasságot, vegyük ki a csíráztatóból a cseréptálcát és ollóval vágjuk különálló cserepekre. Ezután már el lehet ültetni őket a végső közegükbe. Nem szükséges eltávolítani az Easy Start cserepeket, sőt nem is ajánlott, mivel ez kárt okozhat a törékeny gyökerekben. Egyszerűen ültessük el az egészet földbe, hydro termesztőközegbe, vagy agyagkavicsok közé.

Innentől kezdve már csak csodálni kell a természet szépségét. Persze foglalkozni, locsolni és etetni is kell a növényeket, de ez egy másik történet.

   

  By S. M. :
  (5)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By K. C. on 02/Feb/2018 :
  (5)

  Title : Une bonne matière
  Comment : Tres bonne plaque pour faire germée les graine je la conseil

  By D. E. on 23/Jan/2018 :
  (5)

  Title : Super einfach und eine 99% Keimungsgarantie Top!!
  Comment : Benutze die Easy Start schon einige Zeit und kann es nur Empfehlen ist auch super für Anfänger! Kann es nur jedem empfehlen der sich mit Keimung zu schwer tut oder auf Nummer sicher gehen wollen!

  By F. G. on 15/Jan/2018 :
  (5)

  Title : Very useful
  Comment : Very useful, affordable and easy to use

  By A. F. :
  (5)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By M. P. on 14/Nov/2017 :
  (5)

  Title : tutto ok
  Comment : Il pacco e arrivato puntuale e perfetto ora spero di iniziare questa nuova avventura con dei buoni raccolti grazie

  By N. I. on 13/Nov/2017 :
  (5)

  Title : Worked like a charm
  Comment : It worked as if it was a charm

  By T. S. on 23/Oct/2017 :
  (5)

  Title : Easy Start
  Comment : Hello, great quality, perfect for anyone who has problems with seed germination and use is simple. you also save money for any seed that does not germination without the use of a starters kit

  By T. H. on 03/Oct/2017 :
  (5)

  Title : Easy start
  Comment : Très simple d'utilisation, impossible de se louper !

  By P. B. on 22/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Growing
  Comment : Das Produkt ist perfekt, ich kann es nur empfehlen!

  By M. S. on 21/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Perfeto
  Comment : Prodotto arrivato perfetto, e funziona benissimo, la sera piantato, il giorno dopo gia si vedeva la piantina, spediziona arrivata intorno ai 10 giorni, tutto perfetto e ottimo inballo, consiglio di acquistare su questo sito, tutto perfetto.

  By E. P. on 19/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Easy Start
  Comment : Very good and useful

  By E. M. on 12/Sep/2017 :
  (5)

  Title : Perfetto per l'uso... parola di principiante
  Comment : L'ho utilizzato per 3 semi e per tutti e tre il miracolo della germinazione e' avvenuto. I restanti vasetti li utilizzerò alla prossima occasione. Consiglio

  By F. L. on 07/Sep/2017 :
  (1)

  Title : Très décu
  Comment : 9 graines de perdu sur 9 ... début de germination pour certaines mais n ont pas tenues. Première fois que je perds tant de graines , de temps et d argent en quelques années de culture.

  By M. G. on 05/Sep/2017 :
  (5)

  Title : The perfect start
  Comment : Works perfect all seeds germinated in 72 hours. Will buy more of this.


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up
We do not ship this product to the following countries:
Canada, United States, Argentina, Chile
From Maurice | 2018-02-14 18:46:58

Ist der Propagator schon dabei, oder nur die Keimmischung?

Royal Queen Seeds Team

The Easy start contains the pots and the bacto, the propagator is not included, it comes with the Starter kit.

From vito goderecci | 2017-12-19 20:38:29

ma ci sono i semi nel kitt ?

Royal Queen Seeds Team

This pack does not contain any seeds. Seeds are included only in the Startes Kit, either Feminized or Autoflowering.

From Chris McCaul | 2017-11-27 21:26:03

Do you germinate in the dark or under lights with the 'Easy Start' system?

Royal Queen Seeds Team

You can germinate either way. Adding light will lead the plant to come out of the soil once it has sprouted as they always stretch looking for light.

From Mitchell Sanders | 2017-10-16 11:11:16

"No need to remove the little Easy Start pots – in fact, avoid doing so as this risks damaging the delicate roots. Just pop the whole thing into whatever grow medium you’re using – soil, hydro or clay pebbles" By this, I understand that the germinated plant should not be taken out from the original germinating pot, and "the whole thing" should be transferred to a new pot for growing. Won't the plastic from the initial pot block the growing of the roots if the plant is not taken out before setting in in the new grow medium?

Royal Queen Seeds Team

You need to remove the plastic cover and replant just the soil with the seed. Otherwise the root would not have space to grow.

From mitchell sanders | 2017-10-15 01:15:32

When you say to transfer to a bigger pot by putting in the whole easy pot inside the new soil, will the roots not be blocked by the plastic of the original pot when they grow? Thanks

Royal Queen Seeds Team

At this point the roots won't be that big yet, this is why we advise to change the plants at this moment.

From Tobias | 2017-10-12 18:18:21

Hallo, kann man das benutzte Bacto/ Wassergemisch öfter und in einem größeren Zeitraum verwenden?

Royal Queen Seeds Team

We recommend to use one backto sachet each time you germinate. Keeping it for more uses can make that the composition lose his properties.

From Matteo Calandrelli | 2017-10-05 21:57:44

i want to know if the the little black pots inside the easy start kit they are seeds already inside or if i need to put some seed by my own inside the pots and after that i will put some Bacto and water right?

Royal Queen Seeds Team

You need to add the seeds, there are no seeds in the pots.

Kérdezzen
Köszönjük az érdeklődést, a kérdését sikeresen elküldtük csapatunknak.

Kérdezzen

VÁSÁRLÓK AKIK MEGVÁSÁROLTÁK EZT A TERMÉKET, SZINTÉN MEGVÁSÁROLTÁK:

Spannabis

Disclaimer

All cannabis seeds sold at Royal Queen Seeds are solely for personal use. We do not supply seeds to large scale or commercial growers. We reserve the right to refuse sale if we suspect this term is being breached.

Bevásárlókosár

Ajándék termékeket tartalmaz

No products

Szállítási € 0.00
Végösszeg € 0.00

PÉNZTÁRHOZ

Categories

Disclaimer

All cannabis seeds sold at Royal Queen Seeds are solely for personal use. We do not supply seeds to large scale or commercial growers. We reserve the right to refuse sale if we suspect this term is being breached.