Easy Start

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás.
 4.5/5 (114) Write a review
€ 6.95 tax incl. In stock

Payments methods: VisaMasterBank transfer and Cash

Free shipping

EASY START: Az igen egyszerű, organikus csíráztatás lépései

Nem számít mennyire tapasztalatlan kertészkedés területén, ha követi az utasításokat, a készlet segítségével eredményes lesz a csíráztatás. Az utasítás a következő: öntsük a címke hátulján található Bacto tasakok tartalmát egy liter vízbe. Miután teljesen feloldódott, öntsük a cserepekre.

Engedjük a felesleges folyadékot kifolyni, ezután pedig tegyünk egy-egy magot az előre elkészített lyukakba és óvatosan nyomjuk le 5-10 mm mélyre egy ceruzával, vagy valami más hegyes eszközzel.

A csírázás folyamata általában 5 napon belül láthatóan megkezdődik. Ezután lehet elültetni a palántákat a termesztő közegükbe.

A jó termesztés kezdő lépései

Ami kelleni fog:

 1. Cannabis magok
 2. Víz és egy merőedény
 3. Perlit
 4. Csíráztató
 5. Egy csavarhúzó, vagy valami hegyes eszköz, amivel lyukakat lehet szúrni
 6. Ragasztószalag, gumiszalag, vagy kábelkötő
Utasítás
 1. Mérjünk ki egy liter langyos vizet egy műanyag tartályba és oldjuk fel benne az Easy Start készletben lévő Bacto (aktiváló baktérium) tasakok tartalmát. A víznek körülbelül 25 Celsius foknak kell lennie (77 Fahrenheit). Szórjunk a csíráztatóba egy réteg perlitet és erre helyezzük el a virágcserepeket. A perlitet és a cserepeket nedvesítsük be a Bacto keverékkel. Ennél a lépésnél vigyázzunk, hogy csak egy kicsit legyen a perlit nedves - ne pedig csurom víz, mert ettől elrohadhatnak a magok. A Bactoval aktiváljuk a cserepekben a csíráztatáshoz nélkülözhetetlen mikrobákat.
 2. Ügyeljünk arra, hogy a perlit réteg alatt csak kevés víz legyen, és hogy ez ne látszódjon ki a perlit alól. Ha megfelelő a páratartalom, akkor a cserepek is nedvesek maradnak, hiszen alulról felszívják a vizet. Ha túl sok a perlitben levő víz, akkor elázhatnak a cserepek, ez káros lehet a magokra nézve. A csíráztatóban lévő páratartalom magas marad, ami fontos. A csíráztatás ideje alatt legalább naponta egyszer nézzük meg, hogy a perlit mennyire nedves. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl magas, se túl alacsony nedvességtartalom.
 3. A cserepekben a termőföld előre ki vannak lyukasztva, ezeket nagyobbítsuk meg 5-10 mm mélységűre. Ehhez a csavarhúzó a legjobb szerszám. Ha meg szeretnénk könnyíteni a dolgunkat, tegyünk egy kis ragasztószalagot a csavarhúzóra úgy, hogy az jelezze a kívánt mélységet. Ezután a csavarhúzót addig szúrjuk a cserépbe, amíg a jelzést el nem éri.
 4. Végül mindegyik lyukba tegyünk egy cannabis magot és szükség esetén a csavarhúzóval óvatosan nyomjuk őket addig, amíg el nem érik a kívánt mélységet. Nem számít, hogy a magoknak melyik oldala néz felfele, mivel a csíra természetesen a felszín fele, a gyökér pedig az ellenkező irányba fog növekedni. A rügyezés maga változatos idejű folyamat, de általában 1-6 napig tart. Közben legyünk türelmesek és semmiképpen se vegyük le a cserepek fedelét, mert ez megváltoztatja a palánták növekedéséhez szükséges páratartalmat és hőmérsékletet! Néhány napon belül a gyökér növekedni kezd és a palánta kibukik a komposzt alól. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a magház az első leveleken úgy helyezkedik el, mint egy sapka. A magházat ne távolítsuk el, mert könnyen kárt okozhatunk a törékeny kis levelekben. Ezek a levelek pedig nélkülözhetetlenek, mivel miattuk indul be a fiatal növény táplálékellátása. A magház idő elteltével magától leesik.
 5. Amint elérik a növények 2-3 cm magasságot, vegyük ki a csíráztatóból a cseréptálcát és ollóval vágjuk különálló cserepekre. Ezután már el lehet ültetni őket a végső közegükbe. Nem szükséges eltávolítani az Easy Start cserepeket, sőt nem is ajánlott, mivel ez kárt okozhat a törékeny gyökerekben. Egyszerűen ültessük el az egészet földbe, hydro termesztőközegbe, vagy agyagkavicsok közé.

Innentől kezdve már csak csodálni kell a természet szépségét. Persze foglalkozni, locsolni és etetni is kell a növényeket, de ez egy másik történet.

 

   

  By M. B. on 15/May/2017 :
  (5)

  Title : ottimo
  Comment : i miei peperoncini ringraziano. Facile da usare, ottimo nella resa

  By L. M. on 12/May/2017 :
  (5)

  Title : Easy Start Kit
  Comment : Einfach in der Handhabung, innerhalb von 2 Tagen kamen die ersten zarten Triebe aus der Erde gekrochen. So macht Züchten einen Riesenspaß, Royal Medic wird es werden..

  By V. I. on 08/May/2017 :
  (5)

  Title : Easy
  Comment : It's a great solution for a good start, recomend.

  By C. L. :
  (1)

  The customer has rated the product but has not posted a review

  By R. G. on 20/Apr/2017 :
  (4)

  Title : Du bon matos !
  Comment : Pour commencer, je recommande vivement Easy Start, je n'hésiterais pas à recommencer avec ce produit pour être sur d'avoir de belles plantes !

  By Y. D. on 17/Apr/2017 :
  (5)

  Title : Easy Start
  Comment : super pour les débutants+facile pour faire germer toutes ses graines C.EST TOP TOP TOP 5 ETOILES

  By D. C. on 17/Apr/2017 :
  (5)

  Title : Me sorprendió
  Comment : Vino muy bien preparado. Muy sencillo de utilizar. Lo considero util

  By M. V. on 11/Apr/2017 :
  (5)

  Title : Super!
  Comment : First time I used it and will definately use it again. Seedlings are less stressed when transplanted. I put a little earth for seedlings underneath the container because some seeds poke their roots first before their first two, leaves. Roots do not bend or dry this way.

  By L. H. on 11/Apr/2017 :
  (4)

  Title : Handy but a bit small
  Comment : The easy start kit is very handy for germinating your seeds, but I find it a bit small. If it were bigger the seeds could stay in there a bit longer and grow a stronger root so you can safely and more easily transfer them to another pot. Other than that, it is a perfect kit for people who want to plant their first seeds, no matter what kind.

  By L. H. on 27/Mar/2017 :
  (5)

  Title : Nice
  Comment : Perfect for germinating and easy for beginners, would buy it again!

  By E. W. on 14/Mar/2017 :
  (5)

  Title : Easy
  Comment : Ein Muss für Anfänger! Diese kleine Investition zahlt sich aus! Nie wieder ohne!

  By S. R. on 13/Mar/2017 :
  (5)

  Title : Sehr gut
  Comment : Ich kann mich nicht beklagen

  By S. C. on 21/Feb/2017 :
  (5)

  Title : je recommande
  Comment : Au top ! facile pour faire germer toutes ses graines

  By Q. B. on 07/Feb/2017 :
  (4)

  Title : Nice
  Comment : Great way to get started

  By E. W. on 10/Jan/2017 :
  (5)

  Title : Gut
  Comment : Gut


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up
We do not ship this product to the following countries:
Canada, United States, Argentina
VÁSÁRLÓK AKIK MEGVÁSÁROLTÁK EZT A TERMÉKET, SZINTÉN MEGVÁSÁROLTÁK:

Bevásárlókosár

Ajándék termékeket tartalmaz

No products

Szállítási € 0.00
Végösszeg € 0.00

PÉNZTÁRHOZ

Categories

Disclaimer

All cannabis seeds sold at Royal Queen Seeds are solely for personal use. We do not supply seeds to large scale or commercial growers. We reserve the right to refuse sale if we suspect this term is being breached.