Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser

Három egyszerű lépés, hogy elsajátítson mindent, amit a kannabiszpalántákról tudni kell

A kannabiszpalántákat nem egyszerű életben tartani, különösen az újonc termesztők számára. A palánták és igényeik alapos megismerésével azonban a legfontosabb palántanevelési szakasz sokkal kevésbé lesz ijesztő. Olvassa el az egészséges palánták termesztésének három egyszerű lépését.

1. Lépés: a Megfelelő Genetika, És Edény Kiválasztása, Valamint Termesztőközeg a Magoknak

Amikor magjait beszerzi, ügyeljen arra, hogy tudatosan keresse meg az Ön számára megfelelő törzset - termesztői tapasztalata és képességei, a költségvetése, termesztő-felszerelése, az íz és hatás preferenciái, valamint az, hogy beltéren vagy szabadban termeszt-e, meghatározza, hogy melyik törzs adja majd a legjobb eredményt az Ön számára.

A tápközeget illetően mindig azt javasoljuk, hogy könnyű, jól szellőző, enyhén savas talajban termesszen, amelynek pH értéke 6,3–6,5 között van. Javasoljuk, hogy a közegben használjon 20–50% perlitet a talaj levegőztetésének és a tápanyagok visszatartásának elősegítésére. Minél több tápanyagot tervez adni növényeinek, annál több perlitet kell adagolnia talajához, hogy elősegítse a vízelvezetést és megakadályozza a tápanyagok kizáródását.

Ne felejtse el, hogy csak a palánták száránál kell öntöznie, és csak akkor, ha a talaj teljesen kiszáradt (további információkat az alábbiakban a túlöntözés/ alulöntözés résznél talál). Ne feledje továbbá, hogy a palánták (különösen az önvirágzó fajták) rendkívül érzékenyek a tápanyagokra. Soha ne ültesse őket forró (tápanyagokban gazdag) talajba, és ne kezdje el tápozni őket, amíg legalább 3–4 valódi levélkészletet nem növesztettek.

A cserepek választásánál a következő szempontok figyelembevételét javasoljuk az önvirágzó és feminizált palánták esetében

Az Autovirágzó Kannabisz Magok Megfelelő Cserepei

Ha önvirágzó magokat ültet, azt javasoljuk, hogy rögtön a végső cserepeikbe helyezze őket. Rövid életciklusuk miatt az autovirágzó törzsek esetében legjobb elkerülni bármilyen szükségtelen stresszt, beleértve az átültetést is. Bár a használt edényméret a termesztett törzstől és a termőterület méretétől függ, a legtöbb auto termesztő 5–15 literes edényeket használ.

A Feminizált Magok Számára Megfelelő Cserepek

Ha feminizált magokat termeszt, az átültetés nem annyira égető kérdés, mivel ezeknek a növényeknek lesz ideje felépülni a stresszből. Az Easy Start csíráztató edények használatával már a kezdetektől támogathatja az erőteljes egészséget. Át kell majd ültetnie a palántáit, még mielőtt azok kinőnék a kezdő edényeket. Általában akkor javasoljuk az átültetést, amint annyi valódi levelet növeszt, ami lefedi a meglévő edény teljes kerületét.

Ilyenkor a legtöbb beltéri termesztő a növényeket közvetlenül 12 literes cserepekbe költözteti, de ez akár kisebb vagy nagyobb is lehet, hogy megfeleljen az adott törzsnek és a termesztési beállításoknak. Ne feledje, hogy a feminizált fotoperiodikus növényeket néhányszor át lehet (és kell is) ültetni nagyobb edénybe a fejlődés maximalizálása érdekében, vagyis nem kell azonnal egy óriási edénybe tennie palántáit.

Video id: 720194751

Megjegyzés a Kannabisz Cserepekhez

Pot Parts

Az olcsó nevelő-edényektől a kifinomult okos edényekig a termesztők kedvükre válogathatnak, ha megfelelő edényt keresnek kannabisz-növényeik számára. És bár olcsó műanyag szaporítótartályokban is nagyszerű füvet lehet termeszteni, néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, amikor cserepeket választunk a növényeinknek.

 • Vízelvezető furatok

Ügyeljen arra, hogy cserepei jól le tudjanak csepegni, hogy növényei ne legyenek kitéve a gombás kórokozóknak és a gyökérrothadásnak. Ha cserepein még nincsenek lyukak (vagy bármi mást, amely lehetővé teszi a lefolyást), akkor önnek kell kiszúrnia azokat.

 • Levegőztetés

A növény termőközegének egyik funkciója a gyökerek és a környezet közötti levegőcsere biztosítása. Az olyan intelligens edények, mint az RQS Fabric Pothelp, segítik a növény gyökereinek légzését, mivel ebben több oxigént érnek el. Ez gyorsabb, erőteljesebb növekedést, egészségesebb növényeket és jobb termést eredményez.

 • Cserépméret

Az apró palánták hatalmas cserépben tartása növeli a túlöntözés kockázatát, mivel növényének gyökerei nem lesznek elég nagyok ahhoz, hogy az összes vizet kivonják az aljzatukból. A szubsztrátban maradt víz nagy eséllyel elnyomja a gyökereket, és kórokozókat és kártevőket vonz a kertjébe/termesztőszobájába.

2. Lépés: Alkalmazzon Megfelelő Csíráztatási Technikát

A kannabiszmagoknak négy dologra van szükségük a csírázáshoz: nedvességre, melegre, sötétségre és időre. Az egészséges palánták termesztésének biztosítása érdekében az alábbi technikák egyikével csíráztassa ki magjait .

🧻 Papírtörlő módszer

Paper Towel

Óvatosan tegye a kannabiszmagot néhány nedves papírtörlő közé, és tegye mindezt egy fedeles műanyag edénybe. A tartályt meleg, sötét helyen tárolja (az ideális hőmérséklet 20–25°C között van). Hagyjon egy kis repedést a fedelén, hogy friss levegő áramolhasson be

💧 Vizespohár módszer

Water Glass

Egyszerűen dobja be magjait egy pohár vízbe, és hagyja őket 24–48 órán át 20–25°C-on egy szekrényben ücsörögni. Ha meglátja a magokból sarjadó gyökérzet első jeleit, tudni fogja, hogy készen állnak a telepítésre. Ha a magjai nem csíráznak ki a vízben 48 óra alatt, akkor váltson a papírtörlő módszerre. Ne tartsa a magokat 48 óránál tovább víz alatt, különben elrothadnak.

Miután a magok felrepedtek és egy kis fehér gyökeret eresztettek ki, készen állnak a telepítésre. Ültesse csírázott magjait egy ujjnyi (nagyjából 3-5 milliméter) mélységre gyökérrel lefelé. Így a palántáinak nem kell irányt váltaniuk.

🦁 RQS indító készletek

Starter Kits

Alternatív megoldásként használja az RQS Autoflowering vagy a Feminized Starter Kit-et, hogy tökéletes körülményeket biztosítson a vetőmagok számára az induláshoz. Ez a készlet perlittel és hasznos baktériumokkal telített indító edényeket, valamint propagátort és fényeket tartalmaz, amelyek életet lehelnek a magjaiba.

3. Lépés: a Palánta-szakasz Elsajátítása

Most, hogy palántái a talajba kerültek, kezdődik az igazi kihívás. A kannabiszpalántáé rendkívül törékenyek; csak néhány gyenge gyökerük és apró szikleveleik (ez az első kis szögletes levelek csoportja) vannak, így egy kisebb stresszhatás is néhány órán belül tönkreteheti palántáit. Ha időt szakít arra, hogy megismerje palántáit és sajátos igényeiket, automatikusan tudni fogja, hogyan lehet optimalizálni a környezetüket, és segíteni őket abban, hogy erős vegetatív növényekké nőjenek.

Alapok: a Fény, Hőmérséklet És Nedvesség Optimalizálása a Kannabisz Magokhoz

A palántáknak nagyon különleges igényei vannak a hőmérséklet, a páratartalom és a megvilágítás terén, és ezen területek bármelyikén jelentkező hiány halálos kimenetelű lehet egy ilyen kicsi növény számára. A legjobb eredmény érdekében javasoljuk, hogy a palántákat propagátorban nevelje, ahol könnyen megteremtheti a tökéletes környezetet a virágzáshoz.

🌡️ Hőmérséklet

A kannabiszpalánták napközben a 20-25°C-os hőmérsékletet kedvelik, éjszaka pedig durván 4-5°C-kal hűvösebbet. A magas hőmérséklet megterheli csemetéket és megnehezíti növekedésüket, ami egy ilyen korai szakaszban végzetesnek bizonyulhat. A felpöndörödő szélű száraz levelek a hő-stresszről árulkodnak. Idővel a palántáinak egyéb tünetei is kialakulhatnak, beleértve a halvány lombozatot és a vörös vagy lila szárakat. A hőterhelés gyenge, hervadó, lefelé hajló hegyű leveleket is okozhat.

Hidegben viszont megfagyhatnak a palánta sejtjei, és ez befolyásolhatja a tápanyagok, a víz és az oxigén szállításának és felhasználásának képességét. Ez a növekedés elakadását és végül halált eredményez, ha nem kezelik megfelelően. A hervadó lombozat, a lassú növekedés és a gyenge növényi szövetek annak a jelei, hogy a termesztőszobájában vagy a propagátorban túl alacsony a hőmérséklet.

🌫️ Páratartalom

Míg a gyökereik fiatalok és még fejlődnek, a kannabiszpalánták ozmózis útján szívják fel a vizet a leveleikbe. A folyamat optimalizálása érdekében rendkívül fontos, hogy a relatív páratartalom 65-70% legyen.

A 20% alatti páratartalom erősen gátolja palántáinak növekedését, és tápanyaghiányhoz (sárga vagy foltos levelek) hasonló tüneteket okozhat. A 60% feletti páratartalom viszont nedves foltokat idéz elő a növényein amelyek a lombok hervadását vagy rothadását okozhatják, valamint vonzhatják a gombákat és/vagy más kórokozókat és kártevőket. Amint palántái vegetatív szakaszba kerülnek, a relatív páratartalmat 50% -ra kell beállítani.

The Basics

💡 Lámpák

A palánták érzékenyek a fényre és erős HID vagy LED izzók alatt megégnek. A felnőtt növényekhez hasonlóan a palántákon is égett, gyűrött levelek fejlődnek ki, ha fény-stressztől szenvednek. Alternatív megoldásként azok a palánták, amelyek nem kapnak elegendő fényt, megnyúlnak, elvékonyodnak és felborulnak.

A legjobb eredmény elérése érdekében azt javasoljuk, hogy az első 10–14 napon 18/6-os fényciklussal kék fényspektrumú CFL izzók alatt termessze palántáit. Miután egészséges valódi leveleket és legalább 2-3 csomópontot kifejlesztettek, erősebb HID vagy LED lámpák alá költöztetheti őket a vegetatív szakasz megkezdéséhez.

The Basics

Palánták Termesztése Szabadtéren

A szabadtéri termesztők nyilvánvalóan nem rendelkeznek azzal a szabadsággal, hogy egy gombnyomással megváltoztathassák a hőmérsékletet vagy a páratartalmat. Ha ön kültéri termesztéssel foglalkozik, három lehetősége van a palánta-szakasz kezelésére:

 1. A legtöbb termesztő úgy dönt, hogy palántáit az első két hétben bent tartja CFL-lámpa alatt, hogy megvédje őket az elemektől.
 2. Alternatív megoldásként a palántákat napközben tarthatja a szabadban (mindaddig, amíg a hőmérséklet állandóan 20–25 ° C között van), és elég éjszakára betenni őket, hogy megvédje őket a hidegtől, esőtől stb.
 3. Végül pedig propagátorban, üvegházban vagy fóliasátorban tartósan a szabadban tarthatja palántáit, hogy menedéket biztosítson nekik és lehetővé tegye a páratartalom növelését és a hőmérséklet változtatását.
The Basics

Hogyan öntözze a kannabiszpalántákat

Az, hogy milyen gyakran kell öntözni a kannabiszpalántákat, számos tényezőtől függ. A legjobb módszer, amivel támogatni tudjuk a csemeték egészségét, ha jó minőségű, jól szellőző tápközegben indítjuk el őket. Jó vízelvezető cserépben érdemes termeszteni (a szövetedények vagy az Air-Pots a legjobbak), és ha lehetséges, szabványos CFL-lámpák alatt, amelyek nagyjából 25–45cm-re (9–18 hüvelyk) lógnak a cserép tetejétől.

Az Ön által használt termesztőlámpák típusa, a cserepek mérete, a talaj pontos összetétele, valamint a termesztőhelyiség/kert hőmérséklete és relatív páratartalma közvetlenül befolyásolja az öntözés gyakoriságát. Ne feledje, hogy az, hogy tudja, mikor és mennyi vizet kell adni egy palántának, időbe telik és gyakorlás szükséges hozzá

A kannabiszpalánták öntözésének legjobb módja

A kannabiszpalánták szeretik a meleg és párás (de nem túl nedves) körülményeket. Életciklusuk legkorábbi napjaiban a palánták leveleiken keresztül vesznek fel vizet, mivel gyökérrendszerük még fejletlen.

 1. Rendszeresen permetezze a palántákat (napi 3-6 alkalommal, a termőterület hőmérsékletétől függően). Ügyeljen arra, hogy a palántákat fedje le műanyag kupolával vagy zacskóval, hogy segítsen megkötni a nedvességet, megkönnyítve annak felvételét a szikleveleiken és az első valódi leveleiken keresztül.
 2. Ne öntözze a palántákat közvetlenül a szárnál. Inkább a növény köré egy körben öntsön vizet, nagyjából 3cm-re a szártól. Ez elősegíti az egészséges gyökérnövekedést, mivel a gyökereket arra ösztönzi, hogy a vizet keresve kifelé nőjenek, és megakadályozza a nedvesség felhalmozódását a száron (ami táptalajt teremthetne a Pythium, Botrytis és Fusarium számára – ezek a gyökérrothadást okozó gombák).

Mikor kell öntözni a kannabiszpalántákat

Ne feledje – nincs általános öntözési ütemterv; a fiatal növények öntözésének módja és ideje a korábban említett tényezők függvényében változik. Egy jó ökölszabály, hogy csak akkor öntözzük a palántákat, amikor a talaj kiszáradt. Körülbelül 2cm-re dugja az ujját a talajba, hogy ellenőrizze, hogy az száraz-e vagy sem.

Amikor itt az ideje, hogy megöntözze a palántákat, a legjobb, ha ezt kora reggel vagy közvetlenül azelőtt teszi meg, hogy felkapcsolja a termesztő lámpákat. Ez lehetővé teszi a növény számára, hogy a nap folyamán, miközben növekszik, vizet vegyen fel. Ráadásul a nap melege vagy a termesztőfények a talajban lévő víz egy részét is elpárologtatják, ami segít megelőzni a nem kívánt baktériumok és gombák felhalmozódását.

Milyen gyakran kell öntözni a kannabiszpalántákat?

Akkor öntözze meg a palántákat, amikor a talajuk száraz. Ez 3–7 naponta történhet, attól függően, hogy:

 • A talaj összetétele mennyi vizet tart vissza.
 • Mennyi a termőhely hőmérséklete és relatív páratartalma.
 • Ön milyen típusú világítást használ. A CFL és LED lámpák kevesebb hőt termelnek, mint az MH/HID lámpák, amelyek hajlamosak gyorsabban kiszárítani a talajt.
 • Mekkora az edény mérete.
 • Mennyi vizet ad a palántáinak, amikor öntözi őket (lásd alább).

Mennyi vizet adjon a palántáinak

A kannabiszpalánták öntözésére ismét nincs mindenkire érvényes szabály és a növényeknek adott víz pontos mennyisége a cserepek méretétől függ. A legtöbb esetben nem kell egyszerre 1-2 csésze víznél többet adni a palántának.

Seedling Water

Hogyan Kell Előzzük Meg a Gyökérrothadást

Mindannyian találkoztunk már ezzel; a palánták teljesen egészségesnek tűnnek, majd hirtelen ott találjuk őket összerogyva a cserepek szélén. 24 órán belül (vagy olykor rövidebb időn belül) összeestek és meghaltak.

Ezt a köznyelven "gyökérrothadás" néven ismert jelenséget olyan gombák okozzák, mint a Pythium, a Botrytis és a Fusarium. Bár ezek a gombák csendesen is megbújhatnak a talajban, de túl nedves körülmények között nőni és fejlődni kezdenek. A gyökérrothadás egyik leggyakoribb oka a túlöntözés és a magas páratartalom.

Sajnos, mire palánták a gyökérrothadás első jeleit mutatják (ernyedt és elszíneződött szár), semmit sem tehetünk a megmentésükért. Annyit tudunk javasoljuk, hogy az érintett palántákat azonnal távolítsa el a termesztőszobából vagy a propagátorból, hogy elkerülje a gombák terjedését.

A gyökérrothadás elkerülése érdekében gondosan ügyeljen a termőhely hőmérsékletére és relatív páratartalmára, és kerülje a növények túlöntözését. Ügyeljen arra is, hogy mind a talaja, mind az edényei jó vízleeresztők legyenek.

Végül, a Pythium, Botrytis vagy Fusarium fertőzések esélyének minimálisra csökkentése érdekében mindenképpen használjon új talajt, vagy sterilizálja a talaját úgy, hogy sütőben átmelegíti, amíg el nem éri a 85 ° C hőmérsékletet.

Related story

Hogyan Kerüljük El a Tápanyag Problémákat

Az egészséges kannabisznövények élénkek és zöldek - a növény leveleinek vagy szárának bármilyen elszíneződése a tápanyag-stressz jele lehet.

Ne feledje, hogy a kannabiszmag tele van tápanyagokkal, hogy segítse a palántákat életük első szakaszában. Amint ezek a tápanyagok elfogynak, eljön az ideje, hogy közbeavatkozzon és plusz tápanyagokat adagoljon növényeinek, amelyekre szükség van a növekedéshez és a megfelelő virágzáshoz.

1. Palánták tápozása

Kannabisz palántái rendkívül törékenyek és könnyen „megéghetnek" a tápanyagban gazdag talajban. Általában nem javasoljuk a palánta szakaszban a tápozást. Inkább tartsa nyugalomban a palántáit az Easy Start edényekben, amíg készen nem állnak az átültetésre és a vegetatív szakasz megkezdésére.

A legtöbb blog és fórum azt állítja, hogy növényei két hét után készen állnak a növekedési szakaszra, de ez korántsem igaz; általában a csírázástól számítva 3-4 hétbe telik, amíg csemetéje felhasználja a magban tárolt összes energiát - bár egyes növények gyorsabban fejlődnek, mint mások. De ahelyett, hogy az időt figyeli, azt javasoljuk, hogy akkor ültesse át és kezdje el vegetáltatni palántáit, ha azok már legalább három csomópontot és 4–5 valódi levél készletet kifejlesztettek.

2. Átmenet a vegetatív szakaszba

Miután új edényeikbe ültette palántáit, adjon nekik 3–7 napot, hogy hozzászokjanak a változáshoz. Ne feledje, hogy az átültetés stresszes folyamat, és növényeinek egy kis időre van szükségük ahhoz, hogy felépüljenek. Ha az átültetés után túl korán tápozza növényeit, valószínűleg nem veszik majd fel az összes tápanyagot a táptalajból, ami a későbbiekben problémákat (például a tápanyagzár) okozhat.

Miután megbizonyosodott arról, hogy növényei helyreálltak az átültetés után, kezdjen el enyhe tápoldatot adagolni nekik. Például a 4:2:3 NPK arány jó kiindulópont azoknak a növényeknek, amelyek csak most kezdik a vegetációs időszakot.

3. Tápanyag okozta égés

A termesztők általában akkor futnak bele a tápanyag okozta égésbe, ha palántáikat túl korán kezdik tápozni vagy amikor áttérnek a vegetációs fázisra (vagy azért, mert palántáikat "forró" talajba ültetik, vagy túl erős műtrágyával kezdenek tápozni). A tápanyagégés első jelei a sötétzöld levelek, égett hegyekkel. A kezeletlen tápanyag-okozta égés a levelek felfelé görbülését is okozhatja.

Szerencsére - ellentétben néhány más palánta problémával amelyet már említettünk ebben a bejegyzésben - a tápanyag-okozta égés orvosolható. Egyszerűen hagyja el a tápanyagokat legalább egy hétre, és öntözze növényeit sima, pH-semleges vízzel. Amint a növény egészségessé válik és zöld lesz a lombozata, lassan kezdheti újra adagolni a műtrágyát.

Amikor tápozni kezdi a növényeket, javasoljuk, hogy az első héten csak az ajánlott műtrágyadózis felét adagolja. Ezzel időt ad a növényeinek, hogy alkalmazkodjanak új étrendjükhöz.

4. Organikus termesztés

Mi itt at RQS-nél nagy rajongói vagyunk az organikus kannabisz-kertészkedésnek. Soha semmilyen kémiai tápanyag nem hasonlítható a szerves talajban létező mikroorganizmusok összetett keverékéhez.

Az ökológiai termesztés során a hangsúly egy élő talaj építéséről szól, nem pedig stagnáló közegben történő termesztésről és heti egyszeri kémiai tápanyagokkal történő felturbózásról. Bár ez utóbbi sokkal kézenfekvőbb, de a bio füvek ízét nehéz felülmúlni. Ne feledje, hogy az organikusan termesztett növények általában nem hozzák ugyanazt a hozamot, mint nem organikus testvéreik.

HOW TO AVOID NUTRIENT PROBLEMS

Védekezés a Rovarok És Kártevők Ellen

A rovarok és a kártevők akár egy nap alatt elpusztíthatják a palántákat. Ennek megakadályozása érdekében rendkívül fontos, hogy a palánták körül tiszta, optimális hőmérsékletű és páratartalmú környezetet tartson. Kerülje a túlöntözést, és ne felejtse el átolvasni a gyakori kannabisz kártevőkről szóló részt, hogy idejekorán észrevegye és kezelje őket. Néhány gyakori kártevő, amelyre figyelni kell:

1. Gyászszúnyogok

Ezek a kicsi, fekete, légyszerű kártevők pusztítják növényeit, és lárváikat a nedves talajba rakják.

2. Pókatkák

A fekete vagy vörös színű pókatkák a levelek alsó oldalán élnek, és olykor védőhálót fonnak az egészséges lombok köré. Szeretik a forró, száraz körülményeket.

3. Hosszú bajuszú zöld molypille

Ezek a kicsi, karcsú, szárnyas rovarok szabálytalan csiganyom-szerű foltokat hagynak az egészséges leveleken.

4. Fehér lisztharmat

Ahogy a neve is sugallja, a fehér lisztharmat egyfajta penész, amely fehér, lisztszerű por formájában jelenik meg növényeinek levelein.

5. Pythium és Fusarium

Ezeket a gombákat nehéz észrevenni, de a nedves talajon lévő fehér foltok már korán árulkodhatnak jelenlétükről.

A kannabiszpalánták kedvelik a meleget és a nedvességet. Sajnos a kártevők és a betegségek is szeretik ezeket a körülményeket. A dolgok extra tisztán tartása és a palánták propagátorban történő termesztése elejét veheti a fertőzésnek.

Hogyan Előzzük Meg a Nyúlánk Palántákat

How to prevent stretchy seedlings

A palánták azért nyújtózkodnak, hogy közelebb kerüljenek a fényforráshoz. Annak érdekében, hogy palántáinak ne természetellenesen hosszú, gyenge szárai fejlődjenek, nevelje őket kék spektrumú CFL-fények alatt, amelyek nagyjából 5cm-re vannak a növények tetejétől. Ezenkívül lehetőleg ne tartsa sötétben csemetéit a csírázás utáni 24 órában (ez egy gyakori tanács a termesztési fórumokon), mivel a fény hiánya miatt a csemeték rendellenesen nyújtózkodni fognak.

Legyen Tisztában Vele, Hogy Mikor És Hogyan Kell Átültetni Palántáit

Sajnos a palánták átültetése messze nem egzakt tudomány; nem szigorúan a naptárt vagy menetrendet kell követne - az egész arról szól, hogy odafigyeljen növényére, és tudja, milyen jeleket kell észrevennie.

Mint korábban említettük, ökölszabálynak jó, hogy a palántákat akkor kell átültetni, amikor leveleik teljesen befedik a cserép kerületét. Körülbelül egy hét elteltével próbálja meg ellenőrizni palántáinak gyökereit. Ha teljesen el tudja távolítani a palántát és azzal együtt a talajt, akkor készen áll az átültetésre.

Ne felejtse el, hogy a palántákat nagyon óvatosan kell kezelni és átültetni. Gyökereik bármilyen apró károsodása óriási stresszt eredményezhet, és egy ilyen fiatal és törékeny növénynek jó ideig eltarthat, mire felépül.

Video id: 275636482

A Palánta-szakasz Elsajátítása

A sötét, kemény héj belsejében a kannabiszmagok az összes szükséges genetikai információt tartalmazzák, hogy kicsírázzanak és nagy, zamatos növényekké növekedjenek. Páratartalommal és melegséggel körülvéve a magok képesek felszívni a vizet a környezetükből. Ez a folyamat a felszívódás néven ismert, és minden növény életének kulcsa.

Amint a víz bejut egy magba, speciális enzimeket aktivál, amelyek előidézik a főgyökér (a kis fehér gyökér, amely megfelelő csírázás esetén kibújik a magokból) növekedését. Ez a gyökér egyre mélyebbre kezd tolódni a föld alá, hogy vizet találjon, míg a mag fényt keresve egy hajtást küld fel, amely kilép a talajból.

A kannabiszmagokban már van két sziklevél (vagy embrionális levél), amelyek kibontják a maghéjat és kitolják belőle a hajtást. A sziklevelek megjelenése után a kannabisznövények kifejlesztik első valódi leveleik sorozatát. Ezek a fő szárból nőnek ki, és csak egy ujjuk van.

Életük korai szakaszában a kannabiszpalánták minden energiájukat a vetőmag belsejében lévő raktárakból nyerik. Gyökereik fejlődésével leveleiken keresztül is képesek felszívni a vizet. Amint növényei kifejlesztették az első valódi levélkészleteiket (vagyis a levelek legalább 5–7 ujjal rendelkeznek), már nem számítanak palántának, és hivatalosan is a vegetatív szakaszba kerülnek

Ne feledje, hogy a gyors növekedés és az élénk zöld lomb árulkodik az egészséges palántákról.


Termesszen!

Most, hogy ismeri az egészséges kannabiszpalánták termesztésének elméletét, itt az ideje, hogy összesározza a kezét. A legjobb és legmegbízhatóbb eredmény elérése érdekében ne felejtsen el befektetni egyik kezdőkészletünkbe (Starter Kit), és olvassa tovább blogunkat, ahol további tippeket találhat ahhoz, hogyan termeszthet otthon nagyszerű füvet.

Let's Get Growing

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews