Kannabisz Termesztési Kalauz a Royal Queen Seeds-től.


By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Útmutató otthoni termesztőknek a legjobb kannabisz talajhoz.


A kannabisz termesztése során elengedhetetlen a megfelelő talaj használata. Sajnos a legjobb talaj beszerzése nem mindig egyszerű. A kannabisz-specifikus talajtól kezdve az univerzális szubsztrátokig és az előre trágyázott típusokig a lehetőségek puszta mennyisége is ijesztően sok lehet a kezdők számára. És mi van, ha a semmiből szeretné elkészíteni saját talaját?

Beszéljünk a kannabisz termesztéséhez való legjobb talajról.

Video id: 810864477

Milyen a Legjobb Talaj a Növény Nevéséhez?

Nem minden talaj alkalmas kannabisz termesztésére, és nem minden kannabisznak egyforma talajra van szüksége. Az optimális talajválasztás attól függ, hogy milyen típusú kannabiszt, milyen éghajlaton, illetve, hogy otthon vagy szabadtéren termeszt

Ezen tényezőkön kívül az összes kannabisz-talajnak van néhány közös vonása. Vessünk egy pillantást rájuk:

Textúra
A kannabisz a könnyű és laza talajszerkezetet részesíti előnyben. A könnyű textúra elősegíti a gyökérfejlődést, és biztosítja, hogy több oxigén érje el a gyökereket az optimális növekedés és egészség érdekében.

Vízelvezető Képesség
A kannabisz talajának kiváló vízelvezetéssel kell rendelkeznie. Amikor öntözi a növényeit, nem szabad a víznek a talaj tetején összegyűlnie. Ha a talaj gyenge vízelvezetéssel rendelkezik, a növények megbetegednek, kevesebb termést hoznak, vagy elpusztulnak.
Vízvisszatartás
A vízvisszatartás, amely a talaj vízmegtartó képességét jelenti, ugyanolyan fontos, mint a jó vízelvezetés. A jó kannabisztalajban optimális egyensúlyban van a vízvisszatartás és a vízelvezetés.

pH Érték
A pH olyan kémiai skála, amely jelzi, hogy mennyire savas vagy lúgos a közeg. Ez fontos, mivel a kannabisz csak kis pH-tartományban működik jól. A fűnek megfelelő talaj pH értéke körülbelül 6,0. Az 5,8–6,3 pH érték rendben lesz, de ha túl messze ingadozik ezen a tartományon kívül, csökken a hozam. Ha a pH érték komolyan eltér, a növényei elpusztulnak.

Tápanyagok
A kannabisz talajának tartalmaznia kell tápanyagokat, hogy a növényei növekedhessenek. Szerencsére ez szinte már minden megvásárolható talajról elmondható. Tudnia kell azonban, hogy ezek a tápanyagok gyakran csak 3-4 hétig fognak tartani. Körülbelül abban az időpontban, amikor növényei virágozni kezdenek, a kereskedelmi talajokban lévő tápanyagok nagy eséllyel kimerülnek. Ekkor el kell kezdenie a tápanyagok hozzáadását.

Ha további tápanyagok nélkül termeszt, akkor talajának szerves anyagokat kell tartalmaznia, például humuszt, komposztot, gilisztatrágyát, guanót stb. A talajban található mikroorganizmusok ezeket az anyagokat tápanyaggá alakítják, hogy a növények igény szerint hozzáférjenek.
Step 1

A Minőségi Kannabisztalaj Tulajdonságai

Ha bolti cserepes keverékeket használ, akkor ezek már optimálisan a növekedéshez vannak "hangolva". Más történet, ha organikusan termeszt. A természetes talaj négyféle változatban kapható: homokos, iszapos, agyagos és agyagpalás. Jó ha tudja, hogy a legtöbb talaj e talajtípusok változó arányaiból áll.

Például egy talaj lehet agyag és agyagpalás, vagy homokos és iszapos.

Homokos

A homokos talaj durva, jó vízelvezetéssel, de gyenge a vízvisszatartása. Öntözéskor a tápanyagok, például a nitrogén is gyorsan kimosódnak. A homokos talajjal könnyű dolgozni, és életképes választás a kannabisztermesztők számára.

  • Durva szerkezet
  • Alacsony pH
  • Előnyök: Jó vízelvezetés, a talaj szellős, magas oxigénszintet biztosít, könnyen kezelhető
  • Hátrányok: Gyenge vízvisszatartás, gyakori öntözést igényel

Iszapos

Az iszapos talaj közepesen durva talajtípus, amely gazdag ásványi anyagokban és szerves részecskékben. Vízvisszatartása jó, mégis megfelelő vízelvezetéssel rendelkezik. Az iszapos talajokkal nagyon könnyű dolgozni. A benne található ásványi anyagok és szerves anyagok az egyik legtermékenyebb talajtípust alkotják.

  • Közepesen durva
  • Előnyök: ásványi anyagokat és tápanyagokat tartalmaz, jól visszatartja a vizet
  • Hátrányok: jó vízelvezetés

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37835 reviews