Cannabis Grow guide by Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Purple Punch Automatic termesztési jelentés

Purple Punch Auto


A Purple Punch egy népszerű modern hibrid, amely egyesíti a Larry OG és a Granddaddy Purple genetikáját. A Royal Queen Seeds Purple Punch Automatic ugyanazokat az aromákat és fizikailag pihentető hatásokat ígéri, mint az eredeti, de egyszerű, gyors és kompakt automatikus vetőmagban. Kíváncsi, hogy a Purple Punch Automatic megérdemel-e egy helyet a kertjében? Olvassa el a teljes termesztési jelentést, és megtudja.

Purple Punch Automatic termesztési jelentés: Eszközlista

Más termesztési jelentéseimben leírtakhoz hasonlóan úgy döntöttem, hogy egy meglehetősen egyszerű szettet használok a Purple Punch Auto termesztésére. Íme, a felszerelés:

 • Doboz: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Fények: MIGRO 200+
 • Szellőztetés: Blauberg Turbo - E 100
 • Szűrő: Prima Klima PK 100/125 szűrő
 • Ventilátor: Oszcilláló Koala ventilátor
 • Párásító: Beurer LB 45
 • Talaj: Biobizz Light Mix
 • Edény: 11 literes AirPot
 • Táp: Biobizz és RQS Organikus tápok
 • pH-oldat: Plagron Lemon Kick

Megjegyzés: A helyi vizem meglehetősen lúgos, ezért a Plagron Lemon Kick-et használom, hogy a pH-ját 6-6,5 közé csökkentsem. Használat előtt legalább 24 óráig hagyom a vizemet nyitott tartályokban zavartalanul állni, hogy megszabadítsam a klórtól (ami károsítja a gyökereket és a természetes organizmusokat a talajban).

Purple Punch Automatic termesztési jelentés: csírázási szakasz (1. hét)

Úgy döntöttem, hogy a Purple Punch Auto vetőmagjaimat közvetlenül a termesztőközegben csíráztatom. Bár ez nem feltétlenül szükséges, de az a tapasztalatom, hogy az automatikus magvak csírázása közvetlenül a talajban (nem pedig papírtörlőben vagy vízben) segít minimalizálni a stresszt a rendkívül fontos palántafázisban.

A történet elindításához 2x11 literes AirPot-ot készítettem a következő talajkeverékkel:

Megjegyzés: Annak érdekében, hogy a talaj összes összetevője jól összekeveredjen, először félig megtöltöttem a cserepeket a Biobizz keverékkel, majd hozzáadtam a tápszemcséket, a Rhizobactert és a mikorrhizát. Utána kézzel összekevertem mindent, és fokozatosan hozzáadtam még a földet, ügyelve arra, hogy mindent egyenletesen keverjek. Miután elkészült a földem, bőségesen beáztattam szabályozott pH-jú, klórmentes vízzel.

A Purple Punch Automatic vetőmagok csíráztatása

A talajkeverék elkészítése után minden edény közepén egy kis (nagyjából 2 cm mély) lyukat készítettem. A gyorsabb csírázás és az erősebb gyökérnövekedés elősegítése érdekében 1g Royal Queen Seeds Easy Roots Mycorrhiza Mix-et is szórtam a lyukba, mielőtt hozzáadtam a magokat, és óvatosan beborítottam őket talajjal. Ezután még egy kis vizet tettem hozzá, hogy elősegítsem a csírázást, felcímkéztem a cserepeket, és beköltöztettem őket új otthonukba, a Butterfly Farmba.

A gyorsabb csírázás és az erős palánták növekedésének elősegítése érdekében a következőképpen állítom be a sátramat a palántázási fázisban:

 • Világítás: A lámpáimat 35cm-rel az AirPots pereme felett tartottam, és 24 órán keresztül bekapcsolva hagytam őket, hogy már korán maximalizáljam a fotoszintézist.
 • Környezet: Az 1. héten a sátram hőmérsékletét 23-25°C között, a relatív páratartalmat pedig 45-60% között tartottam. A sátramban a hőmérséklet és a páratartalom is kissé alacsony volt az első két napon, de a 4. napra mindkettőt meg tudtam emelni.
 • Tápanyagok: nincs.
 • Víz: Az első három napban többször permeteztem a magjaimat, hogy ne száradjon ki a talaj.

Az első Purple Punch Auto mag a 4. napon kikelt. Mivel a második mag nem kelt ki, egy tartalék magot csíráztattam egy vattakorongon vízzel. A 7. napon, mivel a második mag még mindig nem bújt elő, a most kicsírázott tartalék magot elültettem a cserépbe. A 9. napon az új mag kipattant a talajból. Mindkét mag erősnek tűnt, enyhe nyúlást, és élénkzöld szikleveleket mutatott. Tizenhárom nappal a csírázás után mindkét Purple Punch Auto palánta két valódi levelet fejlesztett ki, és hivatalosan is belépett a vegetatív fázisba.

Purple Punch Automatic termesztési jelentés

Purple Punch Automatic termesztési napló: vegetatív szakasz (2., 3. és 4. hét)

Mindkét Purple Punch Automatic növényem összesen három hétig vegetált. Az alábbiakban részletesebben felvázoltam a termesztési folyamatomat minden vegetációs hétre vonatkozóan.

2. hét

Az első vegetációs hét végére Purple Punch Auto növényeim egészségesnek és erősnek tűntek. A Purple Punch #1 (az első csírázó növény) 11cm-esre nőtt, míg a Purple Punch #2 (a tartalék mag) 7cm-re magasodott. Így termesztettem a héten:

 • Világítás: Ugyanaz, mint az 1. héten (24 órás világítási ciklus, lámpával 35 cm-re az edények tetejétől).
 • Környezet: A sátramban a hőmérséklet 23°C volt, és párásítót használtam, hogy a páratartalmat 50-60% között tartsam.
 • Tápanyagok: a 3. napon Biobizz Root-Juice-t alkalmaztam. Minden növény kapott 1 ml gyökértápot 1 liter vízben feloldva.
 • Víz: Mindkét Purple Punch Auto növényt egyszer öntöztem a 7. napon. Mindegyik növény kapott 1,5 liter vizet (pH 6,3).
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

3. hét

A vegetációs szakasz második hete nagyon egyszerű volt; Mindkét Purple Punch Auto növény stabilan növekedett, a hét végére pedig néhány apró virág is elkezdett kialakulni. Mindkét növényem megduplázódott, a Purple Punch #1 elérte a 23cm-t, a Purple Punch #2 pedig a 15cm-t. A Purple Punch #1 a leveleinek hegyén és szélén élénksárga árnyalatok jelentek meg (lásd a képeket), ennek okában még nem vagyok biztos.

 • Világítás: Ugyanaz, mint az 1. héten.
 • Környezet: A sátramban a hőmérséklet a héten 23,5–25°C, a relatív páratartalom pedig 40–49% volt.
 • Tápanyagok: nincs.
 • Víz: a 14. napon meglocsoltam mindkét Purple Punch Auto növényt.
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

4. hét

A Purple Punch Auto növényeim az utolsó vegetációs héten is erőteljesen növekedtek. A hét végére a Purple Punch #1 50cm magas, míg a Purple Punch #2 30cm magas (elfogadható, mivel ez a vetőmag késleltetett indítást kapott). A hét végére mindkét növényen kifejlődött az első bimbó. A Purple Punch #1 folytatta sárga árnyalatú leveleivel, ami szerintem genetikai eredetű lehet, mivel a sátor másik két növénye nem mutatott hasonló jeleket.

 • Világítás: Ugyanaz, mint az 1. héten, de 80%-ra halványítva.
 • Környezet: A hőmérséklet a sátramban nagyjából 24°C volt. A relatív páratartalom 40%-ról 35%-ra csökkent a héten, ezért visszahoztam egy párásítót.
 • Víz/tápanyagok: A hét folyamán három különböző alkalommal tápoztam/öntöztem a növényeimet:

A 15. napon feloldottam 1x RQS Easy Grow tápanyag tablettát 6l vízben, és minden növényre locsoltam 2 litert. A 18. napon tápanyag hozzáadása nélkül öntöztem a növényeimet, a 21. napon pedig ismét tápoztam a növényeimet, ezúttal General Hydroponics CaMg+ (1,5ml/l), Biobizz Bio Heaven (2ml/l), Bio Grow (2ml/l), Acti Vera (2ml/l) és Alg-A-Mix (2ml/l) felhasználásával.

Purple Punch Automatic termesztési jelentés

Purple Punch Automatic termesztési napló: Virágzási szakasz (5–11. hét)

Mindkét Purple Punch Automatic növényem a csírázást követő 4. hét vége felé kezdett virágozni. Teljes virágzási szakaszuk 7 hétig tartott. Vessünk egy közelebbi pillantást a Purple Punch Auto virágzási fázisára.

5. hét

Az 5. hét végére a Purple Punch Auto növényeim jelentősen megnyúltak, a Purple Punch #1 elérte a 66cm-t, a Purple Punch #2 pedig az 54cm-t. Mindkét növénynek rengeteg egészséges levele is fejlődött, és bár tudom, hogy egyes termesztők szeretik levélteleníteni az automatáikat, én úgy döntöttem, hogy ezt egyelőre nem teszem meg.

Úgy tűnt, hogy mindkét Purple Punch növényem jól reagál a tápanyagokra, amelyeket a 4. héten adagoltam, különösen Watermelon társukhoz képest, amely az utolsó tápozás után kissé stresszesnek tűnt. A Purple Punch #1-nek továbbra is sárgás színű levelei vannak, amit továbbra is genetikai tulajdonságnak gondolok.

 • Világítás: 20/4-re csökkentettem a fényciklusomat. A lámpám továbbra is 35cm-rel áll a növényeim lombkoronája felett.
 • Környezet: A hőmérséklet a sátramban 25°C a világítás bekapcsolásakor és a 20°C lekapcsolásakor. A relatív páratartalom 40-43% között maradt.
 • Víz/tápanyagok: Három alkalommal öntöztem a növényeimet, minden alkalommal 2 liter vizet adva nekik. A 21. napon 1,5ml/l General Hydroponics CaMg+-mal tápoztam őket. A 25. napon ismét öntöztem, ezúttal 1 ml/l CaMg+-t és 1ml/l Biobizz Bloom-ot adtam hozzá. A 27. napon tápanyag nélkül locsoltam meg a növényeimet.
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

6. hét

Ezen a héten a növényeim továbbra is szépen virágoztak, és a Purple Punch #2 végre utolérte a Purple Punch #1-et méretét tekintve, vagyis végre szép, egyenletes lombkorona volt a sátramban. Az a tény, hogy a Purple Punch #1 nem nőtt magasabbra a héten, határozottan jelzi, hogy már jócskán a virágzási szakaszában van, és minden energiáját a virágok fejlődésre összpontosítja. Mindkét növénynek szép, sűrű lombkoronája volt (amit kicsit ritkítani gondolok), és gyönyörű kerek virágok kezdtek fejlődni. ¨

 • Világítás: Ugyanaz, mint az 5. héten.
 • Környezet: A hőmérséklet 25°C maradt a világítás bekapcsolása közben és 20°C kikapcsolt világításnál. A relatív páratartalom jelentősen csökkent a 29. napi 42%-ról a 32. napon 35%-ra, majd a 35. napon visszaesett 39%-ra.
 • Víz/tápanyagok: a 6. héten háromszor öntöztem a Purple Punch Auto növényeimet. A 29. napon feloldottam 1 RQS Easy Bloom tablettát 7 liter vízben, amit a három növény között egyenletesen osztottam szét. A 32. napon mindkét Purple Punch Auto növénynek adtam körülbelül 2 liter vizet, amely 1ml/l Biobizz Bio Bloomot tartalmazott. Végül a 35. napon minden növényemnek sima, pH-szabályozott vizet adtam.
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

7. hét

A 7. hét végére mindkét Purple Punch Auto növény 67cm magasra nőtt (kicsit magasabbra, mint az előző héten). Szépnek és egészségesnek tűntek, sötét, élénk lombozattal. Szép gömbölyű virágokat mutattak, néhányat piros bibével és cukros bevonattal, tiszta, de már aromás trichomákkal.

 • Világítás: Ugyanaz, mint a 6. héten.
 • Környezet: A hőmérséklet a sátramban a 7. héten nagyjából 25°C volt nappal és 21°C amikor kikapcsoltam a világítást. A páratartalom a hét elején 41%-on állt, a végére pedig 39%-ra esett vissza.
 • Víz/tápanyagok: A 37. napon 1 RQS Easy Bloom Booster tablettát hígítottam 7l vízben, amit egyenletesen elosztottam a sátorban lévő három növény között. A 41. napon minden növényt meglocsoltam 2l vízzel, amit 1 ml/l CaMg+-szal és 2ml/l Biobizz Bio Bloom-mal dúsítottam.
 • Átalakítás: A sátramban a 42. napon mindhárom növényt levéltelenítettem. A két Purple Punch Auto növény alsó ágairól leszedtem a régi, nagy leveleket, és eltávolítottam a Watermelon beteg lombozatát (sárga leveleket barna foltokkal).
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

8. hét

Újabb virágzási hét, és azt kell mondanom, hogy nagyon lenyűgözött a Purple Punch Auto megjelenése és illata. Mindkét növényen sárga lombozat alakult ki, ami arra utal, hogy életük utolsó heteihez közelednek. Virágaik szépen tovább értek, nagy, duzzadt kelyheket fejlesztettek, fagyos trichómákkal és több vörös bibével.

 • Világítás: Ugyanaz, mint a 7. héten.
 • Környezet: A hőmérséklet 25°C volt a világítás bekapcsolásakor és 23°C a világítás kikapcsolt állapotában. A páratartalom egész héten nagyjából 40%-on maradt kisebb ingadozásokkal.
 • Víz/tápanyagok: A 44. napon mindkét növény 2 liter pH-szabályozott vizzel locsoltam meg. A 46. napon adtam nekik az utolsó műtrágyát, Biobizz Bio Bloom-ot (2ml/l). Innentől kezdve a növények csak vizet kaptak a szüretig.
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

9. hét

A Purple Punch Automatic e heti megjelenése alapján azt sejtem, hogy nagyjából 2 hétre vagyunk a betakarítástól. Mindkét Purple Punch Auto növényem nagyon egészségesnek tűnik, és egyre több sárga levelük van, miközben folyamatosan használják fel tápanyagkészleteiket virágaik növekedésének elősegítésére. Mindkét növény rügyei szépek és sűrűek, duzzadt kelyhekkel és növekvő számú vörös bibével. A rügyek kellemes tapintásúak, kemények, finom aromákkal. Mikroszkóp segítségével gondosan figyelemmel kísérem a trichomák fejlődését, amelyek ebben a szakaszban még többnyire tiszták.

 • Világítás: Ugyanaz, mint a 8. héten.
 • Környezet: 25°C a világítás bekapcsolásakor és 22°C kikapcsolt állapotban. A páratartalom 38%-ról indult, és a hét végére 34%-ra esett vissza.
 • Víz: A héten háromszor öntöztem a növényeimet, minden alkalommal 2,3 litert adok minden növénynek.
Purple Punch Automatic termesztési jelentés

10. hét

A betakarítás napja gyorsan közeleg, és továbbra is lenyűgöz a Purple Punch Auto növényeim megjelenése és illata. Amint az eheti fotókon is látszik, nagyon szépen híznak a bimbók ezeken a hölgyeken, és még azokat a gyönyörű lila árnyalatok is megjelennek, amelyeket oly sok termesztő szeret. Mind a Purple Punch #1, mind a #2 sok gyantát termel, és sárguló lombjaik jó jelzést adnak arról, hogy utolsó tápanyagkészleteiket használják fel, és sima, tiszta füstöt hoznak létre.

 • Világítás: Ugyanaz, mint a 9. héten.
 • Környezet: 25°C a világítás bekapcsolásakor és 22°C kikapcsolt állapotban. A relatív páratartalom a hét elején 32%, a vége felé pedig 36% volt.
 • Víz/tápanyagok: A héten kétszer öntöztem a növényeimet. Mindegyik növény mindkét alkalommal 2,3 liter vizet kapott.

11. hét

Összesen 80 nappal a csírázás után a Purple Punch Automatic növényeim végre készen állnak a betakarításra. Bár az egyik mag csíráztatásával volt egy kis probléma, mégis azt kell mondanom, hogy ez a törzs felülmúlta az elvárásaimat. Az automatákat gyakran kritizálják kis méretük és potenciáljuk miatt, de úgy tűnik, az RQS Purple Punch Auto mindkét fronton teljesít. Bár igaz, hogy nem tudom tanúsítani ennek a törzsnek a hatásosságát, mivel még szárítanom és érlelnem kell a rügyeket, a virágokon lévő gyanta mennyisége és finom aromájuk miatt szinte biztosra veszem, hogy szuper füstöt adnak majd.

Miután elkészítettem az utolsó képeket a növényekről, szárastul levágtam őket és fejjel lefelé felakasztottam a sátramba, hogy 25°C-on és valamivel 40% relatív páratartalom alatt száradjanak.

Purple Punch Automatic termesztési jelentés

A Purple Punch Automatic betakarítás utáni értékelése

Körülbelül két hét szárítás után most bepakolom a Purple Punch Auto virágaimat az edényeikbe. Azt kell mondanom, hogy eddig ez volt a kedvenc törzsem a Butterfly Farmon. Körülbelül 70cm-es magasságukkal ezek a növények tökéletesen működtek a kis sátramban - mindenkinek ajánlom őket, akinek hasonló méretű hely áll rendelkezésére.

A két Purple Punch Automatic növény fizikai tulajdonságai meglehetősen hasonlónak tűntek, de a bimbóik egészen eltérőek lettek, az egyik növény kisebb, sűrűbb virágokat, a másik pedig kissé nyúltabb virágokat hozott. De bármelyikről beszélünk, a rügyek szilárd szerkezettel és rengeteg aromás gyantával büszkélkedhettek. Egy gyors ízteszt után határozottan kijelenthetem, hogy a Purple Punch Auto hatásával és ízével kapcsolatos feltételezéseim helytállóak voltak; ez a kompakt automata erős fizikai nyugalmat hoz, amely tökéletes a pihenéshez. A Purple Punch Auto édes bogyós aromával büszkélkedhet, és igen tekintélyes mennyiséget, növényenként nagyjából 70g szárított rügyet termett.

Összességében ezt a törzset szinte minden termesztőnek/dohányosnak ajánlom. A Purple Punch Auto növekedési tulajdonságai ideálisak a kis beltéri termesztők számára, aromái, ízei és ereje pedig a legjobbak közé emeli.

Purple Punch Auto
Purple Punch x Old Skunk Auto
350 - 400 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 hetek
THC: 19%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
9-10 hét a csírázás után
Fizikailag pihentető

Vásároljon Purple Punch Auto

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Termesztési útmutató témák

Categories
eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 36247 reviews