Kender Termesztési idővonal

KEZDJÜNK IS HOZZÁ

Mielőtt nagyon belemélyedünk a cannabis termesztés rejtelmeibe, fel kell vázolni magunkban egy növekedési tervezetet, amihez annak fejlődési ciklusait kell először megértenünk. Egy pár rövid kérdést érdemes megkérdezed magadtól, mielőtt sietve belekezdesz az oly kedves marijuanád termesztésébe.

Először is, el kell döntened, miféle fű-kertész vagy te igazán, milyen módszereket és kender fajtákat fogsz használni, hogy azok lehető legjobban szolgálják a te, és a termesztő-környezeted igényeit. Tölts el tehát egy-két hetet kutatással, és a hozzávalók beszerzésével.

Pénztárcád méretétől, és kedvedtől függően, kinti, vagy akár benti termesztésnél, de mindenképp lehetséges magról nagyon király füvet termeszteni. Egyből a vegetatív fázisról is elkezdheted, ha tudsz egy megbízható kertésztől, és/vagy klubtól klónokat szerezni.

Mindazonáltal, az otthon kertészkedők nagy része kezdi a majdani kender-kertjét magokról. Ezeket bölcsen kell megválasztani, mert a genetika kulcsfontosságú a növekedés során. A kender többnyire egy kétlaki, egynyári növény, de előfordulnak olykor interszexuális vonású, úgynevezett Hermafrodita, de sokszor csak “hermie”-nek hívott fajták.

Csak a nem megtermékenyített, női egyedek képeznek Sinsemillá-t, tehát hacsak egy tenyésztő vagy, a hímnövények hasztalanok és virágzás előtt jobb az eltávolításuk, mielőtt magokba borítják a virágokat. Nyilván ugyanez igaz az interszexuális beállítottságú növényekre, amiket szintén azonnal el kell távolítanunk, a gubák magas minősége, és magmentessége érdekében.

Egyértelmű tehát, hogy a príma minőségű, feminizált magokat kell választanunk; annak ellenére sem árt az elővigyázatosság, hogy 99%-ban, a megfelelő figyelemmel és körülményekkel, nagy hozamú, és magtalan lesz a fű. Egy átlagos cannabis, magról nevelve, kb. 3-6 hónapot vesz igénybe egy tipikus ganja-termesztőek, szóval jobban jársz, ha rendes fajtát szerzel be.

Az autoflower-fajtákat talán még tüzetesebben is érdemes átvizsgálni, hogy nehogy aztán később csalódjunk. Szinte egyáltalán nincs idő hibákra egy olyan növénynél, ami a fényt használt órák számától független vált át virágzásba, és a magtól számított összvissz 60-80 napon belül szüretelhető is.

A felmenők genetikája legalább olyan fontos az auto-nál, amilyen fontos az a fotoperiodikus növényeknél, amik a normál 12 óra fény -12 óra sötét ciklussal virágzanak, és ők csak ezzel, 7 -től,14 hétig, bármennyi időt eltölthetnek.

CSÍRÁZTATÁS (1-7 napig)

Germination

Az első lépés, hogy csiráztatni kezdjük az elővigyázatosan kiválasztott cannabis magjainkat. Itt is érdemes észnél lenni, hogy jól kezdjük el a csíráztatást. Ezen a szinten, ha bármi rosszul megy, a vetésnek könnyen annyi lehet, mielőtt még bármi lehetett is volna belőle. Általában a csírázás 1, és 7 nap között kezdődik, mielőtt a főgyökér előbújik.

A konyhai törlőkendő-módszer egy már kipróbált, és jól bevált technika, de ha nagyon kezdő vagy, vagy netán kissé kétbalkezesnek érzed magad a kis csírák kellő óvatossággal való mozgatásához, akkor mi a Royal Queen Seeds Starter Kit Kezdő Csomagját ajánljuk. Csak pottyants bele a magjaidat, és innentől csak türelemjáték az egész. Ennél egyszerűbben termeszteni, már tényleg nem lehet.

PALÁNTA FÁZIS (2 hét)

Seedling

Ahogy a kender magjaid végre kicsíráztak, ezzel belépnek a palánta korszakba, amit persze nem szabad összekeverni a vegetatívval, habár a 18-24 óra fény mindkettő esetben helytálló.

Akkor is, ha a növényedet külső termesztésre szánod, azért nem fog senkit sem bántani, ha a palántáid egy kicsit bent erősödnek, egészségben nevelkedve, mielőtt kiültetnéd őket a vadonba. A fű palánták egyébként, rendes adag napfénnyel, még az ablakpárkányon is jól megnőnek.

A palánta korszakból a vegetatívba általában 10-15 nap elteltével kezd átváltani, és kezd már inkább egy kisebb, marijuana növénynek tűnni. A tökéletes otthon a palánták számára egy csiráztató melegágy, ideálisan 70% páratartalommal és kb. 20-25 Celsius fokon, fehér CFL lámpákkal, vagy pedig LED-del.

A cannabis magokat muszáj az erőteljes és egészséges gyökérzet fejlesztésére sarkantani. Hacsak nem tervezed a magok első ültetését a végleges cserepükbe, kis, könnyeden trágyázott médiumra lesz szükséged.

VEGETATÍV NÖVEKEDÉS (2-8 hétig)

Vegetation Phase Cannabis

A vegetatív növekedés általában az átültetéssel szokott egy kalap alatt szerepelni, mivel ezen a ponton a növény túllépi a kezdő közeg méretét, legyen az egy közetgyapot kocka, vagy egy papírpohár, mondjuk földdel, esetleg kókuszhánccsal töltve. A kertész szemei ilyenkor a gyökérzet, és az erőteljes szárak-ágak folyamatos fejlődése felé fordulnak. Ha egy átlagos magról termesztünk, akkor a magas páratartalom 50%-kal, és az alacsonyabb, olyan 20-24 Celsius fok körüli hőmérséklet az ideális, ez inkább kedvez a női ivarú növényeknek.

Autoflower-termesztők még kevesebb időt kaptak a kísérletezésre, mint a fotoperiodikus növényeket tartók, mivel a legtöbb auto 2-3 hét vegetatív növekedés után szinte rohan a virágzás irányába. Ezért van, hogy sok autoflower növényt termesztő már a végső cserepébe ültetik a magokat. Az auto-val, már a csírázás pillanatától ketyeg az óra,

A fotoperiodikus fajták a vegetatív korszakukban tarthatóak, amíg csak 18 óra fényt kapnak, és minden környezeti tényező megfelelő körülöttük. Emiatt van, hogy sok bent termesztő évekig megtartja az anyanövényeket, és emiatt van az is, hogy akik kint termesztenek, tavasszal vetnek. Bentről, vagy kintről legyen szó, a 18 óra fény megkönnyíti a dugványok ültetését is.

Az időszak, mikor a fotoperiodikus növényeinket a végső cserepükbe ültetjük, legalább egy pár héttel a virágzás manuális beindítása előtt, vagy, ha kint termesztünk, még a nyár előtt kell legyen.

Miközben a fotoperiodikus fajtákat hetekig, akár hónapokig is tarthatjuk, és készíthetjük fel egy hatalmas mennyiségű hozamra, a topping-ot, FIM-et, LST-t vagy a ScrOG-ot használva, az auto termesztő valahogy limitáltabb idő szempontjából.

VIRÁGZÁS (6-12 hétig)

Flowering Cannabis

Ebben az időszakban már, mind a kertész, mind a növény figyelme a bugák képzésére irányul, és emberünk szinte már a nyálát csorgatja a csillogóan közelgő marijuána szüret gondolatára.

RH* A nedvességtartalom kb. 40-50%-ra kell lecsökkentve legyen, és a hőmérséklet 20-28 fok körül.

A kender először, már a virágzás korai fázisaiban megmutatja nekünk a nemét. Tipikusan a női egyed a virágzás első két hetében kis szőröket, az az a termőit mutatja, ez erősíthet meg minket a növény nőiességét illetően.

Ha fürtöket, vagy bármi szőlőformájú dolgot látsz a növényből, vagy annak virágaiból kinőni, akkor egy hím ivarú kendered van. Ha mind a szőröket, és a labdacsokat látod, akkor egy hermie-d van, és azt azonnal távolítsd el.

A fotoperiodikus növényeknél a virágzás a fényes órák számától függ: benti termesztésnél maga, a termesztő irányítja a virágzás növekedését, a 12-12 óra fényes/sötét ciklus mesterséges beállításával.

Odakinn, az Anyatermészet szabja a kertésznek a szabályokat, a virágzás csak a nyár. és az ősz között várható, ahogy a természetben napos órák száma egyre lerövidül, ezzel egy hosszabb, fokozatosabb virágzást eredményezve. Fűtermelők az északi féltekén nem véletlen nevezik az októbert Croptóbernek* .

*(crop=vetemény)

Nyilván, az autoflower fajtákra ez nem vonatkozik, mivel Ruderalis genetikájuknak köszönhetően, a virágzásuk kb. egy hónappal a csiráztatás után következik be, Az auto-k ugyanakkor jobban értékelik a 18+ órás fénymennyiséget virágzáskor, és sokkal hatékonyabbak egy olyan fényciklusban, amitől fotoperiodikus társai virágozni se kezdenének,

A virágzás általános 7-10 hétig tart indica, és hibrid beállítottságú, fotoperiodikus kender növényeknél, míg az inkább Sativa dominánsaknál eltarthat 10-től 14 hétig is, mire teljesen beérik a termés.

Az auto-k valóban csak 30-45 napig, és sokkal élesebb váltással is kezdenek virágozni, egy feminizált auto-t választani akkor bölcs választás, ha nem szeretnél magos gubákat a végén.

Mindig a legjobb, ha úgy győződünk meg a növényük érettségéről, hogy kicsit közelebbről megvizsgáljuk azokat a viasztól csepegő virágokat. Egy nem túl drága nagyítóval felnagyítva is megfigyelhetjük a gyantaszőrök tetejét, hogy biztosra menjünk, mikor lesznek tejfehér-narancsszínűek, ahelyett, hogy az egész munkát a véletlenre bíznánk.

Amint meggyőződtél arról, hogy a marijuana termésed jól beérett, itt az ideje elővenned a körömollókat, és nekiállni a szüretelésnek. Ezután lassan, papírzacskóban, vagy szobahőmérsékleten, kb. 50%-os páratartalom alatt felakasztva kiszáríthatjuk, és két hét múlva kész is a saját füved.

Royal Queen Seeds Genetics

A Royal Queen Seeds olyan cannabis variánsokat fejleszt és árusít, amelyek európa legjobbjai közé tartoznak. Lehetővé tesszük, hogy világszerte hozzáférjenek a hobbikertészek a legjobb minőségű cannabis variánsokhoz.

Buy at RQS

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.