Szüretelje le a kannabisz minden részét és készítsen hasist

A kannabisz leveleit is leszüretelheti és összegyűjtheti róluk a kiefet, hogy különböző módszerekkel hasist készítsen belőle.

Szüretelje le a kannabisz minden részét és készítsen hasist

A RÜGYEK BETAKARÍTÁSA CSAK A KEZDET

Miután hónapok óta ápolja kannabisznövényeit, végre van néhány szép saját kezűleg nevelt bimbója. És legyünk őszinték, mi lehet jobb annál, mint elővenni az ollót és összegyűjteni minden egyes gyönyörű, gyantával átitatott virágot? De a móka nem ér itt véget! A rügyek mellett a növény más részeit is betakaríthatja kannabinoidok és terpének kivonása céljából. Ne hagyjon semmit kárbaveszni!

MI AZ A KIEF?

A Kief egy finom por, amely gyantás kannabisz-trichomokból áll. A kief magas koncentrációban tartalmaz THC-t és jointban, vagy tálból is elszívható, de akár hasissá is préselhető. És ami a legjobb: a kief összegyűjtése és a hash készítése egyszerű és hatékony.

MIKOR KELL A KIEFET BEGYŰJTENI?

A rügyeket learatta és már szépen be is tárolta a szárításhoz, sőt lehet, hogy a legkisebb rügyek már annyira szárazak, hogy akár rá is gyújthatna egy teszt füstölésre. Két hét után a rügyek kívülről kiszáradnak, de belül még nem teljesen szárazak.

A nagyobb rügyeknek kissé hosszabb időre lesz szükségük. Hagyja őket lassan száradni egy kellően nagy (vagy ventilátorral ellátott) sötét szobában, hogy a rügyekben lévő nedvesség kiszabaduljon. Amint a rügyek apró gallyai törékennyé válnak, összegyűjtheti őket az érleléshez. Ne aggódjon, ha a fű még mindig kissé zöld illatú az első néhány hétben; egyes fajtáknak kissé hosszabb időre lehet szükségük a kannabiszra jellemző illat-védjegy kialakulásához. Most, hogy a rügyei megértek, eljött annak is az ideje, hogy összegyűjtse a kiefet a levelelekből, hogy hasist készítsen belőle!

A LEVÉL ANYAGÁNAK KIVÁLASZTÁSA

Annak titka, hogy szép mennyiségű kiefet szedjünk össze a hasishoz, a növény leveleinek megmentése! Hagyja meg a leveleket, és hagyja őket kiszáradni, ugyanúgy, mint a rügyeket.

A fajtától függően ugyanannyi száraz levelet is szüretelhet, mint amennyi rügyet leszedett. Tehát, ha a növény 500 gramm száraz rügyet adott, akkor elképzelhető hogy levelekből is körülbelül 500 gramm lesz. Ezek a számok nyilvánvalóan változhatnak, de egy viszonyításnak jó. Noha a levelek nem tartalmaznak hatóanyagot olyan mértékben, mint a rügyek, de koncentráltan hatékonyságuk jelentősen megnő.

MIT KELL KERESENI A LEVELEKEN?

• Ellenőrizze, van-e rajtuk trichóma

Első és legfontosabb, hogy az összes apró cukorlevelet összegyűjtse. Ahogy a neve is mutatja, a cukorleveleket a trichomák beborítják porral, és a rügyek után ezek tartalmazzák a legtöbb kannabinoidot. Pont ezért egy nagy adag cukorlevél elég sok hasist adhat. Ha önt érdekli és szeretné jobban megismerni a trichomákat, használjon nagyítót és vizsgálja meg közelebbről a cukorleveleket. Apró, gomba alakú mirigyeket lát majd, csillogóan kristályos „buborékokkal”. Ezek az ön trichomái.

MIT KELL KERESENI A LEVELEKEN?

• Különítse el a legyezőleveleket

A nagyobb legyezőleveleket is meg kell őriznie. Noha jóval kevesebb trichomát tartalmaznak, mint a rügyek és a cukorlevelek, mégis van kannabinoid tartalmuk, és ha hasis előállításához nem is, de más célokra felhasználhatók. Tehát most elkülönítjük őket a cukorlevél-halomtól.

A kétféle levél keverésének nincs értelme, mivel ez csak a hasis kinyeréséhez feldolgozandó anyag mennyiségét növeli. A THC-ben gazdag cukorlevelek így is valamivel kevesebb THC-t tartalmaznak, mint a rügyek; ne akarjuk még tovább nyírni a hasis.

• Hagyja, hogy a levél alapanyag jól kiszáradjon

Mindenesetre fontos, hogy hagyja a levágott részeket teljesen kiszáradni, mielőtt hasist készítene. Tudnia kell, hogy a levelek szárítása hosszabb ideig tarthat, mint a rügyek esetében! A levél anyagának olyan száraznak kell lennie, hogy elporlik, amikor a hüvelykujja és az ujja között dörzsöli.

Minél szárazabb, annál jobb és annál nagyobb hasis-hozam várható a levél anyagától. Ennek az az oka, hogy a THC kristályok sokkal könnyebben válnak le, amikor száraz a felület.

Az aranysárga pornak kissé eltérő hatása van, ha tisztán elszívja, és néhány szmóker jobban kedveli az édes high-t és a hasis hatásait, mint a rügyek elszívása esetén jelentkező tompító hatást.

GYŰJTSÖN KIEF-ET A 3 RÉSZES MORZSOLÓVAL

A kief gyűjtésének legegyszerűbb módja egy háromrészes morzsoló. Az ilyen típusú morzsolóknak van egy speciális alsó rekeszük,egy szűrővel a tetején, amellyel összegyűjthető a kief - ez a kief gyűjtő. Ily módon, amikor darálja a füvet, nem pazarolja el azt a részt, amit sokan a legjobbnak tartanak.

Tipp: A fű morzsolása során kicsit rázza és ütögesse meg a morzsolót, hogy megmozgassa és még több kiefet tudjon gyűjteni.

Ha akarja, akár el is szívhatja az összegyűjtött kristályokat, akár egy jointban akár tálból. A kief egy részét rá is szórhatja a fűre, hogy extra ütést kapjon, de dohánnyal is összekeverheti.

Sőt, még ennél is több jó dolgot tehetünk vele: Használhatja THC-infúziókhoz, kannabiszvaj készítéséhez, vagy vaporizátorokban. Csak adjon hozzá egy kis kiefet a párologtató kamrához, és teljesen új szinten élvezheti a vaporizálást. Felhívjuk a figyelmét, hogy a kief nagyon erős, ezért valószínűleg csak nagyon kis mennyiségre lesz szüksége az őrült high-hoz!

GYŰJTSÖN KIEFET HASISHOZ

A valódi kief móka akkor kezdődik, amikor hasis lesz belőle. Nézzünk meg három egyszerű és hatékony módszert arra, hogyan készíthetünk hasist az összegyűjtött kristályokból.

GYŰJTSÖN KIEFET HASISHOZ

POLLINATOR

A háromrészes morzsoló kis mennyiségű levél esetén tökéletesen végzi a dolgát és összegyűjti az anyagot, de ha nagyobb mennyiséget szeretne összeszedni a hash előállításához, akkor valami nagyobb teherbírású eszköz kell. Ismerkedjen meg a Pollinatorral. Ez alapvetően egy nagy forgódob, szitával, amely leválasztja a kristályokat és alul összegyűjti őket.

A pollinátort a következőképpen kell használni:

• Készítse elő a levél alapanyagot

Mivel a leveleknek nagyon száraznak kell lennie, hasznos lehet, ha előtte egy éjszakára beteszi őket a fagyasztóba. Ez különösen akkor hasznos, ha pollinátort akar használni. A fagyasztóban lévő hideg miatt a THC kristályok törékennyé válnak és sokkal könnyebben leválnak. Ügyeljen arra, hogy szorosan lezárható tartályba tegye a leveleket a mélyhűtőbe.

Arról is győződjön meg, hogy alaposan összetöri az anyagot, amelyet használni szeretne. Ezzel biztosíthatja, hogy maximális mennyiségű trichoma lesz kinyerhető, így drámaian növeli a hash hozamot. Ügyeljen arra is, hogy ne maradjanak közte gallyak (vagy csak a lehető legkevesebb), mivel ezek károsíthatják a szitát. A szita meglehetősen sokba kerül, így nem lenne célszerű megrongálni sem gallyakkal sem más nagyobb darabokkal.

• Tegye az anyagot a pollinátorba

Helyezze a leveket a dobba, és kapcsolja be a szerkezetet. A motor elkezd forogni, így forgatja a leveleket és mechanikusan leválasztja a trichomákat az alapanyagról. Körülbelül 30–40 percig tartó centrifugálás után megállíthatja a pollinátort, és összekaparhatja a hasis port.

• Préselje hasissá a kiefet

A csodálatos hasis elkészítéséhez préselje össze a port (a préselt port skuffnak hívják) és legalább egy évig tárolja, hogy érlelődjön. A por összenyomására azért van szükség, mert ez javítja az ízét és illatát, ezenkívül könnyebben kezelhető és szállítható. Egy préselt hasis-darabot könnyebb megosztani valakivel, mint egy halom ragacsos port. Mindenesetre, minél jobb a minőség, annál kevésbé kell préselni. Rossz minőségű hash esetén olyan nyomóeszközre lesz szüksége, amely nagyobb erőt képes kifejteni. Ennek az az oka, hogy ha a kristályok közé több növényi anyag keveredik, akkor kevésbé tapadnak össze.

Pollinator

Előnyök

• Nagyon sok levél anyagot képes feldolgozni
• Sok kiefet képes összegyűjteni
• Nagyon könnyen használható

Hátrányok

• kissé drága
• Csak akkor éri meg, ha van elegendő anyag

Vizes hasis

A buborék-hash (vizes-hasis) előállítása ugyanazon elvek szerint működik, mint a pollinátor, de a kristályok elválasztásához jéghideg vizet használnak. A vizes hasis készítése valamivel munkaigényesebb, de a kapott minőség egészen különleges.

A következőképpen kell eljárnia:

• Kell egy nagy vödör és szitazsákok

Szükség lesz egy nagy, kb. 20 literes vödörre, amelybe speciális bubble bag-et, szitazsákot kell majd tenni . Egy ilyen készlet két vagy több zsákból áll, különböző méretű nyílásokkal. Az egyik szita lehetővé teszi a kristályok áthatolását, a következő, finomabb lyukú szitazsákok pedig egyre nagyobb és nagyobb tisztaságú kristályt tartanak meg. Ha több szűrőzsákkal rendelkező bubble hash készletet szerez be, különféle töménységű kivonatokat gyűjthet. A legnagyobb lyukú táska tartalmazza a legtöbb növényi anyagot, míg a legkisebb lyukakkal rendelkező hálóban a legtisztább hasist találja majd.

• Töltse fel a vödröt jeges vízzel

Először is töltse fel a vödröt jeges vízzel. Minél hidegebb, annál jobb, mivel ez megkönnyíti a kristályok szétesését. Extra tipp: Mielőtt elkezdené a vizes hasis készítését, tegyen egy csomó 1-2 literes palack vizet a fagyasztó rekeszébe. De ne várja meg, amíg a víz lefagy, csak addig tartsa bent, amíg jéghideg nem lesz. Ez tökéletes lesz a minőségi vízkivonat készítéséhez.

• Helyezze a szitazsákot a vödörbe

Tegye a bubble hash-zsákokat a jeges vízes vödörbe, ügyelve arra, hogy a legalsó zsák a legapróbb hálós legyen.

Bubble Hash

• Tegyen egy mixert a feltöltött vödörbe

Tegyen egy botmixert a levelekkel feltöltött vödörbe és indítsa el. Ahogy a keverő forog és keveri a vizet, a kristályok fellazulnak. Ne használja a keverőt teljes sebességgel, mert nem az a cél, hogy a leveleket pépesre daráljuk. Ez csak gyengébb minőségű végterméket eredményez. A pollinátorhoz hasonlóan a legjobb eredményt úgy érheti el, ha egy éjszakát a fagyasztóban hagyja a leveleket, mielőtt hozzákezd a folyamathoz. Hasonlóképpen, jó lehet, ha jégkockákat tesz a vödör vízébe.

A vízkeverés legjobb módja, ha a keverőt egy időzítőhöz csatlakoztatja, 20 percig működteti, majd 5 percre kikapcsolja, majd újabb 20 percre elindítja. Ezt a folyamatot kb. 1,5 órán keresztül kell ismételgetni.

Fontos: Ellenőrizze, hogy a keverő rögzítve legyen, hogy ne szabaduljon el és ne tegye tönkre az egész műveletet, valamint a zsákokat. Ne használjon éles szélű keverőt, mivel nem marihuána turmixot akarunk készíteni! Óvatosan kell keverni az anyagot a jeges vízben. Ez is elegendő ahhoz, hogy a THC kristályok leváljanak.

Onnan tudhatjuk, hogy elegendő mennyiségű kristályunk van, hogy a víz sárga, aranybarna színűvé válik. Mivel víz segítségével vonjuk ki a hasist, nem áll fenn az oldószeres szennyeződés veszélye, így megfelelő lesz a tisztasága és a minősége. Eljött a pillanat, amikor kivehetjük a vízből a zsákokat. Ürítse ki belőlük a vizet, rázza meg oda-vissza kinyitás előtt, és ott fekszenek majd a sárga kristályok egy halomban!

Előnyök

• Szárított anyaggal működik legjobban, de frissel is jó
• Nem igényel olyan nagy vagy drága berendezést, mint a pollinátor
• Biztonságos, mert oldószerként vizet használ
• Kiváló minőségű a hasist eredményez

Hátrányok

• Nem a legegyszerűbb módszer a hasis előállításához
• Eltart egy ideig
• Több anyagra van szüksége, mint a pollinátor esetén
• Egyes fajták ezzel a módszerrel kissé elveszítik az ízüket

BUBBLEATOR

Ugyanaz a cég, amely a Pollinátort is gyártja, megalkotta a Bubbleator, egy remek gépet, amellyel gyerekjáték a vizes hasist előállítani. A gép úgy néz ki, mint egy kis mosógép, és megszabadítja a vödör és a mixer használatának nehézségeitől. Rendkívül könnyű kezelni, és kiváló eredményekre képes.

A Bubbleator segítségével fantasztikus vizes hasist készíthet:

• Helyezze anyagot a Bubbleator szitazsákjába

Tegye bele az anyagot a a Bubblerator-hoz tartozó nagyméretű szitazsákba. Helyezze a zsákot a Bubbleatorba, és töltse fel jéghideg vízzel. Tehet hozzá néhány jégkockát is.

• Kapcsolja be a Bubbleator készüléket

Nyomja meg a Bubbleator kapcsolóját, és a készülék szupergyorsan, 15 perc alatt elkészíti a hasist! Csak hagyja, hogy a Bubbleator tegye a dolgát, és hamarosan megkapja a kívánt kristályhalmot. Kényelmes, mivel nem kell megfelelő keverőt keresnie, és nincs szükség hosszú órákra a hasis elkészítéséhez! A Bubbleator szűrőzsákokkal, hőmérővel és tisztító tasakkal érkezik.

Bubbleator

Előnyök

• Gyors
• Kényelmes
• Könnyen kezelhető

Hátrányok

• Drágább
• Egyféle hasist készít

PRO TIPPEK A KIEF KÉSZÍTÉSÉHEZ

Teljesen mindegy, hogy Pollinátort, Bubbleatort használ, vagy a régimódi módszerrel készíti el a vizes hasist, elméletileg azonnal élvezheti az elkészült hasist. De a valódi hash-ínyencek hagyják, hogy készleteik legalább egy évig érlelődjenek. Ez eleinte kellemetlennek tűnhet; elvégre, ki akar várni azzal, hogy élvezhesse a fantasztikus kivonatot? Ha viszont minden évben termeszt és készít hasist, akkor hamarosan végtelen mennyiségű minőségi készletet fog felhalmozni!

A KANNABISZ RÜGYEKEN TÚL

A lédús kannabiszrügyek és a THC-ben gazdag cukorlevelek csak a kezdetet jelentik. Igen, igaz, még ennél is többet nyerhetünk a kannabisznövénnyel, így egyetlen rész sem vész kárba! Sőt, akár még a szárakat is felhasználhatja tea vagy marihuána likőr készítéséhez. Természetesen még sok minden mást is tehet a trichomákban gazdag cukorlevelekkel, beleértve ehető ételek készítését és vaporizálást a rüggyel együtt.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.