Minden, amit a feminizált kannabiszmagokról tudnia kell

Everything You Need To Know About Feminized Cannabis Seeds

Ha kannabiszmagot vásárol, mindenféle furcsa kifejezéssel találkozhat. Olvashat feminizált kannabiszmagokról, fotoperiodikus növényekről, automata virágzásúakról, hímekről, nőstényekről, hibridekről, hermafroditákról és sok egyéb másról. Ha csak most kezd el foglalkozni a fűtermesztéssel, mindez kétségtelenül meglehetősen zavarónak tűnhet.

De ne aggódjon! Ha ezek a fogalmak félelmetesnek tűnnek is, de teljesen érthetőek, miután magyarázatot kap rájuk. Bár mindent el akarunk magyarázni egyszerre, de egyesével fogunk haladni és ma a feminizált magokra összpontosítunk.


Mik Azok a Feminizált Magvak?

Nem is olyan sok idővel ezelőtt, ha magról ültettek kannabiszt, 50% esély volt arra, hogy hím növény fejlődik. Ugyanakkor csak nőivarú növények növesztenek kannabinoidokban (azaz THC-ban és CBD-ben) gazdag rügyeket.

A hím növények pollenzsákokat fejlesztenek, és ha elég hosszú ideig a környéken vannak, megporozzák a nőivarú növényeket, és drasztikusan csökkentik termésüket. Emiatt azoknak, akik normál magvakat termesztettek, a lehető leghamarabb azonosítaniuk kellett növényeik nemét, hogy megsemmisítsék a hímeket.

A feminizált kannabiszmag létrehozása az 1990-es években azonban forradalmasította a kannabisztermesztést. A feminizált kannabiszmagokat genetikailag úgy tervezték, hogy csak női növények fejlődjenek belőlük, és ez szinte mindig (99,9%) így is történik. A szerencsefaktor kiiktatása sokkal könnyebbé és gazdaságosabbá tette a kannabisz termesztését.

A feminizált magokat jellemzően fotoperiodikus növények előállítására tervezték. A fotoperiodikus kannabisz a napfényes / sötét órák számától függően virágzik. A természetben a kannabisz nyár végén kezd virágzni, amikor rövidülnek a napok. Beltéren a kannabiszt mindaddig a vegetatív fázisban tartják, amíg a termesztő felkészül a virágzás előidézésére a világos órák csökkentésével.

Tömören a Feminizált Kannabisz Vetőmagokról

• A hím növényekhez képest magas a kannabinoidok mennyisége. A törzseket gyakran a maximális hatékonyságra és aromára nemesítik.
• A vetőmagok 99,9%-a nőnemű, így a növények szinte mindig nőivarúak lesznek.
• Nincs szükség a növények nemének ellenőrzésére, és a hím növényeket sem kell kidobni.
• A feminizált törzsek általában fotoperiodikus törzsek, azaz fényciklusfüggõek.

A Royal Queen Seedsnél az összes feminizált magot kategóriákba sorolják és címkével látják el, így vásárláskor nem fog összezavarodni.

Ki Használja a Feminizált Törzseket És Miért?

A piacon jelenlévő magas minőségű feminizált vetőmagok leggyakrabban THC-ban gazdag növényeket rejtenek. Mivel ez a kannabisz legfontosabb pszichotróp alkotóeleme, a kannabisz-használók minden típusa élvezi a kannabinoid hatását, a high-t melyet a THC okoz.

  1. A rekreációs felhasználók élvezik a feminizált törzsek által kiváltott nyugtató, pihentető, eufórikus vagy felemelő high-t. Tekintettel a rendkívüi változatos lehetőségekre, a felhasználók találhatnak esti chillezésre alkalmas fajtát, de élvezhetik az energikus nappali zizgést is, attól függően, hogy mit keresnek éppen. Ezenkívül, mivel sok törzsnél eltérő arányban vannak jelen a kannabinoidok, terpének és a sativa / indica genetika, a különböző feminizált fajták segítségével kikísérlezheti, hogy melyikük hatása a legmegfelelőbb Önnek.
  2. Azok, akik holisztikus célokra használnak kannabiszt, szintén a feminizált törzseket választják hatásuk miatt. Előfordulhat, hogy a THC javítja a hangulatot, és segít megnyugodni a feszült helyzetekben, vagy egyszerűen csak csökkenti az esetleges kellemetlen tüneteket. A felhasználók arról is beszámolnak, hogy a THC más előnyei mellett segít jó éjszakai alvásban is.

WHO USES FEMINIZED STRAINS AND WHY?

Sativa, Indica, Hibrid És Ruderalis Törzsek

A kannabisznak több különféle típusa vagy alfaja létezik. A két fő kategória a sativa és az indica, de vannak hibrid és ruderalis törzsek is, amelyeket érdemes figyelembe venni.

Korábban azt hitték, hogy a kannabisz hatása attól függ, hogy melyik családhoz tartozik az adott fajta - hogy inkább indica vagy sativa. Az indicákról azt tartották, hogy nehéz „tompító” érzéssel járnak, míg a sativákról azt mondták, hogy olyan energiát keltenek, amely jobban illik a napközbeni használathoz. A közelmúltban azonban egyre több bizonyíték került elő arról, hogy egy adott törzs hatása inkább a törzs terpénprofiljához kapcsolódik, nem pedig az alfajhoz, amelyhez tartozik.

Másként fogalmazva, akár az indicáknak is lehet felemelő hatása, míg a sativák között is találhatunk nyugtató hatásút, azaz a dolgok nem olyan egyértelműek, mint valaha hitték. Ahhoz, hogy megismerje egy törzs sajátos hatásait, javasoljuk, hogy vásárlás előtt olvassa el a törzs leírását.

Ahol több különbség van az alfajok között, az inkább a növekedésükben és morfológiájukban jelentkezik:

Az indicák alacsonyak és bokrosak, széles levelekkel. Gyakran meglehetősen robusztusak, és sokféle környezetben termeszthetőek.

A sativák magasabb, karcsúbb növények és vékony, hosszúkás levelek jellemzőek. Ezek a napkedvelő növények a meleg éghajlaton teljesítenek a legjobban. A virágzási idejük általában hosszabb, mint az indicáké.

A legtöbb kannabisz törzs manapság nem egyszerűen indica vagy sativa, jellemzően inkább hibridek, amelyek kombinálják az indica- és sativa-karakterisztikákat, és így növekedési tulajdonságuk is eltérő.

Van egy másik, nem gyakran említett alfaj, amelyet Cannabis ruderalis-nak hívnak. A Ruderalis törzsek „gyomszerűek” és vadon nőnek az északi régiókban, például Szibériában. Érdekes azonban, hogy a ruderalis természetes módon automatikusan virágzik. Ennek eredményeként a termesztők a ruderalis genetikát felhasználhatják a klasszikus fotoperiodikus törzsek automatikusan virágzó fajtáinak nemesítésére.

IS RUDERALIS THE SAME AS HEMP?

Gyorsan Virágzó Kannabisz

Számos kannabisztörzs esetében legalább 60–70 napot igényel a rügy érése, néhány esetben még hosszabb ideig tart. A rövid nyarakkal és esős ősszel rendelkező régiók termesztőinek ez problémát okozhat. Ha a növényeket október végéig a szabadban kell tartani, akkor a rügyek nedvessé válnak és bepenészedhetnek.

A gyorsan virágzó törzseket azért nemesítették, hogy segítsenek ezen a problémán. Ezek rövid, 6-7 hetes virágzás után készen állnak a szüretre, vagyis a termesztők szeptember közepén / végén le tudják aratni őket, így az eső csekély eséllyel veszélyezteti a betakarítást.

A gyorsan virágzó törzseket leggyakrabban úgy hozzák létre, hogy egy fotoperiodikus törzset egy ruderalis / automatikus virágzású törzzsel kereszteznek. A gyorsan virágzó törzsek azonban különböznek az automatikusan virágzó törzsektől, hiszen az utóbbi a fényciklus helyett az életkora alapján virágzik.

A Terpének Jelentősége a Kannabiszban

Mint már említettük, a legfrissebb kutatások azt sugallják, hogy a kannabisz sajátos hatásait nemcsak a kannabinoidok, hanem valószínűleg a terpének néven ismert aromás vegyületek is befolyásolják. További kutatásra van szükség ezen a területen, ami megmagyarázná, hogy bizonyos törzsek miért vannak eltérő hatással annak ellenére, hogy azonos arányban van bennük jelen a THC és a CBD.

Amit tudunk, a terpének (limonén, mircén, pinén stb.) adják a kannabisz törzseknek megkülönböztetett ízét és aromáját. Ezért van, hogy az egyik kannabisz törzsnek gyümölcsös illata van, másik növényre pedig citrusos, virágos, savanyú vagy fás aroma jellemző.

THE IMPORTANCE OF TERPENES IN CANNABIS

Hogyan Termessze a Feminizált Vetőmagokat

Már említettük, hogy a feminizált vetőmagok könnyebben termeszthetők, mint a normál vetőmagok. Ez elegendő lehet ahhoz, hogy lazítson a figyelmén, de azért ne legyen gondatlan. Ahogyan a hím fotoperiodikus növényeknél, úgy a feminizált kannabisz termesztése során is különös kihívások adódhatnak.

1. Beltéren Vagy Kültéren

Beltéri termesztés esetén a világosság/sötétség ütemezését manuálisan kell módosítani. A termelők ezt általában akkor teszik meg, amikor a növények elérték a megfelelő magasságot (a kívánt végső magasság kb. ½-e). Pont elég ennyi, mert a növények gyakran megnyúlnak a virágzásuk korai szakaszában és helyet kell biztosítani a megfelelő növekedéshez.

Beltéren a feminizált kannabisz virágzásának beindítása érdekében a termesztők 12/12-es ütemtervre kapcsolják át a lámpákat. A hosszabb sötét időszak szimulálja az őszi körülményeket, és a növények megkezdik a virágzást.

Kint a feminizált kannabisz optimális éghajlatra és megfelelő időben történő ültetése az elsődleges. Miért? Mivel a napfényes órák az évszak függvényében változnak, és a növényeknek speciális ütemtervre van szükségük a virágzáshoz. Ennek kielégítésére általában tavasszal (amikor nincs fagy) kell ültetni és ősszel betakarítani.

2. Mennyi Időre Van Szükség a Feminizált Kannabisz Termesztéséhez?

Függetlenül attól, hogy beltéren, vagy szabadban termeszt, az időzítés, mint mindig, most is a fajtától függ. Néhány fajta, mint például a indicák, viszonylag gyorsan növekszenek, rövid, 6–7 hetes virágzási idővel. Más törzsek, például Haze-k, virágzása kétszer annyi időt vesz igénybe.

Ha a lehető legrövidebb időn belül szeretne betakarítani, ültessen gyorsan virágzó fajtákat vagy feminizált automatikus virágot. Ezek közül néhány akár már 60 nappal a csírázás után készen áll.

3. Szeretne Különböző Feminizált Törzseket Termeszteni Ugyanabban a Térben?

Lehetséges különféle törzsek termesztése egy termesztő helyiségben, de ehhez tartozik egy tanulási görbe.

Ennek számos oka van. A különböző törzsek különböző magasságúra nőhetnek, eltérő tápanyagigényekkel rendelkeznek, és különböző időpontokban lesznek készen. Lehet, hogy átalakítási technikákat (metszés, vágás stb.) Is használnia kell, hogy egyenletes lombkoronát tartson a termesztőfény alatt.

4. Optimális Hőmérséklet És Nedvesség a Feminizált Magvak Termesztéséhez

Általában véve, a feminizált kannabisznak mérsékelt hőmérsékletre (21 °C körül) van szüksége az egészséges növekedéshez. Bármilyen szélsőség hibás növekedéshez és más problémákhoz vezethetnek. Ha nem optimális éghajlatú területen él, a legjobb eredmény elérése érdekében termesszen olyan környezetben, ahol szabályozható a hőmérséklet. Ha szükséges, használjon fűtő- és / vagy hűtőrendszert.

A kannabisz növények számára szükséges optimális páratartalom a növény aktuális életciklusától függ. Általános szabály, hogy a palánták és növények a vegetatív fázisban inkább a nedvesebb környezetet részesítik előnyben. Csökkentse a relatív páratartalmat 40–50%-ra, amikor a növények virágzanak, hogy csökkentse a penészesedést.

MILYEN TALAJT HASZNÁLJON A FEMINIZÁLT VETŐMAGOKHOZ?

5. Milyen Talajt Használjon a Feminizált Vetőmagokhoz?

A kannabisz akkor érzi magát a legjobban, ha tápanyagban gazdag, jól szellőző és jó vízelvezető talajban termesztik. A legtöbb üzletben kapható talaj már optimalizálva van a kannabisz termesztésére. Ha természetes talajt használ, akkor módosíthatja azt perlitet, kókuszrostot, vermikulitot, komposztot vagy humuszt használva, hogy jobban megfeleljen a növények számára.

6. Milyen Típusú Tápanyagokat Használjon a Feminizált Kannabisz Növényekhez?

Az egészséges növekedés érdekében a feminizált kannabisznövénynek különféle tápanyagokra lesz szüksége. A kezdéshez a három fő „makroelemre” nitrogénre, foszforra és káliumra van szüksége, valamint mikrotápanyagokra, beleértve a kalciumot, vasat, magnéziumot, rezet és különféle egyéb anyagokat.

A kereskedelemben kapható kannabisz tápanyagok általában minden szükséges makro- és mikrotápanyagot tartalmaznak, de feltétlenül fontos, hogy az ajánlott adagolásnak megfelelően használja őket (esetleg valamivel kevesebbet).

Vegye figyelembe, hogy a kannabisz tápanyagigénye eltérő a vegetatív és a virágzási szakaszban. Emiatt a kannabisz műtrágyák gyakran kétféle formában kaphatóak; az egyik a növekedéshez, a másik a virágzáshoz.

7. Milyen Vízre Van Szüksége a Feminizált Kannabisz Növényeknek?

A talajban termesztett kannabisz öntözésekor fontos, hogy víz- / tápanyagoldat pH-ja optimális értékű legyen, azaz 6–7 körül. Ellenkező esetben a növények akkor sem lesznek képesek felvenni a tápanyagokat, ha azok ott vannak. Szerencsére néhány csepp pH-értéket lefelé vagy felfelé módosító szerrel beállíthatja a csapvizet a megfelelő pH-értékre.

8. A Növények Alakítása - Mi Ez És Miért Kell Alkalmazni?

A növények átalakításával a termelők megfelelő méretben és alakban tartják a kannabiszt. Ez különféle technikákat foglal magában, ideértve a növények toppingját, metszését, szupervágását, lecsípését és / vagy levéltelenítését. Mindezek, így vagy úgy, a termesztőtér és a fény expozíciójának optimalizálására szolgálnak a jobb hozamok elérése érdekében.

A növények átalakítása stresszt okozhat a növények, és ideiglenesen megállíthatja a növekedését. Ezért a legtöbb típus korlátozott élettartama miatt nem alkalmas a feminizált autovirágzó számára. A feminizált fotoperiodikus kannabisznak azonban nincs ilyen korlátozása, ezért könnyen felépülhet.

Plant Training

Egyéb Alapvető Szakkifejezések És Fogalmak

Tudjuk, hogy a kannabiszhoz nagyon sok különböző kifejezés társul, és ezek könnyen összekeverhetők. A dolgok tisztázása érdekében úgy döntöttünk, hogy ezt a részt a kannabisz alapvető terminológiájának és fogalmainak a lebontásával zárjuk le.

Hogyan Készülnek a Kannabinoidok a Kannabiszban?

A kannabinoidok, például a THC, a CBD és a több tucat egyéb, nem a semmiből jelennek meg a növény növekedése során. Valójában rengeteg belső vegyi folyamat vesz részt ezek létrehozásában.

A folyamat egyik első lépése a geranil-pirofoszfátnak nevezett vegyület előállítása a növényben. Ez az anyag ezután kölcsönhatásba lép az olívetolic savval, hogy kannabigerol savat azaz CBGA-t hozzon létre.

Ez a vegyület a fő kannabinoidok építőköve, de a folyamat itt még nem fejeződött be. A CBGA-nak először bizonyos enzimekkel kell kombinálódnia, és a bioszintézis során az ismert kannabinoidok savas formáivá kell válnia. A THCA-val, a CBDA-val és a CBCA-val, szinte az út végén vagyunk.

Már csak egy további lépés szükséges ahhoz, hogy ezeket a kannabinoidsavakat THC-vé, CBD-vé és CBC-vé alakítsák: a dekarboxilezés. A kifejezés egyszerűen a kannabinoidok felmelegítésének folyamatára utal, így válnak "aktívvá". Ez természetesen automatikusan megtörténik, amikor dohányzik vagy vapol.

HOGYAN KÉSZÜLNEK A KANNABINOIDOK A KANNABISZBAN?

Hogyan Befolyásolja a Thc Az Endokannabinoid Rendszert?

Tehát hogyan működnek a kannabinoidok akkor, amikor belépnek az ön rendszerébe?

A két legismertebb kannabinoid a THC és a CBD. A THC felelős a jellemző kannabisz high-ért, míg a CBD, bár különféle jótékony hatásokkal jár, nem idéz elő high-t.

Ezek a kannabinoidok, a kannabiszban lévõ 100 vagy még annál is több másikkal együtt, közvetlenül vagy közvetve kölcsönhatásba lépnek az emberi test endokannabinoid rendszerével. Az endokannabinoid rendszer, amely nagyrészt kannabinoid receptorokból áll, számos fiziológiai funkciót befolyásol, beleértve a hangulatot, az alvást, az immunválaszt és még sok minden mást. Az endokannabinoidok (amelyek saját testünkben készülnek) a növényekből származó kannabinoidokkal együtt ezekhez a receptorokhoz kötődhetnek, hogy hatást fejtsenek ki.

Az egyik legfontosabb endokannabinoid az anandamid, más néven „boldogság molekula”. Neurotranszmitterként működik, üzeneteket közvetít az idegsejtek között. Ezek az interakciók befolyásolják az örömöt, a memóriát, a gondolkodást, a koncentrációt, az érzékelést, az időérzékelést és még sok minden mást.

A THC, mint kiderült, nagyon hasonló kémiai szerkezetű, mint az anandamid és éppen úgy kapcsolódik a kannabinoid receptorokhoz, különösen a CB1 receptorokhoz. Ezeknek az utaknak köszönhetően a kannabisz fogyasztása többféle módon erőteljesen befolyásolhat bennünket.

Miért Termel Terpéneket a Kannabisz?

A kannabisz, valamint más növények és gyümölcsök ezeket az aromás anyagokat a kártevők elleni védekezésként állítják elő, valamint hogy odavonzzák a beporzó rovarokat. Ezt bizonyítja az is, hogy a kannabisz egyre intenzívebb aromás vegyületeket alakít ki fertőzés esetén.

Mi Az a Sinsemilla?

A "Sinsemilla” spanyol szó, amely jelentése „magok nélkül”. A szó a régi időkből származik, amikor a feketepiacon sok volt a gyenge minőségű fű, tele vetőmaggal. Abban az időben a „sinsemilla” fű nagyon különleges volt ezért legmagasabb minőségű termék szinonimájaként használták.

Manapság a modern genetikával és a feminizált kannabiszmagok megjelenésével a magos rügyek szerencsére ritkává váltak. Most már nagyjából minden tisztességes kannabisz sinsemilla, tehát a szó elvesztette eredeti jelentését. Jó azért ezt tudni, mivel ezt gyakran a minőségi kannabisz leírására használják.

Mik Azok a Hermafroditák?

A két tipikus kannabisznövény-nem mellett a növény hermafrodita is lehet. Ha ez megtörténik, a növény egyszerre mutat mind női, mind hím tulajdonságokat. Nevezetesen, ahogy a növény érik, rügyek és pollenzsákok is kialakulnak. Ennek eredményeként kis terméshozam és magokkal teli, rossz minőségű kannabisz várható.

A kialakulásának leggyakoribb oka a növényi stressz. Ez előfordulhat a virágzás során a sötét időszak megszakítása miatt, amely „újranövekedést” idéz elő, de más környezeti stresszhatások is felelősek lehetnek, beleértve a kártevőket, a szélsőséges hőmérsékleteket és a páratartalom eltolódását.

Ennek megelőzésére a legjobb módszer a kannabisz ellenőrzött környezetben történő termesztése. Tartsa a növényi stresszt a lehető legalacsonyabb szinten és jelentősen csökkenti a hermafroditizmus esélyét.

Mik a Honos Fajták?

A honos fajták olyan kannabisz típusok, amelyek természetes környezetükben fejlődtek ki. Azt is mondhatnánk, hogy ezek tiszta, eredeti kannabisz törzsek. Néhány honos fajta Afganisztán és Pakisztán hindu kush régiójából származik, ám találhatunk belőlük Afrikában, Jamaikában, Ázsiában, Dél-Amerikában és Oroszországban is.

MIK AZOK A HERMAFRODITÁK?

A Legjobb Feminizált Kannabisz Családok

Több száz feminizált hibrid található a piacon, de szinte mindegyik a maroknyi főcsalád valamelyikéből származik. Az emberi családokhoz hasonlóan, mindegyiknek van olyan közös vonása, amely megmutatja, honnan ered.

🍁 Kush

A Kush genetikával rendelkező kannabisz törzseknek mély nyirkos aromájuk van és - mivel ezek általában indicák - mélyen pihentető kanapéhoz láncoló hatást kínálnak. A fajtától függően földes, fás, fenyős és citrus illatú terpénekkel is rendelkeznek.

🌫️ Haze

A Haze törzsek olyan sativa rajongók számára készültek, akik értékelik a bizsergető agyi zizgést és a nappali lángolást. Terpénprofilja számos ízt tartalmaz, az édes és a citromos, a kávés és a csokoládés között.

🔮 Afghan

Az Afghan genetikával rendelkező kannabisznak általában fűszeres, földes és friss íze van. A legtöbb törzs indica domináns, tehát pihentető, boldogító, kanapéhoz láncoló élményt nyújt, amely kiválóan alkalmassá teszi éjszakai élvezetre.

🍦 Gelato

A Gelatoval készített törzsek, amelyek elsőrendű képviselői a Cali fűnek, általában gyümölcsös, desszertszerű aromával ragyognak. Közülük sokan hibridek, vagy legalábbis olyan érzést keltenek, így az euforikus agyi high-ra és a pihentető élményekre is számíthat.

🍪 Cookies

A cookie-törzsek eufórikus és szociális hatást váltanak ki, csipetnyi fizikai pihentető hatással. Földes és édes aromákra számíthat, a jellegzetes cookie-ízek mellett összeolvadva egy ínycsiklandó kombóba.

🍇 Blueberry

A Blueberry eredetű törzsek gyakran rendelkeznek olyan terpénprofillal, amelyet gazdag, édes és gyümölcsös bogyós jegyek jellemeznek. A genetika az USA nyugati partjáról származik, a Blueberry törzsek mélyen pihentető és nyugtató hatásukról híresek.

💜 Purple

A Purple genetikával készített kannabisz törzsek vöröses / lila színekben pompáznak, amelyek a késői virágzás idején, a hűvösebb éjszakákon sokkal élénkebbek. A terpénprofil egyesíti a sötét hash aromákat a föld-, a citrom- és a fenyő illataival. Mivel a purple törzsek többsége indica, hatásuk általában kábító és pihentető.

🍌 Banana

Az eredeti Banana indica domináns (70% Indica) és gazdag terpén profiljáról híres, amely édes banán aromákat és ízeket mutat. A törzs igen hatékony (25% THC) és erőteljes relaxáló hatást fejt ki. A leszármazottai szerencsére továbbviszik ezeket a vonásokat.

🦨 Skunk

A Skunk sok kannabisz rajongót lenyűgöz pézsmás aromájával. Ezt a törzset a modern piacon jelenlévő különféle törzsek alapjaként is felhasználták. A Skunk genetikával büszkélkedő törzsek általában álmosító hatásúak, boldog és felemelő érzésekkel.

🧀 Cheese

Az eredeti Chesse, a fent említett Skunk és Afghan genetikák felhasználásával készült, egy indica domináns hibrid, csípős, érett sajt illatáról híres. A Cheese-ből származó törzsek jellegzetes sajtos illatjegyekkel ragyognak és kiegyensúlyozott hatásúak, az eufórikus magasságokat a nyugtató tompító hatásokkal kombinálják.Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.