Marijuana termesztés: Indica VS. Sativa

A kender egy ősi, és rendkívüli alkalmazkodással megáldott növény, melyet az egész világon termesztenek. Azáltal, hogy különböző éghajlatoknak, termőterületeknek, fényviszonyoknak, hőmérséklet különbségeknek, valamint különböző tenyésztőknek lettek kitéve, ezek a növények, végül számtalan, egyre különböző cannabis-fajtákká fejlődtek. Nézzük meg közelebbről a Sativa, és az Indica marijuana termesztésének gyökereit.

A kender eredeti, három fő osztálya a Cannabis sativa, a Cannabis indica, és a Cannabis ruderalis, melyek össze lettek keverve, és így, ebből származik a 21. század hármassága, ha a kender osztályozásáról beszélünk. Autoflowering cannabis, hibridek, orvosi marijuana, mind-mind a jövő kenderfajtái.

A ruderalis genetikáját is felhasználták, leginkább azért, hogy azzal kifejezetten felgyorsítsák, és villámgyors virágzást érjenek el, mely a fotoperiodikusságtól független. A modern, autoflowering variánsok a fotoperiodikus Indica és/vagy Sativa fajták hibridjei. Hasonlóan, a mai gyógyászati célra tenyésztett kenderfélék is Indica-k és Sativa-k keverékei, valamint nemrégiben kifejlesztett Auto-k is azok, és inkább azok nagyobb CBD szintjéért választják őket, mint a THC-jéért.*

Ebből következik, hogy lényegtelen, melyik kenderfajtát is választod a termesztéshez, mivel abszolút tisztában kell lenned mind a Sativa, mind az Indica cannabis-ok tartásának jellegzetességeivel. A tudás, hatalom: a sikeres, ganja-termesztő kertésznek ismernie kell a különféle igényeket a Sativák, fa-szerű növekedéséhez, és a zömök, és nehéz Indicákhoz.

SATIVA FÁK

Cannabis Sativa Trees

Egy fajtiszta sativa-fajtához igen nehéz manapság hozzájutni, és ez nem is beltéri termesztéshez való. A designer sativa-hibridek, mint az Amnesia Haze, 12, vagy több héten keresztül is képes virágozni: mindazonáltal, az Amnesia sokkal barátságosabb a beltéri termesztőkkel. Kevés gyakorlással, ez a típus, főleg hidro-termesztőknél* ,elképesztő végeredményeket tud produkálni.

Míg a jelenlegi Sativa-variánsok, kültéri körülmények között, 3m+-ra is meg tudnak nőni, főleg mediterrán éghajlaton, ez a keresztezésekkel és a kiválasztó tenyésztéssel kevesebb virágzási időt, és tömöttebb bugákat eredményezett.

A legújabb, Sativa domináns hibridek, mint a Shining Silver Haze, ültethetőek beltéren, vagy kint is, és csak kevesebb, mint 10 hetet virágoznak. A felemelő, és szinte ünnepélyes Sativa-betépettség végig fennmarad, míg az Indica hatása lassan, de biztosan bekúszik anélkül, hogy ezzel a fotelbe szögezne.

Általánosan szólva, a Sativa-szerű kenderfajtáknál vékonyabb levelekkel találkozhatunk, amik között nagyobb a távolság is, valamint a vegetatív stádiumban gyorsan, függőlegesen nőnek, egészen a virágzásig, sőt, olykor egészen a szüret napjáig. A Sativák, a cannabisfélék fái, és a ScrOG. és/vagy LST technikák alkalmazása náluk megfontolandó lehet, hogy így egy szép és egyenletes virágkupolát képezhessünk.

A bolyhos bugák már többnyire eltűntek, és kicserélődtek a hosszú, gyertya alakú csúcsvirágzattá. A régimódi Sativa típusok gyakran szellős, és kevésbé tömött virágokat alkottak. A mai, Sativa-hibridek ugyanazt, a felsőpoc-kategóriás, minőségi cuccot adják, csak ezúttal a múltbéli fejfájások nélkül. Tömöttebb bugáknak nagyobb a penésszel szembeni ellenállásuk is.

A gyengébbtől, a közepes erősségű közegig, ami általában elvárható lehet ezeknél a fajtánál. A vad ízektől kezdve, mint a cukorka, vagy az erdei gyümölcsök, mind érezhetőek lehetnek a Sativa-n. A Haze Berry egy olyan ízkombinációt és szárnyaló “high”-t takar, amit egy pár generációval korábban, a termesztők soha nem gondoltak volna, hogy a Sativa-któl ez lehetséges lehet.

INDICA BOKROK

Cannabis Indica

A fő különbség, az ágas-bogas, alacsony beállítottságú Indca bokrok, és a hosszú, szőlőtő szerű Sativa fák termesztési jellegzetességei között, hamar nyilvánvalóvá válik.

Az Indica-k a legjobbak beltéri termesztéshez, mivel gyorsabban virágba borulnak, mint a Sativa-félék, és azt a testes, gyantás gombócot képezik, amit a fűfogyasztók olyannyira kedvelnek. Az Indica-hibridek, mint a Northern Light fűtötte fel igazán a beltéri termesztés forradalmát. Magas a hozama, és olyan gyorsan beindul, hogy alig kell majd várnod.

A Cannabis Indica tenyészetei jócskán a furcsa konfliktusok összefolyásából, és a jó szerencséből ered. A Kush variánsok genetikája, mely egyébként még mindig értékes tenyésztési cikk, a hindu Kush hegyvidékéből lettek csempészve, ahol Afganisztán és Pakisztán határos egymással. Az az érzés, mikor a fotel behúz, szinte egyenlő az Indica domináns variánsokkal.

A mi, Special Kush 1-ünk egy régi, eredeti, és hegyvidéki Kush. Az Indica-k több klorofilt tartalmaznak, ami gyorsabb virágzásra ösztönzi őket, mint a Sativa-ké. A Wild Kush-on csak kis változtatás szükséges, mint komplett beavatkozás ahhoz, hogy kivételes mennyiségű, beltéri szüretünk lehessen, mindösszesen 7-8 hét virágzás alatt.

A sötétzöld, vastag levelek sokkal hatásosabb napelemek, mint a Sativa világosabb zöld színű, vékony leveleié. Viszont, pont ezért szükség lehet egy kis metszésre később, amikor takarnák a virágokat a fénytől.

A legjobb, modern Indica-hibridek, általában meg vannak kavarva egy kis Sativa genetikával. Az O.G. Kush néhány olyan, Sativa-fajtát is fel tud sorakoztatni, melyek lehetnek egészen, lime-színű zöldek, vagy éppen igazán erőteljes, rendkívüli betépést nyújtanak.

A SOG metódus az egyik leghatásosabb és termékenyebb módja annak, hogy egy jó, vastag, gyantától csillogó, felturbózott Indica bugát kaphassunk. Általában az Indica domináns fajták jobban tolerálják ha nagyobb mennyiségű tápanyagot adunk neki, vagy legalábbis inkább értékeli a jobban tápanyagozott talajt, mint a Sativa-k.

A hagyományos Indica-k, mint a Hindu Kush örökségének variánsai, lehetnek éppen túl erősek, akár éppen egész földes ízűek, néhány mai szakértő számára. A Bubble Kush és a Pineapple Kush a mi, saját, igazán ízletes, Indica domináns hibrideink, az ilyen a választáshoz.

A HIBRID CANNABIS FELEMELKEDÉSE

Cannabis Hybrid

A legtöbb kenderféle ma már egy kombináció a Sativa és az Indica vonalakból. A különböző típusok jellemző jegyei végigkísérik a cannabis fejlődését, mikor magról neveljük. Ahogy kitaláltad, mit is szeretnél, elkezdheted keresni azt a, vagy Sativa, vagy Indica-domináns hibridek, mely termesztéshez, számodra a legelőnyösebb lehet.
A gyógyászati, CBD-ben gazdag fajták, mint a mi Painkiller XL-ünk, általában, mint minden, feminizált mag, Indica és Sativa hibridek, és ugyanolyan törődéssel, és figyelemmel kell bánunk velük, mint akármilyen másikkal.

Még az Autoflowering fajtákban, mint a mi Royal AK Automatic-ünk, és a Royal Haze Automatic-unk, vagy az Indica, vagy a Sativa jellegzetésségei dominálnak, és a legjobbat nyújtja annak a termesztőnek, amelyik olvasni tud a sorok között, vagy inkább a levelek között - de nem ám a tealevelekben!

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.