A kannabisz termesztése: Indica, sativa és a hibridek

Cover

A kannabisz növény sokoldalú, szívós és - sok növénytől eltérően - a világ szinte minden éghajlatán képes életben maradni. Az evolúciónak (és később a szelektív nemesítésnek) köszönhetően azonban a faj alkalmazkodott a tájakhoz, amelyeken termesztették, így a mai napig hatalmas eltérések vannak a különféle kannabisznövények között.

A KANNABISZ ALFAJAINAK MEGÉRTÉSE

Több ezer egyedi kannabisz törzs van, és mindegyik eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek befolyásolják a növekedést, a termés hatékonyságát, az ízt és aromát, valamint az emberekre gyakorolt fiziológiai hatásokat. Ugyanakkor ezeket a törzseket három kannabisz alfajba lehet csoportosítani: Kannabisz sativa, kannabisz indica és kannabis ruderalis.

A fotoperiodikus törzsek (azok a törzsek, amelyek a fényciklus változása alapján kezdenek virágzni) túlnyomó többsége változó mennyiségben tartalmaz mind indica, mind a sativa genetikát. A ruderalis viszont egy olyan automatikus virágzású kannabisz, amely az életkora alapján virágzik, és morfológiai szempontból alacsonyabb rendűnek tekinthető a fotoperiodikus kannabisznál. Bár ezzel kapcsolatban még sok információ van, a cikk hátralévő részében elsősorban az indica és a sativa jellemző tulajdonságaira összpontosítunk, hogy az átlag termesztő pontosabb képet kapjon arról, mire számíthat.

KANNABISZ INDICA

A kannabisz indica India, Pakisztán, Törökország és Afganisztán mai régióiban őshonos. A Hindu Kush hegyek kemény és változatos környezetéből származnak, ezek az zömök bokrok, amelyek széles, sötétzöld levelekkel fejlődnek, hogy az összes rendelkezésre álló napfényt felszívják, gyorsan virágzanak, és rengeteg sűrű rügyet termelnek.

TERMESZTÉSI INFORMÁCIÓK

Az indicák az általuk kínált rövid növekedési ciklusnak köszönhetően - alacsony termetükről nem is beszélve - nagyon kényelmesek lehetnek az otthoni termesztők számára anélkül is, hogy túl sok idő, hely vagy erőforrás lenne a kezükben. Csak gondoljon bele; egy kompakt bokor, amely gyorsan beérik, könnyebben kezelhető (különösen beltéren), mint egy nyurga, bár fenséges fa. Még a szabadon termesztettek is rugalmasak és belenevetnek az ingadozó hőmérséklet arcába - csak ne feledje, honnan jöttek. Ráadásul a indicák gyors virágzási ideje azt is jelenti, hogy a szabadtéri termelők az első fagyok előtt leszüretelhetik a termést.

GONDOZÁSI TIPPEK

Noha az indica növények általában karácsonyfa-alakúra nőnek, ezt a növekedést korlátozhatjuk és manipulálhatjuk, hogy kiegyenlítsük a lombkoronát, és több fényt irányítsunk az összes rendelkezésre álló bimbóra. Az olyan technikák, mint a tápozás és az alapvető LST (alacsony stresszel járó kezelés), felhasználhatók arra, hogy a növény ideális formájúvá nőjön, egészséges legyen és hatalmas terméshozamot hozzon. Ha már elégedett azzal, ahogy kinéz, átkapcsolhatja a vegetációs szakaszban lévő növényét a virágzási fázisra azáltal, hogy a világos órákat 12 bekapcsolt órára csökkenti a 12 kikapcsolt óra mellett.

INDICA

Az egyik legjellemzőbb „hátrány”, amely miatt vigyázni kell az indicákra, az egyik legnagyobb erősségük: a sűrű rügyek. Valójában, ahogy a rügyek méretükben növekednek és súlyuk növekszik, sokkal nagyobb a kockázata a penész kialakulásának, különösen olyan nedves területeken, ahol a hőmérséklet kedvez a károsítók és a kórokozók megtelepedésének. Kerülje el ezt a problémát odabent a környezet körülményeinek gondos ellenőrzésével vagy kint megfelelő fedezék felállításával (eső, túlzott páratartalom stb. esetén). Kiváló biztonsági háló lehet egy kis üvegház vagy fészer, ahol elrejtheti növényeit a rossz időjárás elől.

A KANNABISZ INDICA JELLEMZŐ TULAJDONSÁGAI

• Alacsony, zömök testalkat
• Széles, sötétzöld levelek
• Sűrű rügyek
• Rövid virágzási idő
• Rugalmasan reagál a hőmérsékleti ingadozásokra
• Fogékony a penészre és a kártevőkre

Úgy tűnik, hogy az indica az Ön fajtája? Nagyszerű! Nézze meg a top 10 indica törzsünket, és induljon el a termesztés útján.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 hetek
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Szeptember vége
Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Northern Light

KANNABISZ SATIVA

A kannabisz sativa elsősorban Afrika, Ázsia és Közép-Amerika meleg, száraz éghajlatú vidékein található. Ezek a törzsek magas, karcsú példányokká alakulnak, hosszú, vékony levelekkel. Mivel a kannabisz sativa magassága meghaladhatja a 3 métert, általában sokkal hosszabb időre van szüksége az éréshez, mint az indicáknak.

TERMESZTÉSI INFORMÁCIÓK

A sativáknak sok fényre és magasabb hőmérsékletre van szükségük a virágzáshoz - gondoljunk csak az Egyenlítő viszonylagos közelében található természetes élőhelyükre. Ezek a növények nagy helyet igényelnek, sokkal levegősebb rügyekkel rendelkeznek, és több héten át maradnak a virágzási szakaszban, mint a legtöbb indica. Viszont a javukra írható, hogy ezeknek a növényeknek kevesebb műtrágya és kevesebb táp szükséges, mint az indica növényeknek. Sőt, levegősebb rügyszerkezetüknek köszönhetően a virágok kevésbé hajlamosak a penészedésre és a felesleges nedvességre.

SATIVA

GONDOZÁSI TIPPEK

A sativa növények kényesek lehetnek, és vékony leveleik miatt kevesebb klorofill-tartalommal bírnak, mint a indicák. Ez azt is jelenti, hogy elegendő fényt, hőt és páratartalmat kell biztosítania a sativa növényeinek. Bár az indicák nevelése problémás lehet a trópusokon, a sativái viszont jól fogják magukat érezni a meleg, ragadós időben.

Azok, akiknek van valamennyi termesztési tapasztalata, korlátozhatják a sativák magasságát a Screen of Green (ScrOG) technikával. Egy rácsot a növény fölé helyezve és az új hajtásokat a hálón átvezetve lapos lombkoronát hozhat létre, amellyel optimalizálhatja a rendelkezésre álló helyet és a termési potenciált. Az indicákhoz hasonlóan, a hagyományos (fotoperiodikus) sativa fajtáknak a virágzás megkezdéséhez a fényciklus megváltoztatására van szükség. Ne feledje, hogy a növények a virágzási szakasz első néhány hetében továbbnövekedhetnek, ezért győződjön meg arról, hogy van elég helye erre a fejlődésre.

A CANNABIS SATIVA JELLEMZŐ TULAJDONSÁGAI

• Magas, nyúlánk testalkat
• Vékony, halványzöld levelek
• Levegős rügyek
• Hosszabb virágzási idő
• Magasabb hőmérsékletet és páratartalmat igényel
• Kevésbé érzékeny a penészre

Azok, akiknek a sativa akadt be, nézzék meg top 10 sativa-fajtánkat, amelyek megfelelhetnek az elképzelésének!

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 hetek
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Október vége
Nehéz

Vásároljon Shining Silver Haze

HIBRIDEK

Noha 100%-os Indica vagy sativa törzsek is léteznek, ma a piacon a legtöbb fajta eltérő mennyiségben mind a két genetikát tartalmazza. Ennek eredményeként ezek a „hibrid” törzsek lehetnek indica-dominánsak, sativa-dominánsak vagy 50/50 százalékban osztozhatnak a genetikákon. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi a nemesítők számára olyan új törzsek létrehozását, amelyek kihasználják a sativa és az indica legjobb tulajdonságait és egyúttal kiküszöbölik a kevésbé előnyös jellemzőket. Egy jól nemesített hibrid hozza az indica sűrű rügyszerkezetét és a rövid virágzási fázist, kombinálva az adott sativa legjobb tulajdonságaival, hogy mindkét rész legjobbját kínálja.

Emlékszik a ruderalis alfajra, amelyre korábban utaltunk? A hibridek ezeket a genetikákat is tartalmazhatják, bár a fentebb említettek szerint a ruderálist főként a virágzási idő csökkentése céljából adják hozzá, mivel más tulajdonságait alacsonyabb szintűnek tekintik. Néhány fotoperiódikus kannabisz törzs kis mennyiségben ruderálist is tartalmazhat, de ez a genetika leginkább az autovirágzó törzsekben van jelen.

A hibridek általában az indica növények könnyű termesztését öröklik, miközben megtartják a sativák által kínált nagyon vonzó hatásokat. Éppen ezért a hibridek a háztartási és a kereskedelmi termesztők számára egyaránt népszerűvé váltak.

A HIBRID KANNABISZ JELLEMZŐ TULAJDONSÁGAI

• A morfológiája az indicából és a sativából is származik
• Általában rövid virágzási idő
• Nagy hozamok
• Robusztus és rugalmas növekedés

Gondolja, hogy a hibrid az önnek megfelelő törzstípus? Nézze meg öt legfontosabb Skunk-hibridünket ahol erőteljese szagú, robusztus kannabiszokat találhat. A Skunkkal egyszerűen nem tévedhet. Ha olyan high-t keres, amely kirobbantja az űrbe, és olyan ízprofilra vágyik, amely mindkét típus előnyeit egyesíti, akkor nem léphet át a top öt OG Kush hibriden.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.