A Cheese marihuána-törzsek története

Cheese Genetics

Szinte minden kannabisz-felhasználó és -termesztő ismeri a Cheese törzset. Ennek a titánnak sikerült kiállnia az idő próbáját, még a mai rendkívül erős kannabiszgenetika korszakban is. A következőkben minden fontosat megtudhat erről a legendáról, és arról, hogy honnan származik. Ezt követően azt is eláruljuk, hogyan termesztheti a legjobb Cheese törzseinket.

Mi az a Cheese kannabisz?

A Cheese törzs szilárdan megállja a helyét a klasszikus kannabiszfajták panteonjában. A fajta összetett eredettörténettel rendelkezik, amely az Egyesült Államokban kezdődött és az Egyesült Királyságban ért véget. Míg a modern korszak rekordszintű THC-szinttel és csábító cukros terpénprofilokkal rendelkező törzseket hozott, a Cheese nosztalgikus emlékeztetőként szolgál az elmúlt időkre.

A Cheese világszerte ismert sajtos ízéről és aromájáról, és arról, hogy emellett úgy tud betépni tőle, hogy fizikailag ellazítja anélkül, hogy teljesen a kanapéra kényszerítené. Mivel a termesztők és a dohányosok között széles körben elterjedt, sok nemesítő használta a Cheese genetikáját új törzsek alapjául, amelyek mindegyike utal ízletes elődjére.

A Cheese és a Skunk ugyanaz?

Nem egészen. A Cheese törzsben és a Skunk #1-ben sok a közös, de két különálló törzsről van szó. Amint azt a Cheese történetében az oldalunkon alább látni fogja, ez a fajta először a Skunk #1 fenotípusaként jelent meg az Egyesült Királyságba való bevezetését követően. Mind a Skunk #1, mind a Cheese azonos származású, de a génexpresszió állandó változásait kiváltó környezeti tényezők végül a Cheese megjelenéséhez vezettek.

A törzs több szempontból is különbözik a Skunk #1-től, beleértve ízprofilját, hatásait és növekedési tulajdonságait. A Cheese kezdetben csak klónozásra alkalmas fajta volt, de a tenyésztők végül elkezdtek dugványokat termeszteni magnak, és stabilizálták a növényeket, hogy utánozzák az eredeti fenotípus aromás profilját.

Skunk vs Chesee Cannabis Strains

Mi a Cheese törzsek háttértörténete?

A Cheese kannabisztörzs története az Egyesült Államokban kezdődött az 1980-as években. Itt a legendás tenyésztő, Sam a Sacred Seeds „ Skunkman”-je, úgy döntött, hogy megtölt egy bőröndöt saját genetikáival, és elindul Amszterdam feltörekvő kannabisz-központjába. Sam magjai között szállította ikonikus alkotását, a Skunk #1-et is. Itt a fajta gyors népszerűségre tett szert az erőteljes high-jal és határozott aromájával, amelyet a nagy mennyiségű illékony kénvegyületek jelenléte tett lehetővé.

Az új fenotípus roppant csábító volt, azonban az ország termesztői hamarosan bajba kerültek. Bár a rügyek csípőssége azonnali sikert aratott a Skunk #1 esetében, az aroma megtette a magáét; sok termesztő számolt be a rendőrség látogatásáról, amikor növényeik virágzási szakaszba léptek. Ennek ellenére a Skunk #1 népszerűsége erős maradt, de a termesztőket további innovációra és kevésbé szembetűnő szagú fajták előállítására kényszerítette. Az Egyesült Királyságban a termesztők felkapták ezt a genetikát, és az 1980-as évek végén különleges magvak kerültek oda.

Itt egy ismeretlen termesztő egy egyedi fenotípusba botlott. Egyéb tulajdonságai mellett olyan különös sajtos aromát talált a növényben, amely a szokásos Skunk #1 növényeknél nem volt látható. A fenotípus megőrzése érdekében ez a termesztő dugványt vett erről a példányról, amely végül a The Exodus Collective kezébe került. A társadalmi aktivizmusáról és a hatalmas ingyenes bulijaikról ismert társaság által a Cheese óriási népszerűségre tett szert az Egyesült Királyság kannabisz-szcénájában, és azóta is megmaradt ezeken a magaslatokon.

A Cheese erős törzs?

A UK Cheese törzsből hiányzik sok modern hibrid figyelemreméltó hatékonysága, de több veterán kannabisz-felhasználó azt mondja majd, hogy ez nem rontja el a Cheese élményt. A törzs 20% körüli THC-tartalommal működik, de a kannabinoid nem elszigetelten fejti ki hatását. Más összetevők, beleértve a terpéneket is, felerősítik a high-t és felemelő és eufórikus hatást keltenek, ami egyáltalán nem jelentéktelen.

A Cheese kannabiszfajták intenzív aromája és vonzereje

A UK Cheese törzs tekintélyes hozamot és kellemes hatásokat produkál, de aromás profilja az, ami valóban kiemeli a tömegből, és ez a fő ok, hogy a Cheese marihuána a mai napig olyan népszerű. Különféle terpének egész sora járul hozzá összetett illatához, beleértve a terpinolént, az ocimenét és a mircént, amelyek mentás, gyümölcsös és gyógynövényes jegyeket kínálnak.

A Cheese egyedi illatát és ízét főként a benne található illékony kénvegyületek (VSC-k) okozzák. Ezek a csípős vegyületek felelősek a fokhagymás, hagymás, sajtos és tojásos aromákért. Noha ez így leírva akár elkeserítőnek is tűnhet, ezek a vegyületek meglepően ízletes és zamatos karaktert adnak bizonyos törzseknek.

A Cheese rügyekben a kénvegyületek adják a – kitalálta – sajtos aromákat és a fokhagymás jegyeket. Eközben a terpének finom gyümölcsös és virágos illatokat árasztanak, amelyek szépen kerekítik az ízprofilt.

RQS Cheese kannabisz törzsek gyűjteménye

Az RQS szakképzett nemesítői különös vonzalmat éreznek a Cheese kannabisztörzsek iránt. Az évek során az eredeti törzset és közeli őseit használták tenyészállományként az új Cheese kannabiszvariációj létrehozásához. Azáltal, hogy egy sor legendás genetikával keresztezték, sikerült előállítaniuk néhányat az elérhető legízletesebb és legtermékenyebb fajták közül. Tekintse meg ezeket a törzseket alább.

Royal Cheese

A Royal Cheese az egyik legbüdösebb sajtfajta. Érdemes úgy kezdenie, hogy a magokat közvetlenül a végső cserépbe veti el. Tartsa nedvesen a magokat, amíg 2-3 napon belül ki nem bújnak a hajtások a talajból. A 2. hét végére robusztus és egészséges palántája lesz, amely körülbelül 7cm magas, és számos kis valódi levélkészlettel van felszerelve. A 4. hétre a növénye eléri a 26cm-t, és nagy legyezőlevelekkel és vastag, erős főszárral rendelkezik.

Royal chesee

Javasoljuk, hogy a 6. héten váltsa át virágzásra. Növénye ekkorra már sűrű és zamatos lombkoronával rendelkezik. A 9. hétre már rengeteg fejlődő virág lesz rajta, a törzs csípős illata is érezhetővé válik és lassan betölti a termőteret. Gyors virágzású fajtaként alig 7-8 hét alatt eléri az érettséget! A betakarítás ideje alatt akár 550g/m²-t is szüretelhet a beltéri növényekről, a szabadban termesztett növények pedig növényenként akár 550g rügyet is adhatnak.

A Royal Cheese 19%-os THC-tartalommal rendelkezik, íze pedig édes, sajtos és gyümölcsös. Élvezze minden alkalommal a mélyen nyugtató high-t, amikor csak rágyújt ezekre a rügyekre.

Royal Cheese (gyorsan virágzó)
Old School Skunk x Afghani
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 hetek
THC: 17%
Sativa 40% Indica 60%
550 - 600 gr/plant
130 - 200 cm
Október eleje
Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Royal Cheese (gyorsan virágzó)

Royal Cheese Auto

A Royal Cheese automatikusan virágzó változataként a Royal Cheese Auto az idő töredéke hozza létre finom rügyeit. Ennek a gyors automatikus törzsnek a magvak kihajtása után mindössze 11-12 hétre van szüksége ahhoz, hogy a teljes termesztési cikluson végighaladjon. Vesse el a magot közvetlenül a végső helyére és hintse meg mikorrhiza gombákkal az optimális gyökérrendszer fejlődése érdekében. A 2. hét végére a csemete körülbelül 7-8 cm magas lesz. Ebben a szakaszban tartsa a páratartalmat 60% körül. Alkalmazzon alacsony stresszel járó átalakítási technikákat a 3. héten, mivel a növény már a 4. héten elkezdi hozni az elővirágokat.

Royal chesee auto

Az 5. hét elején váltson át a virágzássegítő tápanyagokra, és fontolja meg a lombtalanítás alkalmazását. Távolítson el elegendő levelet, hogy jó légáramlást biztosítson, és a fény elérjen a lombkoronán belüli fiatal rügyhelyekre. 2 héttel a betakarítás előtt kezdje el az öblítést. Gondoskodjon arról, hogy elegendő tégely álljon rendelkezésére beltéren akár 475g/m²-nyi rügy, kültéren pedig 160–210g/növény számára.

A Royal Cheese Auto 15%-os THC-tartalma a sajt, a bors és a pézsma pompás aromáival párosul. Hasonló ízű és hatású, mint az eredeti Cheese törzs. Próbálja ki ezeket a rügyeket egy vaporizátorban, így igazán értékelheti ízüket, és élvezheti az enyhe betépés élményét.

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 hetek
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Fizikailag pihentető, Tompa

Vásároljon Royal Cheese Auto


Blue Cheese

Készüljön fel arra, hogy a Blue Cheese aktiválja ízlelőbimbóit. Az Original Cheese és az Oregon Blueberry Blend utódaiként kivételes mennyiségű illékony kénvegyülettel és gyümölcsös terméssel találkozhat ezekben a rügyekben. Olyan termesztőteret készítsen elő, amely képes kezelni azokat a növényeket, amelyek beltéren 160, kültéren 200cm-esek. Csíráztassa ki a magokat a vizespohár módszerrel, és a növénykéket akkor helyezze át a végső cserepekbe, amikor a karógyökereik elérik a 2cm hosszúságot. Amint kibújik a hajtás, kezdje el működtetni a lámpákat beltéren. A 3. héten a növénye már 50 cm magas lesz. Ezen a ponton eldöntheti, hogy alkalmaz valamilyen átalakítási technikát, hogy a növények ne haladják meg a 100cm-t, vagy hagyhatja őket, hogy elérjék a maximális magasságukat.

Blue chesee

A 6–7. héten váltson virágzásra. Egy héttel később már érezni fog egy gyenge szagot. A 9–10. héten el kell kezdenie a szagszabályozási stratégiák alkalmazását. Ezen a ponton észre fogja venni, hogy a bimbói duzzadni kezdenek. A 13–14. hét körüli betakarítás előtt várja meg, amíg a bibéi többsége narancssárgára vált. A beltéri növényekből akár 550g/m²-t is behúzhat.

Élvezze a 19%-os THC-tartalom által táplált ellazító és nyugtató hatást. A közepes CBD-szint segít, hogy a dolgok ne fajuljanak el. Az édesség, a sajt és a gyümölcs ízei újra és újra visszavezetik majd ehhez a fajtához.

Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 hetek
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
140 - 200 cm
Szeptember vége
Fizikailag pihentető, Tiszta, Tompa

Vásároljon Blue Cheese

Blue Cheese Auto

Ha szívesebben kóstolná meg rövidebb időn belül a Blue Cheese által nyújtott élményeket, akkora Blue Cheese Auto vetőmagokat kell kézbe vennie. A Blueberry, az eredeti Cheese törzs és a ruderalis genetika leszármazottja gyönyörű lilás-zöld bimbókat és kellemes sajtos ízeket kínál. A csírázást követő egy héten belül körülbelül 2cm magas palántája lesz. A törzs a vegetatív fázisban jól reagál a folyékony hínárra, a halemulzióra és a gilisztahumuszra. Alkalmazza kedvenc átalakítási technikáit a vegetatív szakasz 3. hetében és növényei a teljes növekedési ciklus alatt 40–60cm-es tömörségben maradnak. A 4. hétre növénye vastag és robusztus szárral, nagy, viaszos legyezőlevelekkel, valamint előbújó elővirágokkal büszkélkedhet.

Blue chesee auto

Virágzás közben váltson át denevérguanóra és erjesztett gyümölcslére, hogy kielégítse a megnövekedett foszforigényt. Észre fogja venni, hogy a 8. hétre egy erőteljes sajtos aroma tölti ki a termőhelyet. A szénszivacsok hatékonyan fékezik meg a beltéri bűzt, míg a kísérőnövények, például a menta és a bazsalikom a szabadban történő szagszabályozásban végeznek jó munkát. Készüljön fel akár 375g/m² betakarításra beltéren és növényenként 60–110g rügy szüretelésére a szabadban.

Ezután készüljön fel arra, hogy ízlelőbimbóit sajt, föld, gyümölcs és bors ízei kényeztetik. Aztán, ahogy ezek az ízek elhalványulnak, érzi majd, hogy egy felemelő high kezd el önön elhatalmasodni.

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 hetek
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60 - 110 gr/plant
60 - 110 cm
10-11 hét a csírázás után
Felemelő, Tiszta

Vásároljon Blue Cheese Auto

Fast Eddy Automatic CBD

Ha olyan gyorsan növekvő törzset keres, amely zamatos ízeket kínál, akkor engedje meg, hogy bemutassuk a Fast Eddy Automatic CBD-t. Ez a magas CBD-tartalmú törzs a Cheese, a Juanita la Lagrimosa és a ruderalis genetikáktól származik. Miután kicsíráztatta a magokat, készüljön fel arra, hogy a törzs teljes növekedési ciklusát végigkísérheti mindössze 10–12 hét alatt. Az 1. hét végén egy 5cm-es palántája lesz. Tartsa a páratartalmat 70% körül, hogy elősegítse az egészséges növekedést. Ez a Cheese kannabisznövény a 3. héten eléri a 18cm-t; kösse le a hajtáscsúcsot, hogy az oldalága felfelé növekedhessenek lapos és termékeny lombkoronát képezve. Az elővirágzatok megjelenése a 4. héten a virágzásba való átmenetet jelzik.

Fast eddy CBD

Amikor a virágzás második hetében jár, észreveszi majd a fiatal bimbókat, amelyek tele vannak fehér bibékkel. A virágzás 3. hetében a sajt összetéveszthetetlen aromái kezdik elárasztani a termőteret. Öblítse a növényeket 2 héttel a betakarítás előtt, hogy a lehető legsimább rügyeket kapja. Készítse elő szárítóterét ahol a beltéri növényekből akár 450g/m², a kültériekből pedig 80–130g/növény rügy tárolására lesz szükség.

A Fast Eddy Automatic 9%-os THC- és CBD-tartalma tisztán hagyja a gondolkodását és úgy érzi majd, mintha egy felhőn lebegne. Ízlelje meg a sajtos, citrusos és földes fenséges ízeket.

Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 hetek
THC: 9%
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10%
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
10-12 hét a csírázás után
Megnyugtató, Tiszta

Vásároljon Fast Eddy Automatic CBD

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.