By Steven Voser

A Thai Kannabisz Genetika: Története és eredete

Thai Genetics


A marijuánát nem mindig termesztették erősen ellenőrzött körülmények között. A történelem nagy részében a kannabisz vadon nőtt az emberek között, miközben mind a kettő kicsit hatott a másikra is. A thai őshonos variánsok az alapját képezik számos, első osztályú hibrid fajtának, szóval érdemes többet megtudni róluk, és kifejezetten azoknak érdemes most figyelni, akiket érdekel a kannabisz tenyésztése és története.

A thai kannabisz - Története és eredete

A thai őshonos variánsok egyediek és rendkívül értékes kannabisz növények, melyek 100%-ban a szatíva fajták genetikai állományát hordozzák magukban. Az "őshonos" kifejezés azon kannabiszfajták elnevezése, amelyekből az összes többi származtatható, ezek képesek sikeresen alkalmazkodni egy adott helyhez vagy környezethez, és nincsenek keresztezve más, eltérő kannabiszfajtákkal.

Ma úgy tartják, hogy a kannabisz Indiából került Thaiföldre és a környező országokba, miután a növényt évszázadokon keresztül használták rekreációs, kulináris és holisztikus módokon a helyi közösségek életében. Háziasított kultúrnövényként is számos helyen tartották[1].

Annak ellenére, hogy thai-nak nevezik, lehet inkább "a délkelet-ázsiai őshonos variáns" lenne a találóbb név, mivel ezek a fajták, a világnak inkább ezen a részén lévő, rendkívül párás, meleg és trópusi vidékeiről származnak. És mégis mióta nő vadon errefelé? Ezt nem igazán tudjuk, de annyi biztos, hogy elég régóta.

A thai genetikák először akkor nyíltak meg a nyugat számára, amikor az 1960-as években az amerikai katonák Vietnámból visszavittek magukkal egy keveset. Akkor, ezeket, az összetömörödött kannabisz-csomagokat "thai-rudaknak" is nevezték, és ezek sokkal erősebb hatásúak voltak, mint bármi, ami ekkor az Államokban fellelhető volt. Ami még érdekes ebben, hogy ezek a tömör kannabisz-virágzatok teljesen magmentesek voltak, és ez olyan fejlett termesztési technikákról árulkodott, amikről a nyugaton eddig még nem is hallottak.

A thai marijuana jellemzői

Épp mint más őshonos variánsoknál szerte, a világon, a thai-ra jellemző utánozhatatlan vonások is hamar népszerűvé tették, szinte rögtön azután, hogy nyugaton is bemutatkozott. Minden, attól elkezdve, ahogy növekednek, az ízükön át, a hatásukig, mind valami izgalmasat és értékeset kínált a fogyasztóinak és a termesztőinek egyaránt.

  • A thai kannabisz termesztési jellemzői

Növekedésük szempontjából ezek a növények viszonylag nagyobb testüek, inkább hasonlítanak egy fűzfára, mint a tipikus, karácsonyfa-alakú hibridekre. Hosszúkás virágzat helyett bugái inkább tömöttebben és koncentráltabban fejlődnek. Az ágak megnyúlnak és meghajolnak. A szatívák ismertek a hosszabb virágzási idejükről, és a Thai variáns ebben is királynőnek számít - 14-16 hét egyáltalán nem szokatlan tőle, és akár 20 hét sem precedens nélküli.

A forró és párás klímát, amit megszoktak, nehéz ugyan imitálni máshol, de üvegházakban ez a fajta sikeresen termeszthető. Viszont ahhoz, hogy színtiszta thai növényeid legyenek, rengeteg türelemre lesz szükséged, képesnek kell lenned melegen tartanod azokat.

A thai kannabisz termesztési jellemzői
  • A thai marijuana hatásai

Mivel ezeknek a növényeknek elég sok időre van szükségük a növekedésükhöz, felmerülhet a kérdés, hogy akkor mitől lett a thai ág ennyire népszerű a nyugaton, a gyors és könnyű indicákhoz képest.

Nos, a thai-nak olyan különleges ereje van, aminek egészen addig nem volt párja. A modern tenyésztő-technikák alkalmazásával viszont, a jelenleg kapható variánsok elérhetik akár a 30%-os THC tartalmat is, és néhányan még arról is beszámoltak, hogy képesek voltak átlépni ezt a bűvös határt. Viszont a 60-as években még valószínűleg csak 13% környékén volt a növény THC tartalma, ami viszont abban az időben hihetetlenül erősnek számított. És ha még ehhez hozzávesszük azt is, hogy milyen energetikus érzést és tiszta elmét hagy maga után a fogyasztása, nem is csoda, hogy ennyire népszerűvé vált a fogyasztók és az innovatív tenyésztők között.

A thai szatíva leggyakoribb hatásai:

Eufórikus zsongás Emelkedett hangulat
Emelkedett aktivitás Kreatív gondolatok
Kitartó hatás
  • A thai kannabisz ízei és aromái

Az eredeti thai fajtának gazdag, földes íze van. Nehéz egész pontosan megfogalmazni, hogy mégis milyen, már azért is, mert a különböző növények, különböző terpén-profilokkal is rendelkeznek, és emiatt más az ízük is. Azok a példányok, amelyek Thaiföld északi régióinak párásabb síkságain nőnek, más ízzel bírnak majd, mint azok, amiket egy üvegházban, esetleg mesterséges fény alatt termesztettek. Ennek ellenére, íme néhány, a gyakran előforduló aromák közül:

Humuszos/földes Fa
Csokoládé Citrus
Üzemanyag

Kannabisz variánsok, melyek thai genetikával rendelkeznek

Bár az Egyesült Államok utánpótlása jelentősen megcsappant, mikor a csapatokat kivonták Vietnámból, mégis annak öröksége még ma is tovább él. Lehet persze most is kapni olyan magokat, amik állítólag az igazi thai őshonos növénytől származnak, csak ugye ki tudja, hogy tényleg azok-e.

Ennek ellenére, a thai ősfajta megannyi modern variánsnak kínál hátteret. Íme néhány, a kedvenceink közül.

Blueberry

A 70-es évek Amerikájának nyugati partján hozta létre egy tenyésztő, Dj Short, és a Blueberry-ről ma úgy gondolják, hogy az a Highland Thai-nak, a Purple Thai-nak és az Afgánnak a hibrid leszármazottja. A pontos genetikai származása most már valószínűleg örökre titok marad, de egy valami biztos: hogy mennyire jó ez a variáns.

Ahogy a neve is utal rá, kissé gyümölcsös és lédús ízvilága van, amiben a fekete áfonya ízei dominálnak. Indica hatásának köszönhetően, a Blueberry gyorsabban nő, mint egy tiszta thai növény, viszont sokat megtart annak sűrű, tömött bugáiból és élénkítő hatásából.

A következőkben azokról, a híres fajtákról olvashatsz, amik szintén ebből a vonalból származnak.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic a mi, saját értelmezésünk a Blueberryről. Habár ez egy indica-domináns (a klasszikus thai ősfajtákkal ellentétben), a Northern Light szuper-ellazító hatásának legjobb részei keverednek a Blueberry dinamikus ízeivel és élénk növekedésével, így egy álmodozó és nyugodt élményt kapunk eredményül. És ez még csak hagyján, de ráadásul mindösszesen 7-9 hétig virágzik. Számíts hatalmas hozamra ezekből a nagy és tömött bugákból.

Terpénjeit a Blueberrytől örökölte, viszont hatása sokkal inkább, a már klasszikusnak számító, bódultság, így a Blue Mystic tökéletes olyan estéken vagy napokon, amikor leginkább csak lazítani szeretnél.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 hetek
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Október
Tompa

Vásároljon Blue Mystic

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Ha tetszik, amit a Blueberry-ről olvasol, de szeretnél valami kicsivel gyorsabb növényt termeszteni, amivel elég minimálisan kell csak gondoskodni, akkor dobj inkább egy pár Royal Bluematic magot a termőföldedbe. Azzal, hogy a Blueberry-t a ruderalisszal ötvöztük, egy olyan autovirágzó kannabisz szupersztár született, amely szikár és még bőkezű is.

Nem nő meg túl nagyra, a magassága nem igen haladja meg a 60cm-t, de ettől, a szerény méretétől eltekintve, egészen korrekt hozamot képes termelni. A hatásai vegyesek, de inkább a relaxáló, "beállt" kategóriába esik, mint az energetikus és eufórikusba. És ami a lényeg, ennek a fajtának összesen kb. 12 hét a teljes életciklusa.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 hetek
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Energikus, Tompa

Vásároljon Royal Bluematic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit egy olyan kannabisz variáns, amely egyesíti a Blueberry-t a White Widow-al. És az eredmény? Egy rettentően erős fajta, ami ütős hatással bír majd az elmédre, és folyamatosan energetikussá és elfoglalttá tesz majd. A hatását tekintve, függetlenül az indica domináns természetétől, ez a növény inkább a szativa felé hajlik.

A Fruit Spirit képes elég magasra megnőni - akár 200cm-t is elérheti - és rengeteg virágot termel. A virágzási időszaka mérsékeltnek mondható, mindössze 8-10 hét, de azoknak, akik sok befőttesüveget szeretnének megtölteni, megéri a várakozást. Ez a variáns a gazdag ízével, az élénkítő hatásával és egy csomó gyantával fog megjutalmazni a belefektetett idődért és energiádért.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 hetek
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475 - 525 gr/plant
175 - 220 cm
Október eleje
Tiszta

Vásároljon Fruit Spirit

Haze

A Haze egy másik thai leszármazott, de más ősfajták is hozzájárultak a létrejöttéhez, mint például a kolumbiai, mexikói és indiai őshonos növények. Pompás, szatíva hatása van, ami mellé egy utánozhatatlanul fűszeres, kissé üzemanyag-szerű és citrusos aroma csatlakozik, így a Haze képes bármely fogyasztójának beragyogni a napját.

A következőkben a Haze-központú fajtákról olvashatsz, melyek valamilyen formában visszahozzák a thai növény jellegzetességeit.

Haze Berry

Haze Berry

Haze Berry a Blueberry és a Shining Silver Haze fincsi keresztezése, mely erősen odateszi magát a hatásában, és könnyen is termeszthető - hát kívánhatunk ennél jobbat? A Shining Silver Haze a "szatívák királyaként" is ismert, bár lehet, hogy "királynő" a megfelelőbb szó lenne. Köszönhetően a thai behatásnak, mely mind a két szülőben, a Blueberryben, a Haze-ben is jelen van, a Haze Berry 80%-ban szatíva génekkel rendelkezik.

Ennek ellenére, ez a variáns relatíve gyorsan virágzik - mindössze 9-10 hét alatt - és ez után kb. 525-575g/m² szüretelhető le róla, beltéren. Az íze a fekete áfonya, a vanillia, a kissé csípős és a földes aromák keveréke - a hatása pedig levesz majd a lábadról. Egy erőteljes, elmét becsavaró hatás, ami az egész testet elzsibbasztó érzéssel keveredik, amitől sokoldalúvá és izgalmassá válik a beszívás.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 hetek
THC: 20%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Október vége
Energikus, Fizikailag pihentető, Hosszantartó

Vásároljon Haze Berry

Silver Shining Haze

Shining Silver Haze

A Haze-nek hosszú. és dicsőséges a története, és ennek mi is a részesei kívántunk lenni! De ahelyett, hogy csak egy újabb Haze-variánst hoznánk létre, gondoltuk, kicsit megbolondítjuk a dolgot, és adunk a világnak valami igazán különlegeset. Szóval tettünk bele egy kis indicát is. Választásunk a Northern Light-ra esett, mivel ma ez számít az egyik legjobb indicának.

Így egy olyan fajtát kaptunk eredményül, amelynek hatása egyszerre tesz minket aktívvá, de el is lazít egyben. Zsongó elmével, de közben hátradőlve és teljesen elernyedve. És ez a két tulajdonság egyáltalán nem okoz konfliktust, sőt, inkább ki is egészítik egymást, és aztán valóban elég különleges élményt okoznak.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 hetek
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Október vége
Nehéz

Vásároljon Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Az Amnesia Haze a világ egyik legismertebb kannabisz-variánsának számít, és jó okkal. Ez a korai hibrid fajta, ami a szatíva legjobb tulajdonságait keverte az indica okozta ellazuló hatással, 70%-ban szatíva génekkel rendelkezik. Akik imádják az ilyesmi, felemlő hatást, azoknak általában szinte mindig az Amnesia Haze az egyik örök kedvenc.

Ízét tekintve ez egy gyömölcsös, virágos ízű variáns, melynek ott van a végén az a klasszikus, citrusos csavar is. A bugákon, mint egy vastag takaró, terül el a gyanta, ami nagyszerű hír azoknak, akik szeretnek kivonatokat, koncentrátumokat készíteni, vagy csak imádják a ragacsos virágokat. A hatása erősen stimuláló, és a THC mennyisége meghaladhatja a 22%-ot is, ha megfelelően termesztik. Így ez a fajta nagyon sok boldogságot tud okozni, de épp ezért tisztelettel is kell kezelni.

Amnesia Haze
Original Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 hetek
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Október vége
Energikus, Fizikailag pihentető, Hosszantartó

Vásároljon Amnesia Haze

Chocolate Haze

Chocolate Haze

A Cannalope Haze és az OG Chocolate Thai keverékének eredménye a saját készítésű Chocolate Haze-ünk. Egy olyan variánst szerettünk volna létrehozni, ami ezt az utánozhatatlan édes ízt keveri egy hatalmas zsibbadással. És végül pontosan ezt kaptuk eredményül!

Ez a fajta 95%-ban szatíva felmenőkkel rendelkezik, és ezt a hatása is tükrözi. Számíts arra, hogy erősen stimulálni fog, eufóriát és fókuszált kreativitást okoz. Valószínűleg nem az a növény, amit érdemes lenne alvás előtt pöfékelned! Nem kell zseninek lennünk ahhoz, hogy megtippeljük, vajon milyen ízű lehet a Chocolate Haze, de még ennek ellenére is lehet, hogy kellemesen csalódni fogsz, hogy mégis mennyire csokis ez a variáns. Ahogy hullámokban elborít majd az édes íz, úgy könnyen rabul ejt majd, és folyton ezt akarod majd szívni.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 hetek
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Október vége
Nehéz

Vásároljon Chocolate Haze

AK-47

Az AK-47 kannabisz variánst nem szabad összekevernünk az ugyanígy nevezett, szintetikus kannabinoiddal; ez a növény a thai, a mexikói, a kolumbiai és az afgán hatásokat vegyíti össze egy szuper, szatíva hibridbe. A neve sokkal félelmetesebb, mint a hatása, mivel csak egy élvezetes, nyugodt zsongást érzel majd, ha kipróbálod az alábbi, AK-által inspirált variánsokat.

Royal AK

Royal AK

Sokaknak az AK-hibridek a legjobbak. A Royal AK 60%-ban szatíva, és 40%-ban indica géneket kínál, és ez érezhető is rajta. Növekedését és hatását tekintve, mind a kettőből a legjobbat nyújtja, és emiatt az egész világon elég nagy kedvenc tenyésztők és fogyasztók között, egyaránt.

Számíts egy erős, egész testet ellazító élményre, miközben legalább olyan erős az elmére gyakorol hatása is. Mivel elég potens, az élmény akár túl erőteljes is lehet, ha túltolod, szóval csak óvatosan! Szerencsére, az agresszív neve csak, ami megtévesztő, a Royal AK valójában kifejezetten kellemes társ. Az íze elég változatos, a gyümölcsös és a kissé üzemanyag-szerű jegyek dominálnak benne.

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 hetek
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
130 - 170 cm
Október eleje
Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Royal AK

Royal AK Automatic

Royal AK Auto

Most képzeld el a fentieket úgy, hogy az egész egy autovirágzó magba lett sűrítve, mindössze 12 hét életciklussal! Azzal, hogy a Royal AK-t a ruderalisszal összevontuk, egy olyan növény jöhetett létre, ami könnyen termeszthető, de nem kell semmilyen kompromisszumot sem kötnünk, amikor az AK legjobb tulajdonságairól van szó. Ugyanarra a kiváló ízre és egyedülálló hatásra számíthatsz.

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 hetek
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110 - 160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Motiváló, Nevettető

Vásároljon Royal AK Auto

OG Kush

OG Kush

A Chemdawg, a Lemon Thai és a Pakistani Kush keverékeként, a saját gyártású OG Kush-unk ma az egyik legjobbnak számító kannabisz. Ez inkább egy indica-domináns fajta, mivel genetikailag csupán 25%-ban szatíva, mégis érdemes megemlítenünk, hogy ez mennyire egy csodálatos variáns.

A népszerűségének egyik fő oka az, hogy a hatása kifejezetten felemelő, még az indica-domináns természete ellenére is. Épp ezért egy erős, mentális élményre számíthatsz majd, ami alá azért bekúszik majd egy kis fizikailag ellazító érzés is, hogy kicsit kiegyensúlyozza a hatást. Az igazi, friss földes aromák pedig szintén hozzájárultak a széles elismertségéhez, mi is csak ajánlani tudjuk, hogy kipróbáld!

OG Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 hetek
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Október
Felemelő, Megnyugtató

Vásároljon OG Kush

Northern Light

Northern Light

Northern Lights felmenőiről nem sok fogalmunk van, de sokan úgy hiszik, hogy ez a thai és az afgán ősfajtáknak lehet a keveréke. Épp ezért, ez a hibrid 100%-osan indica, vagy legalábbis tényleg baromi közel van hozzá.

A Northern Lights számos díjat zsebelt már be és évtizedek óta kultivált és imádott variáns, így egy elég fontos mérföldkőnek számít a kannabisz történelmében, tehát érdemes kipróbálnod, amilyen hamar csak tudod, ha még eddig nem tetted.

A saját tenyésztésű Northern Light fajtánk híres annak hihetetlen, egész testet ellazító, mégis kissé az elmét is befolyásoló hatásáról - ami egyébként nem túl jellemző egy színtisztán indica növényre.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 hetek
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Szeptember vége
Kiegyensúlyozott, Tiszta, Tompa

Vásároljon Northern Light

External Resources:
  1. Thailand’s Legendary Marijuana – The Diplomat https://thediplomat.com
Felelősségi nyilatkozat:
Ez a tartalom csak oktatási célokat szolgál. A szolgáltatott információk külső forrásokból gyűjtött kutatásokból származnak.

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.