Cannabis Grow Guide a Royal Queen Seeds-től.

By Steven Voser


A mikrotermesztés új irányzata megkérdőjelezi azokat a normákat, amelyek azt állították, hogy x nagyságú hely szükséges a nagyszerű kannabisz otthoni termesztéséhez.

Az új és továbbfejlesztett termesztő-berendezéseknek (különösen a termesztőlámpáknak) és a kannabisznövényre vonatkozó ismeretek gyarapodásának köszönhetően a mikrotermesztők rendkívül kis helyeken is nagy termést tudnak létrehozni.

Ebben a cikkben mindenen végigmegyünk, amit a mikrotermesztésről tudnia kell, és felkészítjük Önt arra, hogy nagyszerű kannabiszt neveljen (majdnem) bármilyen helyen.

A mikrotermesztés alapjainak megértése

A mikrotermesztés normál beltéri termesztés, de kisebb léptékben. Arról van szó, hogy kiváló minőségű rügyeket állít elő olyan ízekkel, aromákkal és hatásokkal, amilyet csak szeretne - de szűk helyeken (például kis barkácssátrakban, szekrényekben, bárhűtőben vagy akár asztali számítógéptornyokban). Alternatív megoldásként egyes termesztők kész lopakodó termesztődobozokat vásárolnak.

A minimális terület, amelyre szüksége lesz a fűtermesztéshez egy mikroberendezésében, 35 × 35 × 75 cm. A mikrotermesztés helyhiányos tulajdonságainak kiküszöbölése érdekében kisebb módosításokat kell végrehajtania a világításon és a szellőzésen, a termesztésre választott törzseken, a táptalajon és az öntözési/tápozási ütemezésen.

A megfelelő mennyiségű talaj használata

A mikrotermesztést általában talaj használatával végzik, mivel a talaj nélküli vagy hidrorendszer felállítása ennyire kis helyen, mint pl. egy mini hűtőszekrény, nagyon nehéz. Tehát a mikrotermesztést lehetővé tévő helyhiány kezelése érdekében kevesebb talajt kell használnia, hogy megakadályozza, hogy a növények túlnőjenek a kis helyiségen vagy sátron.

A gyökérrendszer kulcsfontosságú része a növénynek, mérete nagyban befolyásolja a növény magasságát. A legtöbb növény ugyanannyi helyet foglal el a föld alatt, mint fent. Mikrotermesztésnél a gyökérrendszer mérete (így a táptalaj mennyisége) és a növény mérete közötti összefüggést felhasználhatjuk kannabisznövényeink növekedésének szabályozására és térbeli korlátainkhoz való igazítására.

Az alábbiakban láthatja, hogy a különböző cserépméretek hogyan befolyásolják a kannabisznövények magasságát:

  • 12 literes edények: ~1-1,5m
  • 5l-es edények: ~60cm
  • 2-3 literes edények: ~24cm
  • 500ml-es edények: ~13cm

Vegye figyelembe, hogy ezek a számok csak becsült értékek, és a kannabisznövények pontos mérete genetikájuktól függően változhat. Ne feledje azt sem, hogy a kis tartályokban termesztett növényeket nagyobb rendszerességgel kell tápozni és öntözni, mint a nagyobb edényekben termesztett növényeket, amelyek több talajhoz jutnak.

Mikrotermesztés esetében általában azt javasoljuk, hogy ragaszkodjon a 3 literes edényekhez. Láttunk már azonban néhány termesztőt, akik valamivel nagyobb terekkel dolgoztak és akár 9 literes cserepeket is használtak. Az, hogy milyen kicsi vagy nagy edényt választ, az Önön múlik; Ne feledje, hogy a nagyobb cserepek használata valószínűleg korlátozza a termeszthető növények számát (de a több növény nem feltétlenül jelent nagyobb termést a mikrotermesztés során).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

A megfelelő termesztőfény megtalálása

A mikrotermesztés során elsősorban a LED-ekhez kell fordulnia. A HPS és HPI lámpák egyszerűen nem alkalmasak ezekhez a kis növényekhez, mivel túl sok hőt termelnek.

A legjobb eredmény érdekében LED panelek használatát javasoljuk. A 15 W-os panel 3000 lumen fényerősség előállítására képes, miközben szinte nem termel hőt és gyakorlatilag nem foglal helyet (a panel mérete mindössze 130 × 110mm).

Alternatív megoldásként javasoljuk bármilyen kis 60 W-os LED panel használatát a mikrotermesztéshez. Attól függően, hogy milyen kis helyen termeszt, valószínűleg soha nem kell 100%-os kapacitással működnie a panelnek. Javasoljuk, a vegetációs időszak alatt tartsa 25–50%-on, hogy segítsen szabályozni a növény nyúlását, majd csavarja fel 50–75%-ra virágzás közben, a növény nyúlásától függően. A panel világítási ütemezését egy alkalmazás által működtetett vezérlővel is szabályozhatja.

A termesztőfény megfelelő elhelyezése

A mikrotermesztők egyik gyakori kérdése; hova tegyem a termesztő lámpáimat?

A hagyományos beltéri termesztési beállítások a fő termesztőlámpát közvetlenül a lombkorona fölé helyezik. De mivel a mikrotermesztők gyakran rendkívül kis helyeken dolgoznak, ez a beállítás nem mindig a legjobb megoldás.

Kis függőleges helyeken (például termesztődobozban, kis szekrényben vagy bútordarabban, esetleg számítógéptoronyban) általában jobban jár, ha a fő lámpákat a növény egyik vagy több oldala mentén helyezi el. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb lombkoronát neveljen, javítja a fény áthatolását a lombkoronán, és megakadályozza, hogy a növények a termőhely teteje felé nyúljanak.

Azért, hogy még jobban irányíthassa az eseményeket, érdemes megfontolni két külön termesztőláda építését; az egyiket a vegetációs időszakhoz, a másikat a virágzáshoz. A vegetációs dobozban nem muszáj a termesztőlámpát közvetlenül a növény fölé helyeznie, mivel a fény behatolása nem annyira fontos a növekedési időszak során, mint virágzáskor. Ne felejtse el szem előtt tartani a növényei növekedési sebességét, és próbáljon olyan törzseket találni, amelyek a hely méretének megfelelő sebességgel nőnek.

Ha úgy dönt, hogy a vegetációs lámpát a növények fölé helyezi, ne felejtse el megfelelő távolságban és intenzitásban tartani. Ha a termesztőfény túl közel van vagy túl erős, esélyes, hogy a növények nagyon rövid csomópontokat fejlesztenek ki, és fénystressz jeleit mutatják. Ha viszont a fény túl távoli vagy túl gyenge a növények számára, akkor megnyúlnak, és hosszú internódiumokat alakítanak ki.

Javasoljuk azonban, hogy a virágzási időszakra készült dobozában a termesztőlámpát a növények oldalára helyezze. Ez biztosítja a legjobb fényáteresztést, és lehetővé teszi, hogy hosszabb, függőleges rügykorona nevelkedjen. Azt is javasoljuk, hogy használjon függőleges hálót, hogy a növényeket középen tartsa. Ezt a hálót arra is használhatja, hogy gyengéden alakítsa növényeit, és saját belátása szerint szabályozza növekedésüket, a hely adottságai alapján.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Hogyan kezeljük a szellőztetést és a szagokat a mikrotermesztés során

Bár triviális részletnek tűnhet, a kannabisz mikrotremesztése során is elengedhetetlen a szellőztetés. Ha ilyen kis helyen dolgozik, a levegő gyorsan beszorulhat és sok problémát okozhat a növények számára. Ennek az az oka, hogy a növények a környezetükben lévő CO₂-t fogyasztják a fotoszintézishez. Ha ilyen kis helyen termeszt, a növények nagyon korlátozottan férnek hozzá a friss, CO₂-dús levegőhöz, így a megfelelő szellőzés elengedhetetlen, ha egészséges növényeket szeretne.

Szerencsére a kannabisz mikrotermesztőhelyének szellőztetése egyszerű.

Ha úgy dönt, hogy saját mikrotermesztő berendezést épít, a helyiség szellőztetéséhez mindössze egy kis ventilátorra lesz szüksége, mint például egy 24 V-os kefe nélküli centrifugális ventilátor. Bár nem tűnik nagynak, ez az apró ventilátor tökéletes munkát végez, ha a régi, pangó levegő eltávolításáról van szó a termesztőtérből. A legjobb eredmény érdekében azt javasoljuk, hogy közvetlenül a növények fölé telepítse.

Ha van elég hely, érdemes lehet egy kis kézi ventilátort is tartani a helyiségben, hogy a levegő megfelelően keringjen a növények körül.

A még jobb szellőzés és légáramlás érdekében javasoljuk, hogy szereljen fel egy kis szívóventilátort a mikrotermesztő berendezés aljára. Egy nagy sebességű hűtőventilátor például folyamatosan friss levegőt enged be a mikrotermesztő terébe.

Mivel a mikrotermesztés általában csak egy (vagy két) kis növény termesztésére enged teret, nem szükséges szénszűrőt használnia a művelet szagának kezeléséhez. Ha azonban fokozott biztonságra vágyik, egyszerűen szereljen egy szénszűrőt a fent említett kifúvó ventilátorba. A szűrőt a kifúvó ventilátor elé kell felszerelni, ez elfoglalhat egy kis helyet a mini termesztőszobában/dobozban.

Hogyan öntözzük a kannabisznövényeket mikrontermesztés során

A kannabisznövények mikro beállításban történő öntözése bonyolult lehet a helyhiány miatt. Ha saját mikrorendszert épít, vegye ezt figyelembe, és próbáljon elegendő helyet hagyni a növények tövénél, hogy kényelmesen öntözhesse őket. Ne feledje, hogy a növények lombozatára és a rügyekre fröccsenő víz gombás betegségeket okozhat, ezért ezt minden áron el kell kerülnie.

Ha valóban kicsi helyen termeszt – olyan helyen, ahol nem tud körbesétálni, vagy jó pozícióba kerülni a növények felett –, győződjön meg róla, hogy el tudja távolítani a növényeket az öntözéshez úgy, hogy aztán vissza is tudja rendezni a helyet. .

Tekintettel a mikrotermesztés kis méretére, általában nem jellemző, hogy indokolt lenne az automatikus öntözőrendszerek telepítése. Csak legyen türelmes és öntözze a növényeket egy kis öntözőkannával vagy palackkal.

Hogyan használjunk termesztési technikákat a kannabisz mikrotermesztési rendszerben

A mikronövényekhez általában kisebb, bokrosabb növényekre van szükség. Annak érdekében, hogy ilyen szerkezetet érjen el, és megfelelő termést produkáljon ilyen kis helyeken, érdemes néhány termesztési technikát alkalmaznia, mint például az LST, a HST vagy a ScrOG és a lombtalanítás. Az alábbiakban megosztunk néhány alapvető tippet, hogyan lehet ezeket a technikákat a mikrotermesztési beállításokhoz igazítani.

LST

Az LST simán az egyik kedvenc termesztési technikánk, ami rendkívül hasznos lehet kis helyeken történő termesztéskor. Az LST-technikával csak úgy változtathat mikrotermesztéskor, hogy irányítja a növény növekedését. Ne feledje, az LST célja, hogy megnyissa a növényt és javítsa a fény behatolását. Gondolja át, hogyan érheti el ezt a mikrotermesztő helyiség világítása mellett.

LST

HST (Toppolás, szupervágás, FIM stb.)

A nagy stresszt kiváltó technikákat kicsit bonyolultabb lesz a mikrotermesztés során alkalmazni. A toppolás vagy a fimming például több domináns bugát hoz létre, ami nem biztos, hogy ideális kis, keskeny, függőleges beltéri kertekben.

Ha alacsony, de széles területen (például egy polcon) termeszt, érdemes lehet korán szupervágást vagy fimminget alkalmazni, hogy vastag bugákkal teli, rövid lombkoronát alakítson ki. Valójában a szupervágás mindkét esetben jól jöhet, mivel megerősíti a növényt a virágzás előtt, és az LST-hez hasonlóan a megfelelő irányba tereli a növekedést a fények jobb kihasználása érdekében.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

A Screen of green egy másik kedvenc technikánk, és örömmel tudatjuk, hogy még az apró mikrokannabisz kertekben is kihasználható. Ha például keskeny függőleges térben dolgozik oldalsó lámpákkal, akkor a függőleges rács használata lehet az egyik legjobb mód egy nagy, sok fényt befogadó lombkorona létrehozásának.

Egy rövid, vízszintes mikrotermesztő szekrényben viszont ugyanúgy használhatja a ScrOG-ot, mint egy normál beltéri kertben, hogy vastag, egyenletes lombkoronát hozzon létre, amely a betakarítás idejére ragadós rügyekkel lesz megtöltve.

ScrOG

Lombtalanítás

A lombtalanítás elengedhetetlen a mikrotermesztés során. Egy keskeny, oldalsó világítású függőleges termesztőhelyiségben a lombtalanítás segítségével megszabadulhatunk szükségtelen levelektől, ezáltal biztosítva, hogy a növény minden része elegendő fényt kapjon a nagy, vastag rügyek kialakulásához.

Defoliación

Mikor állítsa virágzásra a mikrotermesztőteret

Általában azt javasoljuk, hogy akkor fordítsa át kannabisznövényeit a vegetatív fázisból virágzásra, ha azok már a mikrotermesztő doboz magasságának felére nőttek. Ez biztosítja, hogy elegendő hely maradjon a virágzás előtti szakaszukhoz anélkül, hogy túl közel nőnének a doboz/szoba tetejéhez.

Ne feledje, hogy a növények növekedési üteme közvetlenül összefügg a kapott fény mennyiségével. A több fény rövidebb internódiumokat eredményez, míg a kevesebb fénnyel termesztett növények megnyúlnak, ami nagyobb teret eredményez az egyes csomópontok között. Előfordulhat, hogy játszadoznia kell a mikrotermesztő helyiség világításával, hogy minden törzsének megtalálja a legmegfelelőbbet.

A kannabisz mikrotermesztése: számítson reális eredményekre

Mint minden kannabisztermesztésnél, itt is fontos, hogy reális elvárásokat támasszunk a betakarítás méretével és minőségével, valamint azzal kapcsolatban, hogy mennyi időbe telik, amíg eljutunk a magvetéstől a szüretig.

Általánosságban elmondható, hogy egy kis, 35 × 35 × 75cm-es helyen termesztve, durván átlagosan 30W fénnyel a teljes növekedés során, 25 és 45 gramm közötti termésre számíthat, a törzstől, a tápozási rutintól, az átalakítási technikáktól és a készségeitől függően. Általában 3-4 hónapon belül el lehet jutni a vetőmagtól a szüretig (nyilvánvalóan) a fényciklustól és a növények genetikájától függően.

Végül, a mikrotermesztő doboz/szoba felállításának költsége nagymértékben változhat. Ha úgy dönt, hogy saját mikrotermesztő területet épít, akkor azt viszonylag olcsón megteheti (ne feledje, könnyen lehet, hogy a LED-panel lesz a legnagyobb előzetes költség).

A megfelelő törzs kiválasztása

Ha mikrotermesztésről van szó, a rendelkezésre álló hely korlátozottsága miatt nagyon fontos a megfelelő törzs kiválasztása. Az egyik dolog, amire figyelni kell, a kannabisz törzs magassága. A sativak magasabbak és karcsúbbak, mint az indicák, amelyek általában alacsonyak és bokrosak.

Továbbá a virágzási szakaszban a sativak 200-300%-os magasságnövekedésen mennek keresztül, míg az indiák csak 50-100%-kal nőnek nagyobbra, ami azt mutatja, hogy az indicák inkább kompatibilisek a mikrotermesztéssel.

Egy másik észszerű lehetőséget az automatikusan virágzó törzsek jelentik. Bármilyen körülmények között is nevelik őket, az autovirágzó törzsek genetikájuk miatt kicsik maradnak (sokuk még kisebb, mint az indica), és nem függenek a fényviszonyoktól, ami azt jelenti, hogy rövidebb lesz a betakarítási idejük.

3 nagyszerű törzs a mikrotermesztéshez

Természetesen néhány genetika jobban megfelel a mikrotermesztésnek, mint mások, és a következő három törzs kiváló példája a minőségi választásnak. Észre fogja venni, hogy ezekben a törzsekben van valami közös: automatikusan virágoznak.

ROYAL DWARF

A Royal Dwarf valóban egy miniatűr kannabiszpéldány, amely 40 cm-es apróság tud maradni, ha a fent említett módon végeznek rajta átalakítást. Ezt a növényt egy és csak egy okból nemesítették: diszkrét. A termesztők könnyedén nevelhetnek több Royal Dwarf növényt is az otthonukban anélkül, hogy bármi gyanú felmerülne ezzel kapcsolatban. Könnyen termeszthető átalakított konyhaszekrényekben, gardróbszekrényekben, dobozokban és számítógéptornyokban. Kisméretű LED lámpák is használhatók ezeken az apró helyeken, hogy a túl sok hőtermelést elkerüljék. A Royal Dwarf lényegében a legendás Skunk autovirágzó változata - egy Skunk törzs és egy speciális ruderalis fajta felhasználásával készült. Serkentő, de finom sativa high-t kínál 13%-os THC-val, éppen ezért egész nap rágyújthat,hiszen lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy uralja az eseményeket és ne tépjen be túlságosan. Kicsi, de kompakt virágai édes és citrusos ízeket kínálnak.

A Royal Dwarf mindössze 8-9 héttel a magvak kicsírázása után készen áll a betakarításra. A zárt térben termesztett növények négyzetméterenként akár 200 g termést is adnak, és nem nőnek nagyobbra 70cm-nél. A szabadban, kerti ágyásokban vagy gerillatermesztő helyeken nevelt növények 30–80g termést adnak, és 50–90cm közötti magasságot érnek el.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 hetek
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 hét a csírázás után
22_Effect_1 Kreatív, Motiváló

Vásároljon Royal Dwarf

EASY BUD

Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, hogyan kapta a nevét ez a törzs. Az Easy Bud a tökéletes kezdő törzs, és még jobb azoknak, akik visszafogottan szeretnének kezdeni, és a lehető legkevesebb figyelmet magukra vonzani. Ez a törzs többnyire észrevétlen marad, bárhol is termesztik és átlagosan 50cm magasságot ér el. Ez lehetővé teszi, hogy alacsony padlástérben, üres szekrényekben és a kert rejtett sarkaiban nevelje. Az Easy Bud elsősorban indica genetikával rendelkezik, és nagyon finom és lágy hatást biztosít, amely megnyugtatja a felhasználókat és serkenti az étvágyat. A 12%-os THC szint szintén azt erősíti meg, hogy az Easy Bud nagyszerű a kezdők számára. Virágai tele vannak citrusfélék és fűszernövények ízével, így remek kiegészítője lehet néhány alacsony intenzitású ehető ételnek.

A White Indica és a ruderalis szülőtörzsek felhasználásával kialakított Easy Bud kis termetéhez képest jelentős hozamokat képes produkálni. A beltéri növények akár 325g/m² termést is kínálnak, magasságuk pedig 50-60 cm lesz. A szabadban termesztett növények növényenként 30–80 g termést adnak, és 60–110cm magasra nőnek. Az Easy Bud már 8-9 héttel a magvak talajba helyezése után készen áll rá, hogy kipróbálja.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 hetek
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 9-10 hét a csírázás után
22_Effect_1 Fizikailag pihentető

Vásároljon Easy Bud

QUICK ONE

A Quick One egy másik kompakt kannabisz törzs, amely teljes titokban termeszthető. A legtöbb önvirágzó fajta gyors virágzási idővel rendelkezik, de a Quick One valóban a sebesség szerelmese. A Lowryder 1 és az Old School Indica gyermeke alig 8 héttel a csírázás után képes teljesen kifejlett példánnyá válni. Ha az indica-domináns virágok gyors forgalmára vágyik, akkor ez önnek való. A 13%-os THC tartalom nyugtatja a testet, így kiválóan alkalmas az esti lazulásra anélkül, hogy az elméje eltompulna. Ezek a kellemes hatások kéz a kézben járnak az édes és a citrusos ízekkel.

Ne hagyja, hogy a Quick One mérete megtévessze; több mint elegendő rügyet képes kipréselni magából személyes használatra. A beltéri növények 275–325g/m²-t teremnek, és 50–60cm magasra nőnek. A szabadban termesztett, más növényfajok által könnyen elrejthető növények növényenként 100-150g gyümölcsös virágot kínálnak.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 hetek
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 hét a csírázás után
22_Effect_1 Fizikailag pihentető

Vásároljon Quick One

Ön elmúlt már 18 éves?

A RoyalQueenSeeds.com-on található tartalom kizárólag felnőtteknek szól és a törvényes életkorúak számára van fenntartva.

Győződjön meg az ön országában érvényes szabályozásról.

A BELÉPÉS gombra kattintva ön megerősíti, hogy
már elmúlt
18 éves.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 out of 5
from 37818 reviews